AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 07:37:30 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Volný pokec | 1:43
strana 2 z 2 < 1 2
Autor RE: Jízdní vlastnosti a zpracování autíček 1/43
Honza
člen

Příspěvků celkem: 432
Registrován od: 30.11.06
Vloženo dne 06-01-2012 13:37
Zavilým příznivcům 1/32: jedno je jisté - tak širokou nabídku modelů, jako v 1/32 v měřítku 1/43 tak brzo asi neuvidíme...

To JirkaB - co jsem ze svých pokusů a zkušeností chtěl ukázat, jsem už ukázal, autíček mám dost, ale nic zvláštního.
Vlastní pokusy žerou čas, který bohuže pro SRC moc nemám. Navíc radši jezdím, než bastlím. Snažím se jen z modelu vyrazit co nejlepší jízdu, jak jsem již napsal ve vedlejším vlákně.

www.grafik-jan-vician.cz
www.grafik-jan-vician.cz
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 06-01-2012 13:58
Modelů v 1:43 je víc než dost. Zejména myslím resinové stavebnice vhodné pro přestavbu. Pokud se budeme bavit o vstřikovaném plastu, tak tam je situace opravda slabší.

Doufám, že jsi Honzo slyšel výzvu a přijedeš do Olomouce (můžeš i teď do Brna) na ML a převedeš jak to 1:43 natře 1:32. Jen nezapomeň, že by auto mělo mít srvnatelné technické parametry. Tedy zejména plastový podvozek, ne mechové pneu a interiér aspoň z lexanu.

ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk
ALSracing
člen

Příspěvků celkem: 49
Registrován od: 25.06.08
Vloženo dne 29-01-2012 04:19
Protože moje parketa je víc RC než dráhovky, nedá mi to abych se nepřidal. smiley

Porovnávat RC a dráhovky ve smyslu dokazování něčeho je při vší úctě hovadina, obzvláště když se to použije jako tvrzení, že to 1/43 natírá 1/28. To video je nesmyslná věc z jediného důvodu. Na RC dráze hraje zásadní roli právě velikost modelu. Z minizetek je formule nejdelší model a navíc s nejdelším rozvorem a z toho plyne, že je na technické dráze oproti modelu s poloviční velikostí silně znevýhodněná, prostě se nevejde do zatáček což je na tom videu skvěle vidět. Další aspekt je ten, že na tom videu není sebemenší info o tom jakej je na modelech tuning a tak je to dost nesmyslný porovnání ... Asi jako když na 1,5m široký dráze pojedu s autem v měřítku 1/10 s neomezeným pohonom a proti tomu taktéž neomezeně 1/18. To menší spolehlivě vyhraje. smiley

Nicméně souhlasím s názorem, že vcelku není fyzikální důvod, aby 1/43 nedosahovaly na dráze slušných jízdních vlastností, jediný problém je jak bylo diskutováno v dostupnosti kvalitních komponentů a karoserií a pak v popularitě měřítka. Osobně si dovolím tvrdit že horší problém jsou ty kastle, díly se dají vyrobit snadno.smiley
Co bych viděl jako další určitý problém je evidentně slabší výběr malých motorů a převíjet "kostku" si asi každý netroufne....

To že menší nemusí znamenat horší jízdní vlastnosti je reálný fakt, ale postavit výborně jezdící dráhovku 1/32 (komerčku) bude pro průměrně disponovaného jedince evidentně snažší než postavit výborně jezdící 1/43.
Já momentálně třeba pracuju v RC na vývoji modelu 1/32, protože právě luxusní nabídka maketových dvaatřicetinových kastlí dráhovkářů je zatím v RC komunitě silně nedoceněná a stojí za využití - inspirace a rozhodnutí to zkusit bylo dáno právě existencí D-nano, ale taky tím, že doba nazrála a jsou dostupné velmi kvalitní a levné miniaturní RC komponenty. Jenže v dráhovkách 1/43 tohle moc neplatí .... komponenty nejsou a pokud by se vyráběly tak díky maloseriové produkci nebudou vůbec levné.... a to je možná další překážka rozvoje 1/43.
Ostatně D-nano tedy RC 1/43 je taky nechutně drahá legrace .... prakticky dražší než klasické mini-z a totéž platí o tuningu pro tyhle pidiauta. v dráhovkách je ale 1/43 považováno spíše za symbol nejlevnější komerce jestli se nepletu.
www.alsracing.net
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 10-04-2012 21:55
Haló haló, Dslot43 je konečně tady, kdo ho má a jak se mu to líbí? smiley

http://132slotcars.blogspot.com/
Autor RE: RE:Jízdní vlastnosti a zpracování autíček 1/43
Jirka B
člen

