AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

Úvodní stránka ::  Články ::  Seznam krátkých zpráv ::  Diskuzní fórum ::  Fotogalerie ::  Ke stažení ::  Odkazy ::  Vyhledávání
December 25 2024 07:00:13 

Kalend
PotSttPSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZVODY

1:32
Porsche Cup
Krunohorsk pohr
Moravsk liga
Slovakia Cup

POSLEDN LNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikaj modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nov znaka ...
KLUBY A KROUKY
AMC Podbaba 132
esk Tebov
DDM Hradec Krlov
MC SRC Most
Prask klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch | esk autodrha | esk autka
strana 1 z 3 1 2 3 >
Autor monti system
Ferobert
len

Pspvk celkem: 34
Bydlit: Ostrava
Registrovn od: 13.03.13
Vloeno dne 20-03-2013 20:54
Zdravm vechny.
nenael jsem to tu nikde tak se ptm, pokouel se nkdo postavit na drhu jin modely monti system ne Renault 5? Te se pokoum upravit liazku "Dakar". Je mi jasn e co se tk jzdnch vlastnost nebude to dn zvok smiley holt je to auto moc zk a vysok, ale prost se mi to auto moc lb a chci se s nm projet po drze. Zatm mm uchycenou zadn osu s pevodem Faro,jako loiska na cuprexitu naletovan mosazn matiky. A vhm nad motorem, tedy jeho umstnm... jedna z monost je umstn pod rm tedy zhruba ve vce zadn osy a druh monost schovat jej na korbu. co se tk tit rozhodn patn een ale zase nebude ruit vzhledov... poratesmiley Pedem dky za vae rady a nzory.smiley
Autor RE: monti system
Petr L
Administrtor

Pspvk celkem: 2145
Bydlit: Praha
Registrovn od: 04.04.07
Vloeno dne 21-03-2013 00:22
Podvej se na tohle, dlaj podobn modely, teba ti jejich een podvozk pomue :-))

http://www.slotart.es/index.html

Editoval Petr L dne 21-03-2013 00:22
http://132slotcars.blogspot.com/
Mitch
len

Pspvk celkem: 1003
Bydlit: New Bor City
Registrovn od: 20.09.06
Vloeno dne 21-03-2013 06:57
Pete jako inspirace dobr, ale nael bych i pr lepch pklad Rally Raid podvozk. Tenhle je sice zajmavej tm, e m nezvisle zaven kad kolo zvl᚝, ale to ulkoen kola pes jedno pouzdro je dost chabrus a dle mho se to mus v tom pruivm pohybu zasekvat. Jednak ty emnky jak to stahujou tak tomu dlaj lenou geometrii nprv a pak i samotn vha auta. Ale mon se pletu, rd bych to nkde vidl alespo na videu jak to pkn pracuje, Ale zatm nikde nic.

To Ferobert:
Jestli t zajm dakar tak koukni sem
http://raidslotworld.blogspot.cz/search/label/Desertslot
a proje cel prav sloupec odkaz. Tam najde tak nco k inspiraci. Naprost vtina podvozk je stejn i vce mn podobn koncepce (kuprexitov rm) a vtina dl je z portfolia Ninco, AvantSlot a SCX.

Jinak tv volba v Montisystmu nen patn, ale do takhle mravho mtka 1:48 bych neel. Bu bych se drel 1/32 a nebo alespo 1/43 co se kamin te.
Z Montisystmu jsou zajmav modely LandRover 1/35 a Renault Traffik 1/35 k pestavb. Jinak je to moc velk nebo moc mal.
Ale zrovna minut tden njak koumes drail na Aukru plechovou Tatru od KADENu 1/43 s implantovanym podvozkem Ites Formule a vypadalo to e to rozchodov i celkem sed. Vlastn z modelu vykuchal pedn a druhou npravu, vybrousil rm a vloil tam jen podvozek Ites. Zadn nprava zstala pvodn a kola bu mal i velk z taky z Formule. koda e jsem nesthnul fotku.

