AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 07:35:43 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Dráhy (stavba apod.) | Dřevěné dráhy
strana 1 z 3 1 2 3 >
Autor Dráha v Děčíně
JMS
člen

Příspěvků celkem: 349
Registrován od: 21.03.07
Vloženo dne 21-10-2007 14:02
Od středy jsem byl v Děčíně, abych pomohl klukům zprovoznit dráhu před víkendovým prvním závodem.
Vše se podařilo a teď už bude na děčínských, aby se klub pořádně rozjel.
Mají poměrně dost dětí a věřím, že pokud dráha funguje přibudou další zájemci.
Chtěl bych apelovat na kluky z Děčína, aby se nepřehadovali o tom, kdo kolik času a práce věnoval tomu, aby se klub rozběhl, a táhli za jeden provaz i když preferují odlišné kategorie.
Vezměte si příklad z Prahy 6, kde se mylím rozumě dohodli.
Ale určitě zase není fér, aby jedni makali a druzí z toho jen těžili.
Přeju vám hodně okruhů bez karambolů a hodně zdařilých závodů.smiley

JMS
www.blueking.cz
Autor RE: Dráha v Děčíně
Mitch
člen

Příspěvků celkem: 1003
Registrován od: 20.09.06
Vloženo dne 21-10-2007 19:59
Tak ač s děčínskou dráhou nemám nic společného tak k této gratulaci a myslím si že i k dost moudré radě se mohu jen přidat. Pánové tak a vám to jezdí a hlavně a to jezdí všem bez ohledu na preferovaný druh závodů. Vždy se dá nějak dohodnout na tom jak maximálně dráhu využít k potěšení všech.
JMS
člen

Vloženo dne 22-10-2007 06:55
První fotky děčínské dráhy si najdete na www.src.sophics.cz kliknout LINKS a potom kliknout Hondacup. Je to 6. řádek nabízených odkazů.

JMS
www.blueking.cz
Mitch
člen

Vloženo dne 22-10-2007 09:30
Tak ta dráha je skutečně úžasná, už se těším až ji uvidím na vlastní oči, Bohužel se asi nezůčastníme. Jednak nám chybí driver a model také ještě není dostavěn. Nic méně určitě se tam ukážu aspoň na čumendu a okouknu jak a co a kdy atd...
sutor
člen

Příspěvků celkem: 359
Registrován od: 10.04.07
Vloženo dne 22-10-2007 10:01
Dráha i závody byly dle fotodokumentace i ohlasů na Hondě určitě super, účast v celém seriálu je na zdejší poměry zřejmě bezkonkurenční - a to už o něčem vypovídá. To, že se v Děčíně počítá i s eventuální možností pořádat závody komerčních aut, vypadá na to, že se ledy v ČR konečně pohnuly.

Jen ten černý povrch dráhy mi nesedí...smiley, ale to je muj problém.

Honza
Editoval sutor dne 22-10-2007 18:09
Mitch
člen

Vloženo dne 22-10-2007 10:48
No jistě. Je přeci nesmysl když už tam ta dráha je a investovalo se do toho tolik peněz a lidského úsilí, aby se na ní jezdil jen omezený počet závodů jednoho druhu a byla tak vytížená třeba jen jeden nebo dva víkendy v měsíci a dejme tomu čtyři dny v měsíci pro kroužek modelářů. Vždy se to může naplánovat i tak aby byla vytížená každý víkend a kroužky tam byly třeba dva dny v týdnu podle druhu závodění.

Jenže to si chce vzít ty roční plány závodu jak od Lexanistů a tak i od Produkčních modelů a naplánovat ten harmonogram závodů dopředu. Věřim tomu že je to tak možné. Maximálně se jeden šampionát upraví podle toho druhého a odloží se to třeba o víkend později. Pokud vím tak ani Honda se nejezdí každý víkend natož produkční modely. Otázkou je kdo by si měl vzít to plánování na triko.
sutor
člen

Vloženo dne 22-10-2007 11:10
To mᚠsice plnou pravdu, ale ono to není s tou konvergencí plánování tak jednoduché. Psal tu už o tom i TomᚠHerder a JMS - prostě každý má jiný časový horizont plánování (doba pětiletých neměnných plánů je už za námismiley), často dochází k nepředvídaným plánovacím kolizím a následným přesunům ze všech možných objektivních i subjektivních důvodů. Když se na to podívám, tak mám pocit, že právě Severočeši se dokáží vzájemně pružně dohodnout tak, aby to vyhovovalo všem + mají k tomu odpovídající členskou základnu.

Počet reálných zájemců je to nejpodstatnější na další trvalejší existenci klubů. Co je platné, že v Praze Jirka vydupal sekci komerčních maket v Podbabě, když je nakonec největší problém sehnat dostatek stálých členů - a bez dostatečného počtu lidí si na velké dráze moc nezazávodíš a jsi dočasně odsouzen pouze k možnosti jakéhosi individuálního testování (i když i to je přínos). Přitom by si kdekdo myslel, že v Praze bude zájemců nepočítaně. Ale snad se to časem pohne k lepšímu.

Honza
sutor
člen

Vloženo dne 22-10-2007 12:06
Myslím, že v budoucnu se na Severočechy napojí s pořadatelstvím závodů ve vlastním zájmu i Praha a Hradec - dojezdová vzdálenost do 100 km je ještě pro všechny akceptovatelná, oproti třeba některým závodům SP. Kluby s menším členským potenciálem (a hlavně s nižším počtem žáků) se pak určitě přizpůsobí i nějakou konverzí vnitřních pravidel pro stavbu. Jedině to je perspektivní cesta k pořádání smysluplnějších závodů, ve kterých nebude účast jen nějakých 10 lidí považována za dobrý průměr.

Honza
Jarda
člen

Příspěvků celkem: 21
Registrován od: 22.10.07
Vloženo dne 22-10-2007 17:51
Dobrý den všem, jsem na tomto servru poněkolikáté, ale porvé jsem se rozhodl napsat příspěvek do diskuze. Díky JMS za počáteční fórum, vím o čem je řeč a mojí snahou bylo a je dotáhnout veškeré náležitosti do konce. Takže stavba Blue Kinga nám se Slávkem a DDM trvala téměř tři a půl roku!!!!!! Zasvěcení vědí, to nebudu rozebírat. Konečně se věc povedla a dráha je v plném provozu pro všechny modeláře, tedy i pro, jak já ze srandy říkám hračkáře. Sám jsem s těmito autíčky také opětovně začínal a neodsuzuju je, jak nmohdy Ivane naznačujete. Zároveň ani nikoho z dětí nepřemlouvám, jestli si má postavit tento nebo tento model, nebo koupit tento plechový podvozek. Mou snahou je a bylo, oživit automodelářskou zájmovou činnost o další dráhu, která by možná zanikla, viz. Žamberk. Věřte, že to za ty roky byly velmi velké jednání, nervy, ztráta časová i finanční, ale dílo se nám povedlo! Abychom nezůstali pozadu, zajistili jsme se Slávkem z čistě vlastních zdrojů dřevěnou autodráhu, kterou postavil TomᚠZedníček pro krabičkové modely a bude stát po Euro Cupu vedle Blue Kinga. Tímto snad mnozí pochopíte, že mi nejde pouze o lexany, ale o prospěch celého klubu a dalších modelářských skupin. Rádi proto uvidíme v našem klubu i další kategorie, i když je u nás ve své podstatě jezdí pouze Eda, já jsem svou stáj krabiček rozprodal a Slávkovi zůstaly pouze formulkyA1. Ivane, poznámka JMS je určena především k nekomunikujícím. S Edou jsem si hodně vysvětlil v sobotu večer po Hondě a alespoň uznal svou velkou chybu při dostavbě Kinga. Nechat plácat tři lidi v zimě u dráhy a popisovat jak se nám daří stavba dráhy je srabárna! Během posledních dvou a půl měsíců jsem prodělal díky Kingovi tři chřipky, ztratil jsem hlas, což bylo slyšet i na Hondě, zanedbal firmu, doma mě moje holčičky neviděli, pouze hodinu ráno, ale na dráhu jsem chodil se Slávou a jeho tátou každý den do pozdní noci a na nic jsem se nevymlouval! Oba pánové, styďte se a Ivane, začněte konečně komunikovat se všemi dospělími v klubu a ne jenom s rodiči. Jak psal JMS, chybu v komunikaci máme, a to hodně velkou. P.S. popisujete řvaní na nasazovače u lexanek, ale toto jsem já zažil u krabičkářů, takže si asi nevybereme. Je potřeba toto zaříznout již v počátcích jak píše JMS.Zatím se mějte a automodelařině zdar, někdy naviděnou u nás v Děčíně. Ještě jednou P.S. Dido má z Hondy větší šrám než vy, Ivane a jediné zranění jste neměl. Jarda.
Mitch
člen

