Autor |
RE: Stavba dřevěné dráhy |
Jirka
člen
Příspěvků celkem: 417
Bydlitě: Holubice, Praha-západ
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 26-09-2007 22:48 |
|
|
Jen pro informaci pro ty, kteří chtějí třeba časem budovat také dráhu. Konečně jsem vyřeil přílinou klouzavost. Vodící dráky jsem přelepil krycí páskou a dráhu dvakrát převálečkoval novým nátěrem směsí matného bílého latexu a matného černého balakrylu mírně zředěných. Pak jsem to ji nelakoval.Nyní to jezdí podle mých představ, dráha nekloue, neodírá se a kolejničky jsou ve výce či mírně pod úrovní dráhy, take podmínky jsou totoné se závodními dráhami a můeme vesele tunit a testovat. |
|
Autor |
Jirka
člen
Vloeno dne 12-12-2007 23:56 |
|
|
Tak vzhledem k tomu, e nás manelka pod pohrůkou, e přelepí popisné číslo domu aby k nám Jeíek netrefil donutila, abychom uloili svojí domácí dřevěnou dráhu jsem se zdravě natval a rozhodl, e postavím novou tra pod postel syna.Měděné pásky mi jetě zbyly a jen objednám MDF desky. Deska bude na kolečkách, vyjede se s ní ven a bude ze dvou částí spojených na panty. Jen řeím jak udělat to otáčení v pantech aby se mi tam vela krajinka. Musí to být rychle pouitelný i rychle schovatelný jinak budu starým mládencem.
Závod je ivot, to co je před či po něm je jen čekání. |
|
Autor |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 13-12-2007 00:35 |
|
|
Jiříku, Jiříku - dvakrát měř, jednou ře, říkával můj děda.
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
src ceska trebova
člen
Příspěvků celkem: 212
Bydlitě: Sport klub, U Koupalitě 2092, 560 02Česká Třebová
Registrován od: 02.10.06 |
Vloeno dne 13-12-2007 01:32 |
|
|
Ahoj Jiří, mám pocit,e Ty to vyřeí s elegancí Tobě vlastní - dráha bude dráhou a na pant i s uzávěrkou udělá manelku .......... Teď váně - mrkna na vlákno ohledně napájení resp. zapojení ovladačů - myslím, e k tomu má taky co říct. Díky a ahoj Petr |
|
Autor |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 14-12-2007 06:30 |
|
|
Jirko je to asi rok co jsem podobné řeení dělal tady na webu ale bohuel to nikdo neocenil, je to presně to co by řeilo tvůj problém najde to ve článkách pod názvem MODELOVÝ STŮL |
|
Autor |
Jirka
člen
Vloeno dne 14-12-2007 18:43 |
|
|
Perfekt Mitchi, to je vono.Díkes.
|
Autor |
RE: stavba dřevěné dráhy |
Tomnem
člen
Příspěvků celkem: 181
Bydlitě: Kondrac 119,258 01 Vlaim
Registrován od: 12.11.07 |
Vloeno dne 06-02-2008 07:44 |
|
|
Původně jsem chtěl zveřejnit tu mojí,,stavbu" a bude více hotová.Článek s totkama z průbehu stavby bude později.Teď jen stručně:12m dráhy na ploe 180x280cm,jedna dráka a krajina by měla připomínat Rally Monte Carlo-Col de Turini,Je to takový sen,do jaké míry se mi ho podaří uskutečnit se teprve uvidí.
Foto je současný stav.
Tomá N. www.tomnem-slot.estranky.cz
Tomnem sem připíchnul tento obrázek:
Editoval Tomnem dne 06-02-2008 07:53 |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 06-02-2008 10:17 |
|
|
Tak tu dráhu jsi mi vzal z "úst". Přesně takovou (tedy ne přesně, ale motiv Rally pro 1 vůz) jsem chtěl začít stavět v naem klubu. Rád se nechám inspirovat.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
Jirka
člen
Vloeno dne 08-02-2008 21:43 |
|
|
Bezva Tomneme, drím palce.
