Mám dotaz. Nevíte, co pouívají pořadatelé různých rallyslot soutěí za posypový materiál na dráhu, aby napodobili sníh, bláto nebo prach? Dost je drah, na kterých se prohánějí modely v závějích umělého sněhu. Co pouívají?
Příspěvků celkem: 1003 Bydlitě: New Bor City Registrován od: 20.09.06
Vloeno dne 24-01-2011 09:41
Mám takový pocit, e to u se tu kdysi dávno probíralo. Kdy zapátrá v diskuzích na téma rally nebo tvorba krajiny, tak to určitě vyhledá.
Nevim co pouívají profíci, jestli nějací jsou, ale krom běných modelářských a vláčkařských posypů tu padli názory jako hrubá mouka či krupice místo sněhu, kakao místo hlíny a prachu a podobný domácí vychytávky.
Nehledej v tom vědu, nic speciálního pokud vím na tyhle účely zapiněné dráhy asi nevzniklo. Podle mě kdy důkladně projde YouTube a Yahoo tak na nějaký popis výroby takové dráhy narazí.
Kadopádně si buď vědom e autíčka od toho bude čistit v jednom kuse protoe ty převody a kartáčky budou dostávat řádně záhul.
Editoval Mitch dne 24-01-2011 09:43
Příspěvků celkem: 2145 Bydlitě: Praha Registrován od: 04.04.07
Vloeno dne 24-01-2011 09:51
Dokonce se tu jednou probíral i průjezd vodou, ovem nějak si nevybavuji jak dopadly zkouky.
Osobně si myslím, e sníh atp je trochu úlet, jak píe Mitch, model má v sobě převody a motor, ve funguje nejlépe čisté, cíleně to ve zadělat povede pouze k průvihu. Pokud přece ano, vzal bych si příklad z RC, ve nasucho, aby se pína nelepila, take bych to viděl na převody a futra z plastu. Mám doma převody na Fly z Delrinu od ALSR, ale po namontování jsem je automaticky namazal, take bylo po pokusu jak to frčí nasucho
Dopadlo to patně, brod o velikosti Faro6cm dílu, kola vesele nastřikala vodu do útrob Favorita odkud, k mé nelibosti, vytékala na dráhu a po pár kolech se nedalo normálně jezdit, článek Rally Hvozdnice. Take sníh na trati jen formou bílé barvy atp.
Zajisté vichni, kteří tvrdíte, e dráha a auta trpí, máte pravdu. Ale zkuste to vysvětlit 10ti 12ti letým klukům, kteří viděli předváděčku firmy Scalextric, kde na trati právě sníh měli. Chtěl jsem jim udělat radost a část dráhy a pár autíček jsem obětoval. Nasypal hladkou mouku, případně z pěny závěje. Ve bylo dobře nachystaný. Druhý den, kdy se měl závod konat, jsem pořádně zatopil, aby měli kluci teplo. Jene - vzduch se zarosil, mouka perfektně přijala vzdunou vlhkost a "sníh" zhrudkovatěl, dokonce se začal na kolečka lepit - a bylo po parádě. Proto jsem se ptal, jestli se nepouívá něco jiného, ne zmiňovaná mouka.
No jestli oni to neřeí tím, e dráhu rovnou natřou na bílo. Podívej se sem http://www.slotforum.com/forums/index.php?showtopic=18439&st=0
Myslím, e na fotkách je to jasně barva - moná se tam dočte i jaká. A nemá tu dráhu natřenou celou, ale jen dílčí části.
Jestli se nepletu, tak SCX dělá díly s efektem jízdy na ledu, na olejové skvrně a na "otolině".