AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 08:06:52 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Volný pokec | 1:24
Autor Auta 1:24 na české autodráze
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 17-01-2007 20:19
Předesílám, že bych nechtěl aby ta debata byla o tom, v jakém měřítku jsou vlastně na autodráze.

Jde mi o to jestli tady někdo máte zkušenost s použitím modelů v cca 1:24 na české autodráze - tím mám na mysli Faro.
A pokud jde o auta, tak mám na mysli produkci určenou na domácí autodráhu - makety a ne src placky.

S ohledem na šířku aut se hypoteticky domnívám, že to možné je, ale mám obavu o průjezdy dvou aut vedle sebe zatáčkou a o průjezd auta okolo mantinelu.
Autor RE: Auta 1:24 na české autodráze
mirek
člen

Příspěvků celkem: 8
Registrován od: 08.12.06
Vloženo dne 17-01-2007 21:30
Domnívám se, že autíčka od Itesu a tím dráha spojená, je v měřítku 1:28, někde jsem to četl.
My máme doma různé modely 1:24, jsou to většinou přes 30 let staré dobré ruční práce a čas od času je vytáhneme na tra, ale není to nic moc , taková exibiční projížďka, aby se protočily osičky, ale na závody to v žádném případě není, s úskou formulí ještě ok ale třeba s GT ani náhodou, leda tak pořádat vyřazovací strkanice....smiley

JMK
Marek
člen

Příspěvků celkem: 43
Registrován od: 28.12.06
Vloženo dne 17-01-2007 22:37
Tak právě možnost povozit se i s "těžítky" v měřítku 1:24 mne vedla k nákupu autodráhy Carrera Evolution. Zatím mám jen auta 1:32 ale už se chystám na ofenzívu. Česká autodráha má velice podobné řešení dráhy avšak to nejdůležitější jí zatím chybí - krajnice. Bez nich to s měřítkem 1:24 seriózně nepůjde. Carrera má krajnice šířky 10 cm z každé strany t.j. v zatáčce celkem 10+20+10= 40cm! Což je oproti 18cm u Fara velký rozdíl. Jinak ty strkanice při závodě kolo na kolo asi nebudou to nejhorší - to jaksi (jak začínám chápat) k domácí autodráze při malých roztečích drážek (70-99mm) patří. Já s nimi mám problémy už i s auty v měřítku 1:32. Nechápu jak to řeší kolegové při šířce dráhy 15,5cm...
Takže mantinely pryč, počkat až Faro začne dodávat krajnice a půjde to.

Mimochodem máte někdo nějaké informace o modelech od AUTOartu v měřítku 1:24? Jsou určeny na domácí autodráhy nebo na ty druhé...

Marek
Mitch
člen

Příspěvků celkem: 1003
Registrován od: 20.09.06
Vloženo dne 19-01-2007 09:55
Zajmavé jméno, jen si nedovedu představit jak Tě či Vás budu oslovovat.
Můj osobní názor je, že na domácí dráhu 1/24 modely nepatří. Je to sice nádherné ale dráhy na taková monstra nejsou stavěné a člověj si na nich pořádně nezazávodí. Ikdyž nevím, nemám zkušenost, ale nějak si to nedovedu představit. Věřil bych tomu u Carrery ale zase jen s obrubníky a to je zas o jiných penězích, zvláště pak ty samotný auta.
LS
člen

Příspěvků celkem: 133
Registrován od: 23.11.06
Vloženo dne 19-01-2007 14:47
Auta v měřítku 1:28 dělá také Vanquish. To měřítko se neujalo, by výrobce přišel s geniální zadní nápravou bez pastorku a ozubeného kola. Domnívám se, že firma již dlouho existovat nebude, nebo část evropských obchodníků její výrobky bojkotuje.
LS sem připíchnul tento obrázek:

Editoval Pepino dne 19-01-2007 15:33
Honza
člen

Příspěvků celkem: 432
Registrován od: 30.11.06
Vloženo dne 19-01-2007 16:04
LS, zaujal mě Tvůj příspěvek a trochu jsem skákal po tom HotSlots32.com a pohon bez pastorku jsem tam nenašel. Kde je možno si o tom něco přečíst popř. uvidět nějaké zobrazení?
H
www.grafik-jan-vician.cz
LS
člen

Vloženo dne 19-01-2007 17:01
Někdy v letech 2001 - 2002 byl návrh systému publikován bez pastorku. Ten obrázek jsem již v archivu nenašel. V prodeji byl potom systém s patorkem, který je znázorněn na přiloženém obrázku. Bohužel, ani jeden z modelů nemám ve své sbírce, nebo můj obchodník držel dohodu s jinými evropskými obchodníky a modely Vanquish bojkotoval. Něco se do Čech přesto dostalo. Vím o Lotusu 72D. Bohužel mi neříká pane a velmi mne to mrzí.

Mitch
člen

Vloženo dne 19-01-2007 19:17
To je neuvěřitelný. Model 1/28 s diferenciálem na zadní nápravě? Geniální! Zajmalo by mě jak to řezalo zatáčky. To musí být naprosto jiná kvalita jízdy. Ale jako náhradní díl to asi nebude zrovna za hubičku.
LS
člen

Vloženo dne 19-01-2007 19:23
Kdyby nás bylo více, tak by stálo za to si objednat něco z Anglie nebo z Ameriky. Tady nám to nikdo neprodá. Zkoušel jsem to i v Německu, ale bez úspěchu. Vyhlašuji anketu, kdo by měl zájem, a se přihlásí. Podmínkou je alespoň 5 zájemců a platba předem. Upozorňuji, že bankovní převod do Anglie mě stál před 2 roky 800 Kč. Na kartu to brát nebudu. Auto jako takové předběžně odhaduji na takových 1400 - 1500 Kč.
Editoval LS dne 19-01-2007 19:24
Marek
člen

