AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 07:26:37 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Dráhy (stavba apod.) | Dřevěné dráhy
strana 8 z 14 << < 5 6 7 8 9 10 11 > >>
Autor RE: Stavba dřevěné dráhy
Standa82
člen

Příspěvků celkem: 113
Registrován od: 15.06.08
Vloženo dne 23-09-2009 22:00
Pro Vítka. Ano je to málo informací, neuvědomil jsem si to. Připravím seznam dílů (náhled na část dílů je níže - úmyslně rozostřeno) a vše co bude potřeba, aby měl každý představu o co jde. Měděné pásky tam nebudou, buď tam budou ploché pletené vodiče, nebo jiná podobná náhrada.
Pro ALSracing. Chci se pro začátek soustředit na koncového zákazníka, tuzemského nebo zahraničního (střední Evropa). Prodej přes Internet s pobočkou v cílovém státě (právě kvůli ceně dopravy). Prodej přes distributory, ani obchody není možný – jsou to mistři světa a o výrobcích si myslí, že jsou to potomci (neuvědomují si, že je ti potomci živí). Nabídka na Internetu musí být podpořena velkým množstvím natočených videí, 3D zobrazení zboží, podporou na výstavách a nějakou tou známou osobností. Teprve při zájmu zákazníků napadne sem tam nějakého obchodníka, že by rád aby i on měl z tohoto obchodu nějaký ten zisk.
Pro Petra L. Ano je to tak, jde o kombinaci sériovky a výroby na zakázku. Při výrobě na zakázku to nebude vyrobené hned, ale chtěl bych, aby to bylo tak dobrý, že si každý těch asi 14 dní počká (+ doprava). Jestli to budou akceptovat nevím, ale nikdo nic takového nenabízí tak snad ano.
Pro JMS. Díky za přání. Pojem dřevěná dráha je spojen s pevnou dráhou – to se bude špatně bourat. Co kdybych použil místo slova „dřevo“ něco jiného. Na obrázku jsou navržené moduly, vypadá to jako „dřevo“? Nejde o pevnou stavbu, ale o stavebnici. Například okruh v Barceloně sestavený z těchto dílů na ploše 4 x 10 m by mohl stát asi 25.000 Kč a to je včetně krajnic, svodidel trávníčku atd… Stejný okruh v SCX digitál by stál možná řádově víc!

Vývoj komponentů pro českou digitální autodráhu.
Standa82 sem připíchnul tento obrázek:

www.slotcar.cz
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 23-09-2009 22:15
To Standa82, tak ten výraz dřevěná nepoužívej. Je to přece modulová dráha vyrobená ze dřeva. Nebudeš první, Plazidus to tak má také.

Ohledně ceny: Barcelona na ploše 4x8 m ve čtyřdráze vyšla v materiálu včetně 8 aut a 4 ovladačů Parma před letošním navýšení MOC Carrera na necelých 70 000 Kč smiley

http://132slotcars.blogspot.com/
Standa82
člen

Vloženo dne 23-09-2009 22:18
Myslíš v analogu nebo digitálu? A ta cena je včetně vnitřních a vnějších krajnic a mantinelů?

www.slotcar.cz
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 23-09-2009 22:48
Stando v analogu, komplet včetně krajnic ve všech zatáčkách z obou stran, mantinelů ve všech zatáčkách na vnější straně, sponek na čtyřdráhu, příchytek k podkladu atd.

V digi s pitboxem, aby se dalo trochu předjíždět bych to viděl tak o cca 35 000,- dražšísmiley

ALSracing
člen

Příspěvků celkem: 49
Registrován od: 25.06.08
Vloženo dne 24-09-2009 03:06
Pro ALSracing. Chci se pro začátek soustředit na koncového zákazníka, tuzemského nebo zahraničního (střední Evropa). Prodej přes Internet s pobočkou v cílovém státě (právě kvůli ceně dopravy). Prodej přes distributory, ani obchody není možný – jsou to mistři světa a o výrobcích si myslí, že jsou to potomci (neuvědomují si, že je ti potomci živí). Nabídka na Internetu musí být podpořena velkým množstvím natočených videí, 3D zobrazení zboží, podporou na výstavách a nějakou tou známou osobností. Teprve při zájmu zákazníků napadne sem tam nějakého obchodníka, že by rád aby i on měl z tohoto obchodu nějaký ten zisk.

Filozofie i úvaha dobrá....s tímhle nelze nesouhlasit.smiley
Nicméně přeju opravdu hooodně štěstí.
www.alsracing.net
JMS
člen

Příspěvků celkem: 349
Registrován od: 21.03.07
Vloženo dne 24-09-2009 07:41
Stando,
ty dřevěné dráhy jsou dnes konstrukčně všechny, jako stavebnice.
Třeba na MS v Itálii, Revůci, nebo loni v Anglii, to vypadalo asi tak.
Dráha je stabilně někde v klubu,ale tam by se asi těžko směstnalo kolem 150 lidí.
Pronajmou si prostory-halu na basket, hotelový sál, nebo prostory v nákupním centru a dráhu převezou tam.
V Itálii to vypadalo, tak, že než jsme se po závodech pobalili, tak už byla dráha rozebraná a v Revůci to samé.
Je to vždycky takový smutný pohled, ale tak to je.

JMS
www.blueking.cz
Standa82
člen

Vloženo dne 24-09-2009 08:25
Jak jsou velké ty jejich díly (dá se to postavit doma na ploše 2x2 m)? Já počítám se velikostí dílů maximálně 60 x 60 cm. Většina dílů bude velikosti asi 30 x 40 až 30 x 60 cm, ty menší 15 x 40 cm. Tedy na „tokové to domácí stavění“ smiley

www.slotcar.cz
JK
člen

Příspěvků celkem: 226
Registrován od: 09.09.09
Vloženo dne 24-09-2009 09:00
Menší díly = větší problémy s roviností a spoji. JMS i ALSR to napsali narovinu. Podobných výrobců spousta kupujících málo a prosadit se v cizině je dnes nemožné.
Položené na zemi je to k ničemu a složené to zabere víc místa než plast. Taky je to t욚í. Plast můžeš kdykoliv rozšířit na víc drážek a mᚠneomezenou možnost změn. Atakdále.
Pepino
Super Administrátor

Příspěvků celkem: 1154
Registrován od: 13.09.06
Vloženo dne 24-09-2009 09:52
Stando,
nepřekpokládám, že tímto budeš moci konkurovat spotřebním plastovým digi autodráhám (SCX, Carrera, Scalextric) právě kvůli tomu, že je to dřevo a pro děti a jejich rozložení a složení je plast lepší, protože nepotřebují pomoci od starších, nepotřebují tak velký prostor a navíc si digi podle mě neužiješ na 2 drážce (viz rozostřené snímky)

Vím, jsem naivní, ale osobně sháním digi dráhu cca 4 x 2 metry, dřevo, 4 drážky s pit boxem a slušnými ovladači a jsem ochoten do ní investovat max. 30.000,- Kč smiley

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
Standa82
člen

Vloženo dne 24-09-2009 11:43
Modulová „dřevěnᓠdráha Slotcar.cz, říkejme jí MDD dráha (stejně jako říkáme LED diody), bude na zem. Bude t잚í, ale spojovat jde jednodušeji, než některé plastové, tady problém není.
Neomezené možnosti nejsou v plastu (musí se udělat forma). Pro MDD se naprogramuje CNC, vytvoří síky podle zadání v editoru atd. V editoru dílů si každý navrhne, co potřebuje. Pokud bude zájem, bude se rozšiřovat seznam standardních dílů.
Např. objednávka: Sháním digi dráhu cca 4 x 2 metry, dřevo, 4 drážky s pit boxem a slušnými ovladači a jsem ochoten do ní investovat max. 30.000,- Kč.
Asi takhle by měla vypadat objednávka pro Slotcar.cz. Plus výběr dílů a aut v editoru tratí. Ovladače budou pochopitelně kvalitní bezkontaktní! Cena vypadá přiměřeně.
Nestyďte se a šíjte do toho, je to pro mne důležité! Jak jinak tomu vychytat mouchy a zjistit jestli je to prodejné.

www.slotcar.cz
Pepino
Super Administrátor

Příspěvků celkem: 1154
Registrován od: 13.09.06
Vloženo dne 24-09-2009 12:45
Stando,
ještě připomíka, osobně mi přijde mnohem praktičtější systém např. Slotfire, kdy jsou jednotlivé moduly dělány jako 1 deska a tudíž z toho sestavíš stůl než mít malé díly (jak píšeš 60 x 60).

Protože je pak mnohem snadnější postavit to do vzduchu a mít to jako "stálou dráhu".

http://www.slotfire.de/rennmodule.html

Ale to je jen můj názor a více méně požadavek. Ano vím, ne každý chce stálou a spíše chce přestavovat a dělat nové okruhy.

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
ALSracing
člen

Příspěvků celkem: 49
Registrován od: 25.06.08
Vloženo dne 24-09-2009 13:18
Standa82 napsal:
Modulová „dřevěnᓠdráha Slotcar.cz, říkejme jí MDD dráha (stejně jako říkáme LED diody), bude na zem. Bude t잚í, ale spojovat jde jednodušeji, než některé plastové, tady problém není.
Neomezené možnosti nejsou v plastu (musí se udělat forma). Pro MDD se naprogramuje CNC, vytvoří síky podle zadání v editoru atd. V editoru dílů si každý navrhne, co potřebuje. Pokud bude zájem, bude se rozšiřovat seznam standardních dílů.
Např. objednávka: Sháním digi dráhu cca 4 x 2 metry, dřevo, 4 drážky s pit boxem a slušnými ovladači a jsem ochoten do ní investovat max. 30.000,- Kč.
Asi takhle by měla vypadat objednávka pro Slotcar.cz. Plus výběr dílů a aut v editoru tratí. Ovladače budou pochopitelně kvalitní bezkontaktní! Cena vypadá přiměřeně.
Nestyďte se a šíjte do toho, je to pro mne důležité! Jak jinak tomu vychytat mouchy a zjistit jestli je to prodejné.

Tak jo nebudu se stydět...smiley .... a asi budu opět nepříjemnej.
Když vezmu tu Pepinovu poptávku...dráha nějaké specifikace do 30k. Vím že to na co se zeptám není pěžně zveřejňovaná info, ale jakou máte výrobní kalkulaci. Tedy jaký procento zaberou výrobní náklady (materiál, mzdy a režie, pořízení technologií) nebo opačně kolik procent je Vᚠoperační prostor, tedy kolik Vám zbude po uhrazení nákladů. Nemusíte mi odpovědět, ale řeknu toto. Pokud nemáte po odečtení všech nákladů k dispozici 15-20 tisíc z těch třiceti, tak se ženete do šíleného ekonomického problému. A jestli věříte tomu že to bude fungovat tak že si někdo dráhu vyzálohuje a tudíž že nebudete potřebovat hodně vysoký provozní kapitál, tak se krutě mýlíte. Tohle funguje obzvláště dnes velmi nespolehlivě. A poslední věc. Bude to plný elektroniky....jak máte vyřešené CE, tedy hlavně EMC kompatibilitu. Předpokládám že víte kolik peněz stojí atesty. A prodejem bez nich riskujete obrovský problémy. Ono totiž i kdyby to bylo vše funkční, skvělý, lidem se to líbilo a bude to prodejný, tak počítejte s tím, že na Vás někdo z obchodníků, kterým vezmete kšeft z prodeje jejich plastu rychle pošle odpovídající instituce!!!smiley
Víte já jsem tak trochu skeptik, ale vím proč. Dělal jsem roky kvalitní elektromechanický výrobky a díky asijským producentům a tuzemským obchodníkům se denně dívám na neprodejný sklad za cca jedno mega. Tak abyste nedopadl podobně. Já to ale naštěstí ustál, ale jen díky tomu že teď dělám věci u kterých když na to přijde jsou vstupní náklady do 10% a tak v nejhorším případě mohu ze sta kusů 90 vyhodit aniž bych prodělal!!!!smiley Jo a dělám vše ve svý režii, tedy žádný subdodavatelé, žádný kooperace, žádný nájmy za prostory, žádný leasingy, prozatím i žádní zaměstnanci a vše na svých strojích. Takže když není kšeft, jsem schopný dlouho vydržet a získat třeba čas na vývoj nových věcí.
Vy ty dráhy můžete dělat kompletně ve své režii?
A než se to celé (měl jsem sí cca šesti prodejců po republice, nějaký zaměstnance a věci tak kvalitní, že leckde fungují i po 15letech s minimální poruchovostí) během cca jedinýho roku zhroutilo stihnul jsem firmu technologicky přezbrojit. Dnes se elektronické a materiálově či energeticky náročné výrobě vyhýbám jako čert kříži. smiley
To do čeho se pouštíte je moc hezký produkt, ale ekonomická sebevražda!smiley
Nicméně byl bych rád kdybych se mýlil a Vám se vše podařilo na 110 a víc procent tak jak jste si to asi vysnil.
www.alsracing.net
Standa82
člen

