Autor |
RE: Pohár Scalextric-2.závod,Liteň |
Milan
člen
Příspěvků celkem: 137
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 21.03.07 |
Vloeno dne 25-04-2007 17:17 |
|
|
Porsche obr.2
Milan sem připíchnul tento obrázek:
Editoval Milan dne 25-04-2007 17:20 |
|
Autor |
Milan
člen
Vloeno dne 25-04-2007 17:21 |
|
|
Porsche obr.3
Milan sem připíchnul tento obrázek:
Editoval Milan dne 25-04-2007 17:23 |
|
Autor |
Honza
člen
Příspěvků celkem: 432
Bydlitě: Ostrava
Registrován od: 30.11.06 |
Vloeno dne 25-04-2007 17:59 |
|
|
Milane, nevím, jestli to tu patří, ale to Porsche je krásné!!!! Je to fakt pro radost:!
Proč má podvozek jen z jednoho dílu???? Vdy je to proti vemu co víme (aktivní asi u sériových autíček, Tvé vlastní důmyslné konstrukce podvozků...)?
A co kdybych já pro stavbu svého autíčka pouil tohle (viz obr):
Pokud by nás Mitch utřel, dáme to jinam...
Honza sem připíchnul tento obrázek:
Editoval Honza dne 25-04-2007 18:02 |
|
Autor |
Milan
člen
Vloeno dne 25-04-2007 18:17 |
|
|
1.Skoro a umělecké dílo.
2.Já jsem ty pravidla nepsal a ani je nepomáhal sestavovat. Přijal jsem je a jsem rád, e existují. Musím oslovit autora a domluvit se s ním, jak můu dál pokračovat. Nebo se bude muset sám autor zapojit do diskuze. Taky to musíme probrat s Pepinem, jak dál v diskuzi o stavěných autech, protoe toto jsou stránky o dom.autodr. a vlákno není o stav.autech. Sice, tyto auta asi můou jezdit i na plastových dom.autodr. |
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 25-04-2007 18:35 |
|
|
Jaký problém pánové. Pokud to můe jezdit doma a nebo někoho inspirovat, myslím, e to sem patří.
A neměl by být problém zaloit k tématu vlákno. Opravdu nám to mnohdy ujídí od tématu a Adminové asi nemají tolik času a síly na to pořád upozorňovat. |
|
Autor |
Honza
člen
Vloeno dne 25-04-2007 19:52 |
|
|
Ono to zas tak out není, osvětlujeme si zde, s čím by se dalo jezdit v Poháru Scalectric v kategorii self-made modelů...
To asi dělal skutečný umělec, Jarek, který se u tak dlouho neozval a já ho mám od něho, jen jsem ho pouil do svého autíčka, tentokrát místo toho, abych zbastlil něco sám...
Vdy ani není problém udělat z cuprextitu asi na způsob aktivních asi současných modelů pro domácí dráhy (zadní náprava s motorem v rámu vředu otočným silentblokem a po staranách roubky s pruinkami přichyceno ke zbytku auta), proč by to self-mejdy nesměly mít???
(Pořád mluvím o pavidlech Poháru...)
|
|
Autor |
JMS
člen
Příspěvků celkem: 349
Bydlitě: Holeov
Vloeno dne 25-04-2007 21:04 |
|
|
Jo pravidla!
Jak a kde obyčejný smrtelník můe nakouknout do pravidel těch stavěných aut, kdy existují?
A jak je moné co tady píe PetrM ,e jel s plastovým podvozkem octavky, kdy prej je moné jet pouze s mosazným neprořezaným áskem?
No a pokud by Milan to jeho Porsche ukázal zespodu, tak ten Plafit je taky pěkně členitý.
To je dost trapné kázat vodu a pít víno. Pokud pravidla, tak by měly být pro vechny stejné.
Vím, e kadý, kdo na takové závody přijde je vítaný, ale měly by být určité mantinely a ty podle mého nejsou a tak pevné.
JMS |
|
Autor |
Milan
člen
Vloeno dne 25-04-2007 21:50 |
|
|
To JMS:
U jsem Ti jednou odpověděl, e já jsem ty pravidla nepsal a tyto závody stav.aut nejsou v mé kompetenci. Taky jsem psal, e to Porsche pravidla splnilo a taky splnila pravidla ta Octávka. Dnes jsem si nechal poslat pravidla emailem a mohu to potvrdit. Kdyby jsi ta pravidla četl, tak bys nemohl napsat ten předelý příspěvek. Ty asi ví, kde ty pravidla sehnat a můe si o ně poádat, ale tyto kategorie nejsou Tvoje liga. Jestli si dobře vzpomínám, tak se o těch pravidlech mluvilo v loni ve Zlíně a tak mimo obraz a zas tak nejsi. A nakonec ve Zlíně se jel i nějaký ten závod této kategorie a byla snad i přejímka. Nechápu to napadání a kritizování.
