AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 07:10:10 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Volný pokec | Prodejny
strana 2 z 2 < 1 2
Autor RE: Čím stříkáte a barvíte?
Rebas
člen

Příspěvků celkem: 326
Registrován od: 18.01.07
Vloženo dne 12-01-2010 16:53
hehe, tak tenhle kompresor, je zrovna kompresor z ciny (Fengda AS-189)
http://cnbida.com/pro2.php?name=Mini%20Air%20Compressor&name2=AS-189&id=834

takze tim si moc ceskou firmu nepodporil :-)

my se rozhodly privezt zakrytovanou verzi (Fengda AS-189A), ktera ma krome krytu jeste dva drzaky na odlozeni pistoli, jinak jsou parametry stejne.
http://www.airbrush-fengda.cz/store/vzduchovy-kompresor-fengda-as189a_airbrush-fengda_fen-AS189A_0.html

my uz par mesicu zkousime barvy FASKOLOR
http://www.autodrahy.com/store/faskolor-barvy-pro-airbrush-pistole-ci-nanaseni-stetcem_814.html

a zatim jsme spokojeni. Kolega v Brne s nekteryma zkousel strikat prave airbrush pistolema Fengda a rikal ze to slo naprosto v pohode.

Rebas
178856806
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 12-01-2010 16:57
U Motip je ještě výhoda, že krom RAL mají na lokálním trhu barvy místně používaných aut, takže lze vpohodě koupit světle modrá Škoda 105, což je dokonalý Gulf, Našel jsem podle hotového modelu Revell i identickou modrou na Redbull, prý je to metalíza na Audi, raritou je žlutá Telekom, černé, šedé, bílé v matu atd, atd. Díky kvalitním tryskám a velmi dobrému ředění se s nimi pracuje bezproblémově. Jako základ radši používám Tamiya, protože Motip je čirý a já na tom nevidím vady podkladu, které mi vylezou až po prvním nástřiku. A hlavně pokud není základ průhledný dokonale sjednotí povrch před nástřikem. Když se neplaší, tak i ty pruhy se sprayem stříknout dají. Větší spotřeba barvy je podle mne zbytečná řešit. Jeden spray stačí vpoho na dvě auta, takže to je lak na model za 5 lahváčůsmiley

U nás v copy centru mají obtiskový papír Když jsem si tam chtěl nechal udělat samolepky s logy na P917 Gulf, tak mi to rozmluvili a nabídli obtiskový papír. Používají to jako obtisk na hrníčky a ta pak vypalují. Já to nandal na model , pochopitelně nevypaloval a bez přestřiku drží již přez rok. A to to nijak nešetřím. Je to o kousek tlustší než třeba obtisky od Rewell, ale je to OK. Na modelu to vypadá podobně jako ty transfery od Faro a to mi stačí.

http://132slotcars.blogspot.com/
Jirka
člen

Příspěvků celkem: 417
Vloženo dne 12-01-2010 17:15
Já jsem většinou stříkal pistolí a protože starší syn kitař má velkou zásobu barev Humbrol, používal jsem tyto. Barvy Humbrol i Revel mají hrubou pigmentaci a tak se to někdy neobešlo bez problémů při ředění a výběru trysky. Největší problém ale byl v bezbarvém laku, kterým jsem to na závěr přestřík. Přes rady různých modelářů a vyzkoušení několika druhů se mi několikrát stalo, že na některých místech se mi barva po laku zvrásněla. Opustil jsem tedy tyto barvy a několik aut jsem stříkl sprayem. Problémy s lakem už nebyly ale takový způsob mi nevyhovuje. Připadá mi to na ty naše malé modely takové neohrabané. Syn dostal k vánocům novou airbrush pistolku (za tři tisíce). S tou se dělá už trochu jinak a tak jsem zkusil akrylové barvy Revel. Museli jsme zvednou tlak na 2.5 baru a syn mi nastříkl zatím dva modely. S přestřikovým lakem nebyly žádné problémy ale chtěl bych si udělat zásobu různých odstínů a tak jsem už před časem přemýšlel, že bych mohl zkusit barvy Fascolor.
Myslím, že s akrylátovýma barvama se dělá dobře, jsou brzy suché, tedy na plastu a po přestříknutí bezbarvým lakem jsem žádné porušení po absolvování prvního závodu s modelem nenašel.