Jinak jednoho MontiSystma si upravil i Dutch - prv Renault Traffic

PS: J bych dal motor pod rm, tedy podln pod korbu, v korb by to sice vypadalo hezky na oko, ale myslm e bys s tm horko tko projel zatku.
Mitch sem pipchnul tento obrzek:

Editoval Mitch dne 21-03-2013 14:00
Autor RE: RE:monti system.
Jirka B
len

Pspvk celkem: 209
Bydlit: Brno
Registrovn od: 02.05.09
Vloeno dne 21-03-2013 17:12
Myslm si ,e v podstat se d udlat drhov model z jakkoliv plastov hraky nebo karoserie./dlm 1/43/.A vzhledem k tomu ,e autek 1/43 moc nen,taky jsem u uvaoval o monti systmu.A dote jsem nevdl,jak je to vlastn mtko. Take je to urit 1/48?. A co se tk umstn motoru,vdy co nejn v rovin s osou.Nebo motor ikmo,pokud je dost msta,aby to trochu slun jezdilo.Jirka B

Jirka B
Ferobert
len

Vloeno dne 21-03-2013 20:13
Ono to tak mon vypad ale ta Lza v 1/48 nen zas tak mal... v porovnn se starma Itesama rozchod stejn a rozvor tak stejn.Ten trafik ani Rover se mi nelb prost mi uarovala ta Lza Dakarsmiley

Prv ta tatra na tom aukru m inspirovala taky jsem ji tam vidlsmiley
Jinak nelze ci e m zajm Dakar obecn. prost jsem kdysi v mm mld fandil echm a Liazka m dodnes fascinuje.

Jinak je to vlastn moje prvn vt pestavba, protoe Renault 5 od Monti, favorit Kliklak i Easy Kity jsem stavl na drku motoru pro Favorit. Jsem v podstat novek. protoe drhu jsem si podil jako splnn dtskho snu teprve nedvnosmileysmiley, Ve stavno na dlech ITES/FARO. A pro Audi (Easy Kit) do kterho se poutm nyn jsem podil zadn osu Scalextric. Vodtka zpotku Faro 1/32 ale ted scalextric, ale jak protm postupn rzn fra asi podm vodtka Cahoza.
vitek
len

Pspvk celkem: 1642
Bydlit: Zln
Registrovn od: 07.12.06
Vloeno dne 22-03-2013 17:35
Nic proti ve uvedenm zdrojm pro stavbu, ale osobn bych to kompletn eil na bzi Slot.it a "zpznnch" komponent. smiley

ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk
Dutch
len

Pspvk celkem: 60
Registrovn od: 08.02.11
Vloeno dne 22-03-2013 22:35
Musm souhlasit s Vtkem smiley Slot it funguje !!! ten Traffic je stavn po pedchoz dohod,e bude pouit materil pro vechny stejn a ve od jedn firmy a za co nejmen penze smiley
Koupm si jet jeden a postavm si jej jet jednou jinak smiley

Dutch
Ferobert
len

Vloeno dne 25-03-2013 01:23
Dobr, tedy slot it, ale ted dal otzka... V Liazu je to jasn, tam jsem limitovn mstem. Ale jak je jinak nejlep volba pevodu? Kolm, eln, nebo ikm? A dostanu do motorov klece slot it i jin motor? Chtl jsem co nejlevnj model... peci jen to je jen na obasn domc svezen... Co kte na motor Falcon? Je to dobr volba? A m prmr osy 2mm? A vodtko tak slot it, nebo Cahoza? Dkuji za odpovdi.

To Dutch:
Mu se zeptat na em je postaven ten Traffic?
Dutch
len

Pspvk celkem: 60
Registrovn od: 08.02.11
Vloeno dne 25-03-2013 07:15
To Ferobert:

Tak Traffic je kompletn postaven na dlech od Fara. je tam motorov klec z Favorita a motor je zkladn,vodtko je tam ale to co se dv do formul Faro je u ne to z Favorita, pevod je stejn jako Favorit 8:30 nen to na dn zvodn smiley
A jinak co se te toho Slot it , tak motorov klece jsou pro vechny varianty pevod ,do Liazu smiley motor Falcon je pro tento model si myslm pln nesmysl !!! Jinak nejpouvanj je u vech voz SRC pevod eln ,ale do t Liazky jestli se ti to tam povede njak vymyslet bych nevolil nic jinho ne inline pevod 9:26 nebo 9:28 to by asi bylo celkem uiditeln smiley a myslm si e i dostaten rychl.
Vechny modely od Slot it maj v zkladu pevn motor 21500 otek a inline pevod 9:28 a na ty novj kde lze ji bvaj hlov pevody 11:28 a nejezd to na domc Carrera drze vbec patn smiley
Kdy se zept kohokoli,kad by ti doporuil nco jinho,je to odvozeno zkuenostmi,kter jsou individuln smiley
Drm palce jestli se ti to povede njak postavit.
Osobn bych si na to netroufal ani j.
U jen z toho dvodu,e Liaz montisystem nen mtkov 1:32

Dutch
Jirka
len

Pspvk celkem: 417
Bydlit: Holubice, Praha-zpad
Vloeno dne 25-03-2013 09:03
Mon jsem to nkde v textu pehldnul ale nevm na jak drze s tm chce jezdit. Podle toho bych pak volil jak vodtko, tak motor atd.

Zvod je ivot, to co je ped i po nm je jen ekn.
tel. 723577484
Petr L
Administrtor

Vloeno dne 25-03-2013 13:09
Sice to ode mne jako zastnce maximlnho vyuit dl Slot.It bude znt divn, ale pi stavb neho takovho bych se pokud nem dly doma nazbyt, Slot.It-em neomezoval. Vkony modelu budou stejn diskutabiln a tak bude jedno, jestli to bude osazen zvodnm tuningem od Slot.It, nebo dly co dm dal. Vodtko od Cahozy ani jin na SRC 1/24 bych tak nedval, kdy ji nic, tak jsou podstatn vt, ne ty na 1/32 komern modely. Motor jakkoliv, vechny pouvan v naich modelech jsou stejn, nejedn li se o boxer, nebo motor SCX. Sp jde o to jak motor v modelu upevnit, klec se sice jev jako ideln, ale mus se pro n pizpsobit podvozek, kolikrt je jednodu, vypilat s kusu plastu elo, to vlepit do modelu a motor pipevnit. Ve to pu proto, e vybavit model 100% Slot.It-em znamen zvit cenu modelu o nkolik stovek a to asi nen elem :-))

Mitch
len

Pspvk celkem: 1003
Registrovn od: 20.09.06
Vloeno dne 25-03-2013 13:50
Pln souhlasim s Petrem
Slot It ANO, ale jen u modelu i hraek u kterch to m vt perpektivu a neplcat penzi na Hight Technology na modelu u kterho se touen vsledek sotva projev. V tomto ppad je jedno jestli pouije levn dly od Fara nebo drah od SlotIt. Vysok a zk na drhu bude Liaz s tm i tm motorem, osou, pevodem i klec.
Nco jinnho by bylo kdyby si ho stavl jako regulrn okruhov specil a v takovm ppad bych se vbec nezaobral upravovnm pvodnho podvozku a vytvoil podvozek nov ploch s co nejnim titm a ten zakryl bonmi kryty jak to okruhov kamiony mvaj.

Konkrtn Dakarka m bt vysok, odhalen a na ternnch gumch. Ale je to jen mj nzor.

Take je vdy zapoteb zvit k jakmu elu dann model stav. Jestli jen pro zbavu a jen proto aby to jezdilo tak nem vznam do toho cpt horentn sumy.
Pokud uvauje o njakch zvodnch ambicch tak zvauj kvalitnj materil.
Upmn, zrovna u tohoto modelu bych j el tou prvn cestou. Nemyslim si, e by se dal SlotIt materil efektivn vyut na modelu Liaz Dakar a je jedno v jakm mtku. To u sp nco z SCX nebo NINCO raid kolekce.

Jinak Vista Semily u kolekce MontiSystem v ppad vech nkladnch voz na krabici uvd mtko 1:48. Na kolik je to pesn netuim, ale k 1:43 to m daleko.
Ferobert
len

Vloeno dne 25-03-2013 16:00
Dkuji vem za nzorysmiley Asi jsem to blb napsal a mon to i pat jinam... Samozejm Liaz Dakar urit nebude mt zvodn ambice... a ani mt neme...Tam pijdou opravdu komponenty pravdpodobn od Faro. Spe jsem to myslel obecnji u pro dal pestavby, a kompletn stavbu modelu, kter chystm. Tak se omlouvm e jsem to napsal mon troku blb. Jinak motor Falcon co jsem koukal je jedna z nejlevnjch variant, cenov nkde mezi Faro normal a super. Proto jsem jej tu zmnil.

To Mitch:
Mi pipad, e to je rozmrov podobn nklaku od Ites. Ale kdy postavm Liaz od Monti a teba model koda 706 RTO v 1/43 rozmrov se zase a tak moc neli. Samozejm je pomrov u a vy, ale peci jen je to hrakasmiley Take to 1/48 asi +/- bude sedt.
Petr L
Administrtor

Vloeno dne 26-03-2013 00:48
On se ten tvj pvodn zmr njak vytratil, napsal si to dost jasn, ale to v cesty diskuse jsou klikat :-))
Falcon je mon dostupn, ale v kadm ppad nevhodn, je to sice trochu krok zpt, ale do takovto modelu by myslm bohat stail zkladn motor od Faro, jede pomalu, ale na kamion by ml stait a cena je myslm rozumn

Editoval Petr L dne 26-03-2013 00:49
Ferobert
len

Vloeno dne 26-03-2013 16:29
Obvm se e do takovhoto modelu by bohat stail i Ites motorsmiley ale pesn jak pe pijde tam pravdpodobn Normal od faro... Zkusm pak auto ve spodn sti rmu njak dovit, aby se snilo tit a uvidme co to na drze udl...Ikdy hor ne Porsche 911 ITES u snad nic bt nemesmiley Jinak mohu vdt pro nebo m je Falcon nevhodn? mysl teda e Faro super je vhodnj motor?
Petr L
Administrtor

Vloeno dne 26-03-2013 20:28
Falkon je sp pro modely SRC a otky cca 28 000 budou asi na kodu, ne k uitku. Jako kluci jsme do model jednou namontovali podobn motory a kdy pominu, e nm okamit shoely ovladae Ites, tak se modely nedaly udret na drze.
U bnch model se pouvaj motory typu ShortCan, Faro nevyjmaje. Spolehliv odzkouen na bn domc jedn jsou motory okolo 18 000 rpm, kter tak do model dv vtina vrobc. U Faro je trochu neikovn, e NORMAL m 12 000 rpm, co je mlo a SUPER m 20 000 co u me bt obas moc a X-10 Tiger je zcela mimo pouitelnost na domc plast.

vystroj to dly z Favoritu a m klid :-))

Co se tk tch vodtek, vodtka pro SRC jsou bytelnj, vt a i sloupek je tlut, take zabr vc msta, maj uchcen vzadu, take tr dopedu a to vad ve pice modelu. U vodtek pro komerky je ve trochu subtilnj, lpe se to nacpe do pedku modelu. Vtky k vodtkm SRC plat i pro vodtka Ites/Gonio/Faro. Jejich jedin vhoda je, e u trolej od sebe, tedy na drhch Ites/Gonio/Faro pasuj lpe a nemus se roztahovat kartky. smiley

Ferobert
len

Vloeno dne 27-03-2013 23:12
Take jestli jsem to dobe pochopil, je Faro super maximum na domc plastovou drhu??smiley A j se til e si postavm nco s vkonnm motoremsmiley Ovladae neem chci postavit diodov a ten u nco vydrsmiley ted ekm a pijde motor a pokusm se jej zastavt. Doufm e to do ptku doraz.smiley
Autor RE: RE:monti systm
Jirka B
len

Pspvk celkem: 209
Bydlit: Brno
Registrovn od: 02.05.09
Vloeno dne 28-03-2013 08:28
To Ferobert-j ti dm dobrou radu.V diskusi jsi etl,co ti rad ostatn.Jak k Petr,
co nzor to jin zkuenosti.Kad preferuje svoje/vetn mn/.Take k t rad.Zkus to udlat jak jsi ml v myslu a uvid.A pokud m trafo a ovlada schopn uthnout silnj motory ,tak bych se toho nebl.V tom ppad je nutn dt motor co nejn kvli titi, /a pop.dovit/protoe pi silnm motoru bys to vbec na drze neudrel. Na soute s tm stejn nepjde a na doma to sta.Jirka B

Jirka B
Petr L
Administrtor

Vloeno dne 28-03-2013 13:31
Jo jist, kad podle gusta, u 1/32 komerek je ale trochu problm, e siln, nebo vysokootkov motory jsou nad schopnost podvozk. Zkrotit takov motor doma na plastu znamen jt daleko za to, na co jsou tyto modely a drha stavn. Skon v kolotoi vmny pevod, pokus s kovovmi podvozky, model bude mt vhu cihly a dn pneumatiky ti nebudou dost dobr. Auto bude nezen stela a dky vze bude senbemen karambol loterie o znien modelu. I motor okolo 20 000 rpm na dobr jedoucm modelu me bt na drze okolo 10 m se standardnmi oblouky, jako m teba Faro, a moc rychl. kdo nev, a si to odzkou smiley

vitek
len

Pspvk celkem: 1642
Bydlit: Zln
Registrovn od: 07.12.06
Vloeno dne 28-03-2013 14:46
Jedna vc je siln motor. V tom, pokud se bavme o domc drze, m Petr v zsad pravdu. U dlouhho plastu u to a tak neplat.
Ale motor je jen jeden z konstruknch prvk. A pokud uvaujeme o njakm fungujcm, kompatibilnm, komplexnm a dostupnm celku, tak nen lep varianta ne Slot.it. Ppadn doplnn o dal kompatibiln prvky jinch vrobc.

ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk
strana 1 z 3 1 2 3 >
Pesko do fra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorsk prva
Administrtoi

TOPlist

DDM HRADEC KRLOV

Seznam novinek
Kalend
BPA Gallardo + Vsledky