AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

Úvodní stránka ::  Články ::  Seznam krátkých zpráv ::  Diskuzní fórum ::  Fotogalerie ::  Ke stažení ::  Odkazy ::  Vyhledávání
January 12 2025 12:15:15 

Kalend
PotSttPSoNe
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
ZVODY

1:32
Porsche Cup
Krunohorsk pohr
Moravsk liga
Slovakia Cup

POSLEDN LNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikaj modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nov znaka ...
KLUBY A KROUKY
AMC Podbaba 132
esk Tebov
DDM Hradec Krlov
MC SRC Most
Prask klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch | Voln pokec | Motorky
Autor Ford GT 40 Kit
LS
len

Pspvk celkem: 133
Bydlit: Praha
Registrovn od: 23.11.06
Vloeno dne 19-06-2007 17:09
Tak jsem si koupil stavebnici Fordu GT 40. Jedn se o vrobek spolenosti HORNBY pro obchodn etzec MARKS & SPENCER. Forma je toton s modely GT 40 Scalextric, kter pily na trh v roce 2002. Obtisky jsou ureny ke stavb vozu JW Automotive GULF vtzn posdky Rodriguez-Bianchi se startovnm slem 9 z Le Mans 1968.

Ml jsem radost, e vedle Fordu GT40 startovnho sla 6, se kterm v roce 1969 zvtzila v Le Mans posdka Ickx a Oliver, budu mt i onu devtku, kter mi zatm ve sbrce chybla. J ji tedy ped lety ml (by to m prvn GT40 tka), ale protoe mla ulomen drky spoileru, tak jsem ji vrtil. FARO tento model nabz za necelch 400,- K, co nen za kvalitn model a tak moc viz. fotografie na obalu stavebnice. Ale to jsem se pepotal.

Po rozbalen krabice jsem zjistil, e na mne ekaj prvotdn vlisky ze stejn formy, jakou pouv Scalextric. Krabice dle obsahuje tyi originln pneumatiky, ale tm klady kon. Te pichzej na adu drobn nuance oproti modelm Scalextric:

- ve stavebnici chyb veker kovov perforovan prvky (mka chladie v pdi vozu nahrazeno plastovou deskou a obtiskem, mka chlazen pevodovky na zadn kapot nahrazeno plastovou deskou a obtiskem, spoiler)
- ve stavebnici chyb pilot
- disky jsou plastov a d velkou prci je pedlat na drhov model s tm jsem ovem potal
- disky, stra, vfuky a uzvr ndre nejsou chromovan, nbr bl jako cel stavebnice
- oproti drhovmu modelu stavebnice pochopiteln postrd motor, pevody, vodtko, sadu diodovho osvtlen, atd. s tm jsem tak potal
- zadn svtla jsou z irho plexi, nikoliv z probarvenho
- v krabici je pibaleno lepidlo, ttec a ti mal kelmky se svtle modrou, stbrnou a ernou barvou (oranov vak chyb), barev je tak mal mnostv, e modrou a chybjc oranovou bude nutn mchat individuln

Zvren zhodnocen:

Kdo si najivn mysl (tak jako j), e nkupem tohoto kitu a nsledujc pestavbou na drhov model uet, tak se hluboce ml. K tto najivit tak trochu navd pmo vrobce, nebo na pebalu je pikov vyfotografovan drhov model se vemi doplky.

Kdo si chce postavit pkn model nebo kvalitn karosrii na vlastnm chassis, tak ten je na sprvn adrese. Kvalita vlisk karosrie i zasklen je skuten prvotdn. U se tm na ervenec, kdy budu mt snad o nco vce asu a model si postavm. Pinesu o tom podrobnou report vetn detailn fotodokumentace.

Na zvr mal prosba. Nevte nkdo, zda se d koupit barva na pochromovn strae, vka ndre a vfuk. Dkuji za radu ppadn za vzorek barvy.
LS sem pipchnul tento obrzek:

Editoval LS dne 19-06-2007 17:18
Autor RE: Ford GT 40 Kit
vitek
len

Pspvk celkem: 1642
Bydlit: Zln
Registrovn od: 07.12.06
Vloeno dne 19-06-2007 17:46
Existuje Humbrol Metalic a ty by po naten a zaletn mly imitovat i chrom. Ale v ivot jsem s nimi nedlal.
Druhou monost je nechat si dly pochromovat. Kamard takto chromoval dly z resinu a vyly pardn.
Na barvy, ttce a lepidlo z balen bych nespolhal.
LS
len

Pspvk celkem: 133
Bydlit: Praha
Registrovn od: 23.11.06
Vloeno dne 19-06-2007 18:22
Nemte nkdo kontakt na zhotovitele pochromovn?
Mitch
len

Pspvk celkem: 1003
Bydlit: New Bor City
Registrovn od: 20.09.06
Vloeno dne 20-06-2007 09:38
Nemm, ale mohu zjistit. Buhuel Vs musm upozornit, e od porevolun doby kdy zaali veternisti peplcet jeden druhho stoupla cena okrasnho pochromonn a do nesmyslnch vek. Bohuel malm firmm zajiujc tyto sluby samozejm stoupl nosnek a u se jim s cenou dol jt nechce. Navc jsem skoro stoprocentn pesvten v tom, e pochromovn takto titrnch vc je asi zajmat nebude. Jedin za pedpokladu, e by to pihodili dodaten k njak vt zsilce. Navc je chromovn a chromovn. Je rozdl jestli chromujete elezo nebo plasty. Mon bych se zamil na firmu kter pochromovv dly pro kodu auto. ty si musej nkde nechvat pochromovvat masky atd... Vm e v Liberci ty masky vyrbj, ale kam to jde dl jsem se fakt neptal. jako rozhodn schdnj bych to vidl v t barv od Humbolu.
vitek
len

Pspvk celkem: 1642
Bydlit: Zln
Registrovn od: 07.12.06
Vloeno dne 25-06-2007 08:33
Na modelforu je problematika chromu zmiovna vcekrt
http://modelforum.upce.cz/forum/index.php?f=41&sid=
849ab77b5c3a9bdb80346f54fbcd952b

Za rozumnou a cenov pijatelnou pak povauji variantu spereje Color Sprey. Ale postup a nvod jak na to je tam vc. A ne jen ke chromu.
Editoval Pepino dne 25-06-2007 12:33
Pesko do fra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorsk prva
Administrtoi

TOPlist

DDM HRADEC KRLOV

Seznam novinek
Kalend
BPA Gallardo + Vsledky
O DDM Bark