Příspěvků celkem: 209
Registrován od: 02.05.09
Vloženo dne 12-04-2012 11:55
Mám od Dslot Porsche 917.Hned jsem tomu mrknul na střeva.Na můj vkus moc nahňahnané.Moc zbytečných věcí.Spíš mi to připomíná RC model.Ještě jsem to netestoval na dráze.Uvidíme.Na rozdíl od GO autíček se mi to zdá t잚í.Proto asi ten motor bude na to slabší.Nevážil jsem to,jen odhadem.Líbí se mi zakrytý převod proti prachu.Uchycení karoserie také nebudí valný dojem.Asi to bude choulostivé.Mě se hned jeden držák odlepil.Přesto,že tam moc prostoru není,namontoval jsem do něj přední i zadní osvětlení.Nelíbí se mi ,že vodítko je posazené tak,že přední kola jsou ve vzduchu.Předělat to,by byl asi problém,protože zadní část vodítka je zasazená pod podvozkem.Takže jedině odříznout zadní část vodítka,zkrátit jej a posunout výš.Ale do toho se zatím pouštět nebudu.Zpracování karoserie je velmi dobré a pěkné.Je výhoda,že jdou sehnat ND.Takže je možnost využít dílů na stavbu modelů 1/43.Pokud rozšíří sortiment,tak budu od Dslot používat karoserie a zbytek si postavím sám.Určitě je to oživení trhu,zejména pro nás a pro 1/43. Ovšem ta cena ,jak píše Petr je trochu vyšší/myslím celý model/,ale zase cena dílů je dobrá a přijatelná. Jirka B

Jirka B
vitek
člen

Vloženo dne 12-04-2012 14:15
Včera jsem to řešil s iwaverem (Dalibor). Tímto mu veřejně děkuji za poskytnuté info. V zásadě jsem dospěl k názoru, že je jak možné nahradit vodítko za ScaleAuto nebo Slot.it, tak i zadní ložiska za 2,38 atd (originál osa má 2,18). Včetně výměny zadních kol za nová, na měřítkově odpovídajících discích (třeba upravené SC2004 od ScaleAuto) a na mechu. V praxi to vyzkouším až na Astonu - až bude. smiley Myslím, že ta úprava nebude až takový problém a že na ni v zásadě využiji "zbytky".
Předesílám, že mi nejede o to, abych autu dorovnal k 1:32, ale aby poježdění s ním na dráze nebylo trápením.

Petr L
Administrátor

Vloženo dne 12-04-2012 14:36
A tak to než dělat takovéhle akce, tak si za stejný peníz koupím tu levnější variantu Flyslot Porsche 917 a provedu zcela stejný tuning, nebo koupím Slot.It Porsche 956 a nemusím tunit vůbec. smiley

vitek
člen

Vloženo dne 12-04-2012 14:47
Vše bylo samozřejmě míněno jen k vylepšení Dslot43. Jinak v zásadě platí to co píšeš. I když na 956 je taky co upravovat. smiley

Petr L
Administrátor

Vloženo dne 12-04-2012 15:33
Kdyby všechna auta jela po vybalení tak jako Slot.it, nebo Sideways...........

Autor RE: RE:Jízdní vlastnosti a zpracování autíček 1/43
Jirka B
člen

Příspěvků celkem: 209
Registrován od: 02.05.09
Vloženo dne 12-04-2012 20:57
To Vítek-právě na toho Astona čekám,až bude.Ale asi si objednám jen karoserii.Co se týká aut Dslot ,tak do většího tuningu zatím nemám odvahu.Až to odzkouším na dráze,uvidíme jak to pojede.A pokud by to bylo hodně slabé,pak se pustím do odtučňovací kůry podvozku.A nebo si udělám podvozek nový.To ještě uvidím. Jirka B

Jirka B
strana 2 z 2 < 1 2
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky