AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 07:57:13 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Závody a akce | Pohár SCALEXTRIC
strana 2 z 3 < 1 2 3 >
Autor RE: Pohár Scalextric-2.závod,Liteň
Pepino
Super Administrátor

Příspěvků celkem: 1154
Registrován od: 13.09.06
Vloženo dne 22-04-2007 14:35
Fotky a výsledky jsem právě zveřejnil.

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
PetrM
člen

Příspěvků celkem: 31
Registrován od: 13.04.07
Vloženo dne 22-04-2007 19:02
Výsledky mne potěšily (víc než ty z Mistra Větrníksmiley ) Jsem zvědav na další závody. Do příšt Octávku ještě poladím a bude to lepší než to 3. místo smiley . A taky se třeba zlepším i s Porschí, protože jsem jel strašně smiley
295155757 www.petr89munzar.hostuju.cz
Milan
člen

Příspěvků celkem: 137
Registrován od: 21.03.07
Vloženo dne 22-04-2007 21:05
Je zajímavé srovnání ujetých kol mezi stavěnými a komerčně vyráběnými auty, které jsou sice upraveny, ale jenom pomocí orig. tuningových dílů. Jenom pro informaci, všechny závody se jely na 8x2min.

Závodní auta se zakryt.koly:
Scalextric ( Lister ): 171,96 kol, záv. Krainer, 1.místo
Stav.auto ( BMW ): 171,81 kol, záv. Hošek, 1.místo

Formule:
Scalextric ( Ferrari ): 166,86 kol, záv. Hošek, 1.místo
Stav.auto: (Brabham ): 158,70 kol, záv. Hošek, 1.místo
Honza
člen

Příspěvků celkem: 432
Registrován od: 30.11.06
Vloženo dne 23-04-2007 02:58
Na těch obrázcích ze závodů 400 x něco je opravdu vidět prd....
www.grafik-jan-vician.cz
Pepino
Super Administrátor

Příspěvků celkem: 1154
Registrován od: 13.09.06
Vloženo dne 23-04-2007 08:41
Honzo, do Žamberka se chystam dělat kompletní reportáž, tak se dočkáš.

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
JMS
člen

Příspěvků celkem: 349
Vloženo dne 23-04-2007 12:03
Milane, neporovnával bych jiné kategorie, ale třerba ve formulích produkčních rozdíl prvního a třetího v pořadí je opravdu propastný. Třicet kol to je nářez. No a v ostatních kategoriích to není o moc lepší. pokud jde o srovnatelné auta, tak by rozdíly měly být minimální. Když to vyjádříme průměrem, tak první naložil třetímu ve dvouminutové jízdě 3,6 kola- a to je parník.

JMS
www.blueking.cz
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 23-04-2007 14:45
Určite ale taky stojí za zmínku to, kdo, jak často a na čem jezdí. Pokud někdo občas doma prožene autíčko na 4 metrech domácí dráhy, pak, pokud není jezdec od pána boha, mu toho na dřevěné dráze moc nepomůže. Asi mi zkušení potvrdí, že klíčem k výsledku je trénink a zkušenosti.
I když lidi na výsledkovkách neznám a nemohu výše zmíněné podle výsledkovek potvrdit.
LS
člen

Příspěvků celkem: 133
Registrován od: 23.11.06
Vloženo dne 23-04-2007 15:47
Naprosto dávám Vítkovi za pravdu. Něco jiného je jezdit doma s magnetem na strukturou opatřené dráze a něco jiného jet na hladké dřevěné dráze bez magnetu, která občas ještě navíc bývá napatlána bůhví čím. Ten kdo jezdí jen doma, tak má problém auto vůbec vyvážit pro dřevěnou dráhu, aby nahradil přítlak generovaný jedním nebo několika magnety.

Myslím si, že by bylo účelné se na konkrétní dráze týden předem naučit jezdit a postupně nastavit auto. V testech bezprostředně před závodem je už pozdě.
Milan
člen

Vloženo dne 23-04-2007 20:35
To doladění autíčka pro danou dráhu by bylo nejlepší, ale asi to není reálné. Stačí mírná změna povrchu a jízdní vlastnosti jsou úplně jiné ( ale stejné pro všechny).

Taky se snažíme pořádat během roku závody na více drahách. Je jasné, že domácí budou mít vždy mírnou výhodu.

Já auta mám nachystané na celý rok a nějaké dolaďování vyvážením nebo změnou poměru převodu nedělám.

Po zkušenostech z loňského roku jsem jinak umístil závaží a nic jiného jsem už neměnil.

Toho Listra měl p.Krainer půjčený ode mne, je to auto z loňského roku. Sám jsem byl překvapený, jak s ním upaloval. Já bych tak s ním nezajel. Chce to opravdu trénovat.
JMS
člen

Vloženo dne 23-04-2007 22:23
No vždy Leoš není žádný začátečník a je dobře že vám to natřel, ale o domácím prostředí tady nemůže být řeč. Vždy Liteň je v podstatě nová dráha.
Určitě je velký rozdíl jezdit na plastové a dřevěné dráze, a kdo má možnost si auto vyladit na jakékoliv dřevěné dráze má jasnou výhodu.
To je vidět na těch výsledcích, kdo jezdil loni , že má výhodu(myslím tím připravené auta)

Ale ještě bych se zeptal jaké pravidla jsou pro ty stavěné auta.
Zatím jsem se nikde nedočetl podle čeho by se měly stavět a co do které kategorie patří.

Ty formule co jsem loni viděl (Brabham) byly hodně pod úroveň- myslím ty podvozky z mosazného plechu bez jakéhokoliv pohybu- prostě plotna s motorem kolama a vodítkem.

O kastličkách se nebavím ty byly pěkné i když trošku těžké a uchycení přes přední osu taky není šastné řešení.

Víme, že se rozjel seriál Scalextric a byly stanoveny kategorie a zjišuji, že se jezdí ještě další dvě, které nejsou v pravidlech upřesněny- co se teda může v těch dvou kategoriích?
Myslím, že by to asi zajímalo Toma a kluky z jeho kroužků.
Je to ale další navyšování kategorií a tím i finanční zátěž pro potencionální zájemce o tyto závody.

JMS
www.blueking.cz
PetrM
člen

Vloženo dne 24-04-2007 09:41
Do té Litně jsem náhodou vzal i tu svojí Octávku a tam jsem zjistil, že se s ní můžu svézt v těch stavěných autech a když jsem se pana Hoška ptal na pravidla, tak snad říkal že to je prostě co si kdo doma postaví (což mi přijde na hlavu padlé, protože když tam dám parmu a auto doladím, tak mám vyhráno).
PetrM
člen

Vloženo dne 24-04-2007 10:10
No jo, to je sice pravda, ale přeci jen, mělo by to mít hlavu a patu i když to není bodovaná do poháru. Ve Větrníku jezdíme třebas Monoposty a Nascary a taky mají svá pravidla i když nejsou započítávány do šampionátu. a jezdíme to i my - junioři, kteří mají svůj šampionát. Alespoň to nejzálkadnější by ustanoveno mělo být. (Jen můj názor)
Milan
člen

Vloženo dne 24-04-2007 20:08
Ty stavěná auta se opravdu nejedou v rámci Poháru Scalextric, mají ale svoje pravidla. Já je moc neznám, jenom namátkou: musí to být maketa 1:32, podvozek je mosazný, nesmí být prořezávaný, motory tam mají Falcony. Já jsem jel s Plafitem na kterém jsem měl kit Porsche. Více proberu s Hoškem v Žamberku a dáme vědět. Pravidla jsou napsána tak, aby výroba byla levná.
Ta fotka je mizerná, ale aspoň něco.
Milan sem připíchnul tento obrázek:

Editoval Milan dne 25-04-2007 19:11
PetrM
člen

Vloženo dne 24-04-2007 20:28
Tak to asi udělal výjimku, protože v Octávce mám tři roky starého Cheetaha (něco jako Falcon) a podvozek plastový (mám kopii původní stavebnice od SCX). ale je to i přes to zajímavá kategorie
Honza
člen

Vloženo dne 24-04-2007 22:17
Milane, a všichni ostatní, závidím Vám možnost s únosnými náklady se podívat na závody na dřevěné dráze. Pro mně je to za cca 1500,- za benzín + náklady na autíčka (a ta časová ztráta s cestováním) při mé aktuální nejen finanční situaci jen sci-fi.
Určitě se to časem změní....
Když jsem byl kluk (to je asi tak 35 - 40 let, byla dřevěná dráha a SRC klub i tady v Ostravě - kdoví kde je jí konec....)
Určitě se podívám v září alespoň do té Olomouce.smiley
Editoval Honza dne 24-04-2007 22:18
www.grafik-jan-vician.cz
Jirka
člen

Příspěvků celkem: 417
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 24-04-2007 22:33
Těmi kategoriemi stavěných modelů jste nám dali pěkný impulz do stavění vlastních autíček. S klukem máme nyní rozdělaný čtyři auta a do příštího závodu doufáme budeme mít aspoň dvě na startu. Byla by škoda tuhle kategorii zrušit.
tel. 723577484
JMS
člen

Vloženo dne 25-04-2007 10:33
Řekl bych, že není dobře jezdit nějakou kategorii, kde nejsou přesně specifikované pravidla pro stavbu modelu.
Je smutné, když Milan, který je organizétorem seriálu tyto pravidla ani nezná .

Jakým způsobem se taky hodnotí co je maketa a podle čeho se to dá zkontrolovat?
Zase budou potřeba schválené plánky , podle kterých se bude při přejímce kontrolovat jestli ten model odpovídá měřítku a má dostatečný počet doplňků?
Asi by bylo potřeba vše zhodnotit předem a stanovit nějaké hranice a né tvořit pravidla v průběhu závodů.

S podvozkem mosazným bez prořezů je to taky trošku trefa do špatného terče.
Pokud mluví organizátoři o levné kategorii, tak prořezání mosazného plechu není finančně vůbec náročné a zvládá ho i malé dítě.

Nechci tady tuhle kategorii nijak znehodnocovat a pošpinit, ale pravidla by se měla stanovit a dodržovat.
Jinak z toho vznikne gulᚠa zbytečné dohady a lidi místo , aby to přitáhlo, to odradí.

Myslím, že by měly být dány určité rozměry(délka, šířka, výška, průměry kol, šíře kol
atd) a určit třeba i ten materiá na podvozek( mosazný plech o max. tloušce) a podvozek a si každý vyrobí podle svého.
Dobře se opracovává a dá se celkem dobře i sehnat.

Problém je ale i s karoseriema.
Pokud to nazveme makety, tak při dnešních členitostech originálních formulí 1:1 (různé křídelka a náfuky) to taky není možné vyrobit přesně v měřítku.
Pokud by se měly dodržet všechny rozměry v měřítku 1:32, tak do takové formulky nenatlačíte žádný motorek.

Proto by se měli organizátoři dohodnout na pravidlech, aby tato kategorie slotracingu více neublížila než prospěla.
Podle ohlasů by se zapojilo více lidí, kteří by si takový model postavili sami.

Je to můj osobní názor a pokud se tady diskutuje o všem možném i nemožném šlo by se určitě dohodnout i na pravidlech.
Třeba někdo na toto téma založí nové vlákno.
Já to dělat nebudu, aby mě třeba někdo neosočil, že chci mezi hobby dráhaře zavádět závodní manýry.
Je to pouze na zvážení

JMS
www.blueking.cz
Milan
člen

Vloženo dne 25-04-2007 15:48
To JMS:

1. Pravidla pro stavěná auta jsou přesně daná, na vyžádání můžou být k dispozici. Během závodů se na nich nic nemění a ani se během závodu netvoří, jak píšeš.

2. Já jsem organizátorem Poháru Scalextric a ne závodů stavěných aut! Proto neznám z paměti přesně znění pravidel stavěných aut. To Porsche jsem si postavil pro radost a když splnilo pravidla, tak jsem se i svezl.
Honza
člen

Vloženo dne 25-04-2007 17:06
Milane, prosímtě zkus ta pravidla pro stavěná auta přiložit k informacím o poháru, a si je zde nebo jinde můžeme proštudovat.
www.grafik-jan-vician.cz
Milan
člen

Vloženo dne 25-04-2007 17:09
Když už se na tomto vlákně rozjela diskuze o stav. autech, tak tu vkládám pár fotek toho Porsche.
Milan sem připíchnul tento obrázek:

Editoval Milan dne 25-04-2007 17:15
strana 2 z 3 < 1 2 3 >
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář