AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 08:46:31 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Volný pokec | Tunning
Autor Mazání
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 18-02-2007 09:30
Říká se, že kdo maže ten jede. Proto otvírám toto snad až alchymististické vlákno. Čím pánové mažete - silikonový olej, vazelína, něco na šicí stroje?
A taky kde všude mažete.
A jak to vidíte s "mazáním" opneu na domácí dráhu.

Jen doufám, že to není až takový tuning, ale že mazat musí prakticky všichni.
Autor RE: Mazání
src ceska trebova
člen

Příspěvků celkem: 212
Registrován od: 02.10.06
Vloženo dne 18-02-2007 11:53
Ahoj Vítku,

u nás v klubu se nejvíce uchytilo mazání ložisek a hřídelek jemným olejem na šicí stroje a na převody používáme ricínový olej z lékárny - je dost hustý a po zaschnutí neodlétává na dráhu. Na pneumatiky používáme výhradně izolepu. Malou kapku oleje si zaslouží i hřídelka motoru - ale pozor, nesmí se tím motor prolévat. Zkus po závodech, nebo po ježdění vyprat motor v technickém benzinu, budeš koukat co z něj vyteče za čabas a opět pozor - před připojením na el. nechat kloudně vyschnout, jinak z toho mᚠv nejlepším případě motorek do rakety.
SRC Česká Třebová
www.autodraha-src.ceskatrebova.com
Mitch
člen

Příspěvků celkem: 1003
Registrován od: 20.09.06
Vloženo dne 19-02-2007 11:15
Znám to co popisuje SRC ČT.
Kámoš měl starý motor igla 9V, když jsme ještě dračili jako malý kluci a ten byl zvláštní tím že si ho musel před rozjetím vykoupat v technickym benzímu, jinak si s ním soutva otočil v ruce natož napětím. Ale po koupeli to byl nezadržitelnej motor. Já měl na svém speciálu o 5 zubů na talířovém kole méně než on se sériovým převodem a i na rovině mi nakopal. Ten motor měl na 12V takovej krouák že jsme to prostě nechápali. Kam se hrabe dneštní Super 20000. Později jsme ho použili do jedoho speciálu s lakovanou papírovou kastlí na jeden vytrvalostní závod a to byla chyba. Jo byli jsme mladí a blbí. Po pár minutách jízdy začal nᚠmonopost na dráze hořet. Dost podobně jako ve formuli jedna a jízda tomu jen pomohla. A jelikož to byla dráha na koberci v obýváku tak to bylo pěkný tóčo. Po uspěšné hasící akci jsme se tomu jen zasmáli, ale motor už se použít nedal. Roztekla se pozdra na obou koncích a jeho nové deriváty už nebyli takové.

Ale to jsem odbočil. S mazáním moc velké zkušeností nemám. Tedy neexperimentuju.
Já používám na běžné mazání modelů se kterými se čas od času jen projedu Vazelinu na převody a na ložiska olej nebo pokud to má kluzná ložiska tak vůbec nic. Když se do nich díky oleji nebo něčemu jinému dostane pak prach tak je to spíš k horšímu než lepšímu. Ale pokud bych to chtěl na závody tak bych neváhal použít olej ani na ty samokluzná ložiska. Vždycky to krátkodobě celkem dost pomůže, ale po závodě bych do určitě zas vyčistil a odpastil. Jak říkám s prachem, je to jako dokonalá brusná pasta a to není na plastová pouzdra moc dobrý.
Jinak olej používám jen velmi s mírou kvůli dráze a to převodový do autopřevodovek. Něco málo jsem ho našel v garáži.
Zkoušel jsem i speciální hodinářský olejíček a s ním to bylo opravdu nej. Ovšem jen do doby než na to přišel otec a málem mi urazil pazoury. Je lisovanej z nějakých spešl rostlin a není zrovna levnej. Nic méně ten na šicí stroje na tom bude asi podobně. To musím zkusit.
mcfik
člen

Příspěvků celkem: 69
Registrován od: 09.10.06
Vloženo dne 20-02-2007 05:05
Zamlada jsem používal ricínový olej,dnes WD - 40,oboje se mi jeví dobré.Olej na šicí stroje také není špatný,ale chce ho používat s mírou.Na převody je dobrá silikonová vazelína určená pro diferenciály RC modelů,ale také používat s mírou !smiley

fik
483970930
HWSlot
člen

Příspěvků celkem: 401
Registrován od: 20.10.06
Vloženo dne 25-02-2007 00:04
Připojuju se k mazání olejem na šicí stroje - a udělal jsem si na to spec. mazničku. Na zátku umělohmotný lahvičky jsem nalepil sinější injekční jehlu a ztupil hrot. Vejdu se s tím do dosti malinkejch otvorů a dávkování je taky "pokapičkách"smiley

HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
Honza
člen

Příspěvků celkem: 432
Registrován od: 30.11.06
Vloženo dne 25-02-2007 16:47
Super nápad. H
www.grafik-jan-vician.cz
Mitch
člen

Vloženo dne 25-02-2007 19:43
Tak to jsme měli oba naprosto stejnej nápad. Já ji dodělal asi minulí měsíc.
HWSlot
člen

Příspěvků celkem: 401
Registrován od: 20.10.06
Vloženo dne 28-02-2007 08:14
smiley Asi jo. Jenže já ten nápad měl asi před X lety, kdy jsem zase s autíčkama začínalsmileysmiley

HWS
Mitch
člen

Vloženo dne 28-02-2007 12:31
Já se tak dlouho modely aktivně nezabívám tak jsem to ani nepotřeboval.
Steve
člen

Příspěvků celkem: 12
Registrován od: 09.12.07
Vloženo dne 30-12-2007 20:21
No já zrovna nevymejvám motor benzinem ale jednou když sem neměl co dělat tak jsem natřel převod gelem na vlasy (ještě pořád nevim proč)smileyNo a najednou jsem viděl ten zaschlej gel tak jsem ho v rychlosti seškrabal a co nevidim?Všechen sajrajt (tedy prach a písek o kterym nevim jak se tam dostal) se nalepil na gel a ten šel snadno sloupnoutsmileysmileysmiley
Editoval Steve dne 30-12-2007 20:26
498-611-470
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 02-01-2008 18:49
Tos měl štěstí jak hrom, mohlo to dopadnout úplně jinak a převod mohl být v ... Osobně bych to nikomu k následování nedoporučil. Občas se vyplatí být velmi konzervativní.
Ku_e
člen

Příspěvků celkem: 241
Registrován od: 15.12.06
Vloženo dne 03-01-2008 06:34
to Steve: Já používám gel který tuží opravdu hodně a myslim že kdybych ho někam namazal už bych ho nedal dolůsmileysmiley
Jinak já si myslím že normální gel smyješ i po zaschnutí normální vodou, akorád bych s ním nemazal motorsmileysmiley
195-970-788 Kue.bloger.cz
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 03-01-2008 15:15
No nevím, trochu mimo mojí představivost je, jak se ti tam ten gel dostal a myslím, že než spoléhat na to, že se všechna špína sloupne, radši bych to rozebral a postivě vypral v benzínu. Je to sice klasika, ale odzkoušená.smiley

http://132slotcars.blogspot.com/
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky
O DDM Barák