Autor |
Motorky Falcon apod. prodejci |
vitek
len
Pspvk celkem: 1642
Bydlit: Zln
Registrovn od: 07.12.06 |
Vloeno dne 03-01-2007 16:55 |
|
|
Nemte nkdo prosm njak tip na prodej motork Falcon, Mabuchi apod.
Je jedno jestli kamen obchod nebo internet. Ale z eska. |
|
Autor |
RE: Motorky Falcon apod. prodejci |
Mitch
len
Pspvk celkem: 1003
Bydlit: New Bor City
Registrovn od: 20.09.06 |
Vloeno dne 03-01-2007 23:06 |
|
|
SRC Zln Blue-King. Tam pr nkdo sed na le z ameriky. Jinak je to v prodejn portforiu firmy JK-Product. Podle jmna je to njak ech c v americe. |
|
Autor |
vitek
len
Vloeno dne 03-01-2007 23:44 |
|
|
V ppad Jk se nedoplatm na potovnm. Leda, e by pro krajany ...
Co se tk Zlna, tak vm, e tam nabz podvozky s Falcony za rozumnou cenu. Asi oslovm dotynho jestli by nepustil samotn motor.
Ale bh v jak to ve Zln bude. Pvodn mli jet naposledy ped vnoci, te to maj do konce ledna a sthuj drhu. |
|
Autor |
Mitch
len
Vloeno dne 04-01-2007 06:45 |
|
|
Hele, j jsem z libereckho kraje a tak nevm o blim zdroji ne o tom ze Zlna a ty to m jak tak koukm za humny. J mm doma u jen jeden exempl a ekal jsem na nj 2 msce pa loni se nedali skoro sehnat. Dostal jsem se k nim a v liberci pes msn SRC klub a jak jsem se dovdl tak ten je m tak od Zlk. Take bych ekl, e hlavn tepna z USA je prv ve zln. Nikde na eskm webu ho jako dl neseene. |
|
Autor |
esusek
len
Pspvk celkem: 35
Bydlit: Litomice
Registrovn od: 05.12.06 |
Vloeno dne 04-01-2007 10:52 |
|
|
mno ja bych je moh dotahnout z USA dost casto tam nakupuju na moje jine hobby
ale kdyz chces jen jeden moturek tak se cena vyhoupne kuli poste pri vetsim mnozstvi by se cena za postovne rozlozila
Mabuchi SP muzes mit s 20 - 25 - 30 000 / FF 20-25 000 otackama samotnej bez pastorku nekde za 680-690 podle kurzu koruny pri objednani jednoho kusu
pak ma jeste
Heatsink Tech Endbell Dr. Motor 24 - 25 - 29 000 otacek ale ten je drazsi 770-780 pri jednom kusu
|
|
Autor |
Mitch
len
Vloeno dne 04-01-2007 11:09 |
|
|
Jestli mysl tmi 680-690 koruny tak ten Falcon m vyel na m ne polovinu. Nechci kecat ale vm, e vc jak 300K jsem za nj urit nedal. Dokonce mm pocit, e to bylo njak do 200K. J bych prv ekl e je ve zln njak dobrodinec obdnv ve velkm a tud se mu nklady na dopravu minimalizovali. Mon je voz Z USA sm a tud mu cestovn odpad pln. |
|
Autor |
vitek
len
Vloeno dne 04-01-2007 12:03 |
|
|
Dostal jsem informaci, e zkladn motorek Falcon by byl ve Zln za 120 + potovn a pi vtm mnostv sleva. Asi si dohodnu osobn odbr. Je to fakt za humny.
A za to mi to ze Spokojench stt nikdo kusov nedod.
Mon by se dalo domluvit, e bych na plnovan setkn (jin vlkno) vzal pr kus. |
|
Autor |
Ku_e
len
Pspvk celkem: 241
Bydlit: Havov
Registrovn od: 15.12.06 |
Vloeno dne 04-01-2007 19:03 |
|
|
kdy veme pr kus urit se najdou nejac zjemci...teba j bych mon uvaoval |
|
Autor |
LS
len
Pspvk celkem: 133
Bydlit: Praha
Registrovn od: 23.11.06 |
Vloeno dne 05-01-2007 11:55 |
|
|
Nechpu, co je pinou tak velkho zjmu o motory Falcon, kter bych nezaadil ani do prmru nabdky. Je to nsk vrobek, na pult stoj 130,- K.
