Autor |
RE: Doplňky k dráze |
Rebas
člen
Příspěvků celkem: 326
Bydlitě: Praha
Registrován od: 18.01.07 |
Vloeno dne 21-09-2007 14:14 |
|
|
Mitch: věř e to je jen náhoda
ale v plánu jsou tyhle shopy...
http://www.e-obchod.com/e-obchoduvod.png (1024x768) uvodni stranka pro e-obchod.com
Autodráhy - není třeba vysvětlovat
Sberatelske modely - Bojové figurky dragon, kovové modely unimax, dragon a dalsi (treba maisto, atd.)
RC modely - zatím jen na baterky, do benziňáků asi nepůjdu (třeba časem)
Stavebnice - lego, geomag, cheva, seva, smer, revell, montisystem, a dalsi stavebnice - vse co se tyka stavebnic
hry na pc - hry na pc, x-box, ps3, nintento, atd.
hracky - ostatni hracky co se jinam nevesly
Rebas |
|
Autor |
Rebas
člen
Vloeno dne 21-09-2007 14:15 |
|
|
ale udelat to vsechno mi zabere mraky casu a financi
Rebas |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 21-09-2007 14:16 |
|
|
HWSlot: koukni na tuto stránku. Je to jednoduchý návod na pěknou středu k takovémuto stavení.
http://houmrovyvlaky.bluehost.cz/Galerie/Skladiste/img00002.htm
Je to obyčejná papírová páska.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Editoval Pepino dne 21-09-2007 14:16 |
|
Autor |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 21-09-2007 23:40 |
|
|
Pepino díkes !!! Vypadá to sqěle - hned jsem roličku krepový lepenky nael a vyzkouel. Akurát to mám zatím jen jednou natřený a chce to aspoň dva a tři nátěry. Ale je to petelica !!!
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
Rebas
člen
Vloeno dne 28-09-2007 19:26 |
|
|
dnes jsem na veletrhu objednal prvni varku walachia stavebnice v utery by to melo dorazit - vse co vyrabej ;-)
Rebas |
|
Autor |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 15-11-2007 07:54 |
|
|
Máte někdo nějaké nové typy na něco co by se hodilo k modelovému okruhu?
Já nedávno narazil na tu vě pro závodní komisaře co je o pár fotek ví.
Byla v sadě s haldou vojáčku a stálo to asi 150Kč. koda e tam za byla jen jedna. Bral bych o dva - tři mariňáky míň, ale o vě víc. Vzal bych 10 věí a tu armádu bych pak u nějak udal. |
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 16-11-2007 16:17 |
|
|
Ono je moná lepí se napřed podívat jak okolí skutečných okruhů vypadá. A jak se vyvíjelo. Jak se například změnil známý Dunlop z LM.
Komu na dráze jezdí jen auta z 50 a 60 let, asi bude muset v tomto duchu volit zbytek - od stylu sponzorských cedulí a po oblečení postaviček. Současné okruhy F1 taky chtějí svoje.
Proto bych osobně, pokud bych stavěl dráhu na pevno a to bohuel nemohu, volil nějaký univerzálnějí řeení, které bude kompromisem, ale nikoho neurazí.
Proto taky souhlasím s MTR32, e cestou jsou dioramata. Relativně malé výseky z reality s maximální monou věrohodností.
Protoe postavit na okruhu záchrannou akci, viz jedna z fotek, znamená zasatvit jedění.
Mám jednu deformaci. A tou je setkávání se s přísným metrem na dioramata u kitařů a u vláčkařů. A výrazné zaměření na detail, provedení apod. Protoe to posunuje hraní k modelaření. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 16-11-2007 18:01 |
|
|
Já si ale stejně myslím , e je lepí se soustředit na vybavení boxů, sem tam nějaký pěkný detail jako pneu v zatáčce a zbytek spí nechat být v neutrální ploe. Podle mne zaplněním plochy okolo dráhy "věrnou krajinou" se jen podtrhne ta disproporce s realitou. Diorama je fajn, ale spí jen pro potřeby fotografování. Oko je velmi přesné a přechod z plochy "krajiny" na pozadí a hlavně to, e pozadí vlastně tvoří mantinel okolo dráhy myslím spí ruí.
|
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 16-11-2007 18:43 |
|
|
U té dioramy mi jde spí o to, e se jedná o stálejí instalaci v podstatě sběratelského modelu. Který je vsazením do výseku prostředí "oiven".
Kdy se podíváme na fakt dobré kitařské dioramata, tak je tam obvykle jeden kousek techniky a pár figurek + něco okolo.
pička pak staví dioramata podle fotografií.
Jinými slovy - nechá se autíčko skoro trvale na x centimetrech cesty v nějaké akci. A kdy se to dobře promyslí, tak se autíčko bez problému jednou za čas vytáhne a protáhne po dráze.
