AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

Úvodní stránka ::  Články ::  Seznam krátkých zpráv ::  Diskuzní fórum ::  Fotogalerie ::  Ke stažení ::  Odkazy ::  Vyhledávání
December 25 2024 07:47:21 

Kalend
PotSttPSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZVODY

1:32
Porsche Cup
Krunohorsk pohr
Moravsk liga
Slovakia Cup

POSLEDN LNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikaj modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nov znaka ...
KLUBY A KROUKY
AMC Podbaba 132
esk Tebov
DDM Hradec Krlov
MC SRC Most
Prask klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch | Ostatn znaky | SCX
strana 1 z 2 1 2 >
Autor Pc lap counter
Tomas SCX
len

Pspvk celkem: 1
Bydlit: ernoice Praha - zpad
Registrovn od: 09.12.07
Vloeno dne 30-01-2008 09:10
Rd bych pozval vechny klasiky, kter zajm digitln autodrha v mm ppad od SCX, na seznmen se zvody pomoc Pc lap counteru. Jsem fanda SCX, take me nkdo namtnout, e nejsem objektivn. Chodm si zajezdit na Podbabu na devnou drhu, abych si potrnoval ruce na zvody GP SCX digitl kter jezdme v Praze a blzkm okol. Porovnvat analogov jedn a digitl opravdu nen mon, oboje je sice o jzd na drze, ale za pln jinch podmnek. Podoba do jak jsme nae zvodn dostali, celkem vrn simuluje klasick okruhov zvody se vm vudy. Pomoc PC se d opravdu nasimulovat cel zvod srovnateln s realitou. Dost vychvalovn digitlu, pokud si bude chtt nkdo zajezdit a seznmit se s tmto jednm, podvejte se na strnky www.autodrha.tym.cz okruh ernoice. Pipravuji dal seril GP komern vyrbnch aut 1:32 s digitalizanm ipem na SCX drhu, s tuningovou pravou. Jet vezmeme mezi sebe pr jezdc, kte si chtj ut tak trochu jin zvody.
Pro ty, kter zajm Pc lap Counter pouiteln na veker autodrhy, je adresa www.pclapcounter.com
Pokud mte zjem dozvdt se o SCX digi nco vc, zavolejte, rd ve vysvtlm 604573320
Tomas SCX.
tel 604573320 www.lunarestaurant.cz
Autor RE: Pc lap counter
Petr L
Administrtor

Pspvk celkem: 2145
Bydlit: Praha
Registrovn od: 04.04.07
Vloeno dne 30-01-2008 19:37
Jenom Toe doplnm, pouitelnost na veker drhy plat pro Pitstop, Fuel atp i na analogov drhy. smiley

http://132slotcars.blogspot.com/
Pepino
Super Administrtor

Pspvk celkem: 1154
Bydlit: Hvozdnice
Registrovn od: 13.09.06
Vloeno dne 30-01-2008 21:09
Software zkoume nyn na FARU. jeho monosti jsou vak velk. Ji mm info o bezproblmovm chodu na Scalextric digital, co bhem pr tdn tak otestujeme na nai hradeck digi drze.

Co se te Pitstopu na analogu, funguje to u ns na FARU tak, e muste zastavit pesn pod diodou, a podle toho, jak jste tam dlouho, tak vm pibv "benzin" pokud vm dojde a vy si nedotankujete, nezapotvaj se vm prjezdy kol.

Software lze zakoupit pes web pmo od vrobce za , pop. u eskho zastoupen (o nm se jedn). Cena je 50 EUR + 9,50 DPH = 59,50 EUR

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
Petr L
Administrtor

Vloeno dne 30-01-2008 21:43
Tak to je dobr zprva, myslm, e takov vymoenost analog posune hodn dopedu smiley

mgrkelly
len

Pspvk celkem: 13
Bydlit: Perov
Registrovn od: 16.03.09
Vloeno dne 17-03-2009 18:37
Chtl bych se zeptat, zda PC LapCounter me nahradit u SCX digital tankovn, asomru a potadlo kol a nebo mus bt tyto dly ptomny na trati. Kdybych to ml vechno kupovat, tak u asi nem cenu kupovat PC LapCounter.
kmasita
len

