Autor |
Mazání dřevěné dráhy před jízdou |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 20-12-2007 08:21 |
|
|
Čím se má natřít dráha přez závody? A je to jen spec. na dráhu nebo se dá koupit i něco v "drogerii"?
Díky
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Editoval Pepino dne 20-12-2007 08:21 |
|
Autor |
RE: Mazání dřevěné dráhy před jízdou |
JMS
člen
Příspěvků celkem: 349
Bydlitě: Holeov
Registrován od: 21.03.07 |
Vloeno dne 21-12-2007 15:55 |
|
|
Jsou to speciální prostředky, které dodávají firmy Parma, Koford a Camen.
Dělají to větinou ve třech různých monostech.
Měkké, střední a tvrdé mazání.
JMS |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 19-04-2011 22:36 |
|
|
Dnes jsme na Podbabě díky tomu, e kolegové po víkendových závodech pečlivě umyli dráhu a polovina členů naeho klubu ji jezdila kdy jsem dorazil, take se nedala dráha "namazat", jezdili na čisté nenamazané dráze. K velkému překvapení větiny z nás to nebyla ádná tragédie a krom pomalejích časů se nic zásadního nedělo. Perfektně jsme si zajezdili a alespoň nás to donutilo pečlivě umýt pneu.
Napadlo mne proč vlastně maeme, kdy nejezdíme mechy? Kdy to vezmu kolem a kolem, tak krom toho, e se jezdilo pomaleji a to jezdili vichni, take to problém není, jsme uetřili cca 200,- za namazání a nemáme zadělaná auta.
Take pro mne osobně víc kladů ne záporů, vlastně samé klady.
Co takhle přestat mazat? S tím co obouváme to evidentně není problém a jak několikrát mj. Jura poznamenal, Němci tak jezděj také, tak proč by to nelo i u nás?
Co vy na to kolegové závodníci?
|
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 19-04-2011 22:51 |
|
|
Z tohot vlákna můe být pěkný FLAME.
To Pepino Mazání dělá třeba i NSR - mně spí ten dotaz od Tebe překvapil.
Petře. Napadají mně dva důvody. Na dráze kromě komerček jezdí i jiné kategorie a tak se komerčky podřídily i s tím mazáním. A kromě toho komerčky jezdí i Ti co jezdí nebo jezdili jiné SRC a přinesli si ten zvyk mazat.
Prakticky vzato, pokud nebude mazat dráhu, budou se mazat pneu - jetě víc ne teď. Idea suché čisté dráhy je pěkná, ale po mém soudu je "návrat" ke kořenům prakticky nemoný.
Nemohu potvrdit nakolik namazaná dráha sniuje ivotnost materiálu - prý ano, ale to jsem slyel. Faktem je, e na blbě namazané dráze - přemazané, urve jak pneu, tak Ti shoří motor.
Jinou cestou je povolení mechů. Ale to přinese zase jiné spory.
ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Vloeno dne 19-04-2011 23:02 |
|
|
Vítku:
Pepino se ptal v roce 2007, já pouze vyuil ji mrtvé vlákno aby se nemuselo dělat nové a taky proto, e to přímo souvisí.
Jak jsem psal, jezdilo to i nasucho bezpotíí, take mazat pneu není třeba a nechápu co by vyřeilo pouití mechů, kdy to na tom co tam máme to jelo taky pěkně. No a proto by mne zajímalo proč vlastně maeme, kdy to není potřeba? Stejně se před mazáním musí dráha umýt protoe maeme jinak ne kolegové pro Lexany, take oni si pak tu dráhu po nás také musí umýt a zase namazet, take je to moná o tom zvyku, ale proč to nedělat jednodue, kdy to jde ne?
Editoval Petr L dne 19-04-2011 23:03 |
|
Autor |
Jirka
člen
Příspěvků celkem: 417
Bydlitě: Holubice, Praha-západ
Vloeno dne 20-04-2011 07:52 |
|
|
To znamená, e v pondělí budou jezdit plechovky na namazané dráze, v úterý před tréninkem si jí umyje a večer jí zase namae pro středeční krouek. Petře bohuel to by jsi asi musel mít dráhu jen pro komerčky. A trénovat na namazané a pak odjet závod na suché tak to by asi nemělo smysl ladit a zkouet auta v tréninku. Kdy by se jezdilo na mechovkách, tak můeme zahodit vekeré disky a pneumatiky¨, ke kterým jsme se během posledních dvou sezon dopracovali. Nehledě na to, e mechovky přenesou větí výkon motoru a bude se podle mého více laborovat s motorem. Zatěká pořádně podvozek, dá tam nadupanej motor a bude někde jinde. Na komerčkách oproti maketám GT a MC do kterých jsme také nahlédly se mi líbí právě to, e to není jen o nadupaném motoru ale o celkovém naladění auta a pak o rukách.
Závod je ivot, to co je před či po něm je jen čekání. |
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 20-04-2011 08:05 |
|
|
To mi Petře nedělej - otvírat a opraovat staré vlákno. Datum jsem přehlédnul, Pepinovi se omlouvám a sám se stydím. Ale jinak, to co jsem napsal si myslím.
ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk |
|
Autor |
Standa
člen
Příspěvků celkem: 275
Registrován od: 24.01.09 |
Vloeno dne 20-04-2011 08:47 |
|
|
Cesta zpět na stromy, není moná...Jak ji jsem zde napsal, jsme jenom akcesorní odno dráhového modelářství a musíme se přizpůsobit tak , aby modely byly sjízdné v reimu"scale"namazání.
Kromně toho PC aML jsou seriály ji dnes kombinovaná s 24 na mechovkách, tudí neřeitelná věc. |
|
Autor |
kmasita
člen
Příspěvků celkem: 213
Bydlitě: Dobřichovice
Registrován od: 11.03.08 |
Vloeno dne 20-04-2011 09:08 |
|
|
náhodou v Olomouci to u praktikují dlouho ..... |
|
Autor |
Pavel 128
člen
Příspěvků celkem: 318
Registrován od: 06.01.09 |
Vloeno dne 20-04-2011 09:19 |
|
|
Fakt je e to včera na té nenamazané dráze jelo pěkně, oproti PC z 9. 4. jsem zlepil svůj nejlepí čas o půl vteřiny, ale bylo to dáno spí klidem, u větí znalostí trati a také jsem dostal u víc do ruky nový regel. Take nenamazaná dráha by mi určitě nevadila, ale vzhledem k tomu, e jsem mezi vámi krátce, tak mi nepřísluí do toho mluvit, moc neznám pozadí a důvody proč se mazat začalo, střídání s jinými kategoriemi atp (jak píe Standa). Stačilo opravdu umýt gumy a jezdilo to fajn, navíc velmi dobře fungovaly silikony, o tom tu u ale kdysi psal Tomá Zedníček, e silikony jsou určené právě na takový povrch. |
|