AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 07:55:34 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Dráhy (stavba apod.) | Dřevěné dráhy
strana 2 z 14 < 1 2 3 4 5 > >>
Autor RE: Stavba dřevěné dráhy
Mitch
člen

Příspěvků celkem: 1003
Registrován od: 20.09.06
Vloženo dne 27-06-2007 14:45
Víš, co by mi na tu tvou poslední větu řekla bejvalka? Nadbíhaš si hrobníkovi na lopatu.smiley Ty to mᚠdoma asi hodně na háku.smileysmileysmiley
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 27-06-2007 14:50
Souhlas, komerční plastové dráhy vypadají na pohled levněji , ale pokud se člověk pokusí realizovat cokoliv delšího, nebo ve více dráhách, tak se náklady překvapivě dostávají velmi vysoko. Zatím ovšem jediný pro doma zásadní klad mají v tom, že dřevěnou dráhu nesložíš do krabice. A to je alespoň v mém případě zásadní vlastnost- bohužel.

http://132slotcars.blogspot.com/
sutor
člen

Příspěvků celkem: 359
Registrován od: 10.04.07
Vloženo dne 27-06-2007 17:54
2Mitch:
Spíš si tady hraju na hrdinu, protože vím, že na tyto stránky manželka nezabrousí ani náhodou. V reálu jsem samozřejmě v rámci možností starostlivý otec 3 nezletilých dětí, který se k automodelařině vlastně vrátil hlavně kvůli nim (oficiální verze) - co by člověk pro ty broučky neudělal, že...

2 Petr:
Nemyslím, je to jen otázka velikosti krabice – pod manželskou postel se v pohodě vejde asi 25metrová modulová trojdráha, když nebudeš trvat na dvou mostech.

Honza
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 28-06-2007 15:54
To Sutor, v tom případě je to ještě otázka úhlu pohledu manželky, co je ještě krabice a co ta velká bedna co tady furt překáží.smiley

sutor
člen

Vloženo dne 28-06-2007 16:52
Jo, to mᚠpravdu, manželky a ženy vůbec se vyznačují poněkud odlišnou optikou, především na naše záležitosti...

Mimochodem, dnes jsem se vrátil z Německa, kde jsem si zajezdil na dřevěné dráze ze tří modulů od Plazidu (celkový rozměr cca 4x2m, trojdráha, celková délka trati 16,5m). Ve srovnání s mou Carrerou Exclusive je to opravdu bomba a úplně jiné poježdění. Ale na druhou stranu zase možnost změny tvaru a velikosti dráhy u plastové autodráhy podle okamžitého rozmaru vlastníka má rozhodně něco do sebe. Tak vlastně nevím, čemu dát přednost...

Honza
Editoval sutor dne 29-06-2007 08:49
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 28-06-2007 22:18
A co takhe to, co mi již dlouho vrtá hlavou? Modulovou čtyřdráhu z plastu? Velikost modulu cca 1,5 x 0,5. Lehké, tenké, odolné, variabilní a v případě pečlivého zpracování a volby materiálu velmi elegantní. Vypěněné PVC desky mi Honza rozmluvil, již hledám jiné materiály....... například matný polykarbonát.

Mitch
člen

Příspěvků celkem: 1003
Registrován od: 20.09.06
Vloženo dne 29-06-2007 07:18
Já bych kdybych něco takového dělal asi bych si vybral jako materiál Novodur. Je velice pružný, otěruvzdorný a velice dobře se opracovává. Jen je krapet dražší. 5mm deska 1mx2m výjde asi na něco přes 1300Kč a 8mm asi 1900Kč.
sutor
člen

Vloženo dne 29-06-2007 08:54
Modulový plast ani náhodou, mělo by to nevýhody obou řešení - špatná dráha + její neměnnost. Je to buď tak nebo tak, ale asi nakonec zůstane jen ta plastovka a dřevo mě bude lákat dál...

Honza
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 29-06-2007 14:43
Myslím, že vhodně voleným modulem- jak půdorysem, tak tvarem dráhy slotu v každém modulu by se dal udělat celkem variabilní systém. Vždy i ty dřevěné dráhy nejsou z jednoho kusu a ty komerční jsou sestavené také ze sady modulů. Pokud by plast nebyl na povchu hladký a při vhodné tloušce by to nemělo být špatné ne? Nebo mi uniká nějaká u autodráhy nezastupitelná vlastnost dřeva? Vždy ani to dřevo většinou není dubová fošna, ale lisované piliny a třísky s lepidlem.

Neberte to prosím nikdo jako provokaci, nebo neustálé rýpání, já se jenom rád na věci dívám odjinud než je zvykem, občas se to vyplatí........... No a tady mi v hlavě visí otázka: proč vlastně to dřevo a nikdy jinak?