Závod je život, to co je před či po něm je jen čekání.
tel. 723577484
JK
člen

Příspěvků celkem: 226
Registrován od: 09.09.09
Vloženo dne 13-01-2010 09:45
Jirka: Málo bourášsmiley

Ke Gulfu a barevníku RAL - viděl sem naživo několik aut a asi se moc podle RALU neřídí smiley. Rozdíly byli docela velký.
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 13-01-2010 10:35
Já si vzal jako vzor na GULF originál barvy z kitů a model P917 Fly a Ford GT Scalextric. Světle modrá Škoda je identická. Nastříkaný model P917 mám teď postavený vedle zbrusu nového modelu P917 od NSR a není mezi nimi rozdíl.

V RAL jsem takovou modrou nenašel, zato oranžová na ten pruh tam je.

JK
člen

Příspěvků celkem: 226
Registrován od: 09.09.09
Vloženo dne 13-01-2010 11:08
Když to bereš podle modýlků tak to asi sedí. Jak sem psal tak auta 1:1 se od sebe modrou dost liší. Buď to nedramatizuje gulf nebo lakýrnícismiley.
Pepino
Super Administrátor

Příspěvků celkem: 1154
Registrován od: 13.09.06
Vloženo dne 13-01-2010 13:02
Stříkací set TAMIYA SPRAY WORK (na velké plochy aut OK)
TAMIYA krycí pásky
Základ GUNZE Mr. Surfacer
Barvy GUNZE Mr. Color C
Lak GUNZE Mr. Super
Pod obtisky GUNZE Mr. Mark
Obtiskové papíry PROPAGTEAM bílý podklad, tisk laser Canon

Vše bez jakýchkoliv problémů

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 13-01-2010 13:44
K tomu Gulfu, jistě ani na 1:1 autech nemusela být barva pořád stejná a spíš bych to viděl na ty lakýrníky, na korporátní barvy jsou firmy háklivé a každá na to má vypilovaný manuál. Porblém může být problém v tom, že barva se časem měnila, s tím, jak se měnil ksicht firmy a také barvy jaksi tmavnou, nečekám, že auta z LM 1970 mají na laku UV filtr, takže nějaký originál skvost bude hodně zatmavlý, nebo naopak při restaurování mohli ulétnout......

Autor RE: Laserovka :o
src ceska trebova
člen

Příspěvků celkem: 212
Registrován od: 02.10.06
Vloženo dne 13-01-2010 14:14
Koukám jako blázensmiley. Já mám laserovku HP 3550. Dělám na ní mimo jine i hrníčkové folie (dětičky, pejsky atd. to je část mé obživy smiley). Zkusil jsem na té samé fólii i nějaký obtisk na auta a byla veliká nespokojenost (slabé čáry byly nestejné a i kryti ve větší ploše nebylo stejnoměrné). U foto se toto neprojeví. Příjde mi to hrubé a ještě mi vadí, že jsou vlivem toneru matné. Ják píš Petr L, tak je ani nestříká lakem smiley. Musím zkusit tedy jine nastavení tiskárny. Třeba to fungovat bude. Nyní zkouším s kamarádem co jezdí RCčka a má také reklamku plotrové "vytahovací" folie. Ty jsou i o dost slabší než vinil co se nyní používá na reklamu. Až to bude realizovano tak se určo pochlubím. Jestli bude s čímsmiley. V příloze je cca 20% motivu co mám zatím zpracované ve vektorové podobě i s ořezem. Jarda

Každý čtvrtek pokud je pracovním dnem je naše čtyřdráha otevřená pro veřejnost od 17 hodin.
Nejdelší čtyřproudá autodráha v České republice
Editoval Pepino dne 21-02-2010 14:07
www.autodraha-src.ceskatrebova.com
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 13-01-2010 15:25
Asi to bude nastavením a kvalitou tiskárny, já dělal vždy kopie podle předlohy tištěné na kvalitním papíře a z té kopírky to vyšlo perfekt. Kopíroval jsem i originál obtisky od Revell a výsledek více, než dobrý...

vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 21-02-2010 13:17
Další příspěvek k debatě o "Gulf" zbarvení. Speciální barvy pro P917 a Ford GT40.
http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?currency=EUR&products_id=1328

ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk
Rebas
člen

Příspěvků celkem: 326
Registrován od: 18.01.07
Vloženo dne 24-04-2010 00:26
Rozhodli jsme se do české i slovenské repuliky tahat akrylové barvy LifeColor. Jsou vhodné jak na airbrush, tak i na štětec. Zprovoznili jsme na ně jednoduché stránky www.lifecolor.cz a sk. Dále jsme k nám zařadili airbrush barvy vallejo air. Obojí je případně v shopu www.airbrush-fengda.cz

Rebas
178856806
strana 2 z 2 < 1 2
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář