AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

Úvodní stránka ::  Články ::  Seznam krátkých zpráv ::  Diskuzní fórum ::  Fotogalerie ::  Ke stažení ::  Odkazy ::  Vyhledávání
December 25 2024 07:06:02 

Kalend
PotSttPSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZVODY

1:32
Porsche Cup
Krunohorsk pohr
Moravsk liga
Slovakia Cup

POSLEDN LNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikaj modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nov znaka ...
KLUBY A KROUKY
AMC Podbaba 132
esk Tebov
DDM Hradec Krlov
MC SRC Most
Prask klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch | Voln pokec | 1:24
strana 1 z 2 1 2 >
Autor Brus na gumy
HWSlot
len

Pspvk celkem: 401
Bydlit: Thereban
Registrovn od: 20.10.06
Vloeno dne 27-02-2007 21:06
Na dost Honzy sem dvm o nco vc o tom mojm brusu. Dlal jsem ho nkdy ped 6ti a 8mi lety - kua to to utksmiley- dneska bysem ho mon dlal jinak, ale v tej dob to bylo to nejjednodu co mi napadlo a co jsem mohl v svojich podmnkch udlat.

Tak se pokusm o popis, ale pude mi to asi dost ztuhasmiley
Pouil jsem dva motorky - Speed 400 7,2 V ten pohn osu s kolekem a njakej "nounejm" nezjitench hodnot, kter pohn brusn kolo. Cel jsem to korigoval tm, kolik jsem do toho poutl Volt

Osu na koleka jsem si nechal udlat tak, aby jednm koncem la nasadit a zajistit ervkem na osu motoru a na druh stran byla jej sla 3mm resp. 2.4mm a tak jsem mohl dlat koleka s dvma prmry - na silnj 3mm i na ty slab osky. A aby to opravdu "nehzelo" je k tomu jet protikus, kterm se to po nasazen koleka zathne.

HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
HWSlot sem pipchnul tento obrzek:

Autor RE: Brus na gumy
HWSlot
len

Vloeno dne 27-02-2007 21:12
Na druh morotek jsem si nechal zasejc udlat nsadku - z jedn strany se nasad na osku motoru, zajist ervkem a z druh strany je otvor jse zvitem. Tam jsem pirouboval pertinaxov koleko o prmru 5,5cm na kter jsem nalepil smikov pltno. (Hrubost si u nepamatuju a protoe to je pilepen, tak to nezjistm,sorry)

HWS

HWSlot
len

Vloeno dne 27-02-2007 21:17
Cel tento motorek je uloen v "U " kolejnice a je zajitn pouze pruinkou. Po tto kolejnice se posunuje toenm roubu a pibliuje se nebo se oddaluje od brouenho koleka.

HWS

HWSlot
len

Vloeno dne 27-02-2007 21:21
A posledn se tk jen zapojen. Motorky jsou zapojeny tak, by se toily proti sob. Jsou propojen pes vypna do koldy a t mm vytaen jen dva ohnut mdn drtky, na kter jsem pipojil krokodlky z trafka od vlk. A bylo to.....smiley
To je asi tak ve, co mi k tomuto tmatu napadlo, ppadn dotazy rd zodpovm, budu-li vdt odpov smileysmiley

HWS

Honza
len

Pspvk celkem: 432
Bydlit: Ostrava
Registrovn od: 30.11.06
Vloeno dne 27-02-2007 22:42
Dky za podrobnj popis. Sm si budu nco takovho muset udlat, u jsem zniil jednu run brusku pi redukci velikosti Gonio zadnch gum na kola Favorit (jako koleka na formulky). Pi uvaovn nad vc mn napadlo, e by se nepohybovaly tec plochy proti sob, ale brusn kotou by stahoval gumu z koleka nabok, brouen by probhalo kolmo na smr pohybu povrchu gumy mimobnou polohou os rotac (ne proti smru). Co Ty na to - mon by bylo tko dodret vlcovitost vsedku??? Asi by dochzelo i k velkmu axilnmu namhn loisek motorku, kter to s gumou...asi by to chtlo vyzkouet.
us.H
www.grafik-jan-vician.cz
Mitch
len