Toto jsou stránky pro příznivce domácích autodr. a modelů, které můou na nich jezdit. Nikdy jsem nezpochybňoval jiné kategorie a ani to dělat nebudu. Proti tomu co jezdí Ty, absolutně nic nemám, líbí se mi to, obdivuji to, uznávám to a respektuji, ale já jsem si zvolil něco trochu odliného. Toto vlákno je nakonec o něčem úplně jiném. Konec, mitec a basta.
Editoval Milan dne 25-04-2007 22:43 |
|
Autor |
Honza
člen
Vloeno dne 25-04-2007 22:32 |
|
|
Milan napsal: Pravidla pro stavěná auta jsou přesně daná, na vyádání můou být k dispozici.
Milane, tak prosím uveď trochu do obrazu i nás ostatní, co o tom nic nevíme. Děkuji.
Editoval Honza dne 25-04-2007 22:33 |
|
Autor |
Milan
člen
Vloeno dne 25-04-2007 22:40 |
|
|
Honzo,
dnes u to nevyřeím. Zítra se budu snait ty pravidla zveřejnit, ale musim to prodiskutovat s tím, který je v tom zainteresován. Já to nemám v kompetenci. |
|
Autor |
JMS
člen
Vloeno dne 25-04-2007 23:38 |
|
|
Milane,
Nebuď hned tak napruený, pravidla jsem nikdy neviděl, ve Zlíně jsem přejímku nedělal a navíc se tam jely pouze ty formule.
Pokud se lidem nedá monost a ty pravidla nebudou znát, tak je to nanic.
Soukromě jsi mi před chvilkou napsal, e jsou tam povoleny v autech se zakrytými koly i podvozky plafit a plastové podvozky, to jsem ovem nemohl tuit, tak se teda omlouvám.
Sám jsi tady toti psal ,e je povolený pouze mosazný bez prořezání.
Otázkou je ovem plastový podvozek od Jarka , kterého foto zde připíchl Honza . Je plastový, tak asi i legální.
Nenapadám tady tvoje závody scalextric, jen tady polemizuju o těch stavěných kategoriích, které jsou jako dodatek k tvému seriálu.Jenom mě zarazilo, e pokud tyto dvě odliné kategorije jedete na stejném místě, ve stejný den,a neví o tom prakticky nic.
Není to dost dobré pro dráhovky jako takové- opravdu ty mantinely musí být pevné
a jasné a né e přijedu někam na závody a budu zkouet jestli mě vemou , nebo né.
Potom lidi odradíte a sejdete se ve sloení Hoek, Hoek st.,Smainka, Moučka.
Myslím, e by to bylo koda, kdy jsem tady zaznamenal několik zájemců,kteří by se rádi do stavěných aut zapojili.
Jen aby to nedopadlo stejně jako u závodů pod hlavičkou SMČR- nespočetné mnoství kategorií, co region to jiný názor a úroveň závodů mizerná.
Můj názor je takový, e by Milan Hoek měl pravidla navrhnout a lidi by se k tomu měli vyjádřit.
Myslím, e hromada lidí má doma i jiné stavěné dvaatřicetiny, které by se tohoto závodu mohli účastnit.
Je to na domluvě
JMS |
|
Autor |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 26-04-2007 07:15 |
|
|
Mě fascinuje jak tady diskutujete o něčem o čem větina lidí vlastně dohromady nic neví. Tahle diskuze mi začína připadat dost chaotická a krapet agresivní.
Podvozek od Jarka je vechno moné, jenom NE plastový. Je to něco na způsob prořezaného kuprexitu.
Co se týče samotných pravidel tak podle mě byla tato skupina vypsaná jen proto aby si lidé mohli své domácí výtvory vyzkouet na pořádné dráze a né aby z toho hned vznikl regulérní CUP s přesnými pravidli.
Podle mě bylo cílem autora tohoto závodu jen projetí aut nebo volné jízdy bez klasifikace.
Ale co se týče stanov tak nevidím jediný důvod proč by se němohli převzít třeba od Liberečáků, kteří stavěné makety u nějaký ten rok jezdí. Po jistých drobných úpravách mi to připadá jako ideální stav. |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 26-04-2007 08:47 |
|
|
1 - začínájí se nám tu opět zbytečně a nelogicky míchat vlákna
2 - souhlasím s Mitchem, tyto diskuze větinou jen vedou k tomu, e se někdo urazí a přestane komunikovat. Přesně na tomto podle mě vymírají ostatní weby a diskuze.
