Autor |
Dráha v Děčíně |
JMS
člen
Příspěvků celkem: 349
Bydlitě: Holeov
Registrován od: 21.03.07 |
Vloeno dne 21-10-2007 14:02 |
|
|
Od středy jsem byl v Děčíně, abych pomohl klukům zprovoznit dráhu před víkendovým prvním závodem.
Ve se podařilo a teď u bude na děčínských, aby se klub pořádně rozjel.
Mají poměrně dost dětí a věřím, e pokud dráha funguje přibudou dalí zájemci.
Chtěl bych apelovat na kluky z Děčína, aby se nepřehadovali o tom, kdo kolik času a práce věnoval tomu, aby se klub rozběhl, a táhli za jeden provaz i kdy preferují odliné kategorie.
Vezměte si příklad z Prahy 6, kde se mylím rozumě dohodli.
Ale určitě zase není fér, aby jedni makali a druzí z toho jen těili.
Přeju vám hodně okruhů bez karambolů a hodně zdařilých závodů.
JMS |
|
Autor |
RE: Dráha v Děčíně |
Mitch
člen
Příspěvků celkem: 1003
Bydlitě: New Bor City
Registrován od: 20.09.06 |
Vloeno dne 21-10-2007 19:59 |
|
|
Tak ač s děčínskou dráhou nemám nic společného tak k této gratulaci a myslím si e i k dost moudré radě se mohu jen přidat. Pánové tak a vám to jezdí a hlavně a to jezdí vem bez ohledu na preferovaný druh závodů. Vdy se dá nějak dohodnout na tom jak maximálně dráhu vyuít k potěení vech. |
|
Autor |
JMS
člen
Vloeno dne 22-10-2007 06:55 |
|
|
První fotky děčínské dráhy si najdete na www.src.sophics.cz kliknout LINKS a potom kliknout Hondacup. Je to 6. řádek nabízených odkazů.
JMS |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 22-10-2007 09:30 |
|
|
Tak ta dráha je skutečně úasná, u se těím a ji uvidím na vlastní oči, Bohuel se asi nezůčastníme. Jednak nám chybí driver a model také jetě není dostavěn. Nic méně určitě se tam ukáu aspoň na čumendu a okouknu jak a co a kdy atd... |
|
Autor |
sutor
člen
Příspěvků celkem: 359
Bydlitě: Praha
Registrován od: 10.04.07 |
Vloeno dne 22-10-2007 10:01 |
|
|
Dráha i závody byly dle fotodokumentace i ohlasů na Hondě určitě super, účast v celém seriálu je na zdejí poměry zřejmě bezkonkurenční - a to u o něčem vypovídá. To, e se v Děčíně počítá i s eventuální moností pořádat závody komerčních aut, vypadá na to, e se ledy v ČR konečně pohnuly.
Jen ten černý povrch dráhy mi nesedí..., ale to je muj problém.
Honza
Editoval sutor dne 22-10-2007 18:09 |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 22-10-2007 10:48 |
|
|
No jistě. Je přeci nesmysl kdy u tam ta dráha je a investovalo se do toho tolik peněz a lidského úsilí, aby se na ní jezdil jen omezený počet závodů jednoho druhu a byla tak vytíená třeba jen jeden nebo dva víkendy v měsíci a dejme tomu čtyři dny v měsíci pro krouek modelářů. Vdy se to můe naplánovat i tak aby byla vytíená kadý víkend a krouky tam byly třeba dva dny v týdnu podle druhu závodění.
Jene to si chce vzít ty roční plány závodu jak od Lexanistů a tak i od Produkčních modelů a naplánovat ten harmonogram závodů dopředu. Věřim tomu e je to tak moné. Maximálně se jeden ampionát upraví podle toho druhého a odloí se to třeba o víkend později. Pokud vím tak ani Honda se nejezdí kadý víkend nato produkční modely. Otázkou je kdo by si měl vzít to plánování na triko. |
|
Autor |
sutor
člen
Vloeno dne 22-10-2007 11:10 |
|
|
To má sice plnou pravdu, ale ono to není s tou konvergencí plánování tak jednoduché. Psal tu u o tom i Tomá Herder a JMS - prostě kadý má jiný časový horizont plánování (doba pětiletých neměnných plánů je u za námi), často dochází k nepředvídaným plánovacím kolizím a následným přesunům ze vech moných objektivních i subjektivních důvodů. Kdy se na to podívám, tak mám pocit, e právě Severočei se dokáí vzájemně pruně dohodnout tak, aby to vyhovovalo vem + mají k tomu odpovídající členskou základnu.
Počet reálných zájemců je to nejpodstatnějí na dalí trvalejí existenci klubů. Co je platné, e v Praze Jirka vydupal sekci komerčních maket v Podbabě, kdy je nakonec největí problém sehnat dostatek stálých členů - a bez dostatečného počtu lidí si na velké dráze moc nezazávodí a jsi dočasně odsouzen pouze k monosti jakéhosi individuálního testování (i kdy i to je přínos). Přitom by si kdekdo myslel, e v Praze bude zájemců nepočítaně. Ale snad se to časem pohne k lepímu.
Honza |
|
Autor |
sutor
člen
Vloeno dne 22-10-2007 12:06 |
|
|
Myslím, e v budoucnu se na Severočechy napojí s pořadatelstvím závodů ve vlastním zájmu i Praha a Hradec - dojezdová vzdálenost do 100 km je jetě pro vechny akceptovatelná, oproti třeba některým závodům SP. Kluby s mením členským potenciálem (a hlavně s niím počtem áků) se pak určitě přizpůsobí i nějakou konverzí vnitřních pravidel pro stavbu. Jedině to je perspektivní cesta k pořádání smysluplnějích závodů, ve kterých nebude účast jen nějakých 10 lidí povaována za dobrý průměr.
Honza |
|
Autor |
Jarda
člen
Příspěvků celkem: 21
Bydlitě: Děčín 32
Registrován od: 22.10.07 |
Vloeno dne 22-10-2007 17:51 |
|
|
Dobrý den vem, jsem na tomto servru poněkolikáté, ale porvé jsem se rozhodl napsat příspěvek do diskuze. Díky JMS za počáteční fórum, vím o čem je řeč a mojí snahou bylo a je dotáhnout vekeré náleitosti do konce. Take stavba Blue Kinga nám se Slávkem a DDM trvala téměř tři a půl roku!!!!!! Zasvěcení vědí, to nebudu rozebírat. Konečně se věc povedla a dráha je v plném provozu pro vechny modeláře, tedy i pro, jak já ze srandy říkám hračkáře. Sám jsem s těmito autíčky také opětovně začínal a neodsuzuju je, jak nmohdy Ivane naznačujete. Zároveň ani nikoho z dětí nepřemlouvám, jestli si má postavit tento nebo tento model, nebo koupit tento plechový podvozek. Mou snahou je a bylo, oivit automodelářskou zájmovou činnost o dalí dráhu, která by moná zanikla, viz. amberk. Věřte, e to za ty roky byly velmi velké jednání, nervy, ztráta časová i finanční, ale dílo se nám povedlo! Abychom nezůstali pozadu, zajistili jsme se Slávkem z čistě vlastních zdrojů dřevěnou autodráhu, kterou postavil Tomá Zedníček pro krabičkové modely a bude stát po Euro Cupu vedle Blue Kinga. Tímto snad mnozí pochopíte, e mi nejde pouze o lexany, ale o prospěch celého klubu a dalích modelářských skupin. Rádi proto uvidíme v naem klubu i dalí kategorie, i kdy je u nás ve své podstatě jezdí pouze Eda, já jsem svou stáj krabiček rozprodal a Slávkovi zůstaly pouze formulkyA1. Ivane, poznámka JMS je určena předevím k nekomunikujícím. S Edou jsem si hodně vysvětlil v sobotu večer po Hondě a alespoň uznal svou velkou chybu při dostavbě Kinga. Nechat plácat tři lidi v zimě u dráhy a popisovat jak se nám daří stavba dráhy je srabárna! Během posledních dvou a půl měsíců jsem prodělal díky Kingovi tři chřipky, ztratil jsem hlas, co bylo slyet i na Hondě, zanedbal firmu, doma mě moje holčičky neviděli, pouze hodinu ráno, ale na dráhu jsem chodil se Slávou a jeho tátou kadý den do pozdní noci a na nic jsem se nevymlouval! Oba pánové, styďte se a Ivane, začněte konečně komunikovat se vemi dospělími v klubu a ne jenom s rodiči. Jak psal JMS, chybu v komunikaci máme, a to hodně velkou. P.S. popisujete řvaní na nasazovače u lexanek, ale toto jsem já zail u krabičkářů, take si asi nevybereme. Je potřeba toto zaříznout ji v počátcích jak píe JMS.Zatím se mějte a automodelařině zdar, někdy naviděnou u nás v Děčíně. Jetě jednou P.S. Dido má z Hondy větí rám ne vy, Ivane a jediné zranění jste neměl. Jarda. |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 22-10-2007 22:38 |
|
|
Hmm, to vyznělo jako lehké vyřízení účtů. Nechci se do toho vměovat pač o tom vím prd, ale kadopádně jsem rád e jste se i vy přidal do diskuze a doufám e se tak nestalo naposledy. Věřím e i my hračkaři se máme od lexanistů čemu učit. A chceme nebo ne, technika obou skupin je zaloená na stejném nebo aspoň hodně podobném základu. |
|
Autor |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 23-10-2007 01:06 |
|
|
Jediný co mi připadá podobný, či na stejným základu je tak ta dráka na dráze.
A pak taky výraz závodníka mačkajícího régl
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/ |
|
Autor |
Honza65
člen
Příspěvků celkem: 164
Bydlitě: Most
Registrován od: 05.04.07 |
Vloeno dne 23-10-2007 07:59 |
|
|
no pánové,na to e jste ted dodělali dráhu,uspořádali první závod tak se dá říct e to není lehké,ale dost husté vyřizování účtu.nejsem zasvěcený a nevím o podrobnostech,ale místo "poitku z díla"obviňování??Dle fotek draha je pěkná v hezkém prostředí,dílo se podařilo,tak se budem věnovat tomu oč tu lo od začátku(modelařině) a to dohadování bych nechal naim poslancům.(mají v tom určitě větí zkuenosti). |
|
Autor |
Jarda
člen
Vloeno dne 23-10-2007 12:40 |
|
|
Ivane, prosím Vás, Vae reakce je velmi unáhlená. Opětovně apeluji takto veřejně na schůzku vech čtyř vedoucích (Eda, Ivan, Jarda a Slávek) abychom si vekeré náleitosti vysvětlili. Toto jsem částečně řeil ji minulý rok, od Vás jsem dostal příslib k nápravě, ale Vae jednání se nezměnilo. Nechci nic víc, ne korektní přímé jednání, ne za zády, a aby celý!!!!!!! klub slouil vem automodelářům bez toho abychom preferovali co kdo jezdí. I hračky mají toti své kouzlo a jsou narozdíl od lexanů hezké! Jinak mi je zcela jedno, kdo udělal rozhovor do radia, mě jde jen o fungující celý klub včetně vech náleitostí s ním spojených (el. energie, topení, nájem prostorů, vedení krouků i údrba autodráh). Nerad bych, abychom se v přítím roce dostali do problémů a řeili kam s dráhou, kdy bude velmi ztrátová. Vechny nás to toti stálo nemalé úsilí, tento myslím, kvalitní modelářský stánek vybudovat. P.S. Proč jste se o lékárničce nezmínil před Hondou? Pravda je, e jsem na ni v tom spěchu s paní Kultovou zapoměl i kdy jsem o ni DDM Děčín ádal. Nebyl ale problém vyndat lékárničku z mého vozu, rád bych toto udělal! Jetě jednou opětovně apeluji na osobním jednání nás čtyř, abychom nezabírali prostor lukrativnějím názorům a připomínkám. Zdravím, Jarda. |
|
Autor |
JMS
člen
Vloeno dne 23-10-2007 12:48 |
|
|
Ivane, nechci tě nějak zhazovat, nebo osočovat, ale jestli jste tam měli krouky i bez dráhy, tak základ je, e tam ta lékarnička měla být u dříve a v ní i seit záznamů o poaněních.
Při Hondě myslím nebyl problém poprosit kohokoliv, kdo tam měl auto, aby ti dal náplast.
Nekočkujte se tady a raději najděte společnou řeč, jak klub rozvíjet.
Myslím, e kluci dali jasně najevo, e tě nechtějí vytvat z klubu a to e koupili dalí dráhu na komerční auta za vlastní prachy, které mohli investovat třeba do vlastních modýlků to jasně potvrzuje.
Pokud chce jít jinou cestou modelařiny, pochop, e oni se ti tu cestičku snaí jenom ulehčit.
Neházej flintu do ita a nesna se kluky brát jako kdysi, kdy to byli tvoji áčci.
Jsou dospělí chlapi a mají své názory a zkuenosti s dnením světem.
Proto se snate v klidu pobavit a najít společnou řeč.
