Autor |
Auta 1:24 na české autodráze |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 17-01-2007 20:19 |
|
|
Předesílám, e bych nechtěl aby ta debata byla o tom, v jakém měřítku jsou vlastně na autodráze.
Jde mi o to jestli tady někdo máte zkuenost s pouitím modelů v cca 1:24 na české autodráze - tím mám na mysli Faro.
A pokud jde o auta, tak mám na mysli produkci určenou na domácí autodráhu - makety a ne src placky.
S ohledem na ířku aut se hypoteticky domnívám, e to moné je, ale mám obavu o průjezdy dvou aut vedle sebe zatáčkou a o průjezd auta okolo mantinelu. |
|
Autor |
RE: Auta 1:24 na české autodráze |
mirek
člen
Příspěvků celkem: 8
Bydlitě: Brno
Registrován od: 08.12.06 |
Vloeno dne 17-01-2007 21:30 |
|
|
Domnívám se, e autíčka od Itesu a tím dráha spojená, je v měřítku 1:28, někde jsem to četl.
My máme doma různé modely 1:24, jsou to větinou přes 30 let staré dobré ruční práce a čas od času je vytáhneme na tra, ale není to nic moc , taková exibiční projíďka, aby se protočily osičky, ale na závody to v ádném případě není, s úskou formulí jetě ok ale třeba s GT ani náhodou, leda tak pořádat vyřazovací strkanice....
JMK |
|
Autor |
Marek
člen
Příspěvků celkem: 43
Bydlitě: Okres Znojmo
Registrován od: 28.12.06 |
Vloeno dne 17-01-2007 22:37 |
|
|
Tak právě monost povozit se i s "těítky" v měřítku 1:24 mne vedla k nákupu autodráhy Carrera Evolution. Zatím mám jen auta 1:32 ale u se chystám na ofenzívu. Česká autodráha má velice podobné řeení dráhy avak to nejdůleitějí jí zatím chybí - krajnice. Bez nich to s měřítkem 1:24 seriózně nepůjde. Carrera má krajnice ířky 10 cm z kadé strany t.j. v zatáčce celkem 10+20+10= 40cm! Co je oproti 18cm u Fara velký rozdíl. Jinak ty strkanice při závodě kolo na kolo asi nebudou to nejhorí - to jaksi (jak začínám chápat) k domácí autodráze při malých roztečích dráek (70-99mm) patří. Já s nimi mám problémy u i s auty v měřítku 1:32. Nechápu jak to řeí kolegové při ířce dráhy 15,5cm...
Take mantinely pryč, počkat a Faro začne dodávat krajnice a půjde to.
Mimochodem máte někdo nějaké informace o modelech od AUTOartu v měřítku 1:24? Jsou určeny na domácí autodráhy nebo na ty druhé...
Marek |
|
Autor |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 19-01-2007 09:55 |
|
|
Zajmavé jméno, jen si nedovedu představit jak Tě či Vás budu oslovovat.
Můj osobní názor je, e na domácí dráhu 1/24 modely nepatří. Je to sice nádherné ale dráhy na taková monstra nejsou stavěné a člověj si na nich pořádně nezazávodí. Ikdy nevím, nemám zkuenost, ale nějak si to nedovedu představit. Věřil bych tomu u Carrery ale zase jen s obrubníky a to je zas o jiných penězích, zvlátě pak ty samotný auta. |
|
Autor |
LS
člen
Příspěvků celkem: 133
Bydlitě: Praha
Registrován od: 23.11.06 |
Vloeno dne 19-01-2007 14:47 |
|
|
Auta v měřítku 1:28 dělá také Vanquish. To měřítko se neujalo, by výrobce přiel s geniální zadní nápravou bez pastorku a ozubeného kola. Domnívám se, e firma ji dlouho existovat nebude, nebo část evropských obchodníků její výrobky bojkotuje.
