Autor |
RE: Novinky SCX |
Petr L
Administrtor
Pspvk celkem: 2145
Bydlit: Praha
Registrovn od: 04.04.07 |
Vloeno dne 27-11-2008 06:41 |
|
|
Hlavn mus pout zdroj AC, aby jsi mohl tou diodou vbec co odliovat. Projdi si tu strnku, o vem tam pou
|
|
Autor |
mnagista
len
Pspvk celkem: 33
Registrovn od: 24.09.08 |
Vloeno dne 27-11-2008 09:40 |
|
|
To nsu blb n. Te jsi m urazil . Jak bych asi dlal stdav signl stejnosmrnm zdrojem |
|
Autor |
Petr L
Administrtor
Vloeno dne 27-11-2008 11:44 |
|
|
No to asi nejsi, ale pokud nape:
"..... jen nemam uplne jasno v tom, jaky zdroj pouzit a jak se budou ovladace pripadne ovlivnovat.
S ti motorem, jak jsem tak koukal, tak jsou vsechny nejspis na 12V, takze tomu zase nerozumim "Tak ti pu, e mus vzt AC zdroj a diody a pak nen pro mudrovat e se nco s nm ovlivuje a na kolik to cel jede.
Editoval Petr L dne 27-11-2008 12:15 |
|
Autor |
mnagista
len
Vloeno dne 27-11-2008 12:20 |
|
|
Tak jsem se nevyjadril spravne koukam . Ze se pouzije AC zdoj je samozrejmost, o tom se dale nebude me bavit. ALE (a psal jsem to vise), zalezi na jakem napeti a jaky vykon ten zdroj ma. Proto rikam, ze pokud jedou dve auta na AC zdroji o 12 (14) V~, pak je vykon polovicni pro kazdy motor nez kdyby jeli na DC zdroji. Pac kazdy motor dostava u AC signalu prakticky jen pulku vykonu (muzeme to vztahnout i na napeti pripadne). A proto nechapu, jak to, ze original SCX overtake pouziva prave jenom tech 14V AC a stejne tak u Compactu obyc 14V DC zdroj. To jsou prece naprosto rozdilne vykony potom => a tak jsem si myslel, ze u Overtake jsou motory na 6V a pak by to vykonove odpovidalo 12V motorum u obyc Compactu. O nejakych diodach neni rec, to je preci jasne. A taky me zajimalpo, jestli pouzit trafo nebo bude stacit AC adapter, pac AC adapter neni stabilizovany a pokud jedno auto pojede tak a druhe onak, proudy tekouci motorem se budou menit, tim se ovlivnovat vykon => tedy se budou vzajemne regulaci ovlivnovat (NA ZDROJI, bude to ruzne kolisat), ne jednotlive slozky stridaveho signalu. Tak jsem to myslel |
|
Autor |
mnagista
len
Vloeno dne 27-11-2008 12:23 |
|
|
teda "vyse" * , fuj |
|
Autor |
Petr L
Administrtor
Vloeno dne 27-11-2008 14:47 |
|
|
Pouij trafo, takov, aby ty motory uthlo a pak by se nemly nijak ovlivovat.
Oba sice maj polovin vkon, ale kad si "jede na sv plvln" a to kolik um, pochopiteln v zvislosti na zti, s tm nic nenadl, to je da za pouit systm
Sp by bylo zajmav zjistit, jak jsou u toho SCX rozdly v pouitch pevodech oproti bnmu een.
Editoval Petr L dne 27-11-2008 14:59 |
|
Autor |
mnagista
len
Vloeno dne 27-11-2008 16:09 |
|
|
Ano, te si konen rozumme . Tak jsem to pesn myslel. Jednu periodu se roztoci, druhou se dot, tet se zase rozto atd... take plka vkonu. Vyzkoum trafo i adapter a pak napu co jsem zjistil. Mylenka s pevody je zajmav, vidi, to m vbec nenapadlo ... |
|
Autor |
Petr L
Administrtor
Vloeno dne 27-11-2008 16:38 |
|
|
Super, j se bl, e zane druh kolo eenm monost ovlivovn motor pi ztzi vlivem indukce a posunu kivek.......... a to bychom to mohli zabalit
Pokud je v tom adaptru nco jinho, ne oby trafo, nebo nco navc, tak to rovnou vzdej, nebude to chodit.
Dleit je si pohldat kolik si pouit motory vezmou pi zti aby trafo bylo dostaten dimenzovan.
Ne zane laborovat proti si tu strnku A2car, ve je tam pkn vysvtlen a nezapome, e se tm eenm vzdv brzdy!
|
|
Autor |
mnagista
len
Vloeno dne 27-11-2008 17:36 |
|
|
Ano ano, dlm to na 1/43 auta a jak jsem si vyzkousel dobruj pln stejn s brzdou i bez brzdy, take tu tady stejne nepouvm. Dodvm, e obvod s brzdou mm zapojen dobe a funguje, jen u tch 1/43 se to nijak neprojevuje |
|
Autor |
mnagista
len
Vloeno dne 10-01-2009 14:58 |
|
|
Tak jsem to o Vanocich vyzkousel a jezdi to prekvapive velmi dobre a spolehlive. Tak jeste, kez by se daly koupit ty SCX Compact overtake mechanicke vyhybky, ale bohuzel nelze |
|