Pspvk celkem: 213
Bydlit: Dobichovice
Registrovn od: 11.03.08
Vloeno dne 17-03-2009 21:19
Jasn mus si ale koupit tenhle interface http://www.virklund.dk/scx/ kter se pipj k trolejm drhy a na druh stran pes usb/rs232 redukci se pipoj k potai. V e mak mu potvrdit...... Cel to nestoj ani polovinu co ty scx komponenty.
Pepino
Super Administrtor

Pspvk celkem: 1154
Bydlit: Hvozdnice
Registrovn od: 13.09.06
Vloeno dne 17-03-2009 21:35
Minul tden jsem kupoval z Nmecka od Svena Harmse SCX digital rovinku s interface pro SCX drhy. Soust byla licence PC LAP COUNTERU a pot jsem si zakoupil redukci usb/rs232 pro svj notebook (bacha, redukce funguj jen nkter). Komplet 144 EUR v. zasln pes DHL/pota s pojitnm, platba pes PayPal, zbo dolo bhem 2 dn i komunikace bez problm. Mohu doporuit.

Cena me bt i men, zl jak druh pepravy a pojitn si vyberete. Produkt samotn stoj cca 120 EUR.

Odkaz zde: http://www.slothobbysolutions.de/SCX_Digital_RMS/Home.html

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
mgrkelly
len

Vloeno dne 18-03-2009 02:34
Dky. Nkde jsem etl, e musm mt Pit Box, ale tohle "(mit oder ohne Pit)" jsem pehldl.
kmasita
len

Vloeno dne 18-03-2009 08:54
Pitbox jako takov mt nemus vbec, dokonce ty nov jednotky bez pitboxu pokud maj ed knoflky tak u um to propojen na 6 aut.
mgrkelly
len

Vloeno dne 18-03-2009 18:41
Jet by m zajmalo, jak je to s kvalifikac ped zvodem. V nvodu PC LC se odvolvaj na asomru. D se bez n opravdu obejt a nastavit njak parametry kvalifikace? Zatm se tm nvodem prolouskvm.

Nechci Vs zatovat mmi zkuenostmi s SCX digi (kdy tak u dle nette), ale tak trochu jsem na mi zanevel. Pln oekvn jsem podil syntorovi k destm za destku F1 Pit Stop. Prvn veer pestala fungovat signalizace vjet do box, druh u pestala potat projet kola. Putovala a je stle na reklamaci. A abych nebyl doma bit, podil jsem v aukci ovldac jednotku (bez paliva) s rovinkou. Te by to chtlo jet oivit (nejenom zatkama a rovinkama) a proto se vyptvm na PC LC.
Dk za trplivost.
kmasita
len

Vloeno dne 18-03-2009 19:50
Kldek, ty asy m ten PC LC. Bere je z informac dc jednotky kter je posl do drhy pro to sv dokoupiteln psluenstv. Musm Ti pedem ct e SCX nebyla ta sprvn volba smiley. Kdy si pete ty star diskuze tak zjist e nepatm mezi pznivce scx jeliko jsem jeho ast uivatel (http://www.autodraha.tym.cz/) nejezdm prask pohr ale jsem lenem v ernoicch kde navc jezdme s tuningem a to je pro scx totln smrt....... Potn jako takov je jeden velk problm. Nezvis na pouitm psluenstv ( jestli origo potadlo a asomra nebo PC LC) protoe oboje berte data z t ovldac jednotky. Problm tkv v t rovince (dlu drhy). Jsou tam v n zabudovan magnety a trubikov (magnetick) kontakty kter reaguj na pejet magnetem v aut. V srii jsou ty magnety (v drze) moc blzko tch kontakt a stv se e se navzjem ovlivuj. eily jsme to jinmi kontakty ( z GESu) a silnjmi neodinovmi magnety kter jsme ale umstily o pr centimetr dl ne jsou pvodn. Po tto prav potn jak tak funguje. 100% spolehliv ale rozhodn nen. Zajmav je tak to e nejvce chyb je na ovladach 4-6. Co vypovd o patn komunikaci mezi jednotkama. Nen to ojedinl problm ale opakuje se na vech diskuznch frech jedno v jakm jazyce...
Eso Rimmer
len

Pspvk celkem: 71
Bydlit: Brno
Registrovn od: 20.12.08
Vloeno dne 21-03-2009 09:39
kmasita:
A jakou verzi firmware v jednotkch mte? Jestli to s tm taky nesouvis.