Jsme tu od jědění a ne od slovíčkaření apod. v pravidlech. Kdyby byl celý závod SCALEXTRIC pouze pro komerční SCALEXTRIC autíčka, bylo by to podle mě nejlepí.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
RE: Pohár Scalextric - Liteň, 2. závod |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 26-04-2007 12:50 |
|
|
Tohle u jde krapet mimo mé chápání, nebo spí bych musel znovu přelouskat obě poslední strany tohoto vlákna abych porozuměl.
Sice čtu úplně vechno, ale větí pozornost soustředuji jen věci které mě opravdu zajímají.
Není to tak dávno (asi půl roku) co jsme tu řeili naprostou absenci jakýchkoliv závodů domácích autíček a teď mi zas připadá e se s nima roztrhl pytel podle toho kolik vláken se jim tu teď věnuje. Jene to jsou tři nebo čtyři vlákna ke scalextriku a dalí scela paralelně, ale pod jinými názvy s nimi splývají svou tématikou. Absolutně se nechytám.
Jestli to dobře chápu tak jeden pohár pořádá Milan a tím je Scalextric a ostatní produkční a druhý pořádá p.Zedníček a to se Slot-It podvozky.
To jen abych se v tom neztratil.
Milan má pod svými křídly určitě jen produkční automobili.
To co jsem viděl ve výslednové listině bych řekl, e ty stavěné makety jsou spíe na popud pár lidiček z okolí Liberce pač ty jména jsou mi dost povědomá. Take propozice podle kterých ty auta stavěli by měli znát asi nejlíp oni, nemyslíte? |
|
Autor |
Milan
člen
Vloeno dne 26-04-2007 17:05 |
|
|
Já si myslím, e bychom na tomto vlákně měli ukončit debatu o stavěných autech, toto vlákno má být o něčem jiném. Bohuel, nechal jsem se strhnout vývojem diskuze.
V amberku budou lidé , kteří stojí za závody maket stavěných aut a kdo bude mít zájem, můe se obrátit přímo na tyto osoby. |
|
Autor |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 26-04-2007 17:28 |
|
|
Mitchi, já bysem řekl, e jsou z Mostu
Já si myslím, e bychom na tomto vlákně měli ukončit debatu o stavěných autech, toto vlákno má být o něčem jiném. Bohuel, nechal jsem se strhnout vývojem diskuze.
V amberku budou lidé , kteří stojí za závody maket stavěných aut a kdo bude mít zájem, můe se obrátit přímo na tyto osoby. .......přesně tak Milane !!!! Teď si vem, jak by to dopadlo, kdyby jako ty měl reagovat třebas takovej "Meks Mouslí", kdy něco s "Eklstounem" upečou v F1 !!!
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
Editoval HWSlot dne 26-04-2007 17:29 |
|
Autor |
Honza
člen
Vloeno dne 26-04-2007 22:12 |
|
|
Já bych vůbec zde o tom nediskutoval, jen bych si rád protudoval ta pravidla, pro stavěná autíčka, která na vyádání mohou být k dispozici a ádám, aby teda nějak byla dána k dispozici. V amberku nebudu.
Autíčka Scalectric prozatím nemám, take pokud se půjdu podívat třeba do Olomouce, rád bych věděl, co si s sebou mohu vzít - přečíst si ta pravidla... Jinak tady o tom nemusíme vůbec dále hovořit. Pokud budu mít dotazy, zaloím třeba nové vlákno. |
|
Autor |
JMS
člen
Vloeno dne 26-04-2007 22:21 |
|
|
Dneska jsem dostal ty pravidla do ruky a jsou jednoduchá, obě kategorie jsou na řídce popsané A4, tak nevím, v čem byl problém to zveřejnit
Odpadly by předchozí polemiky a diskuse.
Jen pro Milana- v popisu podvozek je napsáno-podvozek pevný z jednoho kusu, nesmí být prořezaný ani pohyblivý, materiál mosaz, pozink, kuprextit ve min 1 mm síly..
To je napsáno u formulí a pro vozy se zakrytými koly je pouze napsáno, e platí ve jako u formulí, jen uloení motorku je libovolné a podvozek můe být i plafit.
Jen tady postrádám plastový podvozek, který jsi tady obhajoval, e je podle pravidel.
Teď vidím co je vlastně povoleno a myslím, e zveřejnění celých těchto pravidel by neměl být problém. Jsou jasná a srozumitelná jenom nechápu proč tady nevisela spolu s pohárem Scalextrc, kdy se tyto modely jedou na jedněch závodech.
Nezlobte se na mě, ale opravdu předelé diskuse byly zbytečné.
Pokud bude zájem, klidně těch pár odstavců tady naklovu.
JMS |
|