Autor |
Pravidla poháru Scalextric - diskuze s pořadatelem |
Milan
člen
Příspěvků celkem: 137
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 21.03.07 |
Vloeno dne 21-03-2007 23:29 |
|
|
Několik poznámek k pravidlům Pohár Scalextric: Jsou to otevřené závody, take se můe přihlásit kdokoliv. Jsou to závody komerčně výraběných modelů v měřítku 1:32 s plastovým podvozkem, tak jak je to uvedeno v záhlaví pravidel. To znamená, e můe závodník k přejímce předloit model libovolného výrobce, jestlie bude vyhovovat pravidlům, bude přijat do závodu a na závěr závodu rovně vyhodnocen dle umístění bez ohledu na to, s jakou značkou-výrobcem modelu závodil. Body do Poháru Scalextric budou přiděleny pouze závodníkům s modelem Scalextric upraveným dle pravidel. Tyto body slouí pouze pro celkové vyhodnocení za celý kalendářní rok. Pravidla pro tyto závody jsem napsal společně s kamarádem, který je velkým příznivcem těchto modelů. V roce 2005 jsme odjeli dva závody v Mostě, v roce 2006 celkem asi est závodů. Ve výsledkové listině bylo celkem asi 28 závodníků s modelem Scalextric od 10-ti let a po důchodce. V roce 2006 celkový vítěz kadé katogorie dostal model Scalextric a celkový vítěz autodráhu a jětě tři nejlepí dostali poháry. Letos to podpořím zhruba stejným způsobem. Malá poznámka k magnetům. Ty jsou zakázány v případě, e by se jel závod na megnetické dráze. V případě, e se jede závod da dřevěné dráze, tak tam můou být jako závaí a taky proč by je majitel vydělával, kdy třeba doma jezdí na dráze magnetické. Dnes je u ale jisté, e vechny závody se pojedou na nemagnetických dráhách, ale v době psaní pravidel tomu tak nebylo. Propozice a kontakt na pořadatele na dalí závody včas zveřejníme. Přijďte se podívat nebo si zazávodit a uvidíte, e i s komerčními modely se dá závodit. Informace získáte na emailu pohar.scalextric@seznam.cz.
Editoval Pepino dne 22-03-2007 09:11 |
|
Autor |
RE: Pohár Scalextric |
Honza
člen
Příspěvků celkem: 432
Bydlitě: Ostrava
Registrován od: 30.11.06 |
Vloeno dne 22-03-2007 01:23 |
|
|
Nechápu zaloení vlákna se stejným předmětem....(velmi chaotické chování)
Myslím, e zde by bylo namístě uzamčení adminem
Editoval Honza dne 22-03-2007 01:27 |
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 22-03-2007 08:22 |
|
|
Ne uzamčení, ale přejmenování. U včera mně napadlo, e v jednom vlákně se ve pomíchá a něco i ztratí. Toto vlákno by mohlo být o výkladu pravidel závodů. Hlavně proto, e mnozí co jezdí doma nemají ádné zkuenosti se závoděním tohoto typu - přejímka, tréninky ......
A hned mně taky napadá dotaz na pořadatele. Jak budou vyřeeny ovladače. Budou si moct ti co mají ovladač jen na domácí dráhu půjčit ovladač na závody na dřevěné dráze?
A dále - pustíte mně do závodu s autem od MTR32? |
|
Autor |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 22-03-2007 08:44 |
|
|
Vítku, ty si dobrej spekulant, o jo? Proč trokařit! Vemu rovnou to nej co se dá na domácí dráhu sehnat a co víc, je to od maloseriového výrobce. Ale, e je to koncepčně dřevodráhová záleitost je přeci vedlejí.
Jinak asi bych NEBYL PRO pouití nebo zapůjčení profi ovladačů. Spíe bych byl PRO výrobu přechodových členů.
Prostě bych udělal skříňku se vztupen na klasický konektor na domácí dráhu ( tedy Jack 3,5mm jestli se nepletu) s výstupen na 3 banánky podle pravidel SRC. S tím, e by ve skřínce byla instalována i regunace na brzdu. Připadá mi to jako krok vpřed novým zájemcům pač to o dost zlevné vztupní náklady pro nové zájemce.
Přeci jen mít jeden ovladač na doma a jeden extra drahý a jen na extra závody mi připadá s ohledem na peněenku malýho kluka a zvykáním si na dva různé ovladače jako dost velký luxus.
Tento panel by si zajistil pořadatel a mohl by se stěhovat závod od závodu. V tom vidim minimální problém za minimální náklady.
Jak by řekl klasik: Je to malý krok pro Pořadatele (výrobce), ale obrovský krok pro nového malého závodníka (zákazníka).
Editoval Mitch dne 22-03-2007 08:58 |
|
Autor |
RE: Pravidla poháru Scalextric - diskuze s pořadatelem |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 22-03-2007 16:52 |
|
|
Tooo Vítek...pravidla jsem sice nepsal, ale četl jsem je ....Jsou to závody komerčně výraběných modelů v měřítku 1:32 s plastovým podvozkem, ......a jestli se nepletu, tak MTR moc plastu na podvozku nemá.....
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
HWSlot
člen
Vloeno dne 22-03-2007 16:59 |
|
|
Tooo Mitch....mám ovladače od tří výrobců.....kadej ovladač měl jinej konec.....take tvoje představa by asi byla: na kadej dráze tal cca. 20 konektorů, pochopitelně kadej jinej. A dotyčnej by si jen vybral podle svojeho ovladače, kam ho zastrčí????
Asi bysem to v tomto případě neřeil, jako s polaritou - jezdí ti kára proti směru? Tak si přehoď u ní kábliky a jestli ne, tak má smůlu. Ovladač nemá na bananky? Tak holt si jezdi doma.
HWS
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 22-03-2007 17:59 |
|
|
To HWSlot OK měl jsem lépe číst. Já četl jen to komerčně.
Vidím, e ten ovladač můe být problém a právě kvůli těm X různým konektorům jsem se ptal. Čili příchozí z domácí autodráhy by s upravovaným autem má bez ovladače smůlu??? To není dobrá politika.
Myslím, e by stálo za informaci jak vhodně a za rozumnou cenu upravit model pro dráhu. Myslím, e se kadému účastníkovi vyplatí investovat do pneumatik, experimentovat s převodem a dát tam rozumná loiska. A výkonnějí motor (od výrobce auta) a vodítko. |
|
Autor |
RE: Ovladače: |
Milan
člen
Příspěvků celkem: 137
Vloeno dne 22-03-2007 22:09 |
|
|
Při závodech Pohár Scalextric si musí kadý donést svůj ovladač. Myslím si, e investice do ovladače např. PARMA asi 850,-Kč není tak velká. A navíc, kadý si zvykne na svůj ovladač a potom se mu lépe závodí. |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 23-03-2007 06:56 |
|
|
Ten přechodový díl byl míněn právě pro seriově vyráběné ovladače. Pokud se nepletu tak jak Scalextric tak i Ninco má konektory právě Jack 3,5mm a v tom jsem viděl tu výhodu a krok vztříc novým závodnímům. Takhle musejí vypláznout dalí 1000kč za nový ovladač, který je navíc úplně jiný ne ten se kterým jsou zvyklí jezdit a testovat doma na své dráze.
To HWS: e ty má doma 3 ovladače a na kadém jinej konektor za to já ti přeci nemůu. Budu jen doufat, e aspoň k jednomu z nich má ten správný protikus.
Editoval Mitch dne 23-03-2007 06:58 |
|
Autor |
HWSlot
člen
Vloeno dne 23-03-2007 10:14 |
|
|
Buďte rádi, e propozice povolujou vlastní ovladač. Chtěl jsem jet na závody - volná kategorie - do Třebové, ale kdy jsem si pak pořádně a komplet přečetl celá pravidla, tak jsem nikam nejel. Jedna z podmínek - FARO ovladač !!!
Toooo Mitch - psal jsem,e kadej ovladač měl jinej konec. - tedy čas minulý. Měl jsem to u starý český a mám to i teď na Nincu na banánky. Někde jsem to u psal, e jsem ten přípojný díl odpálil - prdlačlu vydrí - zlatý banánky
HWS
|
Autor |
Honza
člen
Vloeno dne 23-03-2007 10:20 |
|
|
Tp HWS: No a proč jsi nikam nejel? Neměl jsi 3 stovky na Faro ovladač?
Editoval Honza dne 23-03-2007 10:20 |
|
Autor |
HWSlot
člen
Vloeno dne 23-03-2007 10:22 |
|
|
Nechci předjímat - asi se do tej Litně fakt podívám (jen podívám) - páč mám za to, e před čase se tu někdo pokouel o podobný závody, ale s jinou značkou. Tuím, e to bylo Ninco. Dozvěděl se o tom jeden můj známej (dloholetej SRCák) a e si prej taky zazávodí. Zael do krámu, koupil nějaký pěkný Ninco autíčko a ups s ním na dřevěnou dráhu na závody. Ale ouha, ne se s ním stačil rozject, tak ostatní se "stejnejma" autíčkama byli skoro o kolo pryč. Tak to autíčko zasejc strčil do kapsy a el domů, stavět barák
HWS
|
Autor |
HWSlot
člen
Vloeno dne 23-03-2007 10:25 |
|
|
Toooo Honza - mám jich několik, ale jsem psal, e do volné kategorie, kde jsou povolený libovolný motory. Take docela vychytávka, no né? Dám "libovolnej" motor.....zmačknu FARO ovladač.....kouř...smrad......a ovladač je k prdu
HWS
|
Autor |
Honza
člen
Vloeno dne 23-03-2007 10:33 |
|
|
Myslel jsem, e s tímhle by měl pořadatel počítat, pokud se nejezdí jen s modely vybavenými motorky Faro.
Jetě mně napadlo - ve Faru mi řekli, e ONI s ovládačem své výroby nemají problém, e já jsem ojedinělý prudič, kdy jsem jim říkal o dýmu, smradu a propálených odporech, e nikdo jiný si neztěuje....
Jestli my nakonec nejsme pitomci, kdy chceme pouívat i jiné motorky ne Faro (stačí Falcon - a ovladač je po pár minutách v pr....
Co Ty na to? Zůstanu i nadále ojedinělým prudičem?
H |
|
Autor |
Honza
člen
Vloeno dne 23-03-2007 10:58 |
|
|
Ví Tome, kdyby ve Faru dali do těch odporů nehořlavá jádra, úplně by to stačilo. Těm drátům se nic nestane, ty to snesou, jen to papírové jádro zhoří....
Ale jim je to prostě fuk - hlava mezi ramena a nevidím, neslyím....
Jsem připraven do toho ovladače vloit 2 desky s Tvým zapojením diod, pak to snad bude OK. |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 23-03-2007 11:05 |
|
|
Pánové toto jsou PRAVIDLA POHÁRU SCALEXRTIC. Nikoli diskuze nad ovladači. aktualizoval jsem starí vlákno na toto téma jestli máte něco na srdci směle ale jinde.
Prosím u jen k tématu. |
|
Autor |
vitek
člen
Vloeno dne 21-01-2008 16:39 |
|
|
Mnozí u moná zaregistrovali, e jsou vloeny termíny a pravidla na Pohár a Superpohár Scalextric.
To, e je jen jeden závod na Moravě, a to a ten poslední a jetě v Jihlavě, je docela smutné
Ale chci se zeptat (ani bych chtěl rozviřovat debatu jestli s magnetem nebo bez magnetu) na článek pravidel č. 4 Úpravy modelů, písmeno A. Zde se píe ... Na magnetických drahách je pouití magnetů zakázáno.
Znamená to tedy, e pokud by se jelo na dráze na které magnety podporují přítlak, tak v tomto případě musí být vyjmuty (a nahrazeny jinou zátěí)? A která z drah v letoním seriálu je magnetická? |
|
Autor |
JMS
člen
Příspěvků celkem: 349
Bydlitě: Holeov
Vloeno dne 21-01-2008 17:27 |
|
|
Jenom pro zajímavost- závod v Děčíně bude muset být určitě přeloen, protoe v termínu 27.-29.6 se v Děčíně jede Eurocup.
JMS |
|
Autor |
Jarda
člen
Příspěvků celkem: 21
Bydlitě: Děčín 32
Registrován od: 22.10.07 |
Vloeno dne 21-01-2008 18:49 |
|
|
Dobrý den pánové, asi dolo k velké chybě, ale se mnou nikdo nic nekonzultoval! Jak napsal JMS 27.-29.6.2008 se jede v Děčíně Euro Cup, tak prosím o přesunutí termínu Scalextric poháru. Ve je moné dohodnout na tel. čísle 739510603 nebo přes E-mail jvlcek.bfrs@tiscali.cz . Eda erber má sice tyto krabičkáče na starost, ale o dalí provoz dráhy se moc nezajímá, čili dalí termíny moc neví. Jinak v tomto týdnu začínáme sestavovat čtyřdráhu na krabičkové autíčka, kterou kdysi postavil Tomá Zedníček. Se zdravicí Jarda Vlček. P.S. Jetě jeden kontakt: Bohuslav Trecha 603588138. |
|
Autor |
Jarda
člen
Příspěvků celkem: 21
Bydlitě: Děčín 32
Registrován od: 22.10.07 |
Vloeno dne 22-01-2008 12:49 |
|
|
Pomoc vítáme a budeme jen rádi. Se Slávkem jsme se předběně domlouvali, e začneme rozmisovat panely tento čtvrtek na krouku od 17:00 hodin. Pokusím se jetě kontaktovat Edu a Rosu. Zatím naviděnou Jarda. |
|