Na SCX si to potdlo borec zabudoval pmo do jednotky:

http://www.scxworldwide.com/ipb/uploads/1237386785/gallery_55_35_164041.jpg

http://www.scxworldwide.com/ipb/uploads/1237386785/gallery_55_35_110380.jpg

http://www.scxworldwide.com/ipb/uploads/1237386785/gallery_55_35_75956.jpg

http://www.scxworldwide.com/ipb/uploads/1237386785/gallery_55_35_4081.jpg

J pvodn koupil carreru 132, tu vzpt vymnil za scxd a musm ct, e sympatitj mi pijde prv systm scxd. Mm to teda jen na takov to domc jedn, dn "serizn" zvodn...

Jinak ten RMS pro SCX vypad pkn a moc nechpu ty ceny orig. SCX potadla a asomry, kdy jsou to jen zobrazovadla informac, kter stejn odet dc jednotka. Stejn nechpu pro nen monost dc jednotku pipojit k PC rovnou od vrobce, aby si tam mohl lovk nahrt novj verzi firmware a zrove to pouvat s njakou odbdobou RMS software pmo od SCX. Sice by asi pili o st prodej potadel, ale zase na druhou stranu by mohli bez problm upravovat funkce firmwaru bez ohledu na star verze a zskat penze z prodeje softwaru.

Nachystejte uzene, na sndani jsem zptky!
Editoval Eso Rimmer dne 21-03-2009 09:43
296134546
kmasita
len

Vloeno dne 21-03-2009 18:03
Prosm t konkrtn verzi firware neznm jeliko pouvme nkolik jednotek ( star i novj) a ty problmy s menm se prakticky tv stejn. Nkdy se to teba rapidn zhor tak zresetujeme ten panel a zase teba chvly dobr. SCX je prost poteba brt jako hraku, samozejmn jak se zane zvodit vdycky tam jsou velk emoce smiley a musme to brnit ped pokozenma aby nm to nerozlapali smiley
mgrkelly
len

Vloeno dne 22-03-2009 14:58
Eso Rimmer napsal:
kmasita:
A jakou verzi firmware v jednotkch mte? Jestli to s tm taky nesouvis.
...

Prosm, jak se d zjistit verze firmwaru?
mgrkelly
len

Vloeno dne 24-03-2009 21:36
Tak jsem si objednal ten interface pmo u Oleho Seeberga. USB verzi. Myslel jsem si, e uetm a e to objednm bez kblku za 25 Euro, ale on je to pevodnk - seriov na USB port. Po hledn na netu jsem ho nakonec piobjednal. Za dva dny - dnes v ter to pilo. Chvilka bastlen, hledn driveru a pokusy s demo verzemi PCLC a RMS. Vsledek - pesn kad devt projet kolo se zapot jako projet - libovoln autko. Nesetkal se s tm nhodou nkdo?
Asi ne. Ani Ole ne. Odkzal m na programtora PCLC. J pouval obyejn control unit (bez PitStopu) a buto si nerozum s tm interfacem nebo je vadn. To u mi ale doly z reklamace dly PitBoxu (tankovac ulika, startovn rot a control unit s ukazatelem paliva) a s nima komunikace bez problmu. Jedin skvrna na krse byla, e jedna drha (ta vzdlenj od dc jednotky) na startovn lajn registrovala prjezdy aut velmi sporadicky. e by opt reklamace? Dal msc bych to nevydrel. Po skouknut stev obou rovinek jsem vyjmul magnet z jeho msta a pilepil ho obrcen z druh strany drky. A ono to funguje.
No a te u mi jenom zbv podit si plnou verzi PCLC. Kecm - jet propojit dc jednotky.
Ty u jsou spojeny, dky kblku, co jsem si nechal vyrobit v prci dle http://eng.slotbaer.de/SCX/MasterSlave.html. Pln verze zatm mus pokat.
mgrkelly sem pipchnul tento obrzek:

Editoval mgrkelly dne 27-03-2009 19:51
Eso Rimmer
len

Pspvk celkem: 71
Bydlit: Brno
Registrovn od: 20.12.08
Vloeno dne 28-03-2009 13:17
Firmware: Pi stisknutm tlatku MODE pipoj jack trafa a jednotka na displeji uke jak verze firmware v n je. Novji verze maj 0.23. Co je v nich konkrtn za zmny oproti starm verzm se mi ale nikde najt nepodailo. Jen to, e nkomu myslm nelo nastavovat brdn u aut na druh jednotce a pokud nejsou ob pit jednotky v0.23, tak spolu nekomunikuj. Nevm jestli funguj pokud maj star firmware shodn verze.

Nachystejte uzene, na sndani jsem zptky!
296134546
Petr L
Administrtor

Vloeno dne 28-03-2009 17:04
K pipojen do Carrera ( Lap Counter Carrera 30342) by ml stait kabel TTL-232R a konektor PS/2 - nklady cca 800 K. Je to stejn kabel jako na strnkch Pc Lap Counter.

Editoval Petr L dne 29-03-2009 10:54
mgrkelly
len

Vloeno dne 29-03-2009 22:41
Petr L napsal:
K pipojen do Carrera ( Lap Counter Carrera 30342) by ml stait kabel TTL-232R a konektor PS/2 - nklady cca 800 K. Je to stejn kabel jako na strnkch Pc Lap Counter.

Nevm jak u Carrery, ale k SCX interfacu jsem ptral po tomto kblku a nael jsem bu , e ho nabzej za lenou cenu (666,- bez DPH a vce), nemaj ho skladem nebo maj 3,3 V variantu. A k tomu si pipoti potovn. Tak jsem nakonec podal o pibalen kblku k tomu interfacu za 25 (skoro 700,-).
mgrkelly
len

Vloeno dne 29-03-2009 23:12
Tak jsem "ho" podil - PCLC samozejm. Okamit po zaplacen piel aktivan kd. Hned jsem ho pouil a u jsme "blbnuli" cel rodina. Z pit stop ovldacho panelu jsem sundal zobrazen paliva pro ti auta, a ns neru a u to jenom huelo. U vjezdu do box jsem nakonec udlal to sam, co u clov rovinky. Pehodil jsem magnet na druhou stranu "kolejnic" a otoil. Mon to mli schvln, aby to neregistrovalo rychl vjezd do box, ale nm to nkdy neregistrovalo vbec a mohl ses snait sebevc pomaleji. Te to registruje kad vjet do box 100%. Pro lep domc jedn toho snad u vc udlat nemohu, snad jen roziovat mnostv dl drhy. Dky vem a zvlt pak Eso Rimmerovi, jeho upozornn je realizovno (zabudovn interfacu do jednotky) a dky nmu pouvm k editaci drhy Ultimate Race a nikoliv "asi" Slotmana?, kde jsem si taky dodlval rozmry dl drhy, ale nebylo to ono, protoe je to na analog. Take us a bacha na pekvapen v F1. smiley
Petr L
Administrtor

Vloeno dne 30-03-2009 00:05
Jo to m pravdu, ale u Carrera potebuje Lap counter za cca 1500,- a ten stejn ( funkn) kabel originl Carrera k tomu koup za 2000,- take 666 ,- bez dan + potovn je docela lcesmiley

strana 1 z 2 1 2 >
Pesko do fra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorsk prva
Administrtoi

TOPlist

DDM HRADEC KRLOV

Seznam novinek
Kalend
BPA Gallardo + Vsledky