|
Autor |
Tomnem
člen
Příspěvků celkem: 181
Bydlitě: Kondrac 119,258 01 Vlaim
Registrován od: 12.11.07 |
Vloeno dne 27-06-2008 17:54 |
|
|
Podařilo se mi vloit krátké video mojí(stále nedokončené) dráhy na You Tube.Mám to staené na mých stránkách.Take kdo se chce podívat-http://www.tomnem-slot.estranky.cz/clanky/moje-draha
Tomá N. www.tomnem-slot.estranky.cz |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Vloeno dne 30-07-2008 09:51 |
|
|
Pokud někdo plánujete stavbu dřevěné dráhy, určitě si prostudujte tyto stránky:
http://ac2car.com/
Jsou zde nejen zajímavé dráhy pro inspiraci, ale myslím, e díky promylenému systému zdatně konkurují i digitálu
Petr L sem připíchnul tento obrázek:
|
|
Autor |
Marian
člen
Příspěvků celkem: 248
Bydlitě: Libcany u Hradce Kralove
Registrován od: 05.02.08 |
Vloeno dne 30-07-2008 10:05 |
|
|
Tolik mista doma nemam Ale je to zajimavy tip. Snad svoji drevenou 20m drahu dodelam do Vanoc, jaksi precenuji svuj volny cas. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 30-07-2008 11:13 |
|
|
No místa mají chlapci dostatek, ale zajímavějí je ten systém napájení a souběné jízdy - to mají dotaené do dokonalosti. Chybí jim jen brzda, která se po vloení diod nedá pouít, ale to by se dalo pořeit.
|
|
Autor |
Marian
člen
Vloeno dne 30-07-2008 11:18 |
|
|
V podstate tam kopiruji vlackarsky system vice drah, proto tam asi neni ta brzda. |
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 30-07-2008 15:20 |
|
|
Mně na tom vadí dvě věci. Asi to nesnese 1:24 a hlavně ta blízkost dráek. Dnes dodpoledne jsem jezdil s dětmi a dvě souběné dráky daleko od sebe jim stačí. Ale asi je to jen pro dospělé.
Tady je jetě jeden webík s dráhami. http://www.oldslotracer.com/
ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 30-07-2008 16:49 |
|
|
No ale oni to mají takto udělané proto, e mají vlastně dvě stopy: vnějí 3x a vnítřní 3x . Protoe mají auta rozliená diodou, tak mohou jezdit dvě v jedné dráce a díky výhybkám tak můou dvě auta jezdit v jedné vnitřní a jedné vnějí dráce. Druhá dvojice má zase svojí vnějí a vnitřní dráku a třetí dvojice aut také svojí vnějí a vnitřní. V závodech tak jede a 6 aut a můou měnit vnějí a vnitřní stopu. Je to docela vychytané, ale musí to být maso.
|
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 03-08-2008 22:21 |
|
|
V Jim Hunt magazine 6 je velmi pěkný článek o trojici stavitelů dřevěných dráh.
|
|
Autor |
Marian
člen
Vloeno dne 11-08-2008 10:31 |
|
|
Proc je drevena lepsi nez plastova? |
|
Autor |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 11-08-2008 15:22 |
|
|
Marian - tak to je naprosto bombová otázka !!! Jo, proč?
Já můu říct za sebe, e po zkuenostech s českou dráhou a teď s Nincem a také po zkuenostech na klubovejch dřevěnejch drahách, laboruju s moností, dát Ninco pryč a udělat si "dřevěnou" dráhu. Láká mne na tom několik věcí - jednak skoro naprostá rovina povrchu (Ninco se různě ve spojích zvedá, v zatáčkách kroutí), monost barevného stvárnění povrchu podle mého a ....a teď se to asi mnohým nebude líbit, hlavně to, e si jednotlivé dráky mohu vyfrézovat kdekoliv na trati, e nemusí být nutně rovnoběně vedle sebe a taky mohu zvolit "libovolný" poloměr zatáček.
Jen si nějak poslední dobou nejsem jistej, jak by se chovala autí v tak ostrejch zatáčkách, který bych nutně vzhledem k prostoru musel udělat. Na větině "dřevěnejch " tratích, co jsem byl, zatáčky jsou přeci jenom dost "rychlý". Abych nakonec nezjistil, e se mi stejská po magnetech.
Tak, jak je to na přiloený fotce, je to pro mne naprosto dokonalý !!!
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
HWSlot sem připíchnul tento obrázek:
Editoval HWSlot dne 11-08-2008 15:29 |
|
Autor |
Marian
člen
Vloeno dne 11-08-2008 16:53 |
|
|
Mam pro drahu pevny kout, na cca 19m, takze ji nebudu skladat ani rozkladat. Puvodne jsem tam chtel plastovou, pak jsem chtel drevenou, ted vaham. Drevena draha totizto znamena hodne casu v me stolarske dilne, a casu vzhledem k aktivitam neni mnoho.
Plastova draha by mi usetrila cas, a stejne by ta plastova draha byla na takovych konstrukcich, jako stolech, takze by byla napevno, tim padem by se nekroutila, ani nerozpojovala.
Proto se ptam, jestli jsou nejake jine vyhody, nez takovy obvykly dojem z velke dlouhe klubove "drevenky", ta uz na oko budi dojem lepsi drahy. Ale co doma v pokoji? |
|