Autor |
RE: Software na počítání kol, času, rychlosti... |
Marek
člen
Příspěvků celkem: 43
Bydlitě: Okres Znojmo
Registrován od: 28.12.06 |
Vloeno dne 11-02-2007 20:18 |
|
|
Dnes jsem dokončil s kolegou "své" řeení počítání kol, časů a pit stopu s napojením na PC. Ve vychází z (pro mne) nejtriviálnějí varianty, která mne přila na cca. 20 Kč t.j. jde o výe nauknutou variantu s pouitím magnetických čtecích kontaktů. Někteří z Vás upozorňovali, e software k tomuto hardware (Slotrun) není zdarma a tak jsem nakonec pouil Slotmana nad kterým jsem se rozplýval v prvním příspěvku v tomto vláknu. Ve funguje perfektně. Je to skutečně tak triviální, e nad tím kolega slaboproudař doteď kroutí hlavou. Jeden magnetický kontakt slouí k zaznamenání průjezdu a zároveň i pitstopu. (pokud nad ním zastavíte déle ne určenou dobu) Zastavit nad ním není ádný problém a zvládne to i můj pětiletý syn. Největí lahůdkou jsou zvuky (wav) které teď znějí v průběhu jízdy a ohlaují nejrychlejí kola, poslední kola, rekordy dráhy, úbytek paliva a spoustu dalích volitelných zbytečností... Nemusím se asi rozepisovat o tom, e kluci mne donutili vytvořit zvlátní profil, kde místo reálných zvuků ohlauje např. v boxu naplnění nádre Tyranosaurus Rex...
Pokud Vae autíčka vozí na palubě magnet tak vřele doporučuji. Dopilujeme detaily aby to i esteticky nikoho neprovokovalo a v případě zájmu přidám blií informace.
Marek |
|
Autor |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 12-02-2007 06:17 |
|
|
V případě zájmu? No to je snad samozřejmé, e máme o Vae informace pekelně velký zájem. Já tedy pouívám LapTimer, ale rád to porovnám. Kdy mi polete schéma zapojení a nějaký popis či kradí článek tak z toho muu klidně udělat samostatný článek. Ale jak chcete. Bylo by to pak pro vechny. (Mitchell.Phoenix@seznam.cz)
PS: Není SlotMan koncipován jen na dvě dráhy? |
|
Autor |
Marek
člen
Vloeno dne 12-02-2007 10:24 |
|
|
Jasně. Dám něco dohromady. Zatím se koukněte třeba na:
http://www.slotrun.de/
Tam dejte oddíl Hardware a vněm je uvedeno schéma (hned to první - ve skutečnosti je moné ty kondenzátory vynechat - na co i oni upozorňují a zbyde z toho jen konektor, pár drátů a dva kontakty za pár korun...) dále u malého obrázku kabelů s izolačkou můete kliknout na:"Beispiel Löt- und Montagearbeit" a tam jsou obrázky z montáe.
Slotman umí samozřejmě i 4 dráhy.
Marek |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 12-02-2007 14:21 |
|
|
Dík, natěstí mám ve potřebné doma a moná i s těmi kondenzátory tak a dodělám to co mám zrovna rozestavěné tak se dotoho vrhnu. Nedělal ti ten Com2 ve Windowsech brikule? Já s ním mám vdycky nebetyčné potíe, kdy se ho snaím pod XP zprovoznit. |
|
Autor |
Marek
člen
Vloeno dne 12-02-2007 17:03 |
|
|
Tím e jsem to připojil k Slotmanovi dolo ke změně a mám to přes LPT. Ve fungovalo napoprvé. Schéma zapojení vývodů jsou tuím i na stránkách Toma Herdera...
Marek |
|
Autor |
Sinpa
člen
Příspěvků celkem: 20
Bydlitě: Zbůch
Registrován od: 08.01.07 |
Vloeno dne 20-02-2007 15:04 |
|
|
Dnes jsem zprovoznil zapojení na Gameport + Laptimer 2000
pořídil jsem si tuhle redukci do USB (nemám v pc Gameport)
http://www.gmshop.cz/?Mode=Sti&StiId=23851
a maká to parádně
jako spínač pouívám infra závoru http://www.ges.cz/?page=index&lang=cz&cur=CZK&inc=detail&gesid=GES05100333
napětí na ni beru z PS2 (5V) + 80Kohm odpor |
|
Autor |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 25-02-2007 00:06 |
|
|
Hmm,hmm,hmm - jsem měl objednaný snímání, ale dotyčnej se dostal trochu do problémů (nesouvisejících s tématem), tak budu muset zase udělat "mrtvou zónu" a připojit to přes yoistick. Na český jsem to u měl vymakaný na No.1
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 27-09-2007 09:53 |
|
|
Tak konečně se mi to také povedlo.
Mám funkční počítadlo se softwarem LAPTIMER 2000 a POZOR! Připojeným přes USB.
Pánové ani nevíte jakou mám radost, e to tak perfektně běhá.
U nikdy více stěhovéní velkého stolního PC k dráze atd... U mi konečně stačí jen Notebook.
Vyzkouel jsem u asi 2 dalí přechody z USB na Gameport a nikdy nic nebo to zlobilo, ale včera se mi dostal do ruky ten správný. Jak jsem se koukal na Sinpův převaděč tak bych řekl e s tím mím jsou ze stejného těsta a kevemu jsou jedny z nejlevněích.
Kdyby jste měl někdo někdy zájem, jsem ochoten Vám počítadlo vyrobit.
Po dohodě o jakou verzi by jste měli zájem Vám ho můu zkonstruovat.
( Mitchell.Phoenix@seznam.cz )
Mitch sem připíchnul tento obrázek:
|
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 27-09-2007 09:59 |
|
|
02
|
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 27-09-2007 10:01 |
|
|
03
Editoval Mitch dne 27-09-2007 10:02 |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 27-09-2007 11:55 |
|
|
Joo, myslím e je to to co jsem Vám tam s Tomem tenkrát ukazoval. Měl jsem to i na setkání v Liboovicích u naprosté větiny komerčních utíček to bezproblémú funguje. |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 27-09-2007 14:17 |
|
|
Joo návod bude v samostatném článku, ale nechce se mi pouít fotky týhle příery. Tohle byl takový zkuební prototyp z dílů co se váleli doma. U tam nebudu dávat tak velkou krabici pač se ukázala jako a příli velká a hlavně je na ten závěs na dráze moc těká. Počítám tak s poloviční černou krabičkou a u to bude čistě jen na 4 dráhy. ádná příprava na boxy a tak.
Takhle nějak vypadá vnitřek toho prototypu.
Jak vidí, dobrá polovina krabička je nevyuitá a to jsou tam jetě dva Jacky 3,5mm navíc kvůli prujezdu boxy.
Editoval Mitch dne 27-09-2007 14:19 |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 27-09-2007 15:22 |
|
|
Jo myslím si e bezproblémů, Pokud je na tom jakýkoliv Windows od 95 a ví tak by to neměl být problém. V tom je krása tohodle soft. Funguje úplně na vem co má Win. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 27-09-2007 15:45 |
|
|
Mitchi, jaký typ převodníku jsi pouil? Chystám se na převodník USB/print port, protoe ho k notebooku stejně potřebuji, ale pokud na tom to měření nebude běhat, rád bych el ve 2. pokusu najisto.
Editoval Petr L dne 27-09-2007 16:16 |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 27-09-2007 16:40 |
|
|
No jeliko jsem Laptimer zatím oivil jen přes GamePort tak jde o převodník z GamePortu na USB. Samozřejmě netvrdím e je to jediné moné řeení, ale mě se to jinak nepovedlo. Nic méně Marek měl o kus vý odkaz na stránku kde je celkem schopně vypadající rozhraní přes ComPort, ale jestli to skutečně funguje nemám zdání.
Výhoda u toho GamePortu je ta, e nemusí ve WIN nic sloitě nastavovat. Nastaví to v nastavení v herních zařízeních stejně jako nějaký 4 tlačítkový Joystick nebo Gamepad a je to. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 27-09-2007 16:49 |
|
|
To Mitchi díky a jaký typ přesně má ty?
|
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 27-09-2007 17:27 |
|
|
Já mám USB-Nest Joystick Converter designovaný od IBM PC 486, 586 přes vechny Pentia a po současnou techniku s USB.
Výrobcem je Rockfire
Já ho koupil od známého co dělá v shopu s IT technikou za 470Kč, ale jestli seenu lacinějí bude to pro ostatní plus. Nic méně po jistých nezdarech jak jsem ji psal výe se mi u do dalího zkouení moc nechce. Ty nezdary stojí celkem dost peněz. Moná bych jetě prubnul ten od Sinpy. Je téměř o polovinu levnějí, ale zas je tam nějaké potovné a neni to hned. Od známého mám buď jetě ten den nebo nejdýl do druhého dne. Navíc reklamace u něj není pro mě problém. Nemusím nic řeit, ádné balíky, ádné dalí potovné atd...
Editoval Mitch dne 27-09-2007 17:30 |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 27-09-2007 19:13 |
|
|
Mitchi díky, pokud nebude makat ten print převodník, zkusím ten co doporučil Sinpa. Uvidíme
|
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 03-10-2007 21:51 |
|
|
Tak dnes jsem úspěně otestoval LapTimer verzi 6.1 i na Windows Vista a kupodivu naprosto bez problému.
To Pepino: Pepino, tobě se podařilo nakopad do toho SlotMana tu četinu co si sem dal do Downloads? Já si ji dnes stáhnul a zaboha nemůu přijít na to jak ji tam mám v operovat.
To Marek: Marku můe mi stručně vysvětlit jak se ti podařilo skříit zapojení od Sloteru z Com na LPT pro SlotMana? Né e bych to chtěl pro sebe ale lidi se mě ptaj a nemám jim co říct. Schémátko by nezakodilo. |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 03-10-2007 22:14 |
|
|
Vtom případě nechápu proč ten program umonuje export jazyka, bráchovi se tam podařilo nějak natáhnout dalí anglinu do výběru. Já kdybych měl dělat prostý překlad tak bych si asi vybral lepí program ne Exel a kdyby to byl jen prostý překlad tak proč tam jsou takové ílené řádkové rozestupy. Kdo by se s tím dělal kdyby to nemělo větí význam. Tome jsi o tom naprosto přesvědčen? |
|