Autor |
RE: Stavěná 1:32 |
sutor
člen
Příspěvků celkem: 359
Bydlitě: Praha
Registrován od: 10.04.07 |
Vloeno dne 05-05-2008 15:50 |
|
|
Nechtěl jsem se sice u raději vůbec k ničemu osobně vyjadřovat a zůstat pouze pasivním členem (viz rubrika pro zasmání), ale nakonec mi to nedalo...
Jakékoliv přebírání existujících pravidel individuální členství v klubech nezvýí a to platí i pro případnou účast z okolí na klubových závodech. Ostatní open závody pořádané v v rámci některého ze současných 2 reálně existujících pohárů (myslím tím pouze plasáky, ale platí to i pro ostatní SRC) se konají samozřejmě na bázi pravidel předmětného poháru a klub je v podstatě pouze hostitelem poskytujícím dráhu. V případě, e klub vypisuje vlastní závody se specifickým zaměřením - je samozřejmě standardem konkrétně vypsat do pozvánky i pravidla, kterými se tyto závody řídí, případně konkrétní povolené či nepovolené úpravy. Větinou tomu předchází osobní jednání s potenciálními závodníky z klubů, aby se předběně zajistila jejich účast.
Take je to pouze jen a jen na členech klubu, aby si určili pro sebe svá vlastní vnitřní pravidla a to podle jejich osobních preferencí. Ve se dá v průběhu doby pruně měnit, nakonec i pravidla zavedených pohárů jsou kadoročně modifikována podle aktuálních poznatků a potřeb. Jinak je větinou moné si přijít zajezdit v klubové dny na dráhu s čímkoliv...
V červnu (14.6.2008 - sobota) například pořádáme v Podbabě jednodenní dvouhodinový závod dvoučlenných týmů komerčních Nascarů a prozatímní pravidla pro účast jsou bez ohledu na nae interní pravidla nastavena jako hybrid mezi Krunohorem a PS tak, aby pokud mono omezila povolené úpravy na modelech na snesitelnou míru (i finanční) a umonila tak co nejirí účast vem zájemcům. Konečná pravidla samozřejmě včas dáme na net.
Honza
Editoval sutor dne 05-05-2008 16:04 |
|
Autor |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 05-05-2008 15:55 |
|
|
Petře i já stebou souhlasím, ale jak jinak to chce řeit? Jinak bys musel lexanky a hard-body zas rozpajcovat na dvě samostátné stavěné kategorie. Já bych si jen zkusil ujasnit pojmy jako váha pro ty a pro ty, podvozky (prořezané, neprořezané, platfit atd...) a při prvním závodě se ukáe kdo s čím příjde. Hard-Body by pak molhi mít jako výhodu magnety na Faro drahách. Je to jen o domluvě.
Ale to byl jen můj nápad. Já jen tvrdim e by to bylo pro oba kluby + kdy se dohodli. 1 mistrovství = větí účast, větí záitek, irí rozhled, více lidí, větí popularita, větí presti, více zkueností z více drah. určitě je těch + víc ne -. |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 05-05-2008 16:01 |
|
|
Sutore má právdu ale vysvětli těm prckům e proto aby si mohli zajezdit v poháru v třebové musí mít jiná auta. o to tu jde. jde přeci o ty punty. Rodiče je sotva budou vehementně dotovat. ale to naprosto odjídíme od tématu. Jen jsem chtěl říct e v zájmu těch dětí a kompatibility dvou klubu by bylo ideál kdyby byla pro oby kluby kteří si doposavaď jezdili jen na vlastním písečku nejlepí se na pravidlech dohodnout a pořádat krom svých interních závodů i jeden společný pohár. |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 05-05-2008 16:07 |
|
|
Řeknu to asi takto, já za sebe budu v HK pořádat ty závody, o které tam bude zájem a na které mi budou jezdit lidi, abych nemusel závodit sám proti sobě.
Kromě toho, e zde bude mít azyl 1. závod Scalextricu a jezdíme dětský pohár aut 1:32 z krabičky je prostě zájem jezdit stavěné podvozky. A pokud je zájem a najde se 5-8 lidí na pravidelné závody 1 x měsíčně, tak to prostě jezdit budeme.
Mitchi:
To je právě to, e na 1 SPOLEČNÉM se není jak domluvit. Nejjednoduí je 1:32 z krabičky = Scalextric (kolik jezdí pravidelně lidí), pak je tu Krunohor, kde do auta z krabičky můe zapracovat jinou klec atd. To dle infa jezdí poměrně dost lidí. Je ale i zájem o stavěné podvozky, co s tím? Třebováci zase jezdí na plastu, co je taky něco jiného atd. atd. atd.
1 SPOLEČNÁ (která by se jezdila v kadém klubu) je můj ideál vč. pravidelného celoročního poháru. Ale jak toho docílit?
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Editoval Pepino dne 05-05-2008 16:16 |
|
Autor |
sutor
člen
Vloeno dne 05-05-2008 16:11 |
|
|
Jen v rámci návratu do reality - ti prckové, budou-li mít bydlitě mimo ČT, nikam sami dojídět stejně nebudou (nemluvě o jejich skutečném, ne virtuálním, počtu). Stejně tak to funguje např. v Liberci.
Pepino to udělal správně - kdy je to bude bavit a budou chtít jezdit závodit i mimo HK o víkendech, tak si nějaká ta auta nakonec pořídí. Kdy ne, pak je to jedno.
Honza |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 05-05-2008 16:13 |
|
|
Mitchi, nechci to řeit. V 1:32 se u nás jezdí hardplasty a krabičky, lexany jsou vzácná relikvie. Ta kategorie tady ve svazových pravidlech je, jak jsme se tu několikrát dočetli, ale netuím jestli jí dnes vůbec někdo jezdí. Pokud někomu chybí, nemusí takovou kategorii vytvářet, ale musí jí začít jezdit.
Lexanky a hard body pokud pustí spolu na dráhu se rozdělí samy i kdyby jsi nechtěl, seřadí se a na vzácné vyjímky potvrzující pravidlo na výsledkové listině. Vlastnosti kastlí jsou prostě neporovnatelné a to platí ji desítky let, proto nejezdí spolu.
Nikdo tě nepřekvapí, ve, co by kdo mohl jezdit je ke koupi.
|
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 05-05-2008 16:41 |
|
|
Ok ok ok, neukamenujte mě, byl to jen nápad. Takové Co Kdyby.
To PetrL: typický příklad lexanky na dětskou autodráhu, jen ji chybí interiér jinak ve samo domo nebo Faro či Scalextric.
No není tohle ideál stavěné reálné 1/32 a jdou i hezčí kastličky.
Mitch sem připíchnul tento obrázek:
|
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 05-05-2008 17:35 |
|
|
No Mitchi a k čemu na doma taková lexanka dětem je?. Podvozek, který by se k té kastli hodil je na doma zbytečný, monosti takového kompletu nelze doma vyuít a větina domácích "pilotů" ani takové auto není schpna ukočírovat.
Na dětskou dráhu patří bytelné, jednoduché auto předvídatelných vlastností, které umoní pilotovi včas reagovat. A tomu odpovídá větina těch, které vyndá z krabičky třeba od Scalextric,Ninco, nebo teď co jsem vyndal ze setu Carrera.
|
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 05-05-2008 18:59 |
|
|
Souhlas s PetremL. Bytelná Carrera ze setu je na "rozkoukání" tím nejlepím. A na rozdíl od Favoritu (o tom jsem se mylně domníval, e je na začátek) to má výrazně lepí vlastnosti.
Děti doma jetě rády jezdí s auty, která svítí - take Aston Martin Team Modena od SCX je ádaný.
Lepí jízní vlastnosti by asi chtěly pokud by začaly prohrávat. Ale o to zatím nejde.
A ivé káry, které musí v kadé druhé zatáčce nasazovat vyloeně odmítají.
To Mitch - co ta kastle simuluje??? |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 05-05-2008 23:18 |
|
|
My připadá e vy o hrukách a já o jabkách. Nespletli jste si vy dva náhodou vlákno? Já myslel e se tu snad bavíme o STAVĚNÝCH 1/32. Proč sem tedy pletete scalextric a carreru z krabičky? To mi hlava neberte.
Mě vůbec nelo o jízdní vlastnosti i kdy ty jsou také důleité.
Jen jsem uvedl příklad levného stavěného vozu 1/32. Toď ve. Nebo mi chcete jetě tvrdit e kastličku 1/32 běně nakupujete pod 100kč z plastu? To pochybuju pokud to není zrovna jedna z mála povedených vyjímek autíčka na servák odkud si z východu.
Petře jako by sis je od MTR32 nekupoval sám pro svý děti na stavěná auta.
Vítku čoveče kdybych si to nepřečetl sám bych nad tím chvíli bádal, ale kdybys viděl předek a pak si to dal dohromady s linií střechy tak by ses i tý Calibry doftípil. Jak říkám, jsou samozřejmě i hezčí kastličky, ale podstata je v tom e by se lexan ve stavěných autech neměl zatracovat pokud se vyvede udělat pěkně. Podle mě to moná výjde i levněji kdy u má pak človek barvy a spreje.
Nemyslíte vy dva z krabičky? |
|
Autor |
sutor
člen
Vloeno dne 06-05-2008 08:17 |
|
|
Místo planého plkání typu cobykdyby by bylo nejlepí, kdyby se kadý, koho tzv. stavěná auta v rámci závodů plasáků opravdu zajímají, vypravil třeba na PS, který se 9.-10.5.2008 koná v Děčíně (např. Mitch to má hned za rohem). Tam je moné vidět konkrétní auta z této kategorie a pochopit celý rozsah moností, která současná pravidla PS pro start dávají.
Jsou to otevřené závody, v současnosti s nejmením rozsahem povolených úprav komerčního modelu, take se zúčastnit můe kdokoliv třeba i s autem z krabičky. Dráha v Děčíně je jedna z nejrychlejích (klopené zatáčky )a nejhezčích (omlouvám se vem ostatním - jejich dráhy jsou samozřejmě taky krásné) v ČR. Na místě bude určitě i monost koupě tuningových dílů různých výrobců, take co víc si přát...
Honza |
|
Autor |
JMS
člen
Příspěvků celkem: 349
Bydlitě: Holeov
Registrován od: 21.03.07 |
Vloeno dne 06-05-2008 08:44 |
|
|
Pánové,
nechal bych to na Pepínovi a na členech z hradeckého klubu.
Myslím, e jim jde o to, aby se klub rozjel, kdy mají teď zázemí.
Nevěřím tomu, e by někdo z Praáků jezdil na klubové závody do Hradce.
Druhou stránkou je , kdo v Hradci začne vymýlet, jak zneuít dost volných pravidel.
Zákaz lexanu je, ale třeba kastle od Milana Vaska jsou z čiré hmoty a nejsou lexan!
Nebo vyrobit laminátku supertenkou není vůbec problém a papírovka se dá udělat taky moc lehká.
Potom u je tady pouze jediná monost rovnosti pro vechny- postavit sadu stejných aut, nabarvit je podle barev dráek a vichni by jezdili na kadé dráce se stejným autem.
Po odjetí jízdy se auta následující rozjíďky přesunou na pozici, kde skončilo auto předelou jízdu, aby se dalí jízda startovala ze stejného místa, kde závodník skončil.
Vichni mají relativně stejné podmínky a dohady jsou pryč.
JMS |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 06-05-2008 11:10 |
|
|
To Sutor: Neboj já se do Děčína chystám, sic nevím jestli jako účastník nebo jako divák, ale kadopádně tam budu.
Rád okouknu techniku stavěných aut pro pohár scalextric.
A pepinovi přeju hodně trpělivosti při sestavování a uplatňování pravidel.
Editoval Mitch dne 06-05-2008 11:15 |
|
Autor |
Milan
člen
Příspěvků celkem: 137
Vloeno dne 06-05-2008 14:31 |
|
|
Trochu obohatím toto vlákno o autíčko komerčního výrobce. Podvozek je z plastu, karosérie z lexanu, pneu silikon, bez magnetu, motor 25000ot./min a není to maketa. ířka 66mm, délka 136mm, rozvor 85mm. Není to stavěné auto, ale kam ho zařadit.
Milan sem připíchnul tento obrázek:
Editoval Milan dne 06-05-2008 14:43 |
|
Autor |
Milan
člen
Příspěvků celkem: 137
Vloeno dne 06-05-2008 14:46 |
|
|
A tady je jetě obrázek podvozku.
Milan sem připíchnul tento obrázek:
|
|
Autor |
sutor
člen
Vloeno dne 06-05-2008 14:54 |
|
|
To Mitch:
A proč ne jako přímý účastník, co ti v tom vlastně brání? Nikdo od tebe přece neočekává hned od počátku atak na vítězství - jde hlavně o to si zajezdit na kvalitní dráze a ne prvoplánově vyhrát. V Krunohoru a PS startují vedle sebe pamětníci, dospělí i malé děti, dost často jsou mezi nimi velké rozdíly, ale jetě se nestalo, e by se někdo jinému vysmíval apod.
Honza |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 06-05-2008 15:46 |
|
|
O to nejde, u jsem to jednou psal. Podle mě pokud nemá anci pravidelně na dřevě trénovat tak se nikdy mezi pičku nedostane. Člověk bude vděčný za první polovinu výslednový listiny. A teď mi řekni, má kvůli tomu smysl ivestovat do modelů zázemí a cest za pohárem atd? Jo pokud si chce jen zajezdit tak proč ne. A navíc mě baví víc vymýlet, zkouet a testovat ne závodit. Moc dpobře se znám a vím e vdycky kdy o něco jde tak to nedopadne dobře. Jsem moc Hrr a vdycky se to vymstí. Kdy jezdím sám proti sobě nebo času či rozdílný technice tak je to jinná. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 06-05-2008 21:43 |
|
|
Mitchi má to smysl, je to koníček ne? A kdy vymýlí, zkouí a testuje, tak také musí do ostrého nasazení, jinak to nemá přece smysl. Doma jezdí vechno dobře. A e se občas něco roztípe? Tak to se nedá nic dělat. Skvosty a rarity patří na poličku, ostatní se holt trochu obouchá.
|
|
Autor |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 07-05-2008 00:15 |
|
|
Mitchi . nenech se zlomit...já se taky bráním.....
a PetrL toho taky moc nenazávodil
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 07-05-2008 07:23 |
|
|
To HWSlot, moc jsem toho neodjel a spolehlivě vdy uzavíral závodní pole a přesto mi to baví!
|
|