Editoval Petr L dne 29-06-2007 14:49
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 29-06-2007 16:07
Pánové, nedělejme si iluze, že tady objevíme Ameriku. Myslím, že nejlepší variantou je přejmout vyzkoušený systém - materiál, rozměry atd. a pokusit se ho v domácích podmínkách zrealizovat co možná nejlevněji.
Z jiných aktivit (stavba reprosoustav) vím, že něčemu se konkurovat nedá - za prodejní cenu neseženete ani součástky, ale u určitých konstrukcí můžete být až na 30% prodejní ceny. Analogicky to platí i zde.
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 29-06-2007 16:29
Vítku to je sice svatá pravda, ale i v reprosoustavách existují vyjimky a ne vše je ze dřeva.
Já nechci objevovat Ameriku, jenom mi nestačí k opuštění nápadu odpověď typu nech to být tak, jak to je, je to ozkoušené a funguje to.
To neberu jako argument zhruba od tří let a protože jsem zatím nikdy naslyšel co je na tom dřevu vlastně jinak, myslím že jediné proč je to dřevo super, je to, že dráha se nekroutí a neklepe, má citlivé rádiusy, dost místa a pořádné rovinky. Ale to musí jít i v plastu, pokud se zvolí vhodný typ a mechanické provedení a o to mi jde.

Možná by bylo dobré celou debatu s plastem přesunout do vlákny "plastové dráhy, a to tady nepřekáží a neodvádí od tématu. Co vy na to? Jestli souhlas, prosím Adminy o přesun. Díky

Editoval Petr L dne 29-06-2007 16:50
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 29-06-2007 18:10
Tady jsme se nepochopili. Měl jsem na mysli, že nemá smysl konkurovat super levným řešením - bakelitové repráčky k PC za cenu ze supermarketu prostě nepostavíš.
A pokud neznᚠdobře vlastnosti materiálu, způsob jeho opracování apod.,pak nastupuje vyzkoušené řešení. Tzn., že bych fakt vsadil na dřevotřísku MDF a už doporučené postupy.
Napadá mně, že u plastu může být problém i s povrchovou úpravou zmiňovaným doporučeným nátěrem.
Pravděpodobně nebude takový plast běžně dostupný.
Ještě jednou možností by v návaznosti na plast mohlo být využití materiálu na bázi kompozitu.
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 30-06-2007 12:24
Vítku , kompozitu bych se bál, při troše snahy se dá nechat si na zakázku vyrobit sandwich, ale vlastnosti nejsou pro dráhu vhodné. Mne právě na těch dřevotřískách vadí to odolnost vůči vlku a lakování povchu. a nutnost nějak pořešit hrany desek. U polykarbonátu toto odpadá a povch by se dal řešít vhodně hrubým přebroušením.

Honza
člen

Příspěvků celkem: 432
Registrován od: 30.11.06
Vloženo dne 01-07-2007 20:21
Taky se domnívám, že ke stavbě dřevěné dráhy je nejlepší polykarbonát, už vzhledem ke zlomům při změně sklonu dráhy, které lze z lexanu udělat plynulé, jak je to v reálu. Lexan po přebroušení lze snadno obarvit a není nutno řešit chlupaté nepevné hrany ve slotech.
www.grafik-jan-vician.cz
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 02-07-2007 09:59
Tome, tak s tím se nedá než souhlasit, proto jsem chtěl, aby se celá ta debata přesunula do "plastové dráhy". Svět je legrační a někdy se název původního produktu stává názvem pro celý obor a jsou z toho takové zamotance.

Marek
člen

Příspěvků celkem: 43
Registrován od: 28.12.06
Vloženo dne 18-07-2007 12:01
Sutore dej nám nějakou internetovou adresu a můžem ten "PLAZID" skouknout. Na nic jsem nenarazil. Díky.

Marek
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 18-07-2007 13:38
http://www.plazidus.de/

sutor
člen

Vloženo dne 18-07-2007 14:53
Zase jsem pomalejší...

Honza
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 18-07-2007 14:56
Ale pokud jde o Plazidus, tak si myslím, že jsi byl první kdo o něm cokoliv napsal.....

sutor
člen

Vloženo dne 18-07-2007 16:10
Aby ne, zanechalo to ve mně napoprvé docela velký dojem a chtěl jsem se o něj podělit s ostatními obdobně postiženými. Kupoval jsem si tam model Mosler 900T od NSR a vyzkoušel jsem si ho na ní přímo na místě v prodejně. Navíc ta dráha měla magnetické vodiče, takže výsledek byl v porovnání s plastem i při tak krátké délce ohromující. Bylo možné si zajezdit i s race truckem od FLY a musím říci, že kdybych se nebál, co tomu vzplanutí řekne manželka (určitě by měla jinou ideu, jak eurům utrhnout drápky), tak jsem snad na místě udělal objednávku a pomohl Němcům s vylepšením jejich HDP. Ale postupem času mě to přešlo, tyhle dráhy jsou přece jenom trochu neskladné a předpokládá se jejich trvalejší stabilní umístění, a pak taky určitá nemožnost zásadnější rychlé změny tvaru - prostě jakékoliv řešení má svá pro i proti...

Honza
Editoval sutor dne 18-07-2007 16:11
strana 2 z 14 < 1 2 3 4 5 > >>
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář