Autor |
Modelový panel z Carrery Evolution |
jena
člen
Příspěvků celkem: 13
Bydlitě: Třebíč
Registrován od: 14.10.12 |
Vloeno dne 16-10-2012 18:22 |
|
|
Kdy jsem oběvil tuto zajimavou stránku ze stejnýma ílencematak jsem si řekl e se podělím o zkuenosti a útrapy které zaívám při stavbě dráhy na podměty mého syna.Průběně bych sem chtěl dávat fotky (a zjistím jak je dát) ze stavby . |
|
Autor |
RE: Modelový panel z Carrery Evolution |
jena
člen
Vloeno dne 16-10-2012 18:49 |
|
|
Take aspoň odkaz na moje stránky kde jsou zatím fotky sloené dráhy nanečistohttp://www.prikrylovci.estranky.cz/fotoalbum/autodraha/ |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 17-10-2012 15:56 |
|
|
Pro začátek dobrý a co krajnice, racemanagement, jaké ovladače, auta atd, atd?
|
|
Autor |
jena
člen
Vloeno dne 17-10-2012 20:27 |
|
|
Vechno máme ale nechtělo se nám to vytahovat,poraďte někdo z čeho nebo kde edý svodidla. |
|
Autor |
RE: RE:Modelový panel z Carrery Evolution |
Jirka B
člen
Příspěvků celkem: 209
Bydlitě: Brno
Registrován od: 02.05.09 |
Vloeno dne 18-10-2012 17:41 |
|
|
To Jena-záleí jaké chcete.Jestli vyřezávané a nebo plné.Já jsem kdysi pouil na svodidla plastové svodidla od Fara nebo z Itesu.Je to asi nejjednoduí a nejlevnějí varianta,pokud si je nechcete vyrábět.Bývají buď edé nebo bílé. Tyto svodidla jsou plná,ale dají se vyřezat a nabarvit. Jirka B
Jirka B |
|
Autor |
jena
člen
Vloeno dne 18-10-2012 19:27 |
|
|
Jirko B ,tak to mne vůbec nenapadlo a nemá někde náhodou fotku nebo obrázek toho vyřezání.Já abych měl trochu představu nedovedu si to nějak vybavit. |
|
Autor |
Ivan
člen
Příspěvků celkem: 461
Registrován od: 19.01.07 |
Vloeno dne 18-10-2012 21:03 |
|
|
Já bych to viděl asi tak: výsečníke (někdo pouívá slovo průbojník, ale to je patné) bych nasekal otvory po určité vzdálenosti (jedna vzdálenost kratí, druhá delí) a vdy mezi dvěma otvory vyřízl prostředek řezacím noem. Tak by byl pás střídavě vyříznutý a plný. Také lze na svodidla pouít plastové vázací pásy. Ty vak mají ploí profil a někdy mají na sobě i reklamu. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 18-10-2012 22:48 |
|
|
Svodidla jsou zajímavé téme nejen tady, mrkni na to:
http://www.slotforum.com/forums/index.php?showtopic=52314
|
|
Autor |
jena
člen
Vloeno dne 19-10-2012 18:10 |
|
|
Tak ty jsou super akorát v domácích podmínkách neuskutečnitelná |
|
Autor |
Jirka B
člen
Vloeno dne 19-10-2012 19:31 |
|
|
To Jena: Bohuel foto ádné nemám.V podstatě jsem to udělal jak píe Ivan. Uprostřed ířky pásu svodidla jsem to vysekl děrovákem dvě díry po cca 20cm a
vyřízl noem,pak jsem nechal svodidlo plné cca 3cm.Tam přiel sloupek
/spona k přichycení svodidla/.Taky originál z Itesu. Díval jsem se a ve Faru stojí 1m -60,-Kč. Mají je ve stříbrné barvě.Po úpravě to vypadá jako kovová svodidla.
A nebo se dají pouít plastová svodidla z elektrikářských lit,lépe řečeno z těch krycích částí ,čím se zakrývá el.lita.A taky se dají dobře vyřezávat. Jsou pevnějí a tudí v zatáčkách se musí přichytit něčím pevnějím.Spony z dráhy by to neudreli.Já jsem to kdysi dával na roubky.Ale moná se dají nahřát a ohnout ,ale to nevím určitě.Taky záleí jestli dráhu bude rozdělávat./co asi jak jsem podle obrázku pochopil tak ano / a nebo bude na panelu na pevno.Moností jak udělat svodidla ,je celá řada a za levný peníz. Jirka B
Jirka B |
|
Autor |
Jirka B
člen
Vloeno dne 19-10-2012 19:50 |
|
|
To-Jena.Dávám sem aspoň foto před úpravou.Nevím jestli to bude dobře vidět.