Příspěvků celkem: 43
Registrován od: 28.12.06
Vloženo dne 21-01-2007 15:14
To Mitch:
Auta v měřítku 1:24 od Carrery jsou u nás často paradoxně levnější než 1:32. Jejich cena je běžně vyjma novinek 999 Kč.
Např zde často uváděné:
http://autodrahy.e-obchod.com/store/default.asp?lngDepartmentID=46

Marek
Mitch
člen

Vloženo dne 21-01-2007 22:41
To koukám, ale stejně. Na takové velké krasavce je běžný okruh kolem 5-8 metrů jak krátký tak i úzký. Neříkám že s tím není svězení, ale na pořádný zábvod s přetáčivými smyky to asi není. A představa modelového okruhu 1/24 je sice nádherná, ale prostorově i finančně jen pro vyvolené nebo štastlivce.
Mitch
člen

Vloženo dne 24-01-2007 12:56
vzkaz pro LS: Tak jsem se před chvílí koukal na model bazar a je tam to o čem si tu psal, tedy model formule MG Lotus 72 s diferenciálem. Původní cena 1600 nyní 1350. Nemá jedno zrdcátko, ale to prý už nebylo když ho kupoval. Vypata ale hezky, zajmali by mě jizdni vlastnosti tohoto vozu.
Mitch sem připíchnul tento obrázek:

mirek
člen

Příspěvků celkem: 8
Registrován od: 08.12.06
Vloženo dne 24-01-2007 22:31
tohle autíčko je stále naše, je k prodeji ,s LS jsem byl již v kontaktu.
Odpovídám na otázku Mitche, jízdní vlastnosti, máme 14m dlouhou tra Carreru Ev.
na ní to jezdí fajn, ale musí se člověk znova sžít se standartním ovladačem, velmi citlivé, i když jeautíčko vybaveno magnetem, v zatáčkách jde velmi lehce do smyku, věřim, že po vyladění může jezdit velmi dobře, my jsme s tím nikdy nezávodily mimo naši tra a jsme spíše hračičkové než závodníci, četl jsem několik testů a článků o tomto modelu ve světě, výsledky nic moc, kladou důraz na perfektní napasování a zbroušení pneu, jinak diferenciál velmi trpí, mi ho máme ve sbírce kvůli technické zajímavosti diferenciálu, důvod prodeje, chybějící zrcátko, koupili jsme si jiné s oběma, toto i když bylo nové v krabici zabalené jedno nemělo. odjeto má jen asi 5 minut. Kdyby měl někdo zájem na ceně s můžeme domluvit a nebráníme se nabídce k výměně.

JMK
LS
člen

Vloženo dne 25-01-2007 17:07
Ještě jednou děkuji Mirkovi za nabídku a Mitschovi za upozornění. Mirkovi jsem to již psal, měl jsem spíše zájem o vůz Jochena Rindta z roku 1970 v markingu Gold Leaf a Emersona Fittipaldiho z roku 1972 v markingu JPS.

Svůj zájem o firmu MG Vanquish, která vyrobila tento Lotus, ale také např. Brabham BT 49C z roku 1980 a spoustu zajímavých modelů jsem opustil. Důvod je jednoduchý. Modely jsou vyrobeny v měřítku 1:28. To by ještě tolik nevadilo. Šířka modelů však neodpovídá ani měřítku 1:28, ale je ještě širší. Auta jsou disproporční a tzv. nemají figuru.

Osud firmy MG Vanquish tak trochu připomíná osud týmu F1 Arrows. V roce 1977opustili technici okolo Jacky Olivera, Allana Resse a Toni Southgate team Shadow a založili vlastní tým. Nic proti tomu, ale oni si s sebou odnesli plány nového vozu Shadow DN 8 a postavili jej v roce 1978 jako Arrows A1. Arrows přežil svého předchůdce a svou činnost ukončil kvůli finančním problémům v roce 2002. Firma MG Vanquish vznikla, když skupina techniků opustila španělského výrobce autodráhových modelů FLY a odnesla výkresy a now how původní firmy. Evropští obchodníci začali, až na výjimky, jejich výrobky bojkotovat a firma již skoro dva roky nevydala žádný nový model. Předpokládá se její rychlý zánik. Modely, které vyráběla patrně brzy vyrobí některý z velkých výrobců a nebo některá z právě vznikajících firem. A na to čekám já.

Vyhlašuji anketu. Od koho si koupíte nové Audi R10 TDI?

A) od nově vzniklé firmy s SRC podvozkem (bude na trhu asi za měsíc - viz
fotografie v příloze, cenu počítám v korunách max. do 1500,- Kč)

B) od Scalextricu

C) od Carrery

Já hlasuji za A.

Editoval LS dne 25-01-2007 17:09
LS
člen

Vloženo dne 25-01-2007 17:10
Ještě jeden obrázek Audi R 10 TDI

vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 25-01-2007 22:46
Připomínám, že vlákno bylo o něčem jiném.

Toto Audi bych si nekoupil od žádného výrobce a už vůbec ne od neznámého. Ale líbí se mi toto auto Lola B98/10 Motorola, které je např. na této stránce http://www.pendleslotracing.co.uk/ ve složce Cars/Plasic cars/Team Slot Plastic Cars.
HWSlot
člen

Příspěvků celkem: 401
Registrován od: 20.10.06
Vloženo dne 25-02-2007 09:40
Tady se dá souhlasit s tomem - jezdil jsem párkrát na český s většíma autíčkama(1:24) a vzhledem k jejich váze a rychlosti, se mi stávalo, že v zatáčkách doslova roztrhávaly spoje !!!smiley

HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
http://www.hwslot.estranky.cz/
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář