Autor |
Veletrh autodráhařů |
Tomnem
člen
Příspěvků celkem: 181
Bydlitě: Kondrac 119,258 01 Vlaim
Registrován od: 12.11.07 |
Vloeno dne 21-07-2008 14:40 |
|
|
Pepíno má výborné nápady,které je koda neuskutečnit.Setkání jaké navrhuje,by bylo určitě pro kadého zajímavé.Pojďme se k tomu postavit líp,ne k,, 2.Setkání".
Tím myslím i sebe,rád se zúčastním i pomůu.
Tomá N. www.tomnem-slot.estranky.cz |
|
Autor |
RE: Veletrh autodráhařů |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 21-07-2008 15:03 |
|
|
To je ale předevím význa pro nae české importery a výrobce i včetně těch malých neznámích domácích výrobců vyrábějící třeba jen určité segmenty či tuning díly. My je rádi poznáme a věřim e by bylo o čem hodit řeč. Vlastně my spotřebitelé by jsme do tohoto tématu moc kecat neměli, je to o jejich dohodě jestli se chtějí setkat a prezentovat své výrobky či zboí na jednom místě.
Já sám za sebe říkám e je to dobrý nápad, ale je to na nich. Nikdo je tam nutit nemůe.
Napadá vás místo kam by se vichni pohodleně veli na jeden plac a bylo tam ve potřebné, dřevěná i plastová dráha, pohostinství a ubytování? |
|
Autor |
Rebas
člen
Příspěvků celkem: 326
Bydlitě: Praha
Registrován od: 18.01.07 |
Vloeno dne 21-07-2008 15:32 |
|
|
Myslím, e české importéry tohle zajímat nebude
stěí některé dostane na model-hobby...
Rebas |
|
Autor |
JMS
člen
Příspěvků celkem: 349
Bydlitě: Holeov
Registrován od: 21.03.07 |
Vloeno dne 21-07-2008 15:52 |
|
|
Ze zkueností vím, e tam nedostane ani ty potencionální kupce, nebo zájemce- viz setkání v ČT.
Něco tady virtuálně domluvit a potom stejně přijede pár lidí, to u tady bylo včetně modelářské soutěe.
Kdy má někdo zájem, tak si ty dodavatele, nebo výrobce najde.
Od Pepína jsem dostal SZ, e kluci z Prahy potřebují nějaké díly na stavbu ovladačů- vzkázal jsem aby se ozvali přímo mě a ??? Nic.
Opravdu mě začíná připadat, e v téhle republice je ve úplně postavené mimo chápání.
JMS |
|
Autor |
Lada64
člen
Příspěvků celkem: 76
Bydlitě: Hradec Králové
Registrován od: 17.12.07 |
Vloeno dne 21-07-2008 15:54 |
|
|
Akce by to byla určitě zajímavá, hlavně pro nás jako spotřebitele, proto je nutné hlavně najít nějakého spojence mezi závodníky z dřevěných autodráh a poshánět kontakty na jejich dodavatele.
Také by nebylo od věci oslovit například výrobce obtisků. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 21-07-2008 16:11 |
|
|
Z těch aktivních členů naeho fóra si troufám tvrdit, e je min. 40% těch, co jezdí dřevo. Obávám se, e ve, co je běně na trhu je zde 1000x prodebatěno a nějaké nové dodavatele těko objeví
Výrobce obtisků jsem jednou oslovil ( zmiňoval jsem to nedávno v jiné diskusi) a zájem o 1"32 byl nulový.
Stran obtisků by bylo daleko uitečnějí zorganizovat v rámci setkání workshop na téma výroba obtisků. Mezi členy je určitě pár kolegů, kteří by k tomu měli co říct a co ukázat.
|
|
Autor |
ALSracing
člen
Příspěvků celkem: 49
Bydlitě: Víska
Registrován od: 25.06.08 |
Vloeno dne 21-07-2008 17:03 |
|
|
Nápad dobrý, ale obávám se, e v podobě "veletrhu" nepříli reálný. Impertéry to asi zajímat nebude, výrobců tu pokud vím moc není a ti co nějak fungují jsou spíe orientovaní na zahraniční klientelu. Spí by moná měla anci nějaká obchodně zábavní akce v podobě výměnné a prodejní burzy pro veřejnost s moností otestovat modely na dráze, s nějakým předváděcím jeděním atd. Prostě takovej dráhovkářskej bleák....
Kdysi dávno jsem na něčem podobným byl s kamarádem v Německu a bylo to poměrně zajímavý.
Takovejhle bleák funguje třeba u mnoho let mezi radioamatérama a pořádá se tuím jednou nebo dvakrát ročně.
K uspořádání by stačila nějaká tělocvična či se domluvit s nějakým hospodským co má sál. Dokud se nemusí topit, tak by to mohlo být i za minimální peníze protoe pro toho hospodskýho to bude vpodstatě akce, která mu zvýí keft.
Pochopitelně je ale nutná dobrá propagace. |
|
Autor |
sutor
člen
Příspěvků celkem: 359
Registrován od: 10.04.07 |
Vloeno dne 22-07-2008 10:16 |
|
|
Plně souhlasím s ALSR - racionální podnikatelský duch se nezapře. Je třeba si hned na začátku uvědomit, e těch pár zdejích příznivců autodráhy nikoho svou případnou miniobjednávkou nevytrhne (autodráha větinou není koníček milionářů). Víme, jak to dopadá s reálnou účastí zájemců.
Na burzách jsem byl v Německu, Anglii i v USA - vdy to byly zajímavé akce (pro sběratele i normální příchozí, kteří si chtěli koupit jen jedno autíčko na doma jako náhradu za zničené), ale je nutné si uvědomit, e tam se jedná o stovky a tisíce účastníků včetně temních prodejců z irího okolí. Nevím, jak velký potenciál je v tomto směru u nás..., kadopádně prodejci se dají spočítat na prstech jedné ruky.
Honza |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 22-07-2008 21:26 |
|
|
Nabízím přátelské výměnné setkání dne 13. 9. 2008 před nebo po závodu PORSCHE CUP v HK. Je tu plast, dřevo i digitál, lze tedy testovat. Místo nějaké máme (i kdy nic moc) a hospa je přes cestu. Kdy u je závod, bude tu alespoň sorta lidí a koda to nevyuít.
Zároveň bych to propagoval i mezi lidmi na plakáty, které budeme po městě kvůli září (měsíc autodráhy v HK) vylepovat.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Editoval Pepino dne 22-07-2008 21:27 |
|
Autor |
sutor
člen
Příspěvků celkem: 359
Registrován od: 10.04.07 |
Vloeno dne 23-07-2008 08:40 |
|
|
Něco podobného jsem chtěl taky navrhnout. Dvě mouchy jednou ranou - i kdyby nikdo nepřiel na setkání, závody to zachrání.
Honza |
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 23-07-2008 18:52 |
|
|
Veletrh je silné slovo. Ale burza při závodech je to pravé ořechové. V plastu i papíru to funguje na 100% - s tím mám své zkuenosti. Lidi kupují to vidí. Často se i dopředu domluví s obchodníkem na odběru apod.
Neúčast malovyrobců na veletrhu v Praze plně chápu. Trba na akci by nezaplatila ani náklady na stánek. Výsledkem je, e si člověk raději zajede na modelářský veletrh do Vídně (mám to blí ne do Prahy). |
|