Autor |
Dovaování |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 14-10-2007 12:50 |
|
|
Protoe větina dotázaných na to, jak dovauje podvozek mi odpověděla, e:
" tak nějak citem ", nebo " co se tam vejde " chtěl jsem se zeptat jak kdo dovauje podvozek? A čím se přitom řídí?
Editoval Petr L dne 14-10-2007 17:03 |
|
Autor |
RE: Dovaování |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 14-10-2007 17:57 |
|
|
Petře, kdybysem to pořádně uměl, tak bysem ti odpověděl: " To ví, e ti to tak řeknu ! Ty to dováí stejně a bude mě pak poráet ! "
Ale jinak budu sledovat, co ti kdo odpoví
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 14-10-2007 19:20 |
|
|
To HWSlot, já ti pak dám vdy kolo náskok
|
|
Autor |
Honza65
člen
Příspěvků celkem: 164
Bydlitě: Most
Registrován od: 05.04.07 |
Vloeno dne 14-10-2007 19:33 |
|
|
Tak tohle je opravdu TÉMA!!! s velký T.takové to nakouknutí pod pokličku.Zaleí o jake auto jde,něco jiného to je u cesáku,formule,"placky"atd.něco dá dopředu,to kvůli vodítku,nebo bude stačit jen na střed.ja osobně pouívam 5g z barumky,co s nima vyvaují Alu-disky.někdy je třeba ho rozříznot,protoe se tam kam chci nevejde,ale opravdu to záleí na kadém jednolivém autě.napsat"dej 5g před vodítko a 5g dozadu ono to pojede,je nesmysl" |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 14-10-2007 20:45 |
|
|
To Speed, přesně ! Určitě neexistuje universální pravda, sem oupnout, tam oupnout a jedem, ale asi nejen mne ( viď HWSlot ) právě zajímá, jak k tomu kdo přistupuje a čím se při tom řídí.
Editoval Petr L dne 14-10-2007 20:50 |
|
Autor |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 15-10-2007 00:46 |
|
|
Petře - jsi si u odpověděl, čím se říděj - viz tvůj první příspěvek - no přeci citem !!!!
btw. ale jinak tu k zábavě ani moc lidí nepotřebuje. si docela vystačíme, heh?
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 15-10-2007 13:13 |
|
|
No jistěe citem, ale určitě platí určité zákonitosti, které ti při tom pomůou. Pokud bude postupovat proti těmto zákonitostem, můe po odladění jednoho parametru při práci na dalím negovat ten první. Atd, atd.
Né kadý má jedění tak v ruce, aby projel auto a lípnul tu závaí tam závaí a hotovo.
Určitě by mne třeba zajímalo a myslím, e nejenom mne:
-jak kdo postupuje a co sleduje nejdříve a co a potom.
-je li podstatné sledovat kde má auto těitě a kde by ho vlastně mělo mít
-není li efektivnějí zamyslet se nad převodovým poměrem, ne hned zatěovat hnací nápravu
-Atd, atd, atd.
To HWSlot, má pravdu, to abychom se v úterý na dráze ani nebavili, aby bylo o čem psát co?
Editoval Petr L dne 15-10-2007 13:15 |
|
Autor |
kmasita
člen
Příspěvků celkem: 213
Bydlitě: Dobřichovice
Registrován od: 11.03.08 |
Vloeno dne 25-03-2012 17:10 |
|
|
Ahoj Kluci chtěl jsem se zeptat zda by byl zájem o olověný plech na dovaování modelů. Tabule 1x2 metry tlouky 1,5 mm stojí asi 5500,-Kč. Pro jednoho toho je zbytečně moc za dost peněz Kdo by mněl zájem o libovolné mnoství prosím napite, pokud bude dost zájemců můeme to uskutečnit. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 25-03-2012 19:38 |
|
|
Květo, se mnou určitě můe počítat, zkusím odhadnout kolik bych tak asi mohl spotřebovat a ozvu se. P
|
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 25-03-2012 19:55 |
|
|
Petře, matematika je to jednoduchá - jde mi spí o přepočítán na "lidské" rozměry. Z takového plátu je 200 čtverců 10x10 cm. Co mi vychází 27,50,- za decimetr čtvereční a cca 170 g olova.
Nemyslím, e by nebyl zájem nebo to bylo neprodejné. Ale spí to znamená, e někdo do toho zainvestuje, nějak to naporcuje, doveze na závody a tam prodá. A taky to bude přátelská výpomoc pro ostatní spojená se starostmi.
Domluva přes net je rozumná věc, ale jiná distribuce ne přes závody asi nemá smysl. Sám bych si taky koupil do zásoby dva kousky výe zmíněného rozměru.
ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk |
|
Autor |
Standa
člen
Příspěvků celkem: 275
Registrován od: 24.01.09 |
Vloeno dne 25-03-2012 20:11 |
|
|
Já si taky "smočím",..vydej pokin na participaci.ja jsem ted bral přímo v Kovohutích Příbram rozměr 2x1m o síle 0,5mm na rentgenový dveře, ale bohuel niz nezbylo |
|
Autor |
Pavel 128
člen
Příspěvků celkem: 318
Registrován od: 06.01.09 |
Vloeno dne 26-03-2012 13:31 |
|
|
kmasita napsal:
Ahoj Kluci chtěl jsem se zeptat zda by byl zájem o olověný plech na dovaování modelů. Tabule 1x2 metry tlouky 1,5 mm stojí asi 5500,-Kč. Pro jednoho toho je zbytečně moc za dost peněz Kdo by mněl zájem o libovolné mnoství prosím napite, pokud bude dost zájemců můeme to uskutečnit.
0,5x0,3 klidně vezmu, nebo se s rozměrem přizpůsobím, můe se mnou počítat. |
|
Autor |
Pavel 128
člen
Vloeno dne 26-03-2012 13:33 |
|
|
Standa napsal:
Já si taky "smočím",..vydej pokin na participaci.ja jsem ted bral přímo v Kovohutích Příbram rozměr 2x1m o síle 0,5mm na rentgenový dveře, ale bohuel niz nezbylo
Květo, tak to zru, v noci zajedem ke Standovi do ordinace... |
|
Autor |
Pavel 128
člen
Vloeno dne 26-03-2012 13:45 |
|
|
Tak já zvolil "východoasijskou" metodu, tedy nákup úspěných vozů a jejich kopírování. Pak mám velkou oporu v Pavlovi, který mi pomáhá doladit nebo často úplně překopat mé výtvory.
To dováení je opravdu rozdílné dle typu a uloení motoru, velikosti auta a určitě také dle toho, zda se jezdí spíe na namazaných nebo nenamazaných dráhách.
Kdy se dá 5g za vodítko a 5g na kadý bok, tak se s tím dá asi vdy relativně sluně jet, to je ale má zkuenost "závodníka středu pole-včetně dětí". Tady musí psát zkuenějí. Obecné pravidlo se ale bude asi hledat obtíně. |
|
Autor |
kmasita
člen
Příspěvků celkem: 213
Bydlitě: Dobřichovice
Registrován od: 11.03.08 |
Vloeno dne 06-05-2012 11:50 |
|
|
Ahoj kluci tak e olovo dorazilo. Jeliko jsme nakonec vzali mení kus tak je cena 32 kč za 10 x 10 cm. Kdo bude chtít tak objednávky na kmasita@seznam.cz Můu zaslat potou nebo předat někde na závodech aby tam nebylo potovné. |
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 25-06-2012 16:27 |
|
|
Veřejně tímto moc děkuji Květovi a Petrovi. Za ochotu se závaím - pořízením, předáním, vstřícností s platbou a s jeho zasláním. Díky moc. Olovo je doma.
ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk |
|
Autor |
Ivan
člen
Příspěvků celkem: 461
Registrován od: 19.01.07 |
Vloeno dne 26-06-2012 22:02 |
|
|
Vátku, proč má v podpisu odkaz na video, které ji není? |
|
Autor |
imu
člen
Příspěvků celkem: 12
Bydlitě: Hodonín
Registrován od: 01.01.13 |
Vloeno dne 02-01-2013 11:59 |
|
|
Taky si hraju s dovaováním. Jezdíme doma na plastové dráze s dlouhýma rovinkama i s technickýma pasáema. Nelíbí se mi pokud auto jezdí jen na silné magnety stylem vyletí nevyletí. Take na Carrera autech jde okamitě zadní magnet nad ten plíek. A mám pokusné scalextricy rallye a porsche 997. Na ty jsem si pořídil sadu rybářských závaíček s udanou gramáí. A něco přilepím dopředu na střed dozadu. Otestuju na dráze někde uberu, někde přidám. A snaím se dosáhnout toho, aby auto okamitě nevyletělo z dráhy, ale spíe nejdřív začalo upozorňovat na vysokou rychlost v zatáčce smykem a zároveň si udrelo dobrou trakci na delích rovinkách.
Je pravda, e obecný návod asi nebude fungovat. U kvůli rozdílným rozvorům, ířce gum apod.
Základní odsledovaný princip asi ten e čím lehčí zadek tím při brdění nebo přidání plynu v zatáčce následuje utrení a průjezd smykem. Příli přetíený předek znamená vyklopení auta hned při nájezdu do zatáčky. |
|