Autor |
RE: Čím stříkáte a barvíte? |
Rebas
člen
Příspěvků celkem: 326
Bydlitě: Praha
Registrován od: 18.01.07 |
Vloeno dne 12-01-2010 16:53 |
|
|
hehe, tak tenhle kompresor, je zrovna kompresor z ciny (Fengda AS-189)
http://cnbida.com/pro2.php?name=Mini%20Air%20Compressor&name2=AS-189&id=834
takze tim si moc ceskou firmu nepodporil :-)
my se rozhodly privezt zakrytovanou verzi (Fengda AS-189A), ktera ma krome krytu jeste dva drzaky na odlozeni pistoli, jinak jsou parametry stejne.
http://www.airbrush-fengda.cz/store/vzduchovy-kompresor-fengda-as189a_airbrush-fengda_fen-AS189A_0.html
my uz par mesicu zkousime barvy FASKOLOR
http://www.autodrahy.com/store/faskolor-barvy-pro-airbrush-pistole-ci-nanaseni-stetcem_814.html
a zatim jsme spokojeni. Kolega v Brne s nekteryma zkousel strikat prave airbrush pistolema Fengda a rikal ze to slo naprosto v pohode.
Rebas |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 12-01-2010 16:57 |
|
|
U Motip je jetě výhoda, e krom RAL mají na lokálním trhu barvy místně pouívaných aut, take lze vpohodě koupit světle modrá koda 105, co je dokonalý Gulf, Nael jsem podle hotového modelu Revell i identickou modrou na Redbull, prý je to metalíza na Audi, raritou je lutá Telekom, černé, edé, bílé v matu atd, atd. Díky kvalitním tryskám a velmi dobrému ředění se s nimi pracuje bezproblémově. Jako základ radi pouívám Tamiya, protoe Motip je čirý a já na tom nevidím vady podkladu, které mi vylezou a po prvním nástřiku. A hlavně pokud není základ průhledný dokonale sjednotí povrch před nástřikem. Kdy se neplaí, tak i ty pruhy se sprayem stříknout dají. Větí spotřeba barvy je podle mne zbytečná řeit. Jeden spray stačí vpoho na dvě auta, take to je lak na model za 5 lahváčů
U nás v copy centru mají obtiskový papír Kdy jsem si tam chtěl nechal udělat samolepky s logy na P917 Gulf, tak mi to rozmluvili a nabídli obtiskový papír. Pouívají to jako obtisk na hrníčky a ta pak vypalují. Já to nandal na model , pochopitelně nevypaloval a bez přestřiku drí ji přez rok. A to to nijak neetřím. Je to o kousek tlustí ne třeba obtisky od Rewell, ale je to OK. Na modelu to vypadá podobně jako ty transfery od Faro a to mi stačí.
|
|
Autor |
Jirka
člen
Příspěvků celkem: 417
Bydlitě: Holubice, Praha-západ
Vloeno dne 12-01-2010 17:15 |
|
|
Já jsem větinou stříkal pistolí a protoe starí syn kitař má velkou zásobu barev Humbrol, pouíval jsem tyto. Barvy Humbrol i Revel mají hrubou pigmentaci a tak se to někdy neobelo bez problémů při ředění a výběru trysky. Největí problém ale byl v bezbarvém laku, kterým jsem to na závěr přestřík. Přes rady různých modelářů a vyzkouení několika druhů se mi několikrát stalo, e na některých místech se mi barva po laku zvrásněla. Opustil jsem tedy tyto barvy a několik aut jsem stříkl sprayem. Problémy s lakem u nebyly ale takový způsob mi nevyhovuje. Připadá mi to na ty nae malé modely takové neohrabané. Syn dostal k vánocům novou airbrush pistolku (za tři tisíce). S tou se dělá u trochu jinak a tak jsem zkusil akrylové barvy Revel. Museli jsme zvednou tlak na 2.5 baru a syn mi nastříkl zatím dva modely. S přestřikovým lakem nebyly ádné problémy ale chtěl bych si udělat zásobu různých odstínů a tak jsem u před časem přemýlel, e bych mohl zkusit barvy Fascolor.
Myslím, e s akrylátovýma barvama se dělá dobře, jsou brzy suché, tedy na plastu a po přestříknutí bezbarvým lakem jsem ádné poruení po absolvování prvního závodu s modelem nenael.