LS sem připíchnul tento obrázek:
Editoval Pepino dne 19-01-2007 15:33 |
|
Autor |
Honza
člen
Příspěvků celkem: 432
Bydlitě: Ostrava
Registrován od: 30.11.06 |
Vloeno dne 19-01-2007 16:04 |
|
|
LS, zaujal mě Tvůj příspěvek a trochu jsem skákal po tom HotSlots32.com a pohon bez pastorku jsem tam nenael. Kde je mono si o tom něco přečíst popř. uvidět nějaké zobrazení?
H |
|
Autor |
LS
člen
Vloeno dne 19-01-2007 17:01 |
|
|
Někdy v letech 2001 - 2002 byl návrh systému publikován bez pastorku. Ten obrázek jsem ji v archivu nenael. V prodeji byl potom systém s patorkem, který je znázorněn na přiloeném obrázku. Bohuel, ani jeden z modelů nemám ve své sbírce, nebo můj obchodník drel dohodu s jinými evropskými obchodníky a modely Vanquish bojkotoval. Něco se do Čech přesto dostalo. Vím o Lotusu 72D. Bohuel mi neříká pane a velmi mne to mrzí.
|
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 19-01-2007 19:17 |
|
|
To je neuvěřitelný. Model 1/28 s diferenciálem na zadní nápravě? Geniální! Zajmalo by mě jak to řezalo zatáčky. To musí být naprosto jiná kvalita jízdy. Ale jako náhradní díl to asi nebude zrovna za hubičku. |
|
Autor |
LS
člen
Vloeno dne 19-01-2007 19:23 |
|
|
Kdyby nás bylo více, tak by stálo za to si objednat něco z Anglie nebo z Ameriky. Tady nám to nikdo neprodá. Zkouel jsem to i v Německu, ale bez úspěchu. Vyhlauji anketu, kdo by měl zájem, a se přihlásí. Podmínkou je alespoň 5 zájemců a platba předem. Upozorňuji, e bankovní převod do Anglie mě stál před 2 roky 800 Kč. Na kartu to brát nebudu. Auto jako takové předběně odhaduji na takových 1400 - 1500 Kč.
Editoval LS dne 19-01-2007 19:24 |
|
Autor |
Marek
člen
Příspěvků celkem: 43
Bydlitě: Okres Znojmo
Registrován od: 28.12.06 |
Vloeno dne 21-01-2007 15:14 |
|
|
To Mitch:
Auta v měřítku 1:24 od Carrery jsou u nás často paradoxně levnějí ne 1:32. Jejich cena je běně vyjma novinek 999 Kč.
Např zde často uváděné:
http://autodrahy.e-obchod.com/store/default.asp?lngDepartmentID=46
Marek |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 21-01-2007 22:41 |
|
|
To koukám, ale stejně. Na takové velké krasavce je běný okruh kolem 5-8 metrů jak krátký tak i úzký. Neříkám e s tím není svězení, ale na pořádný zábvod s přetáčivými smyky to asi není. A představa modelového okruhu 1/24 je sice nádherná, ale prostorově i finančně jen pro vyvolené nebo tastlivce. |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 24-01-2007 12:56 |
|
|
vzkaz pro LS: Tak jsem se před chvílí koukal na model bazar a je tam to o čem si tu psal, tedy model formule MG Lotus 72 s diferenciálem. Původní cena 1600 nyní 1350. Nemá jedno zrdcátko, ale to prý u nebylo kdy ho kupoval. Vypata ale hezky, zajmali by mě jizdni vlastnosti tohoto vozu.
Mitch sem připíchnul tento obrázek:
|
|
Autor |
mirek
člen
Příspěvků celkem: 8
Bydlitě: Brno
Registrován od: 08.12.06 |
Vloeno dne 24-01-2007 22:31 |
|
|
tohle autíčko je stále nae, je k prodeji ,s LS jsem byl ji v kontaktu.
Odpovídám na otázku Mitche, jízdní vlastnosti, máme 14m dlouhou tra Carreru Ev.
na ní to jezdí fajn, ale musí se člověk znova sít se standartním ovladačem, velmi citlivé, i kdy jeautíčko vybaveno magnetem, v zatáčkách jde velmi lehce do smyku, věřim, e po vyladění můe jezdit velmi dobře, my jsme s tím nikdy nezávodily mimo nai tra a jsme spíe hračičkové ne závodníci, četl jsem několik testů a článků o tomto modelu ve světě, výsledky nic moc, kladou důraz na perfektní napasování a zbrouení pneu, jinak diferenciál velmi trpí, mi ho máme ve sbírce kvůli technické zajímavosti diferenciálu, důvod prodeje, chybějící zrcátko, koupili jsme si jiné s oběma, toto i kdy bylo nové v krabici zabalené jedno nemělo. odjeto má jen asi 5 minut. Kdyby měl někdo zájem na ceně s můeme domluvit a nebráníme se nabídce k výměně.
JMK |
|
Autor |
LS
člen
Vloeno dne 25-01-2007 17:07 |
|
|
Jetě jednou děkuji Mirkovi za nabídku a Mitschovi za upozornění. Mirkovi jsem to ji psal, měl jsem spíe zájem o vůz Jochena Rindta z roku 1970 v markingu Gold Leaf a Emersona Fittipaldiho z roku 1972 v markingu JPS.
Svůj zájem o firmu MG Vanquish, která vyrobila tento Lotus, ale také např. Brabham BT 49C z roku 1980 a spoustu zajímavých modelů jsem opustil. Důvod je jednoduchý. Modely jsou vyrobeny v měřítku 1:28. To by jetě tolik nevadilo. ířka modelů vak neodpovídá ani měřítku 1:28, ale je jetě irí. Auta jsou disproporční a tzv. nemají figuru.
Osud firmy MG Vanquish tak trochu připomíná osud týmu F1 Arrows. V roce 1977opustili technici okolo Jacky Olivera, Allana Resse a Toni Southgate team Shadow a zaloili vlastní tým. Nic proti tomu, ale oni si s sebou odnesli plány nového vozu Shadow DN 8 a postavili jej v roce 1978 jako Arrows A1. Arrows přeil svého předchůdce a svou činnost ukončil kvůli finančním problémům v roce 2002. Firma MG Vanquish vznikla, kdy skupina techniků opustila panělského výrobce autodráhových modelů FLY a odnesla výkresy a now how původní firmy. Evroptí obchodníci začali, a na výjimky, jejich výrobky bojkotovat a firma ji skoro dva roky nevydala ádný nový model. Předpokládá se její rychlý zánik. Modely, které vyráběla patrně brzy vyrobí některý z velkých výrobců a nebo některá z právě vznikajících firem. A na to čekám já.
Vyhlauji anketu. Od koho si koupíte nové Audi R10 TDI?
A) od nově vzniklé firmy s SRC podvozkem (bude na trhu asi za měsíc - viz
fotografie v příloze, cenu počítám v korunách max. do 1500,- Kč)
B) od Scalextricu
C) od Carrery
Já hlasuji za A.
Editoval LS dne 25-01-2007 17:09 |
|
Autor |
LS
člen
Vloeno dne 25-01-2007 17:10 |
|
|
Jetě jeden obrázek Audi R 10 TDI
|
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 25-01-2007 22:46 |
|
|
Připomínám, e vlákno bylo o něčem jiném.
Toto Audi bych si nekoupil od ádného výrobce a u vůbec ne od neznámého. Ale líbí se mi toto auto Lola B98/10 Motorola, které je např. na této stránce http://www.pendleslotracing.co.uk/ ve sloce Cars/Plasic cars/Team Slot Plastic Cars. |
|
Autor |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 25-02-2007 09:40 |
|
|
Tady se dá souhlasit s tomem - jezdil jsem párkrát na český s větíma autíčkama(1:24) a vzhledem k jejich váze a rychlosti, se mi stávalo, e v zatáčkách doslova roztrhávaly spoje !!!
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|