AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 07:09:07 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Dráhy (stavba apod.) | Dřevěné dráhy
strana 1 z 14 1 2 3 4 > >>
Autor Stavba dřevěné dráhy
Pepino
Super Administrátor

Příspěvků celkem: 1154
Registrován od: 13.09.06
Vloženo dne 11-05-2007 08:42
Prvně jsem v diskuzním fóru založil nové sekce pro DRÁHY.

Za druhé, zde je odkaz na stránku, kde je např. detailně nafocen postup stavby domácího dřevěného oválu:

http://www.outriggercanoe.com/mypics/2005_1.html

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Pepino sem připíchnul tento obrázek:

155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
Autor RE: Stavba dřevěné dráhy
HWSlot
člen

Příspěvků celkem: 401
Registrován od: 20.10.06
Vloženo dne 16-05-2007 09:10
Už jsem si toho všimnul na několika domácích dřevěnejch drahách - nepravidelné vzdálenosti drážek od sebe. Na některých to vypadá velice zajímavě a tak by mě docela zajímalo, jak se na tom závodí.
Pamatuju si totiž, jak jsem kdysi na čekdráze měl křížení a vetšinou, když jsme jezdili ve dvou, tak nikdo neubíral a v 99% to končlo karambolem. Tak jsem po několika takovýchto zkušenostech, křížení už na tra nedával.

HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
http://www.hwslot.estranky.cz/
Pepino
Super Administrátor

Příspěvků celkem: 1154
Registrován od: 13.09.06
Vloženo dne 16-05-2007 09:21
Podle mě je to zpestření jízdy. Pokud nemᚠ30m 4-8 dráhu, která je vyloženě na závodění, ale jdeš do takovéto domácí dřevěné dráhy, tak je určena podle mě spíše na zábavu a "skoro" závodění než závodění jako takové. Musíš tak alespoň dávat pozor, zrychlovat, zpomalovat ... je to lepší něž je zmáčknout ovladač na full a projet to.

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
Mitch
člen

Příspěvků celkem: 1003
Registrován od: 20.09.06
Vloženo dne 16-05-2007 09:57
Podle mě je to o tom že se snaží docílit takové univerzální dráhy. Když dám příklad 3 dráhy, kterých ve dřevě není málo tak mají první a třetí pruch udělaný klasicky jako na normální dráze v pravidelném rozestupu. Kdežto ta druhá prostřední dráha simuluje opravdovou dráhu skutečného vozu s velkými a rychlími oblouky pro průjez zatáčky. Typické pro řízení skutečného vozu. Spousta nájezdů do zatáčky a prutkých šikam projetých v co nejrovnějším směru atd..

Na závodění to má jediný vliv a to že musíte být zruční řidiči aby skutečně ke karambolům nedocházelo jako v reálu. Tím pádem je jasné že řidič na druhé dráze má vždy proti soupeřům nesmírnou výhodu v tom že má dost možná nejkradší a rozhodně nejrychlejší dráhu. Ale při závodu je to jedno protože se stejně po určeném čase řidiči i vozy na všech drahách vystřídají. Výsledek není o tom kdo dojede první, ale kdo ujede nejvíc nebo spíš kdo dojede nejdál.

Otázka zní kdo platí případný oškliví karambol a jaké se stanoví pravidla pro přednost v jízdě.smileysmileysmiley
my jako malí kluci jsme měli jednoduché pravidlo. Přednost dává ten kdo je u kritického místa až jako druhý, tedy ten pomalejší.
Ikdyž jsme se tím snažili řídit tak se ani neptejte kolik se přesto stalo nehod a kolik kastlí to odneslo. Nakonec jsme od křížení ustoupili.
Je to pro opravdu zkušené Slotery a hlavně sehraný tým závodníků. S nováčkem na dráze bych si moc klidnej nebyl.
Mitch
člen

Vloženo dne 16-05-2007 10:04
Nebo jsou pak takové dráhy kde jsou všechny dráhy řešeny jako v co nejideálnější stopě a to je, řekl bych, největší maso. To už člověk musí skutečně u toho řízení přemýšlet a modlit se aby se tam vešel. Po startu to musí být asi tak na nervy jako ve startovním poli F1. To je pro hodně zkušené.
Někde jsem měl video z dlouhého oválu kde ty zatáčky byli skutečně vodič těsně vedle vodiče a jakmile ses tam s ostatníma před zatáčkou neposkládal tak to tam pak vypadalo jako v Nascarech při hromadné nehodě. Nejistější to tam má fakticky ten první.smiley
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 16-05-2007 18:06
Ono to zúžení trati může být taky jistou úsporou místa, ale s ohledem na riziko karambolu bych dal přednost stejné vzdálenosti drážek po celé trati.
Křižovatky bez precizního návrhu a propočtu stejně neřeší stejnou trasu pro jezdce a proto bych dal přednost klasice - počet kol za čas.
Jirka
člen

Příspěvků celkem: 417
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 16-05-2007 18:47
Já si myslím po čerstvých zkušenostech z digitální dráhy, že zúžení trati není tak hrozné jako křížení. Když autíčko dostane afku z boku a má kam uhnout, tak hned z drážky nevypadne aspoň se mi to tak jeví podle těch videí z ukázek. Já o zúžení v některých zatáčkách na své budoucí dráze rozhodně uvažuji. Ušetří se tím místo a zpestří závod.
tel. 723577484
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Vloženo dne 25-06-2007 21:14
Jenom mne při čtení napadlo, proč nepoužíváte pro stavbu dráhy vypěněné PVC desky s matným povrchem? Myslím to co se používá na výrobu reklam. Barevná škála je celkem velká. Je to cena, mechanické vlastnosti, struktura povrchu, nebo kombinace všeho. Nebo něco jiného? Oproti dřevu má určitě alespoň výhodu odolnosti proti vlhkosti a nemusí se lakovat.

http://132slotcars.blogspot.com/
Honza
člen

Příspěvků celkem: 432
Registrován od: 30.11.06
Vloženo dne 25-06-2007 22:49
Na západě hodně používá na dráhu polykarbonát - lexan v tloušce kolem 5 mm..., domnívám se, že reklamní desky typu simona, simopor, komatex ap. nejsou příliš vhodné, nebo materiál je dost měkký a relativně drahý...., lze je ale použít třeba na obrubníky plastové dráhy, protože zde není velká spotřeba (tudíž ani cena) a výroba je velmi snadná, tudíž je lze po případném zničení vyhodit a lehce vyrobit nové. Není ani třeba si lámat hlavu s mantinely - snadno je nahradí pruh 2 mm tlusté desky ohnutý do potřebného tvaru, který se zvenku přichytí několika samořeznými šroubky nebo horkým lepidlem.
Editoval Honza dne 25-06-2007 22:59
www.grafik-jan-vician.cz
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 26-06-2007 14:05
To se mi nějak nezdá. Při tloušce 5mm tam nemůže být slot.
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 26-06-2007 14:54
Je k dostání i 6, 8 a 10 mm tlustá a tam to se to vejde.

Honza
člen

Vloženo dne 26-06-2007 15:50
Možná jsem přesně netrefil tu tloušku, teď nevím (ale snad jo?), chtěl jsem to někde najít, ale dnes nemám štěstí, ani moc času. Snad někdo bude vědět, kde to hledat, já jsem si nedopatřením nedávno smazal složku s adrasami a teď mám občas s tímto potíže. Viděl jsem to ve více případech, při stavbě je povrch průhledný jako plexi, řeže se z velkých kusů, po vyfrézování to drží pohromadě podpěry, ke kterým je dráha připevněna, není to nic ojedinělého....ale teď, když bych chtěl (jak jinaksmiley) to nemohu najít...
www.grafik-jan-vician.cz
Mitch
člen

Vloženo dne 26-06-2007 16:28
Myslel si tenhle odkaz? http://www.oldslotracer.com/Rally3.html
Mitch sem připíchnul tento obrázek:

Editoval Mitch dne 26-06-2007 16:33
Mitch
člen

Vloženo dne 26-06-2007 16:35
Honza se neplete opravdu to nebude silnější než 5mm, ale ta deska je prorízlá skr na skrz a držejí ji pohromadě podpěry.
Mitch sem připíchnul tento obrázek:

Editoval Mitch dne 26-06-2007 16:56
Honza
člen

Vloženo dne 26-06-2007 16:48
No neviděl jsem asi právě tento odkaz (na netu je toho více), ale je to ono, pokud je to polykarbonát = lexan. Díky Mitchismiley.
Je to pružné a lze tak lépe výškově tvarovat dráhu bez zlomů. A je taky zřejmé, že pro našince to asi nebude právě to nejlevnější řešení..., ale tenhle způsob je mi sympatičtější než se mořit s dřevotřískou...
www.grafik-jan-vician.cz
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 26-06-2007 20:50
Vypěněná PVC deska s matným povrchem stojí bílá 5mm tl. cca 400 Kč/m2, barevná cca 600 Kč/m2. V tl. 10 mm jenom bílá cca 800 Kč/m2.

Honza
člen

Vloženo dne 27-06-2007 00:23
Petře, desky na reklamní tabule jso opravdu shit. Dělám s tím léta, můžeš mi věřit, je to měkké, křehké, snadno se to opotřebí a zlomí, nehtem do toho udělᚠvryp, loktem dolík, když do toho vyfrézuješ slot, autíčka Ti ho rychle zničí, na dráhu se to moc nehodí, výjimkou mohou být snad jen původní reklamní desky z tvrzeného (nepěněného) polystyrénu, ale ty dnes sehnat je již trochu problém a jsou lepší jen o trochu...

A co se týče ceny - spočítej si o kolik levněji Tě výjde 1 m2 plastové dráhy (ale poctivě i s materiálem, který vyhodíš).
Editoval Honza dne 27-06-2007 00:25
www.grafik-jan-vician.cz
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 27-06-2007 02:38
OK, já jenom, že jsem na ten materiál narazil, když jsem kupoval polykarbonát a vrtalo mi to hlavou, tak jsem to nadhodil.
Co se týká plastové dráhy tak 1m délky ve čtyřdráze tě vyjde u Fara na cca 500,- ( 7 dílů 280mm x 82 Kč ) takže také žádná lidovka.

Honza
člen

Vloženo dne 27-06-2007 14:27
Já vím, ani to není laciné...
Editoval Honza dne 27-06-2007 14:29
www.grafik-jan-vician.cz
sutor
člen

Příspěvků celkem: 359
Registrován od: 10.04.07
Vloženo dne 27-06-2007 14:31
Hotová profesionální dřevěná trojdráha, kde je možné jezdit i s 1:24 poskládaná z rozebíratelných modulů vychází mimo ČR na přibližně 1500,- Kč na běžný metr (základní provedení o délce cca 17m). To sice na první pohled vypadá pro někoho hrozivě, ale když si to porovnáte s náklady například na dvoudráhu Exclusive od Carrery, tak to zase tak propastný cenový skok není v porovnání s výsledným požitkem z jízdy. Opravdu asi nejvíc záleží na tom, co je kdo ochoten a schopen do svého koně vrazit... Manželka a děti jsou v dlouhodobějším výhledu určitě výrazně dražší, a přitom poměr výkon/cena je u nich rozhodně horšísmiley

Honza
strana 1 z 14 1 2 3 4 > >>
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky