Autor |
karoserie modelů |
Honza
člen
Příspěvků celkem: 432
Bydlitě: Ostrava
Registrován od: 30.11.06 |
Vloeno dne 20-01-2007 16:32 |
|
|
Vítku, myslím, e na doma se kastle od diecastu moc nehodí (jedině snad v autě s 2ma motory), nezapomeň, e v SRC se pouívají jinačí motorky a na takové nemáme ani zdroj, ani ovládače....a já ani prachy, nehledě na to, e ta dráha by fakt chodila po stole....
Pokud se Ti kastle z diecastů líbí, vidím východisko v odlitku (mám s tím určité zkuenosti jetě z dráhy 1/43, ale není to levná záleitost, tak udělat 6 ks karoserií, jednu si nechat a 5 prodat... A zde jde opravdu napodobit ve, k čemu seene předlohu. Ale je to i dost pracné.
Přikládám 2 obrázky (vdy vlevo diecast, vpravo kopie):
H.
Honza sem připíchnul tento obrázek:
Editoval Honza dne 20-01-2007 16:34 |
|
Autor |
RE: Karoserie - odlitek |
Honza
člen
Vloeno dne 20-01-2007 16:35 |
|
|
2. obrázek:
Editoval Honza dne 20-01-2007 16:39 |
|
Autor |
RE: Odlitky karoserie |
Honza
člen
Vloeno dne 20-01-2007 19:02 |
|
|
A pak taky au, au, aúúúúú, toto bolí, kdy to po přípravě k lití, vytvoření formy, odlití, zatuhnutí, očitění, natmelení, nalakování, čekání a vechny vrstvy a laky zatvrdnou, vloení oken, polepení nálepkami, vyřeení přichycení k asi po několika ujetých kolech rozbije....
Snad vloit do toho hodně sklotextilu a okna spí jen namalovat....
Příklad něčeho podobného - Brutus1, vlastní design, auto z balsy - na sváteční projíďku a opatrně, opatrně a nepůjčím, nepůjčím :
|
|
Autor |
RE: Re |
Honza
člen
Vloeno dne 20-01-2007 19:29 |
|
|
Lepí by byla guma (Vesnčko má...)
H |
|
Autor |
RE: karoserie modelů |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 20-01-2007 22:09 |
|
|
Kadý z nás občas objeví auto, které se mu líbí a zůstává otázkou kolik je ochoten obětovat. V jiném vláknu mi byla nabídnuta alternativa. Taky cenu neuvedu, ale vloím link http://www.lemansminiatures.com/produit.php?idproduit=525 A vím, e tolik neobětuji
A to obětování není jen o penězích, ale i o čase.
Při některých postupech to pak chce vybavení, znalost technologie a trpělivost - neb ádný učený jak je známo z nebe nespadnul. A jeliko mám omezené prostředky, čas a ruku na srdce i schopnosti, tak musím dělat kompromisy.
Take vím, e lisovat taky nebudu, ale pokud někdo něco zajímavého udělá a za rozumnou cenu nabídne, tak spí koupím.
To Tom. Nemá prosím link do toho panělska. panělsky sice neumím, ale pokud to stojí za to, mohl zajistit překlad. |
|
Autor |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 20-01-2007 23:10 |
|
|
U delí dobu se chystám napsat něco delího o tom, e se pohybujeme v roce 2007. Ne 1957, 1967 nebo 1977 !!! A jestlie se tu budeme bavit o DOMÁCÍCH autodrahách, tak nevidím jedinej důvod, proč autíčka nějak bastlit, jak za bolevíka.Podívejte se na český servery dovozců a na jejich sotiment.Tedy na to, co můete bez problémů zakoupit u nás v republice. A větina kliklak kitů nebo kitů se stejně dělá i na podvozku. A ty začínaj bejt čím dál, tím více vychytanějí.
Např. Ferrari 166/212 MM od Carrery má dva magnety - před a za zadní nápravou. To je skoro nevypadnutelný autíčko !!!
Fly a např. jeho Corvetty C5 maj uchycenej podvozek u zad. nápravy jen na jednom vrutu a celej podvozek je tím docela sluně odpruenej.
A tím jsem se dostal, podle mne k největímu problému při úpravě kitů - připevnění karosky k podvozku !!! Řeíte tady nějaký slévárensko - metalurgicko-plastový výlisky, ale jak přidělat kasličku k podvozku tu nikdo nenapsal. Vynechte pendlíky,suchý zipy apod. U jsem to tu někde psal, e já nakonec vdycky po různým laborování, zůstal u lepicí pásky. Ale ta má jednu nevýhodu - při jejím sundavání si sebou veme i obtisky (dávám pouze vodní) a to je mi pak trochu líto.
A jestli vám chybí tunění? heh? I ty origo káry se daj tunit.Převody, kola, motory, pneumatiky....
Chybí vám kára na závody? Kupte si Ferrarko od FARA !!! Je za slunej peníz a je skoro nerozbitný (vlastní zkuenost), teda krom zrcátek. Ty u mi chyběj obě Kdy takhle budete bourat s udělaným kitem - třeba Ferrari 250LM od Airfixu - tak u z něj budete mít tak akurát hromádku rotu !!!
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 21-01-2007 10:53 |
|
|
Opravdu na trhu mnoho zajímavých aut není a asi ani nebude a nebo jsou v nedostupných realcích. A tady je jedinou altenativou vlastní tvorba.
A v 1:32 je to jetě o něco větí bída, protoe i těch kitů je málo.
To HWSlot. Moná jsem patně hledal, ale v 1:32 jsem například nenael
- Nissan 390 GT1
- Toyota Toms Supra - Castrol
- Sauber Mercedes C9
Oproti minulému systému je nabídka naprosto úasná. I v tom, e nebastlíme na koleně a ve. Samozřejmě, e je víc důvodů proč si autíčko udělat, dodělat a nebo předělat. Například dobrý pocit a radost z vlastního díla. |
|
Autor |
LS
člen
Příspěvků celkem: 133
Bydlitě: Praha
Registrován od: 23.11.06 |
Vloeno dne 21-01-2007 11:39 |
|
|
To jste opravdu patně hledal. Nissan R390 GT1 je na trhu skoro dva roky, já jej mám 5 měsíců nebo jsem čekal na startovní číslo 21 Clarion. Sauber C9 je na trhu asi rok. Nejlepí kusy jsou u samozřejmě pryč. Dělá se ve dvou alternativách. Rozdíl je v nasávacích otvorech předních brzd a v zadním křídle. Do dvou měsíců by měl být na trhu černý model AEG. Máme s kolegou objednané dva, v případě Vaeho zájmu můeme rozířit objednávku jetě o jeden kus.
Nejedná se o kity, ale o dráhové modely ve velmi dobré kvalitě, jak z jízdního, tak modelářského hlediska.
Editoval LS dne 21-01-2007 11:41 |
|
Autor |
LS
člen
Příspěvků celkem: 133
Registrován od: 23.11.06 |
Vloeno dne 21-01-2007 12:02 |
|
|
[quote]LS napsal:
To jste opravdu patně hledal. Nissan R390 GT1 je na trhu skoro dva roky, já jej mám 5 měsíců nebo jsem čekal na startovní číslo 21 Clarion. Sauber C9 je na trhu asi rok. Nejlepí kusy jsou u samozřejmě pryč. Dělá se ve dvou alternativách. Rozdíl je v nasávacích otvorech předních brzd a v zadním křídle. Do dvou měsíců by měl být na trhu černý model AEG. Máme s kolegou objednané dva, v případě Vaeho zájmu můeme rozířit objednávku jetě o jeden kus.
Nejedná se o kity, ale o dráhové modely ve velmi dobré kvalitě, jak z jízdního, tak modelářského hlediska
K Vaemu názoru e ... Opravdu na trhu mnoho zajímavých aut není a asi ani nebude ... Vám sděluji následující: Na světovém trhu je nepřeberné mnoství dráhových modelů, nebo vzniklo několik nových výrobců a ti se předhánění s novinkami. Kadý si můe koupit co zrovna chce nebo co sbírá. Modely jsou vesměs dostupné, cena i s dopravou bývá do 1600 Kč (neplatí pro zaslání jednoho modelu). Záleí pouze na finančních monostech kadého z nás, i kdy 2 - 3 kvalitní kousky ročně by si snad mohl dopřát kadý. Dále si myslím, e v poslední době jsou modely větiny zahraničních výrobců natolik kvalitní, e je hřích je dobastlit na koleně. |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 21-01-2007 12:26 |
|
|
Díky za informaci. Asi jsem patně hledal. Mohu poprosit, moná i za ostatní, o linky.
Sohlas s tím, e model za 1600,- je v pohodě. A mná i toto forum můe přispět k to mu, e se pár lidí domluví a sdruí objednávku. Díky za nabídku. |
|
Autor |
RE: Pla-Fit: |
Honza
člen
Vloeno dne 21-01-2007 15:50 |
|
|
Zdravím vechny
Tome, je někde lepí foto toho Pla-Fit, jak to drí k tělu?, kde to najdu???
LS - u Tvých příspěvků mi chybí linky
Jetě přiloím obrázky svého připevnění, materiál je komatex, přilepeno vteřiňákem k tělu, dofrézováno ruční bruskou, vyvrtány díry podle děr v asi na vruty, na asi nalepeny gumové kostky:
Ahoj,ahoj, H
|
|
Autor |
RE: obr2 |
Honza
člen
Vloeno dne 21-01-2007 15:51 |
|
|
obr2
|
|
Autor |
RE: obr3 |
Honza
člen
Vloeno dne 21-01-2007 15:52 |
|
|
obr3
|
|
Autor |
HWSlot
člen
Vloeno dne 21-01-2007 22:14 |
|
|
tome - plafit je jestli se nepletu původem čtyřiadvacetinka a kovovej. A jako takovej je pro MNE A NA MOJI DOMÁCÍ autoku nepouitelnej!!!
vítku - trochu jako malej - jenom u Rebase v regálech je cca. 500 autíček od 6ti výrobců (jestli se nepletu) a tobě se zachtělo jenom a pouze tří, který tam zrovna nááááhodou nemá na druhou stranu, jsi ochoten akceptovat cenu za jednu káru 1600,- kaček - tak ti řeknu, e se daj sehnat i podstatně levnějc !!
Honzo - nemá čas mi přidělat nějaký áska na tyhle kastličky? Koupil jsem je kdysi, kdy nebyl takovej výběr hotovejch autíček, trochu sem je namaskoval - některý - a teď jsou odloený v krabici, jako nepojízdný vraky
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
HWSlot sem připíchnul tento obrázek:
Editoval HWSlot dne 21-01-2007 22:17 |
|
Autor |
Honza
člen
Vloeno dne 21-01-2007 23:16 |
|
|
HWS - Poli mi prosím tu fotku zvětenou na můj e-mail. Nevím, jestli to myslí jako vtip? Napi, věřím, e to zvládne sám levou zadní....
Ale hlavně bych si chtěl prohlédnout, co to tam vechno má...
H
Editoval Honza dne 21-01-2007 23:33 |
|
Autor |
HWSlot
člen
Vloeno dne 21-01-2007 23:38 |
|
|
Toooo Honza !! - Poli mi prosím tu fotku zvětenou na můj e-mail. Nevím, jestli to myslí jako vtip. - jestli to patřilo mně, tak si moc srandu nedělám.Jetě někde nějaký kastličky mám a taky jsem uvaoval, e bysem ze vech českejch autíček vyházel ty kovový podvozky a nahradil je nějakejma jinejma. Původně jsem se domlouval s Jarkem, e vypekulujeme nějakej univerzál a on by to pak nasekal z kuprexu. A měly to bejt podvozky i s magnetama.Ale asi z toho sejde - nějak se mu to v práci sesmeklo
Take teď mám tak 25-30 autíček k ničemu. Buďto nejezděj (nemaj podvozek) nebo se po dráze pouze pohybujou
HWS
|
Autor |
Honza
člen
Vloeno dne 21-01-2007 23:57 |
|
|
To HWS - Jo, to patřilo Tobě, tak mi napi na mejla, poli prosím tu fotku a dej vědět, co bys chtěl. Jarkovi snad zavolám a zeptám se, what's happened.
H |
|
Autor |
HWSlot
člen
Vloeno dne 22-01-2007 00:23 |
|
|
Nebudu tu nikomu vnucovat svůj názor, ale mrkněte sem:http://www.hwslot.estranky.cz/clanky/tuning/prestavba-kitu
HWS
|
Autor |
RE: 1* |
Honza
člen
Vloeno dne 22-01-2007 11:14 |
|
|
Moc hezké stránky....
A k tomu kitu je fakt asi lepí zgruntu nový asi, mám podobné zkuenosti...
H
Editoval Honza dne 22-01-2007 11:16 |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 21-08-2009 12:49 |
|
|
Nemáte, nebo nevíte kde najít blueprints nebo kvalitní foto Riley MK XX od Penske a Brumos zezhora a z boku. Ve provedení karoserie obou týmů je dost rozdíl a nějak se mi to z toho co mám nedaří chytit.
Díky
Petr L sem připíchnul tento obrázek:
Editoval Petr L dne 21-08-2009 12:50 |
|