Vloženo dne 24-09-2009 15:56
Co se týče velkých dílů (Jako Plazidus), tak touto cestou nejdeme. U nich jde o výrobu za hodně penízku v malém či menším množstvím, a pokud se nepletu, tak to mají jako bokovku k výrobě nábytku. Jinak se ale nebráním, aby si každý v editoru dílu navrhnul i díl velký. Jde o jinou filozofii – navrhni si vlastní dráhu (set).
Jinak předběžné kalkulace včetně subdodávek máme, jinak bych o tom nepsal. EMC kompatibilitu dělat budeme, už jsem jí dělal pro elektroměry, počítadla návštěvnosti a síový spínací systém. Je to drahý, ale jde to udělat na všechny komponenty najednou (za předpokladu, že vše funguje jak má.)

www.slotcar.cz
zeli
člen

Příspěvků celkem: 15
Registrován od: 01.06.07
Vloženo dne 30-09-2009 07:36
Vývoj SLOTCAR sleduji už dlouho - fandím, ale moc nevěřím. Výhledově bych měl zájem o kompletní elektroniku za předpokladu, že bude snadno zastavitelná do formulí - ostatní auta mne prakticky nezajímají. Koncept MDD mne moc nepřesvědčil - z dostupných informací je hlavní devizou pouze povrch "dřevo" a možná cenová výhodnost. I když po mém propočtu vycházejícím ze zmíněného okruhu v Barceloně na ploše 4*10 m - tj. cca 40 m dráhy stál jeden modul 0,6 x 0,6 m cca 300 až 500 Kč - z toho plyne, že 6 ti metrová dráha by stála cca 3 až 5 tisíc + auta, régly a elektronika. A v tuto chvíli je to na ceně setu libovolného výrobce. A kdo si to koupí? Dětem na hraní? Ten kdo aktivně jezdí už doma něco má a spíš bude investovat do modelů a techniky, případně rozšíření. Ten kdo jezdí "závodně" v klubu doma dráhu nepotřebuje a nebo je tak zanícený modelář, že si zbastlí něco sám. Osobně ani po třech letech nevím kudy se s dráhou vydat. Jestli do variabilní stavebnice kopií reálných oruhů a nebo jednoduché "designové" sestavy plošných prvků na bázi SLOTFIRE 200 - jen vím, že určitě digitál. Myslím, že jedním z hlavních momentů MDD by mělo být maximálně jednoduché sestavení - do 5 minut dráhu postavit, hodinku si zajezdit a do 5 minut vše uklidit - tak mne napadá způsob spojování dřevěných modulů na principu "click" systému plovoucích podlah, ale to by musely být pravé i levé zatáčky - tj. zase nemístná komplikace. Holt vymyslet optimální systém není sranda.
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 30-09-2009 09:26
To Zelí, za 5 minut nepostavíš ani běžnou plastovou dráhu bez mantinelů a krajnic, tak to nechtěj po jiné, která v zásadě funguje na stejném principu.

Osobně si myslím, že pokus o výrobu dřevěné dráhy je plýtvání energií a pokud by byla přecejenom poptávka, v klidu bych to nechal na bedrech truhlářům. Když to zvádají nábytkáři jako třeba Plazidus, určitě by to zvládli i naši domácí výrobci.

Daleko důležitější je perfektně fungující systém, včetně podpory, který je možné instalovat do jakékoliv dráhy. Ušetřenou energii kterou se plýtvá na dřevěnou dráhu bych investoval do vývoje, testování a zahájení výroby výhybek pro běžně dostupné systémy drah a případně pro přípravu služby na instalaci výhybek do nestandardních drah. Zároveň by asi nebylo od věci - pokud je systém tak jak bylo deklarováno dostatečně univerzální, připravit i varianty systému, pracující s chipy a výhybkami i jiných systémů, než SCX, který je sice velmi rozšířený, ale má i své odpůrce ( a já je chápu ).
To je to, co bude takřka každý kdo se cestou tohoto systému vydá, řešit a málokdo z vlastních zdrojů bude schopný realizovat.

Editoval Petr L dne 30-09-2009 12:59
JK
člen

Příspěvků celkem: 226
Registrován od: 09.09.09
Vloženo dne 30-09-2009 09:29
Mě přijde že výhoda dřčevěné dráhy je jen při vícedrážce a samozřejmě s konstrukcí nad zemí a v dokonalé rovině. Kdo má málo místa tak si modul 60x60 domů asi taky nepořídí a třeba pro dítě bude i tak malý modul těžký. Celkem je to hezká myšlenka ale ALSR to napsal přesně = ekonomická sebevražda. Přeju Standovi hodně štěstí.
zeli
člen

Příspěvků celkem: 15
Registrován od: 01.06.07
Vloženo dne 30-09-2009 10:00
Plný souhlas s Petrem L - perfektně fungující kompletní systém s podporou a možností libovolné instalace - vlastní dráha je pak to nejmenší - stoláren vybavených CNC mašinami znám několik a za náklady mi vyrobí cokoli si vzpomenu - stačí obrázek v dwg.
Těch 5 minut je jen hozená rukavice, námět v čem by mohla být jedna z výhod MDD - méně času na setavení, více na ježdění.
Standa82
člen

Vloženo dne 30-09-2009 21:58
Velikost dílu MDD je různá 0,6 x 0,6 m je největší díl 90st zatáčka (to už je opravdu velký díl). Všechny ostatní jsou menší. smiley Ceny rovinky velikosti 0,6 x 0,3 m by měla být asi 350 Kč. A může to být díl s vyhybkou, krajnicemi trávníčkem atd. smiley Sestavování dílů je jednodušší než u většiny plastových dílů viz http://www.slotcar.cz/slotcar_draha/index.htm návrh z 10.5.2009.
Myšlenka „více času na ježdění, méně na sestavení“ je trefná, nebo díly jsou „vše v jednom“. Ta dráhy bude sestavená fakt rychle.
Dnes mne napadla tato myšlenka. Pokud vyrobím různé MDD díly s přípojným panelem, které bude možné připojit k různým analogovým drahám (prostě doplním analogové dráhy o modul s vyhybkou nedesignovaný pro upravovanou dráhu) a upravím analogová auta na digitální, mohl bych „přetáhnou“ ty co by rádi z analogu na digitál, ale nemají tolik korunek? Co rozvinout tuto myšlenku (vím, že se dělají digitalizační sety). smiley

www.slotcar.cz
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 30-09-2009 22:35
No ale to je to co se ti snažím neustále sdělit, nevrhat se pořád do výroby dráhy ale do výroby konverzních setů, které pasují na běžně vyráběné dráhy. Většina lidí začne na analogu, nebo ho již má a hledá jak přejít na digi s co nejmenší námahou a náklady. Je to logické.
Snad každý výrobce dělá digitalizační set, Ninco snad ani jinak digitál nedělá.
Konverze dráhy je vlastně výměna BB s ovladači a zrojem a dál instalace výhybek, pitboxů atp. Pokud to lze řešit pouze výměnou stávajících dílů kus za kus, není problém.
Krom SCX se většinou konverze auta sestává z toho, že se vyvrtá( pokud již v podvozku není ) díra, osadí chip a je to. To zvládne také skoro každý.

Již se objevují, ale mimo výrobce digitálů, dokonce duální dráhy - s přepínáním digi/analog. V podstatě je to směšné šaltováni napájení, ale vždy to drhne u ovladačů a u počítání kol. To pořeš tak, aby se jelo na jedny ovladače a počítalo nehledě na to zda je v provozu analog, nebo digital a buděš mít náskok.

Standa82
člen

Vloženo dne 30-09-2009 22:53
Výrobu konverzních setů, nevidím jako problém. Jediný problém vidím v přestavbě analogového vozu na digitál (důvod je šetření korunek). Jsem schopný udělat miniaturní čip, který se „někam“ do auta (formule) dá, IR LED na drátku nalepí (zataví) k otvoru. Jenomže takhle to mohou dělat modeláři. Ale co ta většina, nešikovných, kteří to neumí? Pokud ten čip má být za přijatelnou cenu, tak to musí být pro víc lidí, než jen modeláře a šikulky. Co s tím? Najde se u nás a ve střední Evropě tolik modelářů, aby se dalo ročně vyrábět minimálně 2.000 čipů (speciálních pro přestavbu analogových vozů, třeba i nových)?

www.slotcar.cz
strana 8 z 14 << < 5 6 7 8 9 10 11 > >>
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky