Autor |
RE: RE poradna |
Jirka B
len
Pspvk celkem: 209
Bydlit: Brno
Registrovn od: 02.05.09 |
Vloeno dne 26-05-2011 20:09 |
|
|
Pro zjemce ,co dlaj modely 1/43,jako j.Objevil jsem super modely v 1/43.Sice
cenov trochu dra,ale moc pkn.Mrknte na www.Scala43.com-ti je vyrb.Bohuel ale nejbli prodejce je ve Vdni-www.autoshow.at.Mimo jin maj tam krsnou kodu 130RS a mnoho dalch/karoserie z resinu-run prce,proto vy cena./ Jirka B
Jirka B |
|
Autor |
RE: Karoserie 1/43 |
Honza
len
Pspvk celkem: 432
Bydlit: Ostrava
Registrovn od: 30.11.06 |
Vloeno dne 21-07-2011 21:09 |
|
|
Modelov dokonal a velmi pevn a funkn karoserie pro 1/43 jsou zde:
http://www.kyosho.de/?page=shop/product&offset=20&category_id=2d7d37ac2ee206aefa26e7870cd42f86&ps_session=r231kdhvp93bguot2cn2hg7d35&mod_title=product&setlang=deu#
Pro pohon takto malch model je nejvhodnj motorek velikosti jak se pouv v telefonech k vibracm - je ten ne tuka a RC modely 1/43 s nm ltaj opravdu velmi rychle. Nevm vak, dl-li se i pro vy napt ne kolem 3V...
Honza sem pipchnul tento obrzek:
Editoval Honza dne 21-07-2011 21:11 |
|
Autor |
RE: Skusam nove technologie na karoserie aut 1:43 |
rockmaster
len
Pspvk celkem: 86
Bydlit: Bratislava
Registrovn od: 01.08.11 |
Vloeno dne 05-08-2011 17:47 |
|
|
Momentalne sa snazim vyuzit svoje skusenosti s laminatovymi karoseriami sportovych aut Attack a uplatnit podobnu technologiu na autodrahove modely 1:43.Prvy prototyp som testoval dlhu dobu tak,aby zvladol vsetky druhy trati,vratane lopingov.Tento fakt zasiahol do vierohodnosti tvarov,ale pevnost karoserie je bezkonkurencna.Vyvoj druheho prototypu je uz vo finalnej faze a ide o dalsi posun v tvaroch k lepsiemu.Akonahle s nim budem hotovy,upravujem formy a ide sa na vyrobu :-))))) Ide konkretne o Porsche 935 Martini racing-podla mna tvarovo najdrsnejsie vozidlo.Ak niekto ma podobne skusenosti,rad podebatujem :-) |
|
Autor |
RE: poradna :) |
vitek
len
Pspvk celkem: 1642
Bydlit: Zln
Registrovn od: 07.12.06 |
Vloeno dne 05-08-2011 18:06 |
|
|
Jeden obrzek je nad tisc slov.
1:43 je sice zajmav mtko, ale pokud m mt Tvoje ponn okolo drhovek a pi vrob kastl z lamintu smysl, tak se orientuj zejmna na 1:24 - MAKETY.
A uvid, e o 935 v tom mtku bude i zjem.
1:43 bude okolo drhy dlouhodob v menin, povaovno v zsad za vstup k drze pro nejmen a i kdy se vrazn zlepila kvalita proveden, tak jzdn to prost vt mtka neohroz.
Tady se systematicky 1:43 vnuje snad jen Jirka B. Take i s ohledem na cenu aut od Go, si ani moc nedlj iluzi s njakm odbytem.
ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk |
|
Autor |
RE: RE: poradna |
Jirka B
len
Vloeno dne 05-08-2011 22:07 |
|
|
V tomto ppad musm souhlasit s Vtkem.Je fakt,e karoserie v 1/43 se daj sehnat hlavn na webech v Americe.Proto si vtinu karoseri dlm sm,bu pravou z hraek,nebo z papru.Tak se chystm na njakou formu,ale to si udlm karoserii jen pro sebe,ne na keft.Dlm to pro poten.Je fakt ,e v 1/43 to tu utichlo.Ze zatku tu bylo vce lid,te u jsem jeden z mla a nebo mon jedin.Ale zatm mn to bav a to je hlavn. Take modelaen zdar.Jirka B.
Jirka B |
|
Autor |
RE: Je mi jasne,ze vies,co hovoris :-) |
rockmaster
len
Vloeno dne 05-08-2011 22:12 |
|
|
Musim ta vsak uistit,ze mam v plane vela v danom statuse zmenit.1:43 je len zaciatok a vyzva,pretoze ako vsetci vieme,auta v tejto mierke prejdu ovela narocnejsie trate ako ine.Viem,ze ak uspejem v tomto,tak dalsie mierky sa budu dobijat lahsie.I ked je fakt,ze mojim zameranim budu jednoznacne karoserie.Vyrobit sa daju v podstate akekolvek...a neide o laminat vo svojej podstate.Ide hlavne o vahu a ta zavisi od preciznosti vypracovania a pouziteho materialu.Drz palce.Skusky vyzeraju slubne a fotky neskor urcite dam.Len musi prist doba,kedy si 100% budem isty,ze je co ponuknut.Vies...pracujem ako restaurator starozitneho nabytku a piplacka sa malokedy vyplati.Vzdy ma fascinoval viac material nez byznys,takze strach nemam mat preco :-).Dakujem za uprimny a inteligentny nazor a prajem pekny den. |
|
Autor |
vitek
len
Vloeno dne 05-08-2011 22:56 |
|
|
Ber to tak, zvodnick a modelsk mtko je 1:24. A v tomu, e tam to projde dnm testem.
O dobrou (ba i prmrnou) lamintku v tomto mtku bude zjem (a ne jen mezi drhovki). A atraktivnch a nerealizovanch pedloh je spousta. A v mi, e m nco do sebe, kd je o Tvou prci zjem a vid ji jet na drze.
Tady Ti dvmo odkazy, kde se cca od plky strnky me proklikat zkladnm pehledem lamintek. Nmci to oznuj jako GFK.
http://www.imca-salotracing.com/2012-MODELCARS.htm
http://www.imca-slotracing.com/2012-MODELCARS.htm
Jet k technologii. Domnvm se, e budoucnost v tto oblasti je v 3D technologich - SW tvorba pedlohy pro 3D tisk a vrobu formy. A v ppad materilu pak jde o epoxydov kompozit s vyuitm skelnch vlken.
V ppad mtka 1:24 se pak meme bavit i o spoluprci. Vnuji se tvorb dekl.
1:43 je v ppad drhovek takov popelka. Mtko je to hlavn sbratelsk. A v menin pak modelsk - hlavn resinov modely.
|
Autor |
RE: Dakujem :-) |
rockmaster
len
Vloeno dne 05-08-2011 23:13 |
|
|
A drz palce,nech mi tie prototypy neotrieska priatelka o hlavu,ked zisti preco este nema zrestaurovane stolicky do kuchyne :-).Akykolvek pokrok zverejnim a p.s:laminat veruze nemusi byt zo sklennych vlakien.Su aj lepsie kombinacie :-)))))) |
|
Autor |
RE: Velmi zaujimave stranky.Dikes :-) |
rockmaster
len
Vloeno dne 05-08-2011 23:46 |
|
|
Robia to zo skelnych vlakien a namahane casti karoserie vyztuzuju karbonom...presne ako sme robili na Attackoch.Mam lepsiu kombinaciu.K 3D tlaciarni by som mal za mnoho eur pristup aj ja,ale caro modelovania sa tym straca.3D tlaciaren je na chlp presna,zvazim to.To uz by som len odlial Lukoprenovu formu a zbytok je rutina.Uvidime kam ma vietor zaveje,no chce to v pripade 1:24 mierky iba vacsiu investiciu do kopyta.Zatial zdar hobby :-) |
|
Autor |
vitek
len
Vloeno dne 06-08-2011 09:43 |
|
|
Pokud m lep variantu materilu, tak se tm na vsledek.
Asi sm v, e ani to "jen odlit lukoprnovou formu" nen pln bez komplikac. Jsou pedlohy co teba potebuj dlenou formu.
Vbec nevad pokud zaformuje a udl kastli z pedlohy, kter se na jedn nehod - resin, kov. Dl se to bn, protoe tch co zvldnou vrobu kopyta "z nieho" a model odpovd pedloze, moc nen.
Je hod pedloh, kter by za to stly. A u pjde o tvorbu od nuly nebo jen zaformovn.
V GT teba Maserati MC12, Saleen S7R, v LMP nen skoro nic, v Group C teba Spice nebo Lola 600, v cestovnch vozech Rover Vitesse atd. Nco z toho co uvdm je v resinu, nco v kovu a nco vbec!!!
Jet k 3D. 3D tisk na komern bzi je asi dostupn kadmu, 3D pedlohy se u daj i koupit - a u jako vstup z tiskrny nebo jen SW nvrh. MYslm, e nejdleitj a taky nejnronj st je 3D tvorba v PC.
Jsem rd, e se tu objevil nkdo se zjmem o lamintov kastle. Ozvi se pes SZ nebo na e-mail a pokusme se domluvit na rozumn pedloze, tak aby s jejm vznikem bylo i co dt do n a na n.
|
Autor |
Jirka B
len
Vloeno dne 06-08-2011 15:56 |
|
|
Pro rockmaster-a se ti dlo da a poda a pak se pochlub na foru.Jsem zvdav.Jirka B.
Jirka B |
|
Autor |
RE: Dik chlapi :-) |
rockmaster
len
Vloeno dne 06-08-2011 21:27 |
|
|
Skusim dotiahnut rozbehnutu vec do finale a uvidim.Urobit lukoprenovu formu neni problem a pre lepsiu odolnost je dobre pri zalievani kopyta vystuzit tekutinu obvazmi.Pri stahovani sa potom netrha.Treba vsak davat majzla na bubliny a preto je lepsie dat menej tuzidla.Pri laminovani epoxidom sa treba tiez vyhnut bublinam a to je cela veda.Na realnych autach sa pouzivaju skor polyesterove zivice,tak to skusim mozno aj takto.Sklenne vlakno ma vyznam len pri vacsich mierkach,preto som urobil zmenu.Do detajlov sa tlaci vata premocena zivicou a tkaninu som zamenil.Karbon sa vypracovat pri tak malych veciach neda,to by slo snad len lisovanim do tvrdej formy.Preto zmienovana firma dava do laminatu len zopar vyparanych vlakien.Budem skumat,testovat a kombinovat.Mam na tieto veci menej casu,nez by som potreboval,ale som rad,ze viem na koho sa obratit v pripade ocakavaneho uspechu.P.s:vie niekto poradit,kde zohnat kolecka na mierku 1:43?Nechce sa mi s nimi moc babrat.Dik. |
|
Autor |
vitek
len
Vloeno dne 06-08-2011 22:22 |
|
|
To rockmaster Poslal jsem Ti SZ.
|
Autor |
Jirka B
len
Vloeno dne 07-08-2011 20:45 |
|
|
To rocmaster-m na mysli disky?.S tm je trochu problm.J jsem si nechal udlat
u soustrunka disky z hlinku o prmru 10mm a te mm problm s pneumatikami.Pneumatiky z pnov gumy na plastu klouou jak na led,tak te shnm co by se dalo pout.Mon skonm u odlvn ze silikonu. Zatm bdm a zkoum.Dote jsem eil auta PullPush/ji jsem tu psal+viz foto v albu/ a tam jsem pouil pvodn kompletn kola z toho autka. Jirka B
Jirka B |
|
Autor |
Honza
len
Vloeno dne 08-08-2011 07:05 |
|
|
fakt nevm, co ete - dNano 1:43 RC kastle cca za 700,-
(kilo lukoprnu cca na 3 kastliky - pes tisc a t prce a ne tak dokonal vsledek.
