Autor |
RE: Stavěná 1:32 |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 17-03-2008 18:06 |
|
|
Jirko, po otevření http://src.wz.cz/ind.html o které jsi se zmínil, začal můj antivir plait a psal něco o pokusu infikovat počítač nějakým trojanem, tak si dejte pozor
|
|
Autor |
Jirka
člen
Příspěvků celkem: 417
Bydlitě: Holubice, Praha-západ
Vloeno dne 17-03-2008 18:09 |
|
|
Otevírám to ji delí dobu a nyní to zkouím znovu ale s ničím takovým o čem píe jsem se nesetkal.
Závod je ivot, to co je před či po něm je jen čekání. |
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 17-03-2008 19:02 |
|
|
Jen na upřesnění. Kdy jsem psal o černých pneumatikách, tak jsem neměl na mysli jen 100% černou, ale taky odstíny edi. Jetě nějaká 70% černá je v pohodě. Ale jde tady o "vytěsnění" bílé, světle hnědé, červené apod. v barvě pneumatik.
Z mé strany k tomuto tématu VE. I kdy se mně moná bude týkat víc ne si teď myslím - po vyřeení.
Přesto, e je pořadatel PS z Moravy, tak nejblií závod mám v Jihlavě a KP pak v Praze. No a pak můu uvaovat o účasti. |
|
Autor |
Lada64
člen
Příspěvků celkem: 76
Bydlitě: Hradec Králové
Registrován od: 17.12.07 |
Vloeno dne 17-03-2008 21:10 |
|
|
V současnosti fungují kategorie produkčních aut, např. podle PS rozdělených podle typu karoserie, Zvlátní kategorie mohou být například Favorit a Favorit tuning, případně i národní formule. Líbí se mi i kategorie kamionů no a hlavně mi chybí kategorie stavěných maket 1:32 a to jetě rozdělená na formule, GT, cestovní vozy a případně historiky a to bez omezení pouitých materiálů. Za důleitějí povauju shodu s originálem ne pouitý materiál. U karoserií z modelové stavebnice je nevýhodou její hmotnost, výroba ostaních karoserií je zase náročnějí na výrobu karoserie a doplňků.
A navíc je moné zavést dalí limitu, o které tu zatím nikdo nepsal, a to sice minimální hmotnost modelu. (dováení auta není tak sloité).
Plně vak souhlasím s pouitím: černých popř. edých pneumatik, insertů do kol, plastických pilotů, ochranných rámů, prosklených oken, vnějích doplňků karoserie (zrcátka, stěrače, plnící hrdla, mříky chladičů, světla, výfuk atd.
Nelíbí se mi vak monost startu modelů 1:28 v kategorii 1:32.
Kategorie maket 1:32 by se měla vytvořit hlavně pro nai radost a monost seberalizace.
Není podmínkou ji jezdit jen pod svazem modelářů, ale naopak si myslím, e by to mohla být cesta, jak najít společnou řeč.
Navíc si myslím, e není problém vypsat tyto kategorie, ale hlavně záleí na nás vech, zda je chceme jezdit.
Končím tedy otázkou:
Kdo z vás chce vypsat a jezdit kategorie maket bez omezení poitého materiálu?
Já ano.
_
|
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 17-03-2008 21:18 |
|
|
Tome promiň, ale pokud mi někdo řekne černá, tak opravdu automaticky nevidím edou, to se soudností nemá nic společného.
Právě to, e se u některých formulací automaticky předpokládá, e vichni vědí, e to přece je jasné, e je to tak a u jiných se zase striktně dodruje znění věty v pravidlech vede po čase k velmi nepříjemným konfliktům.
|
|
Autor |
Lada64
člen
Příspěvků celkem: 76
Bydlitě: Hradec Králové
Registrován od: 17.12.07 |
Vloeno dne 17-03-2008 21:31 |
|
|
Nyní jsem si přečetl Tomova upravená pravidla.
U podvozků bych dplnil do moných materálů plast. (nevidím důvod, proč zakazovat třeba rámeček FARO)
U karoserí mě osobně chybí monost pouití papíru a taky mi vadí zákaz pouití lexanu.
I papírové makety (ne zmenené vystřihovánky z ABC) mohou vypadat k světu.
Jestli na lexanu vadí hmotnost, lze předepsat jednotné závaí u modelů s lexanovou karoserií, nebo bude nutné lexanovou karoserii zaformovat a vytvořit laminát.
Tím lexanem nemíním napodobeniny aut, ale opravdu makety, které vyrábí třeba Milan Vasko.