S tím okruhem s Tebou plně souhlasím.- méně a univerzálně. |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 22-06-2008 21:24 |
|
|
Tohle je velice zajmavý: http://www.youtube.com/watch?v=LV5lkt3PiEE
Takových modelových dráh by mohlo být víc, nemyslíte? Obzvlá chválim důvtip majitele druhé dráhy kdy pouil rozříznuté zadní kolo z motorky na vytvoření reklamního oblouku. |
|
Autor |
Marian
člen
Příspěvků celkem: 248
Bydlitě: Libcany u Hradce Kralove
Registrován od: 05.02.08 |
Vloeno dne 23-06-2008 09:52 |
|
|
Velice zajimave, takhle nejak bude vypadat moje nova draha. Ne tolik drah, a ne tak dlouha, ale zase doufam ze bude drevena. Jen nevim, kdy ji dokoncim, snad do Vanoc. Misto uz na ni mam, to je hlavni |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 23-06-2008 13:21 |
|
|
Na Slot Car Illustrated je k tomuto tématu článek, kde ukazují, jek udělat okolí dráhy z desek do rastrových stropních podhledů. Materiál, kterého je u nás v posledních letech víc, ne je zdrávo. Také zajímavý nápad.
http://www.slotcarillustrated.com/Articles/Tech/How_To/scenery-with-ceiling-tiles-a319.html
|
|
Autor |
Marian
člen
Příspěvků celkem: 248
Bydlitě: Libcany u Hradce Kralove
Registrován od: 05.02.08 |
Vloeno dne 23-06-2008 14:16 |
|
|
Mne zbyly doma MDF obkladove panely, takze to bude zaklad pro teren. Podkladem jsou OSD desky, a na to MDF panel. Uvidim jestli to pujde. |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 27-06-2008 12:30 |
|
|
Pánové, e jsem tak smělí, nemáte někdo tuení co se stalo v plastiko modelářském průmyslu přesněji mezi krajinkáři a maketáři pro období 2 světové války 1/35, e u se nedaj sehnat stromy v tomto měřítku?
U půl roku otravuju v naem českolipském modelářství pobočky MPM cca jednou do měsíce a schánim stromy. Ta enská u je ze mě neastná a kroutí hlavou jen co otevřu dvěře. |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 27-06-2008 12:37 |
|
|
Jestli to nebude tím, e si je větina vyrábí sama - přesněji do diorámat se nepouívají vzrostlé stromy, ale klády. A strom v 1:35 - to u je pěkný kus. A asi se jich moc neprodá a myslím, e budou stát hodně.
Zkus se podívat po internetu. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 27-06-2008 12:45 |
|
|
Mitchi udělej si je, na vláčkových webech je návodů dost a je to jednoduí, ne obcházet modeláře
A stejně nejjednoduí je tam ty stromy nedávat, jenom chytají prach a auta mají co kácet
Já preferuji krajinu pouze v náznacích a k tomu mi dostatečně poslouilo křoví z Lega. Modelově je na tom asi tak stejně jako vlastní těleso dráhy, take no problem
Petr L sem připíchnul tento obrázek:
Editoval Petr L dne 27-06-2008 12:46 |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 27-06-2008 13:01 |
|
|
Tak s tím bych se Petře nespokojil. Promiň.
Začal jsem je shánět v prosinci a jetě do listopadu byly. Vím e se dají vyrobit ale je to dost pracný a hlavně ikdy ten strom stál od 250,- do 500,- a více dle výky a výrobce tak pokud sem chtěl jen dva a ne celý les tak by se mi vyplatilo je koupit ne se s tím patlat a kupovat si celkem drahou stři na obalení koruny, kterou bych na dvou stromech určitě nespotřeboval. Hergot to je prekérka. Na internetu jsem hledal ale marně. Nael jsem jen nějaké gumové či plastové atrapy k nějakému souboru hraček ze středověkou tématikou. Ale cena se od modelových fakt moc nelií. Nic méně úrdba by byla nepochybně snaí. Jene to prostě nevypadá věrohodně. A jsem zadal na netu jakékoliv heslo tak mi nic kloudného nevypadlo. Tedy aspoň tady u nás v ČR nic.
Postavil jsem otci k narozkám rozhlednu 1/32 i podstavcem a zasklením pač je do nich krapet blázen, ale kvůli těm zatracenejm stromům nemůu dokončit krajinu. fakt mě to tve. Jako by nestačilo e za rezinovou lavičku jsem dal víc ne za celou rozhlednu nemluvě o figurkách od Carrery. Ale jejich zbytek jetě aspoň uplatnim. |
|
Autor |
src ceska trebova
člen
Příspěvků celkem: 212
Bydlitě: Sport klub, U Koupalitě 2092, 560 02Česká Třebová
Registrován od: 02.10.06 |
Vloeno dne 27-06-2008 13:46 |
|
|
Ahoj Mitchi - zkus tohle -http://www.ttvlak.cz/kategorie/stromy/0/, a vůbec se probrouzdej netem českých výrobců stromů pro mainkáře - dělají různé velkosti i pro zahradní eleznice. Určitě se tam obejde.
Přeju hodně těstí - Pietro |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 27-06-2008 14:57 |
|
|
Díky za typ? Z toho u by se dalo něco vybrat. |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 27-06-2008 17:56 |
|
|
Jetě by se dala pouít vhodná bonsai
Jo a v titěném katalogu Carrery 2006/2007 (www.autodrahy.cz) jsou na straně 32 i stromy.
70421 smrk
70422 listnatý strom
70423 křoví
Na webu ne. |
|