V ppad Vaeho zjmu o kvalitu doporuuji vborn a hlavn prun motory Slot.it s rozptm otek 21.500 - 30.000 ot/min. v jednotn cen 435,- K. Dalmi vynikajcmi motory jsou Scale auto, kterch je nepebern mnostv druh. Dro domc autodrhu bych doporuil vkonostn klu 20, 25, 29 a 30.000 ot/min. v cenovm rozpt 290 - 365,- K. |
|
Autor |
vitek
len
Vloeno dne 05-01-2007 13:00 |
|
|
Pedmtem zjmu je asi prv ta cena.
Nen to tom, e bych nevdl, e jsou i jin znaky a jin cenov relace. A ani nepovaauju Falcon v t nejlevnj variant za vkik techniky, ale myslm si, e na domc jedn je docela v klidu.
A v rmci njak akce (pe se o tom jinde), dme dokupy zmenen Brnnsk Masarykv okruh, tak pochopiteln shnu do jin kategorie.
A e je z ny? A co v souasn dob nen z dlnho vchodu. Z ny je jak ten nejvt brak, tak i hodn dobr kvalita. Kde dlaj Tebou zmiovan motorky nevm, ale ruku do ohn za to e to montuj v evrop nebo v USA bych nedal. |
|
Autor |
jarek
len
Pspvk celkem: 17
Bydlit: Blov okr. Zln
Registrovn od: 03.10.06 |
Vloeno dne 05-01-2007 13:10 |
|
|
Vm si pspvk od LS,ale mohl by napsat i u kterho pultu lze nakoupit Falcony,ppadn uvst i prodejce,i strnky,kde lze zmnn motory za nae koruny snadno objednat.Problematikou motor jsem se ped asem dost zabval,tedy jejich nkupem s ohledem na dostupnost a cenu.Tyto starosti mi ji odpadly,se zajitnm Falcon nemm pote,ale netvrdm,e jsou to prav,mon jsou jin vhodnj,jen nevm kter.Falcony pouvm ji nkolik let a teprve nedvno se mi podailo odrovnat pi dobruovn kol na drze prvn.Pravda je,e ne vdy maj tyto motory naprosto stejn vkon,ale rozeznat ten rozdl,znamen mt hodn dobe jezdc model,jinak zvldnout pln vkon tohoto motoru ,znamen krom kvalitnho auta i urit zkuenosti s jzdou na autodrze.V prvn ad vyaduje kvalitn a vhodn umstn magnet v podvozku,dobr obut kol a pslun pevod.Jako nejvhodnj pevod se mi pro kola s prmrem 21mm jev
pomr 8/33zub ,pro kola 22mm pak 8/34z.Pi tto volb pevod se motor rychle vyt i skvle brzd.Pochopiteln to vyaduje i kvalitn ovlada s regulac odporu brzdy,nebo alespo s brzdou natvrdo.Obdobou Falcon by mohl bt motor Cheetah FK130SZ 1 a 2 ,kter by se ml dt objednat od
Tom Zednek
Rabasova 3192 / 37
40011 st nad Labem
email : slot2003@volny.cz , web m,ale ne docela funkn,tak ho neuvdm.
Cena motoru je asi 250 Kc.
Pokud m nkdo dal ,njak kontakt na prodejce jinch dobrch motor,bude fajn,kdy jej uvede.Internet je dobr vc,ale nkdy je dobr znt i nzory tch,
kte u zkuenost s nkterm zbom maj.Zjistil jsem,e krom http://www.cahoza.cz/cup/ nabz i kvalitn SRC materil na
http://nakupujeme.cz/ilpe/index.php? je to dal odkaz,kte mohou mnoz vyut.
jarek |
|
Autor |
LS
len
Vloeno dne 05-01-2007 14:16 |
|
|
Mnou uveden motory Slot.it a Scale auto i poptvan Falcon je mon koupit u ve uvedenho pana Zednka - viz Jarkv pspvek. Ceny jsem si dnes dopoledne ovoval, tzn. jsou aktuln. |
|
Autor |
vitek
len
Vloeno dne 05-01-2007 21:55 |
|
|
Pesn o to mi lo. Zat debatu co, kde a jak vhodn koupit. Pokud toti nap. zadte na netu (v esku na seznamu) do vyhledavae Falcon motor, tak vm vyleze ledacos, jen ne prodej na src - autodrhu. A musm taky napsat, e o prodeji pes Zln jsem vdl, jen jsem si chtl ovit, jestli teba nkde nkdo nenabz lp. Je mi toti jasn, e se takovch motork a dalho psluenstv u ns a tak moc neprod a cesty k nm jsou rzn a o tom jak je stanoven cena ani nemluv.
V odkazu na tomto webu do USA ( http://www.jkproducts.com/products.asp?cat=10 ) je nkolik Falcon od 5 do 540 dolar. Bez jakkoliv podrobnj informace s uniformn fotkou. O cen za dopravu kusu ani nemluv.
Take si myslm, e i o tom by mlo bt povdn na foru, Zkuenosti - i patn, rady, apod. a kad a se sm rozhodne jestli falcona nebo mabucha a nebo jet nco jinho.
Dky za tu informaci o pevodech. Co bys doporuil pro prmr pneu 25, ka 17 a kolm pevod? |
|
Autor |
jarek
len
Pspvk celkem: 17
Bydlit: Blov okr. Zln
Registrovn od: 03.10.06 |
Vloeno dne 05-01-2007 23:57 |
|
|
Na to se ned jednodue odpovdt,zle na motoru,drze(domc plastov nebo klubov devn)jej dlce a mnostv a polomru zatek, s magnetem nebo bez,vze modelu.Kolm pevod 8/30nebo32z dvm jen do F1/32,lamintov asy s lexanovou kastl a motorem Falcon a zatm bez magnetu.Kola 12x21,5mm.Chystm se dlat formulky s magnetem a radj bych pouil pevod tak 8/33z,ale ten nemm a nevm,zda se mi poda ho sehnat.Jinak u vkonnjch motor je kolm pevod vc namhan a vydr jen zlomek toho,co vydr pevody s motorem ikmo k ose.Pro men strty na vkonu motoru a pro men hlunost je lep pout pevod s modulem zubu 0.4,ale nic moc nevydr a po nrazu rychle odejde.Pouvm modul 0.5 a pastorek radji ocelov frzovan.
Bn mosazn vydr mn,ale nen to tak kritick.Pevody pouvm plastov,
mosazn jsem u skoro 30 let nevidl, ale vyrbj se,jen nevm kde je koupit a cena by byla jist tak nkde jinde.Poteboval by jsi patrn vt pevodov kolo.
Vypotej si obvod kola 22 a 25 mm,potom pomr a podle toho pak jak velk pevod potebuje.Ale stejn bych Ti doporuil vyzkouet i pevod men a vt.
Osobn bych pouil pouil tvrd pevod (nap.8/33)pro del zvod,auto nen tak citliv na pesn zen a pro dosaen nejrychlejho kola pevod mk(nap.8/34) .Pro modely bez magnetu je pak lep pevod tvrd(nap.8/30) ,motor
nem takovou slu a neproto tak snadno kola.Pevody kter jsem uvedl,mm vyzkouen s Falcony na Ninco drze 18,6 m dlouh.
jarek |
|
Autor |
RE: Motorky k modelm |
Honza
len
Pspvk celkem: 432
Bydlit: Ostrava
Registrovn od: 30.11.06 |
Vloeno dne 19-01-2007 11:21 |
|
|
Pehodil jsem svj pspvek do tohoto vlkna, abych zabrnil zbyten duplicit tmat :
Nkte z ns projevili zjem o pouit vkonnjch motork, nap Falcon, Mabuchi ap. Z vlastnch zkuenost mohu o Falconu ci toto:
- pokud pouvte napje Faro ap., zapomete na Falcon, nebo tento m u pi 12 V takov odbr, e vm napje Faro nebude stait. Usuzuji tak z toho, e j mm za zdrojem diodov regultor napt a Falcon mi dvojici diod, kterch mm za sebou vce v srii (dimenzovno na 2 A) rozpl pi 12 V tak, e mm strach, aby se neodpjely - co se mi stvalo pi zapojen s jednotlivmi diodami v srii. To podle mne znamen, e jeho odbr se bl 2 A (pokud je nepekrauje). Zdroj Faro dodv 840 mA a to je na Falcona mlo!
Nemte-li zdroj schopn dodat pes 2A, nem smysl o Falconu uvaovat, nepedvede Vm, co opravdu um...
Navc Falcon ji pi 12 V a jedn s magnety velmi vrazn heje, domnvm se, e by se mohl pi 14 V pokodit. Ale ty Vm Faro zdroj pi tom odbru stejn ned. Pouijete-li tvrd zdroj, ker dod, co se z nho bere, mohl by motor mon i odejt - pi 14 V a magnetech na autku - skuten pee!
- Tot plat pro ovldae Faro. Budete-li jezdit s Falconem, tak ovladae jednodue splte, nesnesou takovou zt.
- Mm dobrou zkuenost s jednm na 20, radi vak napu eknme na 16 V s motorky Faro super 20 000. Motorky nehej, jejich vkon se bl Falconu na 12 V a ani ovlda Faro pi tomto napt nejev nadmrn zaht. Motorky Faro vak vrazn vibruj (i pi doporuenm napt 12 - 14 V) a prosplo by jim vyven. U Falconu drte-li ho v ruce, nepoznte, jestli se to! Pidte-li napt, tak Vm Falcon krsn melodicky zazpv - jako zubn vrtaka. Domnvm se, e ve vibracch motorku super 20 000 se ztrc nemal st jeho potencilnho vkonu a monch dosaitelnch otek (dal nemal st se ztrat v mizernch Faro pevodech, kter kladou takov odpor, a se tomu nechce vit .
Pokusm se rotor motorku vyvit. Mm velmi siln dojem, e Super 20 0000 teprve a nad 15 V pedvd, co skuten um a teprve jet snad bude umt (po vyven).
Zkouel nkdo vyvit motorek? A jak? Mm o tom jen mlnou pedstavu, ale pjdu do toho! - kdo mi porad????, co na to ti nejzkuenj (snad u se na mn moc nezlob), je to jen cesta jak zniit motor, nebo to lze?
Tome, prosm, jak je na Falcon optimln napt a kolik proudu vlastn bere???
H
Editoval Honza dne 19-01-2007 11:38 |
|
Autor |
Honza
len
Vloeno dne 19-01-2007 13:50 |
|
|
Dkuji Tome, ty skoro 2 A /12 V pi akceleraci jsem tuil. Chtl bych jet vdt pr vc, pokud se vyjd:
- Setkal ses nkdy s vyvaovnm motorku? Nebo co s vibrac motorku Faro?
- m njakou zkuenost s jednm s tmto motorkem na vy ne doporuovan napt? A pouvaj se jinak normln i vy napt?
- Je hmotnost maket 160 g bn? Kolik je prmr, kolik minimum a je na to v zvodech forrift?
(situaci s dcerou, zatenky a polomaketou jsem taky pochopil a i j to povauji za nejrozumnj een a pokud jsem se T vera ponkud dotkl, omlouvm se. Ostatn ta plechovka vypad dost dobe. A makety na http://petr89munzar.ic.cz/ jsou naprosto skvl - teba to Erko je realistitj ne realita...est jejich tvrcm, tak mi odpus, jak vid, tak nkdy kdo si hraje, me i trochu zlobit...)
H
Editoval Honza dne 19-01-2007 16:07 |
|
Autor |
LS
len
Vloeno dne 20-01-2007 09:29 |
|
|
Hmotnost formul Scalextric je do 64 gram. Nejt잚 auto v m sbrce, kdy pominu neastnho Bentlye, je Mercedes CLK GTR se 105 gramy, tak od Scalextricu. Velmi lehk jsou prototypy skupiny C od Slot.it. |
|
Autor |
HWSlot
len
Pspvk celkem: 401
Bydlit: Thereban
Registrovn od: 20.10.06 |
Vloeno dne 20-01-2007 09:42 |
|
|
Netum, jak jste se dostali od motor k vhm, ale pro toma59herdera - na svojm webu mm u sti svejch vozejk vhy, tak tam mrkni.http://mujweb.cz/Zabava/HWS/ 150g dvaaticetinky bys musel pouchovat rukou,aby se rozjely
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
Editoval HWSlot dne 20-01-2007 09:43 |
|
Autor |
RE: Hmotnost model |
Honza
len
Vloeno dne 20-01-2007 13:22 |
|
|
Tome, HWS, prosm podvejte se do novho vlkna - hmotnost (vhy) model |
|
Autor |
vitek
len
Vloeno dne 11-02-2007 10:48 |
|
|
Tak, vera jsem obdrel od pana Mka osobn dva Falcony za 120,- (dn mnostevn sleva , ale co bych mohl chtt pi dvou kusech), dva kolm pevody 30 zub a dva ervky . A jedm! |
|