AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 07:58:00 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Volný pokec | 1:43
Autor Výměna karoserie
Jindra
člen

Příspěvků celkem: 2
Registrován od: 27.10.11
Vloženo dne 29-10-2011 21:05
Zdravím všechny. Na toto fórum už chvíli chodím anonymně a jelikož jsem se rozhodl pořídit dětem autodráhu, mám s tím spojených pár nejasností. Vzhledem k tomu, že mladšímu jsou 4 a staršímu sice 10, ale je trochu ohráblo, rozhodl jsem se začít s GO a měřítkem 1:43 a v případě zájmu a taky až se trochu naučej, za rok přejít na 1:32, Evolution. K mé velké radosti měl jeden velký řetězec s elektronikou slevu na set http://www.carrera.cz/autodraha-carrera-digital-143-full-speed.html ,který tam šel pořídit za 999 korun. Místo Go jsem tedy koupil 2x tento Digital 143 a přikoupil ještě na mimibazaru.cz i na ebay.de po jednom GO setu. (na ebay.de ještě i nové D143 počítadlo o nějakých 500kč levněji, než je u nás)
Jistě už se může někomu rýsovat můj problém. Mám dva sety D143 a tedy 4 formule, ale jsou dvě a dvě stejné. Chci ale závodit ve třech s klukama. Nejsem žádný modelář (od dětství o tom jen sním), nepřipadá tedy v úvahu nějaká předělávka. Provizorium s nějakou zářivou nálepkou taky nechci. V rámci setu z ebay.de (spíš tedy balíku dílů) jsem vydražil i dvě formule.
Dotaz zní: Jde jednoduše přehodit karoserie z formule GO na formuli D143? Jsou stejné?

Díky předem za rady.

P.S. Doma mám zatím jen ty dvě D143. Německo čeká u kontaktu na další objednané zboží a pujde hromadně. Nemůžu tedy nic zatím porovnávat. Do vánoc ale naštěstí času dost.
Autor RE: Výměna karoserie
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 29-10-2011 21:37
Ahoj Vítej na fóru. D143 je trochu mimo můj zájem, ovšem většina výrobců nedělá rozdíl v konstrukci analogových a digitálních modelů. Dalo by se spíš říct, že rozdíl je pouze v tom, že model buď obsahuje digi tišák, analogový tišák, nebo někdy nic - to když analogový model nemá osvetlení a brzdová světla.
Zeptej se Pecana, má je v shopu, ten by to mohl vědět

http://132slotcars.blogspot.com/
Autor RE: RE:výměna karoserie
Jirka B
člen

Příspěvků celkem: 209
Registrován od: 02.05.09
Vloženo dne 30-10-2011 15:56
Zabývám se modely 1/43.Mám autodráhu Go.Jak se ptáte na přehození karoserií-ano jde to.Navíc existuje i levná varianta.Zakoupit od carrery modely autíček/formulí na setrvačník /tzv PullPushSpeed/.Tyto modely stojí cca 90,-Kč. A lze je ještě sehnat v některých obchodech s hračkami.Mrkněte na internet,někde je ještě určitě mají.Tyto karoserie jen přehodíte na podvozek Go a nebo D143 a přišroubujete. Jirka B

Jirka B
Autor RE: Výměna karoserie
Jindra
člen

Příspěvků celkem: 2
Registrován od: 27.10.11
Vloženo dne 30-10-2011 18:50
Děkuji za odpovědi. Vzhledem k tomu, že jsem si toto fórum, obzvl᚝ stran 1:43 pročetl dost důkladně, věděl jsem, že můj dotaz je mířen hlavně na Jirku B coby aktuálníhio 1:43 autodráhaře a Pecana, který se zabývá servisováním (tedy v diskuzi o digitálech jsem se něco takového dozvěděl, nevím nakolik je to stále aktuální)

Trochu jsem si prohlédl obrázky obou kategorií, Go i D143 a u formulí vidím jen jeden drobný zádrhel. Část karoserie v čelní části, kousek za předním spoilerem je připevněna na podvozek. Nevím jak to přesně je, ale předpokládám, že na pevné součásti podvozku je nalepen plátek plastu s potiskem. Je nejěaký ideální způsob jak ten povrch oddělit a vyměnit mezi formulemi? Nebo se uplně pletu a je to uděláno jinak?
Jirka B
člen

Vloženo dne 30-10-2011 20:09
To Jindra-karoserie je k podvozku připevněna 3 vruty-1vpředu a 2 v zadní části.Ty části za křídlem jak píšete jsou součástí podvozku.Pokud je oddělíte/odříznutím/ již to nikdy nespojíte, aby to bylo dostatečně pevné a drželo to.Posílám obrázek karoserie a podvozku,aby jste viděl jak to vypadá.S auty jezdí vnuci,a na obrázku vidíte,že je to na autě poznat/ulámané křídla,zrcátka atd.Proto jej mám rozdělané a projde opravou.Navíc mám i spálený motorek,který budu převinovat.Pokud budete mít další otázky,klidně mi pošlete SZ nebo email. Jirka B

Jirka B
Jirka B
člen

Vloženo dne 30-10-2011 20:14
To Jindra-Foto

Jirka B
Jirka B sem připíchnul tento obrázek:

Přeskoč do fóra:
INFORMACE