Honza sem pipchnul tento obrzek:
Editoval Honza dne 08-08-2011 07:15 |
|
Autor |
vitek
len
Vloeno dne 08-08-2011 10:45 |
|
|
Souhlasm s Tebou, ale pokud bude chtt njakou jinou pedlohu ne je v nabdce, tak je lamintka jednm z een.
Ale krom toho je, podle toho co tu, s 1:43 vc starost se soustkami ne je zdrvo. Rockmaster by podle mho pokud chce udlat nco smysluplnho, tak ml ulat njakou lamintku v 1:24. Neralizovanch pedloh vhodnch na drhu je vc ne dost.
Honzo, ten Aston v odkazu vypad skvle. Kde a za kolik se to d koupit jako celek - ne jen kastle.
|
Autor |
Pepino
Super Administrtor
Pspvk celkem: 1154
Bydlit: Hvozdnice
Registrovn od: 13.09.06 |
Vloeno dne 08-08-2011 10:59 |
|
|
Vtku, nevm, zda to m, ale distributorem Kyosha (dNano) do R je Pecka Model
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
vitek
len
Vloeno dne 08-08-2011 11:20 |
|
|
J vm, ale kdy jsem "eil" Mini Z, tak nabdka u Pecky nic moc a nakonec jsem koupil jinde. U lovka, kter mi to ekl jasn. Dodvm vm ve co m v nabdce Kyosho.de. Za "nmeck" ceny, jen objednvm jen jednou za msc. Ale to bylo RC a toto je SRC. Nco jako chtt po dealerovi Autoartu drhovku
|
Autor |
Honza
len
Vloeno dne 10-08-2011 10:25 |
|
|
Vtku, to dNano 1/43 je RC. Ale kastle se dj snadno pout pro vrobu SRC - jsou pevn a opravdu hezk - a soust karoserie jsou o kola.
Skus se u Pecky zeptat, nco m pmo v nabdce - podve jse na net. Mi se nap. lb i ten Countach nebo Corveta.
H |
|
Autor |
Jirka B
len
Vloeno dne 10-08-2011 21:16 |
|
|
Konen se tu nco dje. I kdy,jak uvd Honza karoserie dNano 1/43 jsou hezk,ale v tch variantch co tu nabz se daj sehnat i jinde a za podstatn ni cenu.Jedin vyjmka je Aston Martin.Ovem cca 700,-K za kastli zas nen tak mlo. Zejmna pokud to m lovk jen na domc jedn.Jak napsal Vtek/bez ohledu na mtko/ kad shn typy karoseri ,kter nejsou v nabdkch jinch firem,nap.Lola Aston Martin LMP1 a podobn typy aut. Mm snem je mt uvednou Lolu.A tento sen si hodlm splnit,potm tak pez zimu.Hodlm si ji zhotovit v 1/43 ,pravou z Peugeota 908. A to bude,tak to tu vyvsm.A jak pe Vtek,e v 1/43 jsou problmy s nhradnmi dly,to m stenou pravdu,ale zase je to pro m vzva,abych to vyeil.Proto jsem tady na foru,abych se nco dozvdl,vymnil si informace atd.Chpu ,e 1/43 je pro vtinu z vs popelka protoe vtina z Vs se zabv mtkem 1/32 a 1/24.Ale ten pocit,kdy si to sm vymakm,navc to jet super jede. zdar.Jirka B
Jirka B |
|