K ostatním bodům nemám výhrady |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 17-03-2008 21:37 |
|
|
No tak třeba mi to po čase také vleze pod kůi, dej mi trochu času
Minulý týden jsem si popletl černou s červenou a rázem jsem měl po brzdě, tak jsem na ty barvy teď trochu víc pečlivý
|
|
Autor |
Honza65
člen
Příspěvků celkem: 164
Bydlitě: Most
Registrován od: 05.04.07 |
Vloeno dne 18-03-2008 13:38 |
|
|
Pro vechny kteří mají zájem o stavěná 1:32,na závody do KP Prahy vemu stavěnou dvaatřicetinu kterou jsme jezdili jako pohárovku.elezný podvozek kastle od revelu,tzv.kliklak.mechovky kola atd.A jetě maličkost,zkuste dát na komerční autíčko mechovky,já osobně bych do stavěnejch aut s klidem el s komerčním autem pouze na mechovkách a věřím e tato úprava by stačila.pokud tam nebude povolena lexan kastle,ale to u by nemělo s maketama nic společnýho. |
|
Autor |
Jirka
člen
Vloeno dne 18-03-2008 14:07 |
|
|
Má pravdu Honzo, na posledním scalextricu el Dany do stavěných formulí s Lolou od Ninca vytuněným podvozkem od Slot-itu a narychlo udělanýma mechovkama a skončil těsně druhý.
Kadého kdo se můe by třeba ne na celý závod podívat v sobotu do Prahy na Krunohor srdečně zvu. Je lepí o takovýchto věcech debatovat s lidmi, kteří mají bohaté zkuenosti jak s komerčníma autíčkama , tak kategoriemi maket pod SMČR a na vlastní oči vidět jak která vozítka jezdí.
Kdo jste se někdy ji zůčastnil Poháru Scalextric, tak vězte, e Krunohor je proti tomu jiná liga.
|
Autor |
Jirka
člen
Vloeno dne 19-03-2008 14:25 |
|
|
Bezva Ivane. U jsem zhotovil prototyp nového réglu. Sutor ho zajídí a při objednávce dalích tiáků myslíme i na tebe. Pokud by jsi ho ale nechtěl nic se neděje on se určitě spotřebuje.
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 19-03-2008 15:51 |
|
|
Ivane to přejde po prvním ulomeném spoileru :
|
|
Autor |
JMS
člen
Příspěvků celkem: 349
Bydlitě: Holeov
Registrován od: 21.03.07 |
Vloeno dne 21-03-2008 20:26 |
|
|
Dneska jsem dal dokupy druhou formulku 1/32 a po svátcích ji polu Tomovi na test.
Oproti třebovákům jsem osadil místo Fara motor Falcon, tak uvidíme jak budou v Liberci spokojeni.
Údajně to na plastu v ČT jezdí moc dobře i bez magnetů.
Kluci se chystají udělat nějaký článek.
JMS |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 21-03-2008 21:18 |
|
|
Dobře odladěný model jezdí na plastu i bez magnetů. Zkouel jsem na Faro bez magnetu se silikony Slot.Ity a bez problémů
|
|
Autor |
RE: Podvozek |
src ceska trebova
člen
Příspěvků celkem: 212
Bydlitě: Sport klub, U Koupalitě 2092, 560 02Česká Třebová
Registrován od: 02.10.06 |
Vloeno dne 22-03-2008 14:18 |
|
|
Foto jsou hotové a přes Velikonoce se jetě bude trochu testovat. Na naem webu www.src.ceskatrebova.com najdete více fotek a časem i nějaké hodnocení.
src ceska trebova sem připíchnul tento obrázek:
|
|
Autor |
JMS
člen
Vloeno dne 26-03-2008 20:11 |
|
|
Raději jsem skočil do tohohle vlákna, aby se nediskutovalo v nabídce Fara.
Já jsem na formulku pouil dokonce jenom samořezné roubky a drí to.
Jde o to aby byl dobře udělaný drák, do kterého motor sedne.
Pokud sedí plochou a je dotaený dvěma roubky nejsou problémy.
Na téhle fotce to není a tak viditelné, ale na sránkách SRC ČT jsou i lepí.
Ten plech obalu motoru není tenký a pokud by někdo měl nedůvěru není problém tam vletovat zevnitř plíek na vyztuení,aby tam bylo více materiálu na závit, nebo třeba sníené 2mm matičky.
Tak jsme dříve tunili třeba Mabuchi 16 a 26.
Dneska se motory letují, z důvodů rychlé výměny .
Přítí měsíc se jede v Praze na Podbabě Hondacup, tak se stavte podívat a já vám dovezu taky jednu formulku na otestování.
