AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 07:33:28 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Závody a akce | Pohár SCALEXTRIC
strana 1 z 2 1 2 >
Autor Pravidla poháru Scalextric - diskuze s pořadatelem
Milan
člen

Příspěvků celkem: 137
Registrován od: 21.03.07
Vloženo dne 21-03-2007 23:29
Několik poznámek k pravidlům Pohár Scalextric: Jsou to otevřené závody, takže se může přihlásit kdokoliv. Jsou to závody komerčně výraběných modelů v měřítku 1:32 s plastovým podvozkem, tak jak je to uvedeno v záhlaví pravidel. To znamená, že může závodník k přejímce předložit model libovolného výrobce, jestliže bude vyhovovat pravidlům, bude přijat do závodu a na závěr závodu rovněž vyhodnocen dle umístění bez ohledu na to, s jakou značkou-výrobcem modelu závodil. Body do Poháru Scalextric budou přiděleny pouze závodníkům s modelem Scalextric upraveným dle pravidel. Tyto body slouží pouze pro celkové vyhodnocení za celý kalendářní rok. Pravidla pro tyto závody jsem napsal společně s kamarádem, který je velkým příznivcem těchto modelů. V roce 2005 jsme odjeli dva závody v Mostě, v roce 2006 celkem asi šest závodů. Ve výsledkové listině bylo celkem asi 28 závodníků s modelem Scalextric od 10-ti let až po důchodce. V roce 2006 celkový vítěz každé katogorie dostal model Scalextric a celkový vítěz autodráhu a jěště tři nejlepší dostali poháry. Letos to podpořím zhruba stejným způsobem. Malá poznámka k magnetům. Ty jsou zakázány v případě, že by se jel závod na megnetické dráze. V případě, že se jede závod da dřevěné dráze, tak tam můžou být jako závaží a taky proč by je majitel vydělával, když třeba doma jezdí na dráze magnetické. Dnes je už ale jisté, že všechny závody se pojedou na nemagnetických dráhách, ale v době psaní pravidel tomu tak nebylo. Propozice a kontakt na pořadatele na další závody včas zveřejníme. Přijďte se podívat nebo si zazávodit a uvidíte, že i s komerčními modely se dá závodit. Informace získáte na emailu pohar.scalextric@seznam.cz.
Editoval Pepino dne 22-03-2007 09:11
Autor RE: Pohár Scalextric
Honza
člen

Příspěvků celkem: 432
Registrován od: 30.11.06
Vloženo dne 22-03-2007 01:23
Nechápu založení vlákna se stejným předmětem....(velmi chaotické chování)smiley
Myslím, že zde by bylo namístě uzamčení adminem
Editoval Honza dne 22-03-2007 01:27
www.grafik-jan-vician.cz
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 22-03-2007 08:22
Ne uzamčení, ale přejmenování. Už včera mně napadlo, že v jednom vlákně se vše pomíchá a něco i ztratí. Toto vlákno by mohlo být o výkladu pravidel závodů. Hlavně proto, že mnozí co jezdí doma nemají žádné zkušenosti se závoděním tohoto typu - přejímka, tréninky ......

A hned mně taky napadá dotaz na pořadatele. Jak budou vyřešeny ovladače. Budou si moct ti co mají ovladač jen na domácí dráhu půjčit ovladač na závody na dřevěné dráze?
A dále - pustíte mně do závodu s autem od MTR32?
Mitch
člen

Příspěvků celkem: 1003
Registrován od: 20.09.06
Vloženo dne 22-03-2007 08:44
Vítku, ty si dobrej spekulant, žo jo? Proč troškařit! Vemu rovnou to nej co se dá na domácí dráhu sehnat a co víc, je to od maloseriového výrobce. Ale, že je to koncepčně dřevodráhová záležitost je přeci vedlejší.smileysmileysmiley

Jinak asi bych NEBYL PRO použití nebo zapůjčení profi ovladačů. Spíše bych byl PRO výrobu přechodových členů.
Prostě bych udělal skříňku se vztupen na klasický konektor na domácí dráhu ( tedy Jack 3,5mm jestli se nepletu) s výstupen na 3 banánky podle pravidel SRC. S tím, že by ve skřínce byla instalována i regunace na brzdu. Připadá mi to jako krok vpřed novým zájemcům pač to o dost zlevné vztupní náklady pro nové zájemce.
Přeci jen mít jeden ovladač na doma a jeden extra drahý a jen na extra závody mi připadá s ohledem na peněženku malýho kluka a zvykáním si na dva různé ovladače jako dost velký luxus.
Tento panel by si zajistil pořadatel a mohl by se stěhovat závod od závodu. V tom vidim minimální problém za minimální náklady.
Jak by řekl klasik: Je to malý krok pro Pořadatele (výrobce), ale obrovský krok pro nového malého závodníka (zákazníka).smiley
Editoval Mitch dne 22-03-2007 08:58
Autor RE: Pravidla poháru Scalextric - diskuze s pořadatelem
HWSlot
člen