Pspvk celkem: 1003
Bydlit: New Bor City
Registrovn od: 20.09.06
Vloeno dne 28-02-2007 07:35
Pkn prce. U se na to tak njak as chystm, ale zatm jsem neukoistil ty sprvn motory. Nechce se mi je pupovat pa to nezbytn nepotebuju tak ekm kde se zas co najde.
HWSlot
len

Vloeno dne 28-02-2007 08:11
To tedy nevm fakt, jak by to fungovalo. Tohle bylo takkajc okopen od brus, kter se prodvaly cca. za 3500,- kaek (ped tma 8mi lety) a byly vyrbn njakou firmou. (jej jmno si u taky nepamatuju)

Ale te ho vbec nepouvm. Dvod? Jednak na to pasujou jen koleka s ervikama a druhak mus bejt guma pilepen. A j te pouvm pouze koleka umlohmotn, kter se na osku natlaej a gumy jsou taky jen nasazen. Jednou jsem to njak zkouel a pi rotaci se zaala pneu od disku - o njak 2 - 3 mm/podle rychlosti - oddlovat. Take se to zaalo brousit elipsoidnsmiley

Take si myslm, e jestli Mitchi nebude pouvat pneu z mechovej gumy, tak je to na nic.smiley

HWS
Mitch
len

Vloeno dne 28-02-2007 12:26
Ale j nekal e to mm na domc modely 1/32. To Honza se sna zbrousit formulov kola Gonio na patin rozmry. J nic takovho nechtl.
J potebuju brusku na makety 1/24.
Editoval Mitch dne 28-02-2007 12:28
Honza
len

Vloeno dne 28-02-2007 22:52
No j asto brousm zadn kola Gonio na 20 - 22/12, dlm to na brusce a kolech Favorit, tak pemlm, jak se vyhnout brouen na run vrtakobrusce, u jsem toti jednu odrovnal, te mm vkonnj, tak je to lep, ale pod je to zdlouhav run prce (2 gumy 40 min!) a bruska heje jak vztekl...
H
Honza sem pipchnul tento obrzek:

Editoval Honza dne 28-02-2007 22:54
www.grafik-jan-vician.cz
Mitch
len

Vloeno dne 28-02-2007 23:48
No na to bych bt tebou nestavl brusku jako m HWS ale udlal si ppravek na klasickou run vrtaku jestli ji vlastn. Guma je podstatn houevnatj ne ten materil na modely a tam by ti byly dva 12V Speedy k "prdu". Musel bys to brousit po dsn malch pdavcch aby se ti moc nezatovaly pa nataven guma by mezi nima mla dsn velkej odpor. Vem si e ta bruska je na 220V a motorky speed na 12V, te nebudu mluvit o otkch ale kter mysl e m vt slu. Na to to chce jak ty k minimln tu run brusku ale sp klasickou vrtaku a ppravek s brusnm segmentem.
Kdy ti toti kolsaj otky z toho dvodu e na to motory nestaej pi tom brouen tak se ti to obruuje nepravideln a m z toho pak iku.
Honza
len

Vloeno dne 01-03-2007 01:33
To je zajmav nzor. Mimochodem Mitchi, startr v aut je taky na 12 v a m vkon teba 4 kW, me na nj s autem klidn nkolik metr popojet, dokud nevybije akumultor, m slu asi jako 4 chlapi.
Brousil jsem u 7 pr gum Gonio zadn na rzn prmry a iku jsem jet neudlal, pestoe u mal brusky mi dost kolsaly otky v zvislosti na vyvinutm tlaku, pro si mysl, e vrtaka je k tomuto elu lep ne teba tohle (450 g, 800 - 30 000 ot/min, 135 W)smiley:
H

www.grafik-jan-vician.cz
Mitch
len

Vloeno dne 01-03-2007 07:12
Pa vrtaka m rozhodn vt slu ne run bruska. K emu 30 000 ot / min? Na to abys ty gumy utavil msto obrousil? Speed 400 m do startru od auta ale hodn daleko, e jo? Navc Startr je pro otoen motoru zpevodovanej a jestli si dobe pamatuju tak klikou roztoil motor i jeden lovk. Jestli u vs tyi tak nevm kde je problm.
Speed motor je koncipovna na vysok otky a pohon leteckch vrtul. Netvrdm, e to na tom nepjde, ale e to bude trvat dlouho protoe s vtm pdavkem na brus se samozejm zv odpor a tm pdel se ovlivn i otky. Sm piznv e to dl i ta tv bruska na 220V s vkonem 135W kdy krapet vc pitla. Kolik m asi ten 12V Speed Watt? Take jestli chce sthnout prmt z 25 na 20 tak to m po desetinch 50 pdavk mon po dvou desetinch 25 pdavk. A mezitm ekat ne se kad zbrous. No peju hezk zapren odpoledne.
Vrtaka je pedevm zpevodovan narozdl od samotnch motoru nebo run brusky, ta je vlastn tak jen motor v plastovm plti osazen upnac kletinou. Jestli na vrtaku nasad gumovej palek 20mm nebo 50mm tak si bude vce mn pord mlt to sv a njak vt i men pitlaen j nerozhod.
Mitch
len

Vloeno dne 01-03-2007 07:15
Ale jinak m pkn ndobko. Mm nco podobnho, ale rozhodn n s takovou klou nstavc. Ml jsem si ji koupit u dv, od doby kdy j mm my uetila pknch pr hodin prce.
Brusu zdar.
Editoval Mitch dne 01-03-2007 07:19
Mitch
len

Vloeno dne 01-03-2007 08:06
Hele kdy o tom tak pemlm tak ta bruska ti na to bohat sta. Jen vymysli jak ji DEmontovateln zakombinovat do tohodle brusnho koutku. Na oten kol podle m nemus mt buch v jak otky ale sp stle oatky aby se to obruovalo pravideln. Take tam by se dal dt i njak silnj pevod tebas i s 3V motorkem. Idel by byla mal snekovka. No a brusn koutou bych dal na brusku kter by se dala vsadit na njak zvitov posuv. Hergot to zkusim, To mus fungovat a hlavn bych mohl brousit oboj, jak syrovou gumu tak i mechovou na modely.
Honza
len

Vloeno dne 01-03-2007 10:53
Mitchi, j to dlm tak, e asi 4 mm odznu (na dvakrt po 2 mm) pi oten noem a pak to jen dobrousm na stole na smirkovm pape. Nen to nic pjemnho a rozhodn je teba mt pi tom brle, u jsem n i ulomil. Pracuju na nejni otky. Jedna guma asi 10 min. Pi velkch otkch se guma rozthne a ultne z koleka. Nikomu to nedoporuuju, chce to hodn zrunosti. A je po tom teba hodn uklzet.
Vrtaku jsem zkouel, je tk, m mlo otek a pli sly, me ti vyrazit n z ruky, nebo ho snadno zlom a me se poezat nebo pijt k razu. Asi by se to dobe soustruilo specilnm axilnm noem.
H
Editoval Honza dne 01-03-2007 10:56
www.grafik-jan-vician.cz
Mitch
len

Vloeno dne 01-03-2007 13:41
ovee jde na to opravdu nebezpen. J bych si to kdy u naezal na stole na mohohelnk a pak to jen stoil na brusce do vlce. Ale sahat na to loem pi 800stech ot/min no nevim to bych se bl. J sem to myslel sp tak e bys ml kolo upnut klasicky v hlav a na msto kam se normln pidlv pomocn madlo bych si udlal objmku na roub s pevnm ramenem nad kolo a na na tom pevnm ramenu ml rameno na pantu pmo proti Gum. Na a na tohle vkyvn rameno bych dal hrubej nebo jemnej smirkovej papr. Zapnutou vrtaku bych si normln poloil na zem, jednou rukou ji dre a druhou tlail na vkyvnou destiku se smirkem. Snad si m pochopil.
Pokud m malej sloupovej drk na vrtaku tak je to pln nejpohodlnj. Nemus dret nic a jen se zaobr ptlakem smiku na gumu.
Honza
len

Vloeno dne 01-03-2007 14:51
J vm, e je to o hubu, ale ty gumy mi trvaj cca 25 min, a je to. Ped tm jet okrbnu zlamovkem nkolky na kolekch. Nemusm nic bastlit...., jen uklidm ten b....

Mitchi dnes si jdu veer koupit easy kit Audi TT modr - osobn, mme to tu v Ostrav (Na 12 hodin), take zas nco napu do pestaveb, u se na to tm...
Zatm ahoj, H
www.grafik-jan-vician.cz
vitek
len

Pspvk celkem: 1642
Bydlit: Zln
Registrovn od: 07.12.06
Vloeno dne 01-03-2007 18:12
Zajimav ten pnov. I s ohledem na to, e mn ek njak brouen. Vyuiju vrtaku (Narex) v drku (ne stojan), nastavm otky a pak pouiju prknko se mirglem a budu brousit a mit. Mon nazatku jemn pilnk, ale n opravdu ne.
Gumu budu mt na disku a pes osiku ve vrtace.
Jen mn tak napad, jestli by v rmci usnadnn nemlo smysl vyrobit dva kruhy prmru vsledn pneu a ty uchytit ped a za brouenou gumu. Dobrousm ke kruhm a je to.
Jen bych se Vs chtl zeptat - kde vezmete tu gumu, nemyslm tm ty pebruovan Gonia, ale jinou.
Mitch
len

Vloeno dne 01-03-2007 18:33
Jakou jinou. Tady se jinch ne Gonio nemluvilo. Pak u jen o t mechov nebo sp molitanov gum na modely. Ta se d ale celkem blb shnt. Jak u jsem tu psal ideln je se poptat po klubech nebo na ILPE snad by se pr tak dalo nco sehnat. Ale to mon kecm.
Honza
len

Vloeno dne 02-03-2007 00:36
To Vtek:
Od Jarka jsem se dozvdl, e v Baumaxu, Bauhausu, Hornbachu, OBI ap. se dostane koupit guma na zednick hladtko o rozmrech cca 30 x 13 x 0,8 cm. Je to mechovka - podobn materil, kter lze nalzt nap. na spodku mousepad nebo z jakho se ij neoprnov obleky. Z takovho materilu, jestli se nemlm, se dlaj i gumy na SRC. Pokud si zabrouenou trubkou vysekne potebn prmr, dovnit kruhovm sekem nleitou dru, slep lepidlem na lepen velodu 2 ks takovchto polotovar k sob, pak po nalepen na disky z toho me vybrousit koleka, jak potebuje. Maj slunou adhezi a jsou mkk (na pouit s magnetem a trochu moc). Stejn jako gumy u SRC se rychle opotebovvaj (zejmna nap. na NINCU) a hodn zanej - je teba je asto a dkladn istit. Proto podle mn je lep obrousit Gonio zadn nebo pedn, pop. pouvat gumy Favorit se zvenou adhez - dr OK a vydr dle.

To Mitch: Psal jsem o startru v aut (ne v 120 nebo Favoritu). Chtl bych vidt Mitchi, jak rozt 16 ventilov 1,6 nebo dvoulitr klikou na 80-100 ot/min., kter potebuje aby naskoil.....smiley

us, H.

Editoval Honza dne 02-03-2007 01:37
www.grafik-jan-vician.cz
strana 1 z 2 1 2 >
Pesko do fra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorsk prva
Administrtoi

TOPlist

DDM HRADEC KRLOV