Příspěvků celkem: 2145 Bydlitě: Praha Registrován od: 04.04.07
Vloeno dne 28-12-2007 16:16
To HWS: No, take zpět k Laptimeru a moná bude levnějí zjistit, proč to neběhá ne?
P.S. podle toho, jak to tvoje torzo gamekniplu vypadá, bych začal s hledáním chyby právě tam
Pokavaď jsem to měl zapojený přes yoistick a ten měl těsně u dráhy a comp taky, tak to běhalo good. Pak jsem si vymyslel, e mi to tam překáí a od tej doby mi to nechodí. Jakmile jsem toti prodlouil kabel od "mrtvý zóny" k yoisticku z cca. 50cm na 300, tak mi to přestalo házet impulsy. Pak jsem zkouel nějaký mag.snímače a to bylo úplně na prdlačku. A moná jsem taky odpálil část gameprtu.......tak teď čekám, e se tu někde něco zajímavýho pro mne objeví....
HWS: já jsem začal u gameportu v PC, resp. u jeho protikusu, kam jsem napájel 100kOhm odpory a zkouel, jestli Win najdou herní zařízení.
Kdy to chodilo, připájel jsem kus ethernetového kabelu (pouil jsem ho, protoe má 8 drátů) ke kontaktům tlačítek, druhé konce nacpal do čokolády a zkouel je drátem propojit.
Kdy chodilo i tohle, nacvakl jsem na ten ethernetový kabel koncovku (klasický síový konektor RJ-45) a začal řeit dráhové snímače.
Pouil jsem "nějaké LED diody a k nim fotodiody" (nebyl jsem schopný prodavačovi v elektru říct volty, ampéry ani nic víc, co by to mělo umět, dostal jsem infračervené) a od nich vytáhl kontakty do druhého RJ-45 a spojil to s prvním kabelem propojkou (mezitím ty problémy, e mi fungovaly jenom dvě dráhy místo čtyř atd.). Celkem ty dva kusy ethernetového kabelu mají asi půl metru, zkusil jsem m mezi ně vrazit sedmimetrovou prodluku a jedna dráha přestala fungovat - nejspí fotodioda nepoutí dost velký proud, aby to počítač vyhodnotil jako sepnutí. Kdy nechám jenom ty dva kusy, tak fungujou vechny dráhy v pohodě.