Vloženo dne 22-10-2007 22:38
Hmm, to vyznělo jako lehké vyřízení účtů. Nechci se do toho vměšovat pač o tom vím prd, ale každopádně jsem rád že jste se i vy přidal do diskuze a doufám že se tak nestalo naposledy. Věřím že i my hračkaři se máme od lexanistů čemu učit. A chceme nebo ne, technika obou skupin je založená na stejném nebo aspoň hodně podobném základu.smiley
HWSlot
člen

Příspěvků celkem: 401
Registrován od: 20.10.06
Vloženo dne 23-10-2007 01:06
Jediný co mi připadá podobný, či na stejným základu je tak ta drážka na dráze.smiley

A pak taky výraz závodníka mačkajícího régl smileysmileysmiley

HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
http://www.hwslot.estranky.cz/
Honza65
člen

Příspěvků celkem: 164
Registrován od: 05.04.07
Vloženo dne 23-10-2007 07:59
no pánové,na to že jste ted dodělali dráhu,uspořádali první závod tak se dá říct že to není lehké,ale dost husté vyřizování účtu.nejsem zasvěcený a nevím o podrobnostech,ale místo "požitku z díla"obviňování??Dle fotek draha je pěkná v hezkém prostředí,dílo se podařilo,tak se budem věnovat tomu oč tu šlo od začátku(modelařině) a to dohadování bych nechal našim poslancům.(mají v tom určitě větší zkušenosti).smiley
Jarda
člen

Vloženo dne 23-10-2007 12:40
Ivane, prosím Vás, Vaše reakce je velmi unáhlená. Opětovně apeluji takto veřejně na schůzku všech čtyř vedoucích (Eda, Ivan, Jarda a Slávek) abychom si veškeré náležitosti vysvětlili. Toto jsem částečně řešil již minulý rok, od Vás jsem dostal příslib k nápravě, ale Vaše jednání se nezměnilo. Nechci nic víc, než korektní přímé jednání, ne za zády, a aby celý!!!!!!! klub sloužil všem automodelářům bez toho abychom preferovali co kdo jezdí. I hračky mají totiž své kouzlo a jsou narozdíl od lexanů hezké! Jinak mi je zcela jedno, kdo udělal rozhovor do radia, mě jde jen o fungující celý klub včetně všech náležitostí s ním spojených (el. energie, topení, nájem prostorů, vedení kroužků i údržba autodráh). Nerad bych, abychom se v příštím roce dostali do problémů a řešili kam s dráhou, když bude velmi ztrátová. Všechny nás to totiž stálo nemalé úsilí, tento myslím, kvalitní modelářský stánek vybudovat. P.S. Proč jste se o lékárničce nezmínil před Hondou? Pravda je, že jsem na ni v tom spěchu s paní Kultovou zapoměl i když jsem o ni DDM Děčín žádal. Nebyl ale problém vyndat lékárničku z mého vozu, rád bych toto udělal! Ještě jednou opětovně apeluji na osobním jednání nás čtyř, abychom nezabírali prostor lukrativnějším názorům a připomínkám. Zdravím, Jarda.
JMS
člen

Vloženo dne 23-10-2007 12:48
Ivane, nechci tě nějak zhazovat, nebo osočovat, ale jestli jste tam měli kroužky i bez dráhy, tak základ je, že tam ta lékarnička měla být už dříve a v ní i sešit záznamů o poaněních.
Při Hondě myslím nebyl problém poprosit kohokoliv, kdo tam měl auto, aby ti dal náplast.
Nekočkujte se tady a raději najděte společnou řeč, jak klub rozvíjet.
Myslím, že kluci dali jasně najevo, že tě nechtějí vyštvat z klubu a to že koupili další dráhu na komerční auta za vlastní prachy, které mohli investovat třeba do vlastních modýlků to jasně potvrzuje.
Pokud chceš jít jinou cestou modelařiny, pochop, že oni se ti tu cestičku snaží jenom ulehčit.
Neházej flintu do žita a nesnaž se kluky brát jako kdysi, když to byli tvoji žáčci.
Jsou dospělí chlapi a mají své názory a zkušenosti s dnešním světem.
Proto se snažte v klidu pobavit a najít společnou řeč.

JMS
www.blueking.cz
pkysela
člen

Příspěvků celkem: 1
Registrován od: 23.10.07
Vloženo dne 23-10-2007 13:48
Ivane a Jardo, skutecne bude lepsi, kdyz si sednete a vyrikate si nejasnosti a nedorozumeni primo z oci do oci. Ono to obvykle skonci tak, ze to vlastne byly jen hlouposti :-). Takze celemu Decinskemu automodelarskemu krouzku preju klid na dalsi praci. To, co jste az do ted dokazali, je super! Petr
Mitch
člen

Vloženo dne 23-10-2007 13:58
To bych nedělal, jednak za to nemůžou a druhák je to naprosto malichérný spor. Nejideálnější vidim řešení ve společné osobní domluvě. Pač to co tu Jarda nakousl se stejně musí domluvit osobně. Provoz klubu není a nebude žádná sranda a pokud se na tom nebudou podílet všichni tak to skončí do roka a do dne stejně jako v žamberku. Je to vaše společné dílo tak si ho nenechte vzít.

Jak si na sebe vlastně takoví klub vydělá? To musej být šílený částky za el. energii a za topení. To vám částečně dotuje město potažmo DDM a částečně sami nebo jsou v tom zatažení i sponzoři?
Jarda
člen

Vloženo dne 23-10-2007 15:14
To je další diskuze, jak totiž funguje finančně takový klub a to s tím souvisí. Jestliže totiž netáhneme za jeden provaz od začátku, tak ten klub vživotě nebude fungovat jak má a správně do roka a do dne skončí! Hlavní podíl na financích má občanské sdružení, které funguje při DDM, dále DDM a v neposlední řadě sponzoři, které jsme oslovili + naše firma se Slávkem. Podotýkám, že takto se financoval nákup nemovitosti, koupě dráhy, rekonstrukce místnosti a stavba, nebo chcete-li rekonstrukce dráhy. Další otázkou je udržet klub v chodu a je snad každému jasné, že malá firma to sama neutáhne, čili je potřeba sehnat další části sponzoringů. Oslovit velké firmy a získat od nich sponzorské dary, které ovšem nejsou zadarmo a tak je potřeba nabídnout protislužbu, např. závodní večírek, o kterou je třeba se navzájem mezi dospělími členy podělit. Sám by o tom mohl nejlépe poinformovat JMS. Nám se k lepšímu jednání s dalšími investory povedlo do Děčína dotáhnout nějaká média jak Ivan zmínil, CR1, Severočeské Deníky a bohužel, nebo bohu dík Novu TV, která natočila spot z úvodního Honda Cupu. Osobně nemám Novu v oblibě, ale pro propagaci klubu jsem ochoten tuto mou averzi přehlédnout. Budu rád, když si za rok napíšeme, že Děčín funguje bez závad a budeme moci svými radami pomáhat i nově vzniklým drahám. Teď, už ale navrhuji abychom začali polemizovat o něčem plodnějším, rádi vás všechny uvidíme v Děčíně a s Ivanem to dáme do pořádku. Zdravím Jarda.
Mitch
člen

Vloženo dne 23-10-2007 16:21
Rád se přijedu v Sobotu aspoň kouknout a nadýchat se trochu závodnického ducha. Hlavně mě zajmá technika a jízdní vlastnosti produkčních autíček na dřevěné dráze. Nemám to daleko tak určitě nezalituju.
Mitch
člen

Vloženo dne 25-10-2007 09:43
No vidíš a tys to chtěl odvolat.

Už je známo kolik týmů je na sobotní závod přihlášeno a s čím jedou?
Jarda
člen

Vloženo dne 26-10-2007 15:08
Ivane. Bohužel i já se tímto zapojuji do korespondence. Hondu jste si koupil aby jste si zazávoil. Není jen Honda accord cup jenž se s tímto podvozkem jet. Kdyby jste se zajímal o dění v klubu místo planých řečí na netu snad by jste věděl co se buduje a chystá nejenom v Děčíně, ale i na ostatmních drahých v oklolí. Jak víte tak se v u nás jede šestihodinovka (jak se jinde pilně zmiňujete). Krásně jste hodil veškerou odpovědnost na Edu. Jelikož je Eda naším členem tak zodpovědnost za práběh této akce padá na nᚠklub. Ačkoli toto já ani Jarda nejedeme snažíme se pomoci. Vždy chceme aby se u nás jezilo. P.S a zajistíme i lékárničku. Slávek Trecha
strana 1 z 3 1 2 3 >
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky
O DDM Barák