AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 07:12:59 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Závody a akce | Pohár SCALEXTRIC
Autor Ohlédnutí za uplynulým rokem
JMS
člen

Příspěvků celkem: 349
Registrován od: 21.03.07
Vloženo dne 31-12-2008 06:01
I když jsem se zařekl, že s příspěvky na tomhle webu končím, přece mi to nedá a pokusím se zhodnotit uplynulý rok.

Po kryzovém období, kdy tady Pepíno ohlásil, že už je na dně s časem i psychicky se tady trošku situace uklidnila a opět se začalo objevovat pár nových diskutujících lidí.

Počet členů maličko vzrostl, ale pouze malé procento se zapojuje do nějakých plodných diskusí - jsou to pouze dotazy a polemiky, kde co levněji koupit, nebo sehnat atd.

Pepíno kryzi překonal, má nový přírustek do rodiny, nové bydlení ( věřím, že zasadil i nový strom).
Rozhýbal v HK klubovnu a dráhy a ještě stíhá hledat různé novinky, které tady prezentuje, aby to žilo.
Navíc stíhá jezdit i na závody a rozjel Porsche cup.
Dal bych mu NR- 1 !

Jako NR-2 bych označil Jirku
Neustále něco vyrábí, zkouší a ta rally dráha je důkazem, že nezahálí.
Taky se účastní závodů a jeho příspěvky považuju za nejlepší co tady jsou.

Standa se věnuje elektronice a jeho výrobky se mi moc líbí a je dobře, že se vždy ptá, co na to ostatní, aby měl inspirace a informace.

Potom je tady dalších cca 10 diskutujících ,ale to se mi zdá celkem málo z cca 130 registrovaných členů.

V klubech jednoznačně vévodí Praha a okolí, potom Hradec a o Třebové se taky občas něco dozvíme.

Závody se nějak rozhodily a asi se to trošku rozsortovalo.
Na Podbabě to žije nejenom místní komunitou- na závody jezdí celkem dost lidí i z jiných měst
Rozjel se tam i Porschecup a jiné závody.

V Hradci dokonce Pepíno odejel Scalextric, Porsche i žáky a začínají jezdit i jinam.

V Děčíně fungují spíše vytrvalostní závody a další informace o Krušnohoru, nebo Scalextric se z tohohle webu vytratily i když věřím, že ty závody jedou.
V Brně chystají na nově zrekonstruované dráze 24 hodinovku, což asi bude první tak dlouhý závod komerček.

Jednoznačně je jasné, že pokud je někde klub a lidi se mají kde scházet, tak to funguje.
Já jsem byl v sobotu ve Vídni, kde jsem instaloval v létě bývalou zlínslou dráhu.
Měli tam Carreru a teď i Kinga.
Na vánoční ježdění se sešlo přes 40 lidí jenom z Vídně a jezdili závod na obou dráhách a bylo vidět jak jsou v pohdě i když někteří inklinují jenom k plastům a druzí jen k lexankám.
Mají klub, nemusí se scházet někde v hospodě, protože bufet tam mají taky a tak to mají vše v jednom.
Dokonce započali se sbírkou na novou technickou dráhu- takže tam bude centrum s plastovou 6-tidráhou Carrerou 42m, rychlým Kingem a technickou dráhou.

Budoucnost u nás by se taky měla ubírat podobným směrem- ale jak víme je to těžké.
Pokud by si lidi mohli zajít do klubu s komerčkou zajezdit na kvalitní dráze, nemusí se polemizovat o tom, která dráha, je vhodná (Carrera, ninko, scx,scalextric, nebo jiné).
Je tady jeden velký problém- místnost pro klub.
U nás jsou nájmy prostor drahé a pokud to má někdo financovat, je to sebevražda.
Můžu napsat, že je paradox, že ve Vídni mají provozní náklady na klub méně než třetinové proti tomu co jsem měl ve Zlíně!

Taky mentalita lidí je jinde i finanční situace.
Líbí se mi to, že nevymýšlejí, jakou dráhu si pořídit, ale raději se složí na pořádnou dráhu a scházejí se v klubu, ladí, vymýšlejí a baví se.
Příspěvky mají 10 éček za měsíc a ví, že mají k dispozici vše.

Tak podobně bych to viděl, že by to mohlo fungovat i u nás, ale doposud se to nedaří, i když na Podbabě už je dráha využívána jak komerčkama tak lexaňáky.

Závěrem ještě popřeju VŠE NEJ do roku 2009 všem autíčkářůmsmiley

No ještě jsem tady zapomněl adresu www.slotcarracer-vienna.at

JMS
Editoval JMS dne 31-12-2008 22:19
www.blueking.cz
Autor RE: Ohlédnutí za uplynulým rokem
liberec
člen

Příspěvků celkem: 28
Registrován od: 27.10.08
Vloženo dne 31-12-2008 11:12
Juro, dobře jsi to shrnul a celkem jsi charakterizoval situaci kolem komerčních autíček. Lze si přát hlavně to, aby se oba tábory autodráhařů vzájemně tolerovaly a v budoucnu se snažili stále spolu vycházet. Přeji všem autodráhařům (modelářům, jezdičům i sběratelům) šastný rok 2009 plný pohody, vyhnutí se ekonomickým problémům, hodně přátel kolem sebe i harmonické rodinné soužití.
http://www.tom59herder.cz/index.php
Autor RE: Ohlédnutí za uplynulým rokem
Jirka
člen

Příspěvků celkem: 417
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 31-12-2008 15:06
Asi nejlepší klub, kde se jezdí jak velká tak malá autíčka je DDM Most. Většina jejich členů pokud vím jezdí obě kategorie a proto jim to funguje. Jako ideální bych viděl mít pro komerčky samostatnou dřevěnou dráhu, by třeba v rámci jednoho klubu. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že drtivá většina modelářů se snaží si vyjít vstříc ale stačí jenom jeden bezohledný, který si nasadí na dráhu svůj půlkilový model a pak vám vᚠ80 gramový v první zatáčce rozmlátí na mraky. O ůdržbě dráhy pro různé kategorie ani nemluvím. Hlavním problémem pro všechny autodráhové nadšence je prostor pro dráhu. Přál bych do nastávajícího roku trochu štěstí pro všechny, kteří se snaží někde soustřeďovat lidi zapálené pro našeho koníčka, aby společnost kolem nás neviděla smysl života jen v honbě za penězi ale konečně se zamyslela nad výchovou a budoucností naší mládeže a trávením jejího volného času. A Vám všem hlavně dobré zdraví bez něhož nic dalšího není možné dosáhnout.

Závod je život, to co je před či po něm je jen čekání.
tel. 723577484
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky
O DDM Barák