JMS |
|
Autor |
Jirka
člen
Vloeno dne 26-03-2008 22:47 |
|
|
To JMS. Na honda cup se pokud bude volno rád podívám ale pouití tohoto motoru je pro mě a myslím i pro dalí kolegy, kteří jezdí Krunohor apod. nevýhodné. Jeliko se závody jezdí na různých tratích a například mostecké dráhy jsou oproti té Podbabské či bluekingu v Děčíně hodně technické, volím při tréninku před samotnými závody nejen různé převodové poměry ale také různé motory nejen s rozdílnými otáčkami ale také s jinou charakteristikou. Jezdíme rovně několik kategorií v průběhu jednoho závodu a tak můu navíc kombinovat volbu techniky i mezi auty, které mám k dispozici. Pokud si budu do jednoho auta vyrábět speciální drák kvůli jednomu motoru, tak si tím automaticky vyloučím pouití motorů s běným uchycením ve kterých mám daleko větí výběr a například s motory od Scaleauto o se rovně vejdu do 300,-Kč. Kdybych měl autíčko na honda cup s plechovým podvozkem, tak bych do něj taky asi necpal plastový drák od slot itu protoe bych měl zrovna levný motor slot it.
|
Autor |
JMS
člen
Vloeno dne 27-03-2008 06:33 |
|
|
Samozřejmě jsou to hodně rozdílné kategorie, ale princip je stejný .
Honda má povoleny motory X12, S16C a 16D.
Právě tohle pravidlo umoní zvolit na technické dráhy slabí motor třídy 16.
JMS |
|
Autor |
src ceska trebova
člen
Příspěvků celkem: 212
Bydlitě: Sport klub, U Koupalitě 2092, 560 02Česká Třebová
Registrován od: 02.10.06 |
Vloeno dne 27-03-2008 09:39 |
|
|
K podvozku od JMS je na naich stránkách www.src.ceskatrebova.com od dneního rána take nějaké textové hodnocení od Pietra. Pokud by si někdo přál fotografii nějakého detailu, který není vidět, napite nám a budeme se snait. JaKo
Editoval src ceska trebova dne 27-03-2008 09:40 |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 27-03-2008 10:49 |
|
|
Pár drobností k výe prezentované stavěné formuli a jejímu hodnocení od Pietra. Prosím opravte mi vy zkuenějí, jestli jsem vedle:
1.Stavěné modely 1:32 o kterých se zde v minulosti debatovalo a které se vejdou do nějakých pravidel závodů 1:32 komerčních modelů, se určitě neskládají z lexanové karoserie vzdáleně připomínající předlohu a tohoto druhu podvozku, který je běně v mnoha variantách dostupný po celém světě.
2. Chybí zde taková kategorie někomu ?
3. Dokonalý pocit z jiízdy ve srovnání s běným, krabičkovým autem a e neskáče a nedrnčí se jaksi u takovéto konstruke předpokládá, pokud by tomu tak nebylo, bylo by něco zatraceně patně.
4. Představa , e "Kdy to celé funguje na plastu, bude to určitě fungovat i na dřevu" je zcela mylná. O tom se mohlo přesvědčit ji mnoho z nás a jsou toho zde plné diskuse. Platí to práve naopak! Pokud něco jezdí dobře na dřevu, určitě to bude jezdit dobře na plastu a větinou i bez magnetu.
5. pokud lze doporučit takový model VEM, jak Pietro píe v závěru, tak by mne zajímalo k čemu? Kde a kdo by s takovým autem měl jezdit? Děti pro pobavení před Honda Cupem?
|
|
Autor |
JMS
člen
Vloeno dne 27-03-2008 13:17 |
|
|
K bodu 1 bych dodal jen, e pravidla si dělá kadý, jaké chce a jak mu vyhovují.
Pokud si PS nepřeje podvozek funkční(pouze kus plechu,plastu, nebo kupráku),je to věc těch, kdo se takových závodů chce účastnit.
2. taková věc, která by fungovala, třeba jen pro pohodové domácí jedění, tady určitě chybí.
3. není nikde psáno, e by se nedal podvozek osadit jinou, ne lexanovou
karoserií(ta co jsem poslal do ČT je stará, kterou vyrobil nějaký áček v krouku)
4.tenhle podvozek je konstruován z poznatků na dřevě, protoe větina komerčních aut se potýká s tzv. dětskýma nemocema slotracingu (funkčnosti).
Byl jsem přesvědčen, e pojede i na plastu, protoe pokud se dodrí základní věci nemůe být problém.
5.Pietro píe své dojmy a ty jsou jeho osobní (nic jsem si u něj neobjednal)
Taky nikomu nic nenutím a nutit nechci.
Chci pouze dodat stavebnici,popř. celé auto, které bude finančně zajímavé a funkční a je mi jedno, e to není ádná kategorie
K tomu, e podobné varianty jsou po celém světě jen tolik, e větina pochází z naí -české republiky.
JMS |
|