AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 07:29:15 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Dráhy (stavba apod.) | Dřevěné dráhy
Autor Mazání dřevěné dráhy před jízdou
Pepino
Super Administrátor

Příspěvků celkem: 1154
Registrován od: 13.09.06
Vloženo dne 20-12-2007 08:21
Čím se má natřít dráha přez závody? A je to jen spec. na dráhu nebo se dá koupit i něco v "drogerii"?

Díky

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Editoval Pepino dne 20-12-2007 08:21
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
Autor RE: Mazání dřevěné dráhy před jízdou
JMS
člen

Příspěvků celkem: 349
Registrován od: 21.03.07
Vloženo dne 21-12-2007 15:55
Jsou to speciální prostředky, které dodávají firmy Parma, Koford a Camen.
Dělají to většinou ve třech různých možnostech.
Měkké, střední a tvrdé mazání.

JMS
www.blueking.cz
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 19-04-2011 22:36
Dnes jsme na Podbabě díky tomu, že kolegové po víkendových závodech pečlivě umyli dráhu a polovina členů našeho klubu již jezdila když jsem dorazil, takže se nedala dráha "namazat", jezdili na čisté nenamazané dráze. K velkému překvapení většiny z nás to nebyla žádná tragédie a krom pomalejších časů se nic zásadního nedělo. Perfektně jsme si zajezdili a alespoň nás to donutilo pečlivě umýt pneu.

Napadlo mne proč vlastně mažeme, když nejezdíme mechy? Když to vezmu kolem a kolem, tak krom toho, že se jezdilo pomaleji a to jezdili všichni, takže to problém není, jsme ušetřili cca 200,- za namazání a nemáme zadělaná auta.
Takže pro mne osobně víc kladů než záporů, vlastně samé klady.

Co takhle přestat mazat? S tím co obouváme to evidentně není problém a jak několikrát mj. Jura poznamenal, Němci tak jezděj také, tak proč by to nešlo i u nás?

Co vy na to kolegové závodníci?smiley

http://132slotcars.blogspot.com/
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 19-04-2011 22:51
Z tohot vlákna může být pěkný FLAME. smiley

To Pepino Mazání dělá třeba i NSR - mně spíš ten dotaz od Tebe překvapil. smiley

Petře. Napadají mně dva důvody. Na dráze kromě komerček jezdí i jiné kategorie a tak se komerčky podřídily i s tím mazáním. A kromě toho komerčky jezdí i Ti co jezdí nebo jezdili jiné SRC a přinesli si ten zvyk mazat.
Prakticky vzato, pokud nebudeš mazat dráhu, budou se mazat pneu - ještě víc než teď. Idea suché čisté dráhy je pěkná, ale po mém soudu je "návrat" ke kořenům prakticky nemožný.
Nemohu potvrdit nakolik namazaná dráha snižuje životnost materiálu - prý ano, ale to jsem slyšel. Faktem je, že na blbě namazané dráze - přemazané, urveš jak pneu, tak Ti shoří motor.

Jinou cestou je povolení mechů. Ale to přinese zase jiné spory.

ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Vloženo dne 19-04-2011 23:02
smileyVítku:

Pepino se ptal v roce 2007, já pouze využil již mrtvé vlákno aby se nemuselo dělat nové a taky proto, že to přímo souvisí.

Jak jsem psal, jezdilo to i nasucho bezpotíží, takže mazat pneu není třeba a nechápu co by vyřešilo použití mechů, když to na tom co tam máme to jelo taky pěkně. No a proto by mne zajímalo proč vlastně mažeme, když to není potřeba? Stejně se před mazáním musí dráha umýt protože mažeme jinak než kolegové pro Lexany, takže oni si pak tu dráhu po nás také musí umýt a zase namazet, takže je to možná o tom zvyku, ale proč to nedělat jednoduše, když to jde ne?smiley

Editoval Petr L dne 19-04-2011 23:03
http://132slotcars.blogspot.com/
Jirka
člen

Příspěvků celkem: 417
Vloženo dne 20-04-2011 07:52
To znamená, že v pondělí budou jezdit plechovky na namazané dráze, v úterý před tréninkem si jí umyješ a večer jí zase namažeš pro středeční kroužek. Petře bohužel to by jsi asi musel mít dráhu jen pro komerčky. A trénovat na namazané a pak odjet závod na suché tak to by asi nemělo smysl ladit a zkoušet auta v tréninku. Když by se jezdilo na mechovkách, tak můžeme zahodit veškeré disky a pneumatiky¨, ke kterým jsme se během posledních dvou sezon dopracovali. Nehledě na to, že mechovky přenesou větší výkon motoru a bude se podle mého více laborovat s motorem. Zatěžkᚠpořádně podvozek, dᚠtam nadupanej motor a budeš někde jinde. Na komerčkách oproti maketám GT a MC do kterých jsme také nahlédly se mi líbí právě to, že to není jen o nadupaném motoru ale o celkovém naladění auta a pak o rukách.

Závod je život, to co je před či po něm je jen čekání.
tel. 723577484
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 20-04-2011 08:05
smiley To mi Petře nedělej - otvírat a oprašovat staré vlákno. Datum jsem přehlédnul, Pepinovi se omlouvám a sám se stydím. Ale jinak, to co jsem napsal si myslím.

ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk
Standa
člen

Příspěvků celkem: 275
Registrován od: 24.01.09
Vloženo dne 20-04-2011 08:47
Cesta zpět na stromy, není možná...Jak již jsem zde napsal, jsme jenom akcesorní odnož dráhového modelářství a musíme se přizpůsobit tak , aby modely byly sjízdné v režimu"scale"namazání.
Kromně toho PC aML jsou seriály již dnes kombinovaná s 24 na mechovkách, tudíž neřešitelná věc.
kmasita
člen

Příspěvků celkem: 213
Registrován od: 11.03.08
Vloženo dne 20-04-2011 09:08
náhodou v Olomouci to už praktikují dlouho ..... smiley
Pavel 128
člen

Příspěvků celkem: 318
Registrován od: 06.01.09
Vloženo dne 20-04-2011 09:19
Fakt je že to včera na té nenamazané dráze jelo pěkně, oproti PC z 9. 4. jsem zlepšil svůj nejlepší čas o půl vteřiny, ale bylo to dáno spíš klidem, už větší znalostí trati a také jsem dostal už víc do ruky nový regel. Takže nenamazaná dráha by mi určitě nevadila, ale vzhledem k tomu, že jsem mezi vámi krátce, tak mi nepřísluší do toho mluvit, moc neznám pozadí a důvody proč se mazat začalo, střídání s jinými kategoriemi atp (jak píše Standa). Stačilo opravdu umýt gumy a jezdilo to fajn, navíc velmi dobře fungovaly silikony, o tom tu už ale kdysi psal TomᚠZedníček, že silikony jsou určené právě na takový povrch.
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky
O DDM Barák

PŘIHLÁŠENÍ