Autor |
Výměna karoserie |
Jindra
člen
Příspěvků celkem: 2
Bydlitě: Milovice
Registrován od: 27.10.11 |
Vloeno dne 29-10-2011 21:05 |
|
|
Zdravím vechny. Na toto fórum u chvíli chodím anonymně a jeliko jsem se rozhodl pořídit dětem autodráhu, mám s tím spojených pár nejasností. Vzhledem k tomu, e mladímu jsou 4 a starímu sice 10, ale je trochu ohráblo, rozhodl jsem se začít s GO a měřítkem 1:43 a v případě zájmu a taky a se trochu naučej, za rok přejít na 1:32, Evolution. K mé velké radosti měl jeden velký řetězec s elektronikou slevu na set http://www.carrera.cz/autodraha-carrera-digital-143-full-speed.html ,který tam el pořídit za 999 korun. Místo Go jsem tedy koupil 2x tento Digital 143 a přikoupil jetě na mimibazaru.cz i na ebay.de po jednom GO setu. (na ebay.de jetě i nové D143 počítadlo o nějakých 500kč levněji, ne je u nás)
Jistě u se můe někomu rýsovat můj problém. Mám dva sety D143 a tedy 4 formule, ale jsou dvě a dvě stejné. Chci ale závodit ve třech s klukama. Nejsem ádný modelář (od dětství o tom jen sním), nepřipadá tedy v úvahu nějaká předělávka. Provizorium s nějakou zářivou nálepkou taky nechci. V rámci setu z ebay.de (spí tedy balíku dílů) jsem vydrail i dvě formule.
Dotaz zní: Jde jednodue přehodit karoserie z formule GO na formuli D143? Jsou stejné?
Díky předem za rady.
P.S. Doma mám zatím jen ty dvě D143. Německo čeká u kontaktu na dalí objednané zboí a pujde hromadně. Nemůu tedy nic zatím porovnávat. Do vánoc ale natěstí času dost. |
|
Autor |
RE: Výměna karoserie |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 29-10-2011 21:37 |
|
|
Ahoj Vítej na fóru. D143 je trochu mimo můj zájem, ovem větina výrobců nedělá rozdíl v konstrukci analogových a digitálních modelů. Dalo by se spí říct, e rozdíl je pouze v tom, e model buď obsahuje digi tiák, analogový tiák, nebo někdy nic - to kdy analogový model nemá osvetlení a brzdová světla.
Zeptej se Pecana, má je v shopu, ten by to mohl vědět
|
|
Autor |
RE: RE:výměna karoserie |
Jirka B
člen
Příspěvků celkem: 209
Bydlitě: Brno
Registrován od: 02.05.09 |
Vloeno dne 30-10-2011 15:56 |
|
|
Zabývám se modely 1/43.Mám autodráhu Go.Jak se ptáte na přehození karoserií-ano jde to.Navíc existuje i levná varianta.Zakoupit od carrery modely autíček/formulí na setrvačník /tzv PullPushSpeed/.Tyto modely stojí cca 90,-Kč. A lze je jetě sehnat v některých obchodech s hračkami.Mrkněte na internet,někde je jetě určitě mají.Tyto karoserie jen přehodíte na podvozek Go a nebo D143 a přiroubujete. Jirka B
Jirka B |
|
Autor |
RE: Výměna karoserie |
Jindra
člen
Příspěvků celkem: 2
Bydlitě: Milovice
Registrován od: 27.10.11 |
Vloeno dne 30-10-2011 18:50 |
|
|
Děkuji za odpovědi. Vzhledem k tomu, e jsem si toto fórum, obzvlá stran 1:43 pročetl dost důkladně, věděl jsem, e můj dotaz je mířen hlavně na Jirku B coby aktuálníhio 1:43 autodráhaře a Pecana, který se zabývá servisováním (tedy v diskuzi o digitálech jsem se něco takového dozvěděl, nevím nakolik je to stále aktuální)
Trochu jsem si prohlédl obrázky obou kategorií, Go i D143 a u formulí vidím jen jeden drobný zádrhel. Část karoserie v čelní části, kousek za předním spoilerem je připevněna na podvozek. Nevím jak to přesně je, ale předpokládám, e na pevné součásti podvozku je nalepen plátek plastu s potiskem. Je nejěaký ideální způsob jak ten povrch oddělit a vyměnit mezi formulemi? Nebo se uplně pletu a je to uděláno jinak? |
|
Autor |
Jirka B
člen
Vloeno dne 30-10-2011 20:09 |
|
|
To Jindra-karoserie je k podvozku připevněna 3 vruty-1vpředu a 2 v zadní části.Ty části za křídlem jak píete jsou součástí podvozku.Pokud je oddělíte/odříznutím/ ji to nikdy nespojíte, aby to bylo dostatečně pevné a drelo to.Posílám obrázek karoserie a podvozku,aby jste viděl jak to vypadá.S auty jezdí vnuci,a na obrázku vidíte,e je to na autě poznat/ulámané křídla,zrcátka atd.Proto jej mám rozdělané a projde opravou.Navíc mám i spálený motorek,který budu převinovat.Pokud budete mít dalí otázky,klidně mi polete SZ nebo email. Jirka B
Jirka B |
|
Autor |
Jirka B
člen
Vloeno dne 30-10-2011 20:14 |
|
|