AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 07:09:14 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Dráhy (stavba apod.) | Dřevěné dráhy
strana 10 z 14 << < 7 8 9 10 11 12 13 > >>
Autor RE: Stavba dřevěné dráhy
Honza65
člen

Příspěvků celkem: 164
Registrován od: 05.04.07
Vloženo dne 15-06-2010 09:14
Jirko trochu inspirace z Itálie.Je to sice plast,ale parádně udělaná tra.smiley
Editoval Pepino dne 15-06-2010 14:41
ALSracing
člen

Příspěvků celkem: 49
Registrován od: 25.06.08
Vloženo dne 17-06-2010 13:19
Jirka napsal:
Upustil jsem od samolepící folie na troleje, chtěl bych aby to bylo trvanlivější a možnost jezdit i s maketama s větším proudovým zatížením. Při skladování jsou ty pásky moc choulostivé. Kamarád mi už vyrábí frézku na zahloubení ale řeším materiál, rozhodně se mi nechce draze platit stínění. Spíš sháním plochou měď z nějakého staršího trafa apod. Kdyby jste někdo o něčem věděl za rozumnou cenu, tak mi prosím dejte vědět.smiley

No nevím, ale plochá měď z trafa bude asi nanic, protože to bude moc tlustý a v tom profilu to budeš těžko tvarovat. Řešením by bylo použít malou ruční válcovačku a pásek si naválcovat třeba z měděnýho elektrikářskýho drátu. Jeden takový strojek tu mám a teď jsem zkoušel vyválcovat tenký měděný pásek z drátu. Funguje to! Rovný pásky jdou v pohodě, otázkou je najít finesu jak to udělat i do zatáček (mělo by to jít taky)
Z jedničky drátu to dělá 3mm šířku a desetinu síly. Odhaduju že z většího průměru drátu bude pásek adekvátně silnější.
www.alsracing.net
Jirka
člen

Příspěvků celkem: 417
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 17-06-2010 21:24
Na to rozválcování už jsem taky myslel a tak jsem se začal poptávat kolegů na něco levnějšího průřezu aspoň 4 lépe 6. Potřeboval bych aspoň 100 metrů. Když to půjdu koupit tak to je pořád příliš drahý. Jinak plochá měď z traf se běžně používala na dráhy, ve Slaném to máme do dneška a myslím, že je z toho trolej i na Podbabě. Ohýbačka na poloměry by se dala vypůjčit, vím o ní.
Díky za nápady, protože sehnat materiál cenově dostupný pro domácí dráhu není nic snadného a vím o lidech, kteří by se jinak do stavby dráhy taky pustili. MDF desky jsou celkem levné, a všechny pomůcky se dají vyrobit. Příští týden bych měl mít hotovou frézku, tak dám vědět.

Závod je život, to co je před či po něm je jen čekání.
tel. 723577484
Jirka
člen

Vloženo dne 25-02-2011 19:50
Trénink na Krušnohorský pohár v domácích podmínkách:
http://www.youtube.com/watch?v=PgSl0ImcmM0

Na dráze však zbývá ještě hodně práce.

tel. 723577484
Honza65
člen

Příspěvků celkem: 164
Registrován od: 05.04.07
Vloženo dne 26-02-2011 08:34
Moooc hezký,pak se člověk může o závodech snažit nevím jak a oni mají natrénováno.
No řekl bych že jseš asi jediný,(myšleno v CZ)kdo v domácích podmínkách dotáhl stavbu dřevěné dráhy dokonce a na takové úrovni.,,Smekám a klaním se."smiley
ALEXone
člen

Příspěvků celkem: 41
Registrován od: 01.03.11
Vloženo dne 06-03-2011 20:22
Nazdar lidi,začal sem koukat po nové dráze, dvě carrery nejsou vončo a přišly celkem draze.Hledal jsem tudíž na netu a skončil TADY.Zvládnu dráhu vystrouhat,ALE nějaký detail připojení,časomíry a ostatních el. věcí sem nenašel.Nebudu a hlavně nechci stavět něco menšího na zkoušku mám stolárnu celkem místa tu je,takže prosím o radu.Ty vodiče ,našel sem stínění od 3M to je lata jak prase,je něco levnějšího?Jakmile zjistím co s tím začnu na tom vrčet.
ALEXone
člen

Vloženo dne 06-03-2011 20:34
Jenom pro ty borce, co se chystají do toho vletět tak tu MDF zkuste třeba DŘEVO TRUST,nebo KILI jsou to prodejci plošných materiálů a bez problému tam nakoupíte i bez ŽL.A hlavně za úplně jiný prachy než v Baumaxech ,Obi a tak.
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Vloženo dne 07-03-2011 09:06
3M neni zrovna levná firma, ale tyto vodiče nebudou nikde moc levné, proto právě většina stavitelů na doma používá samolepicí měděné pásky.
Kontakt na výrobce najdeš na webech stavitelů drah, atp

http://www.armchairracer.com.au/TrackConstruction/trackconstruction.htm

http://www.copperbraid.co.uk/slot_car.php

u nás zkus Prakab, něco mají. Jo a pokud chceš aby ti fungovaly magnety, měl by ten materiál obsahovat železo (3Fe + 1Cu), což také není pravidlem.smiley

Editoval Petr L dne 07-03-2011 09:33
http://132slotcars.blogspot.com/
ALEXone
člen

Vloženo dne 07-03-2011 15:50
Kontrolní otázka,pod měděnou pásku zafrézuju svářecí drát,to byla původní vize.Pak by měly magnety fungovat.Na ty stránky sem mrkal,ale nevládnu moc anglicky(za to bezvadně rusky,co se v mládí naučíš,je teď trochu na nic smiley) Pro jednoduchost bych radši volil lepítko,ale ty magnety.
ALEXone
člen

