Příspěvků celkem: 1003 Bydlitě: New Bor City Registrován od: 20.09.06
Vloeno dne 13-03-2007 14:28
Tome, tohle spolu musíme probrat podrobněji bokem pač to mě zajmá a otom vím kulový.
Řekni mi vechno co o těch vůlích ví nebo aspoň základ toho co bych měl vědět. Take předevím jaký to má důvod, proč se to vlastně dělá? A odpověď typu kvůli jízdím vlastnostem si klidně odpus, to by mě opravdu nenapadlo.
Při jaké váze to má či nemá smysl.
Vůle? Odkud kam nebo spí v jakém směru jsou ádoucí a naopak v jakém ne či méně. Kdy to veme v ose zadní nápravy tak jestli to mám mít tu vůli spí v axiálním směru tedy ve směru osy nebo naopak v radiálním směru tedy kolmo k zemu. Jestli má být někdy nějaký střed pruení nebo tuí místo ne jinde (třeba v ose podvozku).
Já tohle fakt nevím, tohle jsem z plechových podvozků Ites opravdu nevyčetl a povauju to za velmi velký handicap a značnou mezeru ve svém vzdělání.
Příspěvků celkem: 1003 Bydlitě: New Bor City Registrován od: 20.09.06
Vloeno dne 13-03-2007 22:02
Ale RC je také o úplně jiných penězích.
Mám v plánu udělat technicky dokonalý podvozek 1/32 nebo spí 1/24, neříkám nejrychlejí nebo nejlepí pro dráhové modely, ale prostě technickou libůstku, musím u ní vak vyřeit pruení. Bude to spí model na opravdu hodně dlouhé tratě s dlouhými rovinami a vysokými rychlostmi doplněn o věrnou maketovou karoserii.
Nebude to tedy ádný ultralight pač bude mít téměř ve co má dospělácký speciál 1/1 ale to pruení mě děsí. Měl jsem právě v plánu takovouto trojuhelníkovou zadní nápravu odpruenou buď pérky nebo listovými péry. zatím mám zkreslené jen nápravy a na pruení to zatím vysí. A pořeím to, tak dodělám jen podvozek z potřebnými otvory a úchyty na míru podle kastle. Nebude to na závodění spí na ukázku toho co se dá vechno funkčního vytvořit v miniměřítku.