Tu prostřední část /prolisovanou/ jsem vdy mezi sloupky/sponami/ vyřízl. A viděl jsem to i nabarvený střídavě bílou a červenou barvou.Taky to vypadalo dobře.Jirka B
Jirka B
Jirka B sem připíchnul tento obrázek:
Editoval Jirka B dne 19-10-2012 20:19 |
|
Autor |
jena
člen
Vloeno dne 28-10-2012 18:32 |
|
|
Tak jsme zase trochu poskočily jde to pomalu ale(http://www.prikrylovci.estranky.cz/fotoalbum/autodraha/) jistě .Díky za cenné rady ze svodidly. |
|
Autor |
Ivan
člen
Vloeno dne 30-10-2012 10:08 |
|
|
Je to zajímavé, ale mám pocit, e krajnice nebudou moci být na horní zatáčce. To by zneviditelnilo spodní část tratě. Moná, ale klame úhel nafocení. Jinak, z kolika setů je to postaveno? Kolik zatavěné plochy zabere základní panel? |
|
Autor |
jena
člen
Vloeno dne 30-10-2012 17:01 |
|
|
Díky za vaí vnuknutou mylenku ale nějak jsem nepochopil co tím máte na mysli.Jinak dráha se skládá z 16 zatáček(1/60) a 7 rovinek (1/1 34,5cm)+1napájecího dílu. Velikost panelu je 115x200cm vzhledem k nedostatku místa které nám manelkavyčlenila ale myslím e mě a synovi to musí stačit. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 30-10-2012 17:40 |
|
|
Z toho co píe Ivan bych řekl, e mu jde o to jestli bude vidět na auta jedoucí ve spodním patře té zatáčky. To můe časem vadit, moc dobře to znám, měli jsme na Podbabě na staré dráze karusel a prakticky pouze nájezd a max. 1/4 zatáčky bylo vidět, pak nic a najednou auto vylétlo z tunelu, pokud měl člověk rytmus, pohoda, ale pokud se před zatáčkou něco semlelo, nebylo to moc příjemné.
Já bych přidal jetě dvě poznámky, počítejte časem s tím, e vám začne chybět dlouhá rovina, tři díly jsou málo, při max. rychlosti,pokud se do ní stačíte dostat, budete mít problém s brděním, měli jsme dráhu Carrera Evolution na ploe cca 3,5x2m, rovinka byla ze 7 kusů, tedy cca 2,4m a i to bylo po čase krátké. Stejně tak mantinely nedělají dobrotu, není to ono a jetě trpí boky modelů. Brzy jsme museli dát krajnice
Editoval Petr L dne 30-10-2012 18:39 |
|
Autor |
jena
člen
Vloeno dne 30-10-2012 18:15 |
|
|
To ano ale jsme limitováni rozměrem plochou v pokoji kterou máme volnou pro dráhu.Tunely budou z boků otevírací aby se popř.mohlo dostat pro auto , mamtinely chceme dát pouze v krytické zatáčce a tou si myslím bude ikana ze sjezdu z horního patra. Ale díky za vae rady a postřehy jetě to promyslím.Dobrá úvaha. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 30-10-2012 18:45 |
|
|
U 1/32 ti budou bez mantinelů, nebo krajnic padat modely z dráhy. Zadní kola se dostanou mimo a pak jde model ven, protoe se nadzvedne předek. Bez mantinelů na Evolution bych si to risknul asi jenom pro modely 1/43.
|
|
Autor |
jena
člen
Vloeno dne 30-10-2012 19:37 |
|
|
Petr L ,dík za vysvětlení nějak jsem to pořád nechápal to ví "bohatí maj delí vedení ne chudí" |
|
Autor |
Ivan
člen
Vloeno dne 01-11-2012 19:26 |
|
|
Díky za odpověď o velikosti panelu. Podobný rozměr 140 x 220 nám vyčlenila kola v jedné místnosti. Maje dva sety tak z nich něco podobného spáchám. Krajnice mám cca 60 mm a to bude doufám stačit. Rovinka je opravdu ádoucí, takto to připomíná autodráhy, které jsem viděl v Bulharsku u moře. To byla 70tá léta a byl to hit. |
|
Autor |
jena
člen
Vloeno dne 02-11-2012 19:46 |
|
|
Tak jsme zase něco udělali a proběhly první zkuební jízdy a myslím e na jedničku .Mladej si to pochvalovat a proháněl fábču o stoest.http://www.prikrylovci.estranky.cz/fotoalbum/autodraha/ |
|