Vloženo dne 07-03-2011 15:52
Každopádně děkuju,za info.
ALEXone
člen

Vloženo dne 20-03-2011 10:52
Vážení a milí spolubojovníci,nevím zdali jsem objevil Ameriku,ale právě jsem vyřešil problém s magnety na dřevěné dráze.Nalepil sem na předlakovanou mdf cucky plechu z rozřezané plechovky od ředidla,podé kusem prkna přetáhnul tmel,obrousil dohladka,nalepil a zakryl voiče a natřel barvou.Vzhledem k tomu,že drážku sem dělal podle oka (rádius asi20 cm do půloblouku),abych mohl zkusit chování v zatáčce (a taky sem spěchal,takže ty plechy jsou jen po vnitřní straně),sedí to jak prdel na hrnec.
A taky mě napadlo,že na ty rovinky je škoda tupit frézu,takže je budu dělat maflikem s jemným zubem podle rovné latě.
Zatím vše,zkusím vložit fotky.
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 20-03-2011 14:46
Posledních 6 týdnů jsem sledoval jak se staví profi dřevěná dráha a tak nějak mi různé laborování od té doby připadá jako složité objevování již dávno vyřešeného.

Právě proto pokud pominu lepení stínění, které je magnetické,což je jediná jednoduchá a elegantní cesta, tak to zafrézování drátu pod nalepený měd. pásek připadá jako rozum,né a méně pracné.

Tvůj způsob řešení je podle mne dost exotický a ani tuny kitu pod dráhou mi nepřipadají ideální, ale ...

ALEXone
člen

Vloženo dne 22-03-2011 08:44
Tuny kitu to určitě nebudou,ten plech je 0,4 a když se to na chemopren pomlátí gumovou paličkou vyrovnají se i ohyby od nůžek.Ten pokusný díl má přesně 80x80 cm a drážka r 33cm a spotřeba kitu tak 2 polévkové lžíce(lepší příměr mě nenapad.)
Hlavně nekitovat rapidem.Navíc plechy budou jen v zatáčkách rovinky budou bez,aby to frčelo.Měl sem ještě jeden nápad,hustý lak s kovovým prachem.
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 22-03-2011 10:16
No ten lak bych asi nedělal, bude to "žrát" pneu. Dráha se natírá válečkem, aby byl povrch "pomeranč" smiley

Tomnem
člen

Příspěvků celkem: 181
Registrován od: 12.11.07
Vloženo dne 22-03-2011 14:58
Nejjednoduší,pro toho kdo chce využívat magnety na dřevěné dráze,je použít magnetickou barvu.Měla by být běžně dostupná.
http://www.dj-tjwelles.cz/cz/e-shop/370560/c16528-specialni-media/magneticka-barva-250ml.html

TomᚠN. www.tomnem-slot.estranky.cz
www.tomnem-slot.estranky.cz
ALEXone
člen

Vloženo dne 22-03-2011 17:14
Samozřejmě,že ta směs laku a kovového prachu by byla překryta nátěrem na dráhu,ale magnetická barva mě popravdě zaskočila.To mění všechno,objednám a vyzkouším.
JMS
člen

Příspěvků celkem: 349
Registrován od: 21.03.07
Vloženo dne 22-03-2011 17:15
Nějak mi unikla pointa ježdění na dřevěné dráze s magnety....?
Pokud vím, tak ti co závodí s komerčkama zakazují magnety i na plastové dráze.
To už tam třeba namontujte kolík u zadní nápravy a bude to skoro jako železniční modelářstvísmiley
A ti co to nezvládnou a budou pořád lítat z dráhy ven a se přihlásí do čtvrtečního kroužku leteckých modelářů.....smiley
To říkává Standa Polič, když někdo pořád padá z dráhy.
Ale to přece k dráhovkám patří, že auto vypadne, když není v pořádku mezičlánek, kerý začíná pod čepicí a končí na konečku prstu, který mačká ovladač.....smiley
Nic ve zlém- jen to stále nemůžu pochopit, aby auto dobře jezdilo- použít magnet.smiley

JMS
www.blueking.cz
ALEXone
člen

Vloženo dne 22-03-2011 18:36
Odpověď není tak složitá,ne každý aspiruje na mistra světa,jsou mezi námi tací,kteří si chtějí udělat dráhu pro radost a mají pár aut z obchodu a ty magnety tam prostě jsou.
Zkoušel sem ty carrery na zkušebním metru dráhy a neuspokojilo mě to.
A když na to pustím děcka,budou auta za chvilku na sračku.
Nic v tom prostě nehledej,někdo má rád holky,někdo zase vdolky.smiley
Jirka
člen

Vloženo dne 22-03-2011 22:40
Tak Juro a mᚠto. My co jezdíme závody přece nejezdíme pro radost. smiley

tel. 723577484
Tomnem
člen

Příspěvků celkem: 181
Registrován od: 12.11.07
Vloženo dne 23-03-2011 00:05
Nechci Ti rozmlouvat ,,magnetickou“dřevěnou dráhu,ale ani na ní auta z krabičky nepojedou nijak valně.Taky jsem se s tím dost natrápil.Kolikrát se mi auto vyndané z krabičky nebylo schopné ani rozjet.Lepší než magnet je namazaná dráha a silikonové pneu.Potom to jezdí jak má.A dětem bych pro začátek stáhnul volty,jinak to rozbijí i s magnetem.

TomᚠN. www.tomnem-slot.estranky.cz
www.tomnem-slot.estranky.cz
strana 10 z 14 << < 7 8 9 10 11 12 13 > >>
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář