AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 08:29:22 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Volný pokec | Tunning
strana 3 z 4 < 1 2 3 4 >
Autor RE: Materiál na podvozek
Mitch
člen

Příspěvků celkem: 1003
Registrován od: 20.09.06
Vloženo dne 27-07-2007 12:55
02
Mitch sem připíchnul tento obrázek:

Mitch
člen

Vloženo dne 27-07-2007 13:03
Mno zatim je to úprava jednoho seriového dílu a výroba 3 úplně nových + nějaké ty malé vruty. Ještě by se ten spodek dal upravit tak aby nezasahoval do magnetu ale to by muselo být v jinné rovině a to už z desky nevyřežeš. Šlo by totiž ty dvě půlky spojit vrchem za přední nápravou, ale jak říkám to už je skoro na výlisek. To už z ničeho nevyřežeš. Už ten držák vodítka by musel být v případě plastu tepelně přesně naohýbán nebo ho dělat z plechu.
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 27-07-2007 13:41
Držák přední osy bych dal pryč a uložil ho sólo každou stranu zvrchu. Nedostatek místa pohybu bych řešil dvěma dírama na osu a spojil oba díly zepředu nad osou, pak bych již zkoušel jak se to chová na dráze.

http://132slotcars.blogspot.com/
Mitch
člen

Vloženo dne 27-07-2007 13:58
No pokouším si to představit ale musím říct že mᚠzajmavý způsob popisování. Spojit něco zepředu a zároveň nad osou. No budíš, nějak to zkusím. Ale už se mi to začíná zdát jako dost komplikovaná konstrukce a nutno podotknout že to budou aspoň 3 díly navíc na úkor jednoho. Ikdyž si nedovedu představit seřizování rozvoru. Hlavně mi tam uchází důležitý aspekt, nevím zda ses tam tak rozepsal o tom zavěšení přední nápravy (jako že tak jsem to tedy já pochopil) nebo mluvíš o těch dvou bočnicích?
Editoval Mitch dne 27-07-2007 14:09
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 27-07-2007 14:14
Škoda Mitchi, že nemám možnost to namalovat, já jsem myslel, ten díl na přední osu oddělit od toho spodku. Dál oddělit pravou část od levé. Namontovat to zvrchu na ten Faro díl. A aby ty dva díly držely pohromadě spojil bych je přímo nad osou přední nápravy příckou. Pokud by byl problém při posunu, nebo jak sám píšeš je nahoře málo místa, udělal bych místo jedné díry na osu dvě vedle sebe a bylo by.

Mitch
člen

Vloženo dne 27-07-2007 14:27
Hele koukám na to ze všech stran ale Buď mi dává smysl jen ta tvá první věta nebo až ta druhá. Nemůžu přeci něco uložit !solo! odněkud z vrchu a pak tím zeshora spojovat oba díly bočnic to je pitomost.

Takže si někde nerozumíme. Buď vyhodim držáky přední osy a na jejich místech nebude nic nebo tam bude spojnice a kola budou viset od někud z hůry nebo zrušim spoj bočnic vespod a spojim je horem nad držáky kol, ale to už mi připadá dost vysoký a chatrný.
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 27-07-2007 14:38
Odřízni ty držáky přední osy z posledního obrázku. a vše ostatní tam nech. Vezmi držák přední osy z prvního obrázku a uprav ho tak, aby šel přidělat na horní stranu té placky co na ní vše nové zespodu drží. Ono se to blbě popisuje, jsem zvyklý mluvit z tužkou v ruce a ne korespondenčně. tak promiň.

Mitch
člen

Vloženo dne 27-07-2007 15:13
Už sem pochopil jak to myslíš s těmi bočnicemi (prostě je nechceš pod Faro dílem ale na něm, tím si ale dost zmenšíme rozsah podélného nastavení rozvoru) a částečně jsem pochopil jak je chceš spojit přes přední nápravu ale pořád mi uchází k čemu mám tu přední nápravu přidělat když si NEchtěl aby na těch bočnicích byla. To s těmi dvěmi dírami na osu jde už úplně mimo mě.
Mitch
člen

Vloženo dne 27-07-2007 15:20
fajn to už je o něčem jiném
HWSlot
člen

Příspěvků celkem: 401
Registrován od: 20.10.06
Vloženo dne 29-07-2007 22:48
Ten FARO dílec má podle mě jednu velkou vadu - uložení zadní nápravy.Jakmile na ní totiž chcete cokoliv měnit - třebas délku - musíte sundavat i převodový kolo - to uděláte víc jak dvakrát a už vám tam držet nebude.Pakliže ale nedáte převod jinej než od FARA - nějakej s červikem. Ostatní výrobci to maj asi trochu líp vykoumaný - zacvakavaj celou zadní nápravu i s futírkamasmiley

HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
Mitch
člen

Vloženo dne 04-08-2007 09:25
HWSlote, mᚠrecht že to nebude dikonalý, ale v zájmu poježdění a možností co z dosavadního držáku získat je to maximum. Je jasný i možnost výměny ložisek by byla supr ale neni. Buďme rádi že by se z toho dal aspoň nějaký "rádoby"platfit vyrobit.
HWSlot
člen

Vloženo dne 06-08-2007 01:29
Nešlo mi o to, nějak hanět tvoji snahu, ale spíš o zamyšlení, jestli ten faro držák takhle složitě upravovat. Vono totiž někdy udělat věc úplně novou, bývá mnohem jednoduší, než upravovat starou.To platí myslím pro všchna odvětví. smiley

HWS
sutor
člen

Příspěvků celkem: 359
Registrován od: 10.04.07
Vloženo dne 07-08-2007 11:15
Taky mi to přijde jako poněkud nesmyslná operace, je to tak trochu úprava něčeho zcela nevyhovující za každou cenu ve stylu "je to sice delší cesta, ale zato horší". Osobně bych u plastu šel z pohodlnosti spíš do HRS šasi od Slot.it - za cca 1000,- Kč se jedná o flexibilní šasi s poměrně širokou škálou možnosti přizpůsobení rozvoru a šíře karoserie, navíc s nadstandardním motorem a magnetem, hliníkovými disky, silikony, kvalitním převodem a ložisky atd. Formou zaměnitelného držáku motoru lze měnit i délku vloženého motoru, pro fajnšmekry není ani problém implantovat kuličková ložiska apod.
Ale pro ortodoxního bastlíře je to určitě až moc jednoduché a neponechává to dostatečné pole vlastní kreativitěsmiley...

Honza
Honza
člen

Příspěvků celkem: 432
Registrován od: 30.11.06
Vloženo dne 07-08-2007 14:13
To, co jsi řekl na konci s velkou ironií je ale bez ironie pravda (neznamená to ovšem, že bych se chtěl pustit do stavby šasi na bázi rámu z Favorita).
www.grafik-jan-vician.cz
sutor
člen

Příspěvků celkem: 359
Registrován od: 10.04.07
Vloženo dne 07-08-2007 17:59
To Honza:
Vůbec jsem to nemyslel ironicky, kdybys viděl mojí poslední úpravu Listera od Fly pomocí standardních dílů ze všeho možného počínaje Nincem a konče Slotitem, tak bys uvěřil. Vypadá to trochu šíleně, ale výsledek jsem si ověřoval na dráze v Liberci – z průměrně jedoucího auta s pohonem předních kol se stal (v rámci daných možností) distinguovaný dravec s poháněnou kyvnou zadní nápravou. Ale takové auto by už asi nikdo na poháru nerozdýchal a na domácí dráhu je to k ničemu, tam jezdil líp původní FLY. Když to tak vezmu, tak mě vlastně ze všeho nejvíc baví právě ta přestavba, vlastní závodění je už jen ta pověstná třešnička...
Bohužel to nemohu zdokladovat fotkou, nᚠbenjamínek natolik na dovolené obdivoval foák, až ho totálně anihiloval. Snad někdy později.

Ještě k autu z Jihlavy, na které ses ptal jinde - byla to Toyota GT, standardní držák motoru na bázi Slot.it, motor Slot.it Boxer 2, převod Slot.it, dovážené šasi, běžné vodítko pro dřevěné dráhy. Foto k vidění jedině na stránkách Tomáše Herdera (tom59herder.com) v reportáži ze Scalextricu Jihlava. Ono to auto nebylo zase bůhvíjaké dělo, ale spíš ty komponenty jsou dobře sladěné a žádný není výrazně horší a výsledek je opravdu dobře sedící placka, která je vzhledově dost hnusná.

Honza
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 10-08-2007 10:24
Myslím, že obyčejný plát kuprexitu je 100x lepší než upravovat zmiňovaný držák.

Ty věci od Slot.it se mí líbí čím dál víc. Podvozek s Boxerem jsem upevnil do kastle Bentley (Carrera). A už ted vím, že to doma nevyužiju.
HWSlot
člen

Vloženo dne 11-08-2007 10:22
vítek - ukaž smileysmileysmiley

HWS
Honza
člen

Příspěvků celkem: 432
Registrován od: 30.11.06
Vloženo dne 20-08-2007 19:29
To tu teď budeme řešit šasíčka na lexanové placky? Kde jsou přední kola?
www.grafik-jan-vician.cz
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 20-08-2007 21:34
Proč ne? Když se člověk může přiučit.................

vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 21-08-2007 08:35
Tak, pokud prolezeme zahraniční weby, zjistíme, že i auta na domácí autodráhu se dovybavují podvozky na bázi Plafitu, Scholleru a nebo vlastních konstrukcí. Pro úspěch na dřevu jsou některé úpravy skoro nutnost. Takže proč se nepřiučit.

Jestli někdo zvažuje úpravy dílů od Faro, tak i toto je legitimní cesta.
strana 3 z 4 < 1 2 3 4 >
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky
O DDM Barák