Autor |
Hra aerodynamika pri beznych drahovych modeloch z plastu nejaku rolu? |
rockmaster
len
Pspvk celkem: 86
Bydlit: Bratislava
Registrovn od: 01.08.11 |
Vloeno dne 16-02-2012 19:54 |
|
|
Obcas mi vrta hlavou,ci svetla vyska,spojlery a pritlacne kridla maju nejaky vplyv ohladom pritlaku a aerodynamiky pri drahovych modeloch.Samozrejme tym myslim bezne,plastove modely,nie superlahke a megatocive specialy.Ma s tym niekto skusenosti?Dik. |
|
Autor |
RE: Hra aerodynamika pri beznych drahovych modeloch z plastu nejaku rolu? |
Petr L
Administrtor
Pspvk celkem: 2145
Bydlit: Praha
Registrovn od: 04.04.07 |
Vloeno dne 16-02-2012 21:10 |
|
|
Svtl vka je hodn dleit, aerodynamick prvky by nemly hrt dnou roli, zvl kdy je model pokud mono co nejvrnj kopi pedlohy, take tvar kdel, i dalch prvk a jejich poloha tko me plnit svoj funkci. Sv by o tom mohli vyprvt stavitel model letadel.
U naich model hraje klovou roli hlavn celkov vha, vha a vka karoserie, rozloen vhy, umstn tit, geometrie podvozku, umstn vodtka, sprvn kombinace motoru, pneu a pevod a mnoho dalch drobnost, ovem aerodinamika je fakt vtinou podrun.
Editoval Petr L dne 16-02-2012 21:28 |
|
Autor |
rockmaster
len
Vloeno dne 16-02-2012 22:32 |
|
|
Hm...cize gravitacia a odstrediva sil spolu s adheziou hraju prim.Ak som spravne pochopil tak...motor v strede a co najnizsie polozeny,rozchod kolies voci vyske co najlepsi,gumy vzadu siroke a prilnave,gumy vpredu uzsie a menej prilnave(tam som zistil vynimku),zadna os napevno a predna odpruzena...Tak nejak,ci sa mylim?Dik.:-) |
|
Autor |
Petr L
Administrtor
Vloeno dne 16-02-2012 22:49 |
|
|
V ono to nen tak jednoduch, nechtl bych se tady poutt do njakch expertz, kdy si d prci najde toho o tuningu mraky a hlavn na to jsou tady jin, povolanj. Take tak njak ve zkratce: co nejn, rozhodn ano, motor uprosted nem asi ani jeden model, ka pneu a celkov rozmry model maj svoje limity v pedlohch, zadn osa je sice napevno, ale vinou je pohybliv uloen spolu s motorem vi podvozku, pedn nen odpruen, sp by mla bt na tom sprvnm mst a nevibrovat, a pedn kola nezvisl, nejlpe co nejklouzavj. Idel, aby se pedn osa chovala, jako by tam nebyla. Pochopiteln plat, e "placky" pojedou vdy lpe, ale teba Porsche 935K od Fly, kter vypad jako kovadlina, je tk jako kovadlina , m motor za zadn osou a stejn jezd v porovnn s adou model, kter by se mly ji od pohledu na zvody hodit, podstatn rychleji.
Projdi si tohle, s lecms se v tom d polemizovat, ale pro zatek a pochopen co a jak by to mohlo bt dobr
http://www.homeracingworld.com/slotcartuning.htm
Editoval Petr L dne 16-02-2012 22:53 |
|
Autor |
Standa
len
Pspvk celkem: 275
Registrovn od: 24.01.09 |
Vloeno dne 17-02-2012 00:25 |
|
|
Na jedn fotce z poslednho PC v Nov pace jsou dv 956 Swap .28,..kter vyhrla??Petr to v...aerodynamika funguje vude |
|
Autor |
Petr L
Administrtor
Vloeno dne 17-02-2012 00:50 |
|
|
Nemaj rychl pruh, ani jedna nen erven, zkladn pedpoklady pro rychlost tedy chyb, take tko soudit......
|
|
Autor |
rockmaster
len
Vloeno dne 17-02-2012 19:11 |
|
|
Heh,heh :-). Porsche 935k ako kovadlina? :-)Ona ta kovadlina aj v reale dokazala vykovat vela trofeji.Vzdy som bol za to,ze i nafesakovane Ferraricka sklopia hanbou zrak,ked sa ona 935-ka rozvrni.:-)Mam rad desive zrudy a nieco take by som chcel vytvorit aj na autodrahu.Prave preto ma velmi zaujima vas nazor na zlepsenie jazdnych vlastnosti.Mate prax a to je viac nez cisla v tabulkach :-) |
|
Autor |
Petr L
Administrtor
Vloeno dne 17-02-2012 22:35 |
|
|
V relu je 935 ostr zbra, ovem Fly model je vechno jen ne zvok, ale i pez to pekvapiv dobe jede, pochopiteln to chce dost tuningu, protoe tak jak je v krabici je prakticky na dev bez magnetu nepojzdn. Pokud se ti tato auta lb, pokej chvli na auta Group 5 od Sideways. Modely budou urit poveden a jist i dobe pojedou, na tch si me omrknout jak to ve fuguje.
|
|