Závod je ivot, to co je před či po něm je jen čekání. |
|
Autor |
JK
člen
Příspěvků celkem: 226
Registrován od: 09.09.09 |
Vloeno dne 13-01-2010 09:45 |
|
|
Jirka: Málo bourá
Ke Gulfu a barevníku RAL - viděl sem naivo několik aut a asi se moc podle RALU neřídí . Rozdíly byli docela velký. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 13-01-2010 10:35 |
|
|
Já si vzal jako vzor na GULF originál barvy z kitů a model P917 Fly a Ford GT Scalextric. Světle modrá koda je identická. Nastříkaný model P917 mám teď postavený vedle zbrusu nového modelu P917 od NSR a není mezi nimi rozdíl.
V RAL jsem takovou modrou nenael, zato oranová na ten pruh tam je.
|
|
Autor |
JK
člen
Příspěvků celkem: 226
Registrován od: 09.09.09 |
Vloeno dne 13-01-2010 11:08 |
|
|
Kdy to bere podle modýlků tak to asi sedí. Jak sem psal tak auta 1:1 se od sebe modrou dost lií. Buď to nedramatizuje gulf nebo lakýrníci. |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 13-01-2010 13:02 |
|
|
Stříkací set TAMIYA SPRAY WORK (na velké plochy aut OK)
TAMIYA krycí pásky
Základ GUNZE Mr. Surfacer
Barvy GUNZE Mr. Color C
Lak GUNZE Mr. Super
Pod obtisky GUNZE Mr. Mark
Obtiskové papíry PROPAGTEAM bílý podklad, tisk laser Canon
Ve bez jakýchkoliv problémů
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 13-01-2010 13:44 |
|
|
K tomu Gulfu, jistě ani na 1:1 autech nemusela být barva pořád stejná a spí bych to viděl na ty lakýrníky, na korporátní barvy jsou firmy háklivé a kadá na to má vypilovaný manuál. Porblém můe být problém v tom, e barva se časem měnila, s tím, jak se měnil ksicht firmy a také barvy jaksi tmavnou, nečekám, e auta z LM 1970 mají na laku UV filtr, take nějaký originál skvost bude hodně zatmavlý, nebo naopak při restaurování mohli ulétnout......
|
|
Autor |
RE: Laserovka :o |
src ceska trebova
člen
Příspěvků celkem: 212
Bydlitě: Sport klub, U Koupalitě 2092, 560 02Česká Třebová
Registrován od: 02.10.06 |
Vloeno dne 13-01-2010 14:14 |
|
|
Koukám jako blázen. Já mám laserovku HP 3550. Dělám na ní mimo jine i hrníčkové folie (dětičky, pejsky atd. to je část mé obivy ). Zkusil jsem na té samé fólii i nějaký obtisk na auta a byla veliká nespokojenost (slabé čáry byly nestejné a i kryti ve větí ploe nebylo stejnoměrné). U foto se toto neprojeví. Příjde mi to hrubé a jetě mi vadí, e jsou vlivem toneru matné. Ják pí Petr L, tak je ani nestříká lakem . Musím zkusit tedy jine nastavení tiskárny. Třeba to fungovat bude. Nyní zkouím s kamarádem co jezdí RCčka a má také reklamku plotrové "vytahovací" folie. Ty jsou i o dost slabí ne vinil co se nyní pouívá na reklamu. A to bude realizovano tak se určo pochlubím. Jestli bude s čím. V příloze je cca 20% motivu co mám zatím zpracované ve vektorové podobě i s ořezem. Jarda
Kadý čtvrtek pokud je pracovním dnem je nae čtyřdráha otevřená pro veřejnost od 17 hodin.
Nejdelí čtyřproudá autodráha v České republice
Editoval Pepino dne 21-02-2010 14:07 |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 13-01-2010 15:25 |
|
|
Asi to bude nastavením a kvalitou tiskárny, já dělal vdy kopie podle předlohy titěné na kvalitním papíře a z té kopírky to vylo perfekt. Kopíroval jsem i originál obtisky od Revell a výsledek více, ne dobrý...
|
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 21-02-2010 13:17 |
|
|
Dalí příspěvek k debatě o "Gulf" zbarvení. Speciální barvy pro P917 a Ford GT40.
http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?currency=EUR&products_id=1328
ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk |
|
Autor |
Rebas
člen
Příspěvků celkem: 326
Registrován od: 18.01.07 |
Vloeno dne 24-04-2010 00:26 |
|
|
Rozhodli jsme se do české i slovenské repuliky tahat akrylové barvy LifeColor. Jsou vhodné jak na airbrush, tak i na tětec. Zprovoznili jsme na ně jednoduché stránky www.lifecolor.cz a sk. Dále jsme k nám zařadili airbrush barvy vallejo air. Obojí je případně v shopu www.airbrush-fengda.cz
Rebas |
|