Příspěvků celkem: 212 Bydlitě: Sport klub, U Koupalitě 2092, 560 02Česká Třebová Registrován od: 02.10.06
Vloeno dne 17-03-2009 09:02
Mám svazané Světy motorů a Automobil z let 1975 - 78 a potom dost ruzných časopisů z tohoto období . Je dobrý nápad okouknout nejen fotky aut, ale kouknu co bylo okolo tratí . Z naich tratí tam stejně asi větinou bude zdravice Vítěznému únoru a Říjnové revoluci . Myslím, e sken půjde do vektoru obkreslit. Jarda
Kadý čtvrtek pokud je pracovním dnem je nae čtyřdráha otevřená pro veřejnost od 17 hodin.
Nejdelí čtyřproudá autodráha v České republice
Příspěvků celkem: 2145 Bydlitě: Praha Registrován od: 04.04.07
Vloeno dne 17-03-2009 11:48
No ale to nebude moc autentický, protoe za socíku to logo na 100% nepouívali.
Spí by milovníci rally měli pohledat, jak vypadal potisk na pytlících od mléka. Bílé plastové pásy s tímto potiskem lemovaly tratě po celé republice. Modrý potist polotučné, červený plnotučné
No a určitě se vude motalo logo Svazarmu a Besip !
Příspěvků celkem: 76 Bydlitě: Hradec Králové Registrován od: 17.12.07
Vloeno dne 17-03-2009 15:34
Dobová loga je velice zajímavé téma.
Větina současných log je zmodernizována. Ta na internetu jsou taky obměněna a je problém sehnat ty starí. Konkrátně jsem nedávno sháněl polepy na Chevrolet Camaro, se kterým startovala v Brně posádka Lela Lombardiová Anna Gambiaciová.
Vyskytlo se tam logo Pionier i s emblémem. K dohledání mi pomohla moj sbírka motoristických samolepek, kterou roziřuji stále u od 70. let. Tam by se určitě dala dohledat i nějaká dobová loga nejen naich firem a výrobků.
Z dobových firem, jejich loga se vyskytovala v souvislosti s motoristickým sportem, je moné jmenovat například:
Barum, Mitas, Rudý Říjen, Motokov, Mototechna, Kovo, Tuzex, Svazarm, Dukla, Spolana, Benzina, Super Mogul, koda, Tatra, Praga, Liaz, Avia, Zetor, Pal, Autopal, Autobrzdy, Akuma, MTX, Pragocar, Chemopetrol, Chodos, Elida, Avela, Sigma, Jawa, ČZ, Svět Motorů, Motor, Automobil, Vlasta, ena+Móda, Tesla, Hedva, Poldi, AZ, ZPA, Autobazar, Prim, Biuterie, ČSTP, Investa, Kavalier, Narex, Mileta, Ida, Pito, .
V té době taká existovalo mnoho sloganů, jako např.:
"Vitana vaří za Vás"
"Nejdál dojedem s AD olejem."
"Kadý den slouí len."
"Profesionálové jezdí ve vozech koda."
a jetě mnho dalích.
Na větině závodi vlály také vlajky. Vedle státních vlajek zůčastněných jezdců nesměly chybět vlajky se znakem automotoklubu, svazarmu nebo Rudé Hvězdy či Dukly, podle pořádajícího klubu a nebo taky FIA a u motorek FIM.
Mám i dost velké mnoství dobových plakátů z GP Brno, případně i z Rallye (hlavně koda, Barum, Bohemia, Sigma) ale třeba i z Interserie v Mostě a nebo i prototypy z NÜrburgringu.
Několik dobových fotografií v různé kvalitě a něco málo reklam se dá najít i v časopisech a kníkách z té doby. (Svět motorů, Motoristická současnost, Automobil, Stop automotorevue)
Myslím, e podkladů bych nael dostatečné mnoství, jen je problém s časem a s výběrem, co vlastně vloit do scanru a co případně třeba jen vyfotit
Kdyby mi s tím vak chtěl někdo pomoci (tady v HK), určitě by to lo rychleji, ale mám obavy, e jeden víkend by na to určitě nestačil.