JMS |
|
Autor |
pkysela
člen
Příspěvků celkem: 1
Registrován od: 23.10.07 |
Vloeno dne 23-10-2007 13:48 |
|
|
Ivane a Jardo, skutecne bude lepsi, kdyz si sednete a vyrikate si nejasnosti a nedorozumeni primo z oci do oci. Ono to obvykle skonci tak, ze to vlastne byly jen hlouposti :-). Takze celemu Decinskemu automodelarskemu krouzku preju klid na dalsi praci. To, co jste az do ted dokazali, je super! Petr |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 23-10-2007 13:58 |
|
|
To bych nedělal, jednak za to nemůou a druhák je to naprosto malichérný spor. Nejideálnějí vidim řeení ve společné osobní domluvě. Pač to co tu Jarda nakousl se stejně musí domluvit osobně. Provoz klubu není a nebude ádná sranda a pokud se na tom nebudou podílet vichni tak to skončí do roka a do dne stejně jako v amberku. Je to vae společné dílo tak si ho nenechte vzít.
Jak si na sebe vlastně takoví klub vydělá? To musej být ílený částky za el. energii a za topení. To vám částečně dotuje město potamo DDM a částečně sami nebo jsou v tom zataení i sponzoři? |
|
Autor |
Jarda
člen
Vloeno dne 23-10-2007 15:14 |
|
|
To je dalí diskuze, jak toti funguje finančně takový klub a to s tím souvisí. Jestlie toti netáhneme za jeden provaz od začátku, tak ten klub vivotě nebude fungovat jak má a správně do roka a do dne skončí! Hlavní podíl na financích má občanské sdruení, které funguje při DDM, dále DDM a v neposlední řadě sponzoři, které jsme oslovili + nae firma se Slávkem. Podotýkám, e takto se financoval nákup nemovitosti, koupě dráhy, rekonstrukce místnosti a stavba, nebo chcete-li rekonstrukce dráhy. Dalí otázkou je udret klub v chodu a je snad kadému jasné, e malá firma to sama neutáhne, čili je potřeba sehnat dalí části sponzoringů. Oslovit velké firmy a získat od nich sponzorské dary, které ovem nejsou zadarmo a tak je potřeba nabídnout protislubu, např. závodní večírek, o kterou je třeba se navzájem mezi dospělími členy podělit. Sám by o tom mohl nejlépe poinformovat JMS. Nám se k lepímu jednání s dalími investory povedlo do Děčína dotáhnout nějaká média jak Ivan zmínil, CR1, Severočeské Deníky a bohuel, nebo bohu dík Novu TV, která natočila spot z úvodního Honda Cupu. Osobně nemám Novu v oblibě, ale pro propagaci klubu jsem ochoten tuto mou averzi přehlédnout. Budu rád, kdy si za rok napíeme, e Děčín funguje bez závad a budeme moci svými radami pomáhat i nově vzniklým drahám. Teď, u ale navrhuji abychom začali polemizovat o něčem plodnějím, rádi vás vechny uvidíme v Děčíně a s Ivanem to dáme do pořádku. Zdravím Jarda. |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 23-10-2007 16:21 |
|
|
Rád se přijedu v Sobotu aspoň kouknout a nadýchat se trochu závodnického ducha. Hlavně mě zajmá technika a jízdní vlastnosti produkčních autíček na dřevěné dráze. Nemám to daleko tak určitě nezalituju. |
|
Autor |
Mitch
člen
Vloeno dne 25-10-2007 09:43 |
|
|
No vidí a tys to chtěl odvolat.
U je známo kolik týmů je na sobotní závod přihláeno a s čím jedou? |
|
Autor |
Jarda
člen
Vloeno dne 26-10-2007 15:08 |
|
|
Ivane. Bohuel i já se tímto zapojuji do korespondence. Hondu jste si koupil aby jste si zazávoil. Není jen Honda accord cup jen se s tímto podvozkem jet. Kdyby jste se zajímal o dění v klubu místo planých řečí na netu snad by jste věděl co se buduje a chystá nejenom v Děčíně, ale i na ostatmních drahých v oklolí. Jak víte tak se v u nás jede estihodinovka (jak se jinde pilně zmiňujete). Krásně jste hodil vekerou odpovědnost na Edu. Jeliko je Eda naím členem tak zodpovědnost za práběh této akce padá na ná klub. Ačkoli toto já ani Jarda nejedeme snaíme se pomoci. Vdy chceme aby se u nás jezilo. P.S a zajistíme i lékárničku. Slávek Trecha |
|