Příspěvků celkem: 401
Registrován od: 20.10.06
Vloženo dne 22-03-2007 16:52
Tooo Vítek...pravidla jsem sice nepsal, ale četl jsem je smiley....Jsou to závody komerčně výraběných modelů v měřítku 1:32 s plastovým podvozkem, ......a jestli se nepletu, tak MTR moc plastu na podvozku nemá.....smiley

HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
HWSlot
člen

Vloženo dne 22-03-2007 16:59
Tooo Mitch....mám ovladače od tří výrobců.....každej ovladač měl jinej konec.....takže tvoje představa by asi byla: na každej dráze tal cca. 20 konektorů, pochopitelně každej jinej. A dotyčnej by si jen vybral podle svojeho ovladače, kam ho zastrčí????smileysmiley

Asi bysem to v tomto případě neřešil, jako s polaritou - jezdí ti kára proti směru? Tak si přehoď u ní kábliky a jestli ne, tak mᚠsmůlu. Ovladač nemᚠna bananky? Tak holt si jezdi doma.

HWS
vitek
člen

Vloženo dne 22-03-2007 17:59
To HWSlot OK měl jsem lépe číst. Já četl jen to komerčně.
Vidím, že ten ovladač může být problém a právě kvůli těm X různým konektorům jsem se ptal. Čili příchozí z domácí autodráhy by s upravovaným autem má bez ovladače smůlu??? To není dobrá politika. smiley
Myslím, že by stálo za informaci jak vhodně a za rozumnou cenu upravit model pro dráhu. Myslím, že se každému účastníkovi vyplatí investovat do pneumatik, experimentovat s převodem a dát tam rozumná ložiska. A výkonnější motor (od výrobce auta) a vodítko.
Autor RE: Ovladače:
Milan
člen

Příspěvků celkem: 137
Vloženo dne 22-03-2007 22:09
Při závodech Pohár Scalextric si musí každý donést svůj ovladač. Myslím si, že investice do ovladače např. PARMA asi 850,-Kč není tak velká. A navíc, každý si zvykne na svůj ovladač a potom se mu lépe závodí.
Mitch
člen

Vloženo dne 23-03-2007 06:56
Ten přechodový díl byl míněn právě pro seriově vyráběné ovladače. Pokud se nepletu tak jak Scalextric tak i Ninco má konektory právě Jack 3,5mm a v tom jsem viděl tu výhodu a krok vztříc novým závodnímům. Takhle musejí vypláznout další 1000kč za nový ovladač, který je navíc úplně jiný než ten se kterým jsou zvyklí jezdit a testovat doma na své dráze.

To HWS: Že ty mᚠdoma 3 ovladače a na každém jinej konektor za to já ti přeci nemůžu. Budu jen doufat, že aspoň k jednomu z nich mᚠten správný protikus.smiley
Editoval Mitch dne 23-03-2007 06:58
HWSlot
člen

Vloženo dne 23-03-2007 10:14
Buďte rádi, že propozice povolujou vlastní ovladač. Chtěl jsem jet na závody - volná kategorie - do Třebové, ale když jsem si pak pořádně a komplet přečetl celá pravidla, tak jsem nikam nejel. Jedna z podmínek - FARO ovladač !!!

Toooo Mitch - psal jsem,že každej ovladač měl jinej konec. - tedy čas minulý.smiley Měl jsem to u starý český a mám to i teď na Nincu na banánky. Někde jsem to už psal, že jsem ten přípojný díl odpálil - prdlačlu vydrží - zlatý banánky smileysmiley

HWS
Honza
člen

Vloženo dne 23-03-2007 10:20
Tp HWS: No a proč jsi nikam nejel? Neměl jsi 3 stovky na Faro ovladač?smiley
Editoval Honza dne 23-03-2007 10:20
www.grafik-jan-vician.cz
HWSlot
člen

Vloženo dne 23-03-2007 10:22
Nechci předjímat - asi se do tej Litně fakt podívám (jen podívám) - páč mám za to, že před čase se tu někdo pokoušel o podobný závody, ale s jinou značkou. Tuším, že to bylo Ninco. Dozvěděl se o tom jeden můj známej (dloholetej SRCák) a že si prej taky zazávodí. Zašel do krámu, koupil nějaký pěkný Ninco autíčko a šups s ním na dřevěnou dráhu na závody. Ale ouha, než se s ním stačil rozject, tak ostatní se "stejnejma" autíčkama byli skoro o kolo pryč. Tak to autíčko zasejc strčil do kapsy a šel domů, stavět barák smileysmileysmiley

HWS
HWSlot
člen

Vloženo dne 23-03-2007 10:25
Toooo Honza - smileysmileysmiley mám jich několik, ale jsem psal, že do volné kategorie, kde jsou povolený libovolný motory. Takže docela vychytávka, no né? Dám "libovolnej" motor.....zmačknu FARO ovladač.....kouř...smrad......a ovladač je k prdu smiley

HWS
Honza
člen

Vloženo dne 23-03-2007 10:33
Myslel jsem, že s tímhle by měl pořadatel počítat, pokud se nejezdí jen s modely vybavenými motorky Faro.smiley

Ještě mně napadlo - ve Faru mi řekli, že ONI s ovládačem své výroby nemají problém, že já jsem ojedinělý prudič, když jsem jim říkal o dýmu, smradu a propálených odporech, že nikdo jiný si neztěžuje....smiley

Jestli my nakonec nejsme pitomci, když chceme používat i jiné motorky než Faro (stačí Falcon - a ovladač je po pár minutách v pr....smiley

Co Ty na to? Zůstanu i nadále ojedinělým prudičem?
H
www.grafik-jan-vician.cz
Honza
člen

Vloženo dne 23-03-2007 10:58
Víš Tome, kdyby ve Faru dali do těch odporů nehořlavá jádra, úplně by to stačilo. Těm drátům se nic nestane, ty to snesou, jen to papírové jádro zhoří....
Ale jim je to prostě fuk - hlava mezi ramena a nevidím, neslyším....smiley

Jsem připraven do toho ovladače vložit 2 desky s Tvým zapojením diod, pak to snad bude OK.
www.grafik-jan-vician.cz
Mitch
člen

Vloženo dne 23-03-2007 11:05
Pánové toto jsou PRAVIDLA POHÁRU SCALEXRTIC. Nikoli diskuze nad ovladači. aktualizoval jsem starší vlákno na toto téma jestli máte něco na srdci směle ale jinde.

Prosím už jen k tématu.
vitek
člen

Vloženo dne 21-01-2008 16:39
Mnozí už možná zaregistrovali, že jsou vloženy termíny a pravidla na Pohár a Superpohár Scalextric.
To, že je jen jeden závod na Moravě, a to až ten poslední a ještě v Jihlavě, je docela smutné smiley smiley
Ale chci se zeptat (aniž bych chtěl rozviřovat debatu jestli s magnetem nebo bez magnetu) na článek pravidel č. 4 Úpravy modelů, písmeno A. Zde se píše ... Na magnetických drahách je použití magnetů zakázáno.
Znamená to tedy, že pokud by se jelo na dráze na které magnety podporují přítlak, tak v tomto případě musí být vyjmuty (a nahrazeny jinou zátěží)? A která z drah v letošním seriálu je magnetická?
JMS
člen

Příspěvků celkem: 349
Vloženo dne 21-01-2008 17:27
Jenom pro zajímavost- závod v Děčíně bude muset být určitě přeložen, protože v termínu 27.-29.6 se v Děčíně jede Eurocup.

JMS
www.blueking.cz
Jarda
člen

Příspěvků celkem: 21
Registrován od: 22.10.07
Vloženo dne 21-01-2008 18:49
Dobrý den pánové, asi došlo k velké chybě, ale se mnou nikdo nic nekonzultoval! Jak napsal JMS 27.-29.6.2008 se jede v Děčíně Euro Cup, tak prosím o přesunutí termínu Scalextric poháru. Vše je možné dohodnout na tel. čísle 739510603 nebo přes E-mail jvlcek.bfrs@tiscali.cz . Eda Šerber má sice tyto krabičkáče na starost, ale o další provoz dráhy se moc nezajímá, čili další termíny moc neví. Jinak v tomto týdnu začínáme sestavovat čtyřdráhu na krabičkové autíčka, kterou kdysi postavil TomᚠZedníček. Se zdravicí Jarda Vlček. P.S. Ještě jeden kontakt: Bohuslav Trecha 603588138.
Jarda
člen

Příspěvků celkem: 21
Registrován od: 22.10.07
Vloženo dne 22-01-2008 12:49
Pomoc vítáme a budeme jen rádi. Se Slávkem jsme se předběžně domlouvali, že začneme rozmisovat panely tento čtvrtek na kroužku od 17:00 hodin. Pokusím se ještě kontaktovat Edu a Rosu. Zatím naviděnou Jarda.
strana 1 z 2 1 2 >
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky
O DDM Barák