Autor |
Databáze dílů |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 26-07-2008 10:04 |
|
|
V jiném vláknu PetrL nadhodil uitečnost databáze dílů. Plně s ním souhlasím. Nejde kombinovat cokoliv s čímkoliv.
Ne ve lze nalézt na internetu.
Odměřovat na závodech taky asi není pravé ořechové pro vechny.
A objednávka typu: "Já si to moná koupím, ale napřed mi napitě rozměry." a nebo nákup na zkouku asi taky není to nej.
Proto si dovolím navrhnout tento postup. Pokud má někdo součástku o které si myslí, e by ji i ostaní někdy mohli kupovat, pouívat apod., mohl by ji zdokumentovat.
Jako základní info navrhuji název, výrobce, katalogové číslo a rozměry odměřené slunou uplerou. Fotka, kótovaný výkres etc. u jsou jen bonusy.
Určitě by se zde mohli objevit vodítka, převodová kola, disky, pneu .....
ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk
Editoval Pepino dne 07-10-2009 09:00 |
|
Autor |
RE: Datbáze dílů |
ALSracing
člen
Příspěvků celkem: 49
Bydlitě: Víska
Registrován od: 25.06.08 |
Vloeno dne 28-07-2008 11:06 |
|
|
Není to patný nápad, ale bude trochu problém s přesností. Protoe jak víme výrobci jsou dost nejednotní např. v průměrech osiček a jejich výrobní tolerance budou asi taky zajímavé. Mám tu např. osu na SCX, která má průměr 2,41. Otázka zní, mělo to být 2,38, nebo 2,5 nebo 2,45mm???
Ono se to na první pohled nezdá, ale vůle více jak dvě setiny způsobí celkem nepříjemnou házivost. No a to, e se celkem běně u komerček vyskytuje pět setin je realita.
Co si myslím, e by bylo velmi uitečné, tak by bylo popsat data nejčastěji pouívaných pneu a disků i s tou nepřesností otvorů pro osy. Umonilo by to celkem snadno vybírat a kombinovat pneu a disky různých výrobců. |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 28-07-2008 18:10 |
|
|
Naprostý souhlas. Ty rozdíly jsou docela peklo. Můj soukromý postřeh je takový, e naráecí disky a osy k nim mají víc ne 2,38. Na přesné 2,38 ose disky u nesedí. Do přesných loisek pak naopak napasují osy.
Ale jak ukazují někteří výrobci, tak u v základu jdou dělat věci přesně, na červíka - čili vyměnitelně a za rozumnou cenu.
Pokusím se večer v klidu něco odměřit a zítra to sem umístit.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 05-06-2009 12:03 |
|
|
Původně toto vlákno mělo jiný smysl, ale evidentně se nápad nechytil. Tak co to takhle vzít z druhé strany:
Napadlo mne, e asi nejsem sám, kdo vrí hromadu dílů, které uvolnily svoje místo na modelu tuningu, nebo prostě zbyly a pravděpodobně je nikdy nevyuiji a připomnělo mi to nedávnou anabázi kolegy při shánění originál pneu. Co takhle vytvořit databázi dílů, které máme doma nepotřebné?
|
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 05-10-2009 22:14 |
|
|
Na Carrera USA se objevil přehled ND modelů Carrera.
Zajímavé je, e na stránkách Carrera International, Carrera Europe atd. přehled nějak není k nalezení
http://us.carrera-toys.com/index.php?id=532&backPID=532&tt_news=50&L=0
Editoval Petr L dne 05-10-2009 22:17 |
|
Autor |
Rebas
člen
Příspěvků celkem: 326
Registrován od: 18.01.07 |
Vloeno dne 06-10-2009 17:51 |
|
|
na nemeckych strankach jsou ty same pdfka docela dlouhou dobu. Jen jsou myslim schovane pod jejich e-shopem nebo tak nejak :-)
Rebas |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 06-10-2009 18:20 |
|
|
Jedna věc jsou náhradní díly a druhá je, kde je sehnat.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 07-10-2009 00:08 |
|
|
Kdy ví označení toho co shání, tak se to shání jaksi snadněji e?
|
|