AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 07:45:20 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Volný pokec | Jen tak
strana 1 z 2 1 2 >
Autor PROSBA O VÁŠ NÁZOR
Pepino
Super Administrátor

Příspěvků celkem: 1154
Registrován od: 13.09.06
Vloženo dne 07-09-2009 14:01
Ahoj všem,
vzhledem k blížícímu se termínu schůzky zainteresovaných lidí ohledně jakési "aktuální situaci v komerčních src" bych vás rád požádal o svůj názor na situaci v ČR, který poté budu tlumočit. Schůzka je tu kvůli vám, zákazníkům, nadšencům, sběratelům.

Proto prosím o vyjádření:
- co vám chybí ve sféře src v ČR
- jaký obsah chcete v RC-CARS
- vyhovují vám ceny modelů, popř. proč kupujete v zahraničí
- atd. atd. atd.

Díky všem za odpověď

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
Autor RE: PROSBA O VÁŠ NÁZOR
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 07-09-2009 15:40
co chybí - v našem oboru mi chybí jakákoliv snaha o trochu praktičtější přiblížení pravidel sobě podobných závodů. Jistě je logické, že nelze jezdit vše podle jedněch pravidel, ale na to, kolik nás je, je toho podle mne nějak moc a pořád se objevují nové a nové. To si ale budeme muset pořešit sami, na to RC cars nepotřebujeme.

obsah RC cars -Včera jsem si koupil poslední číslo RC cars a dopadlo to přesně, jak jsem čekal. Přečetl jsem si text od Martina Kumičaka a Toma Herdera, takže čtyři stránky. Vše ostatní šlo mimo mne nebo výsledky 1:24 a lexanu jsou pro mne takřka stejně daleko od mého zájmu jako RC auta. Takže k tomu, aby byl pro mne zajímavý, tam chybí komerčky.
K RC Cars bych ještě podotkunul, že jsem ho porovnal s Velo, časopisem o kolech a RC Cars má za 69 Kč 61 stránek a z toho cca 10 zabere reklama , Velo za 79 Kč jich má 140 - 170, přičemž podíl reklamy mají zhruba stejný, Velo spíše menší.

ceny-pokud budou v cenové politice výrobců a dovozců možné takové výstělky jako např cena Digital chipu Carrera 899 Kč, nebudu spokojený a vždy budu hledat jestli nekoupit jinde, levněji. To že zatím kupuji hlavně doma, tak o tom rozhoduje pouze osoba prodejce a vlastní lenost, atp.

Editoval Petr L dne 07-09-2009 15:42
http://132slotcars.blogspot.com/
Marian
člen

Příspěvků celkem: 248
Registrován od: 05.02.08
Vloženo dne 07-09-2009 16:49
co chybí - kvalitni prostredi, investice klubu (ucastniku) do jezdeni, zavodu. S tim se vytribi i pravidla. Zavody (kluby) s dobrym prostredim, vhodnymi pravidly, budou pritahovat zavodniky (cleny). Popularita SRC ve Spanelsku je dana taky pritomnosti drah v restauracich. Ale to je beh na dlouhou trat - nicmene jinak to bude vzdy jen okrajovej konicek s problemem oslovit verejnost.

obsah RC cars - chybi kvalita v clancich (dva dobre clanky casopis nezachrani), historie predloh, novinky, drby, technicke rady o takovych prkotinach jako je brouseni kol, vyroba poutacich pasu, dirty painting, rozdeleni os, - blbosti, mozna malickosti, ale neocenitelne.

nakupy - snazil jsem se napriklad nakupovat u Rebase, k tomu to mam nejbliz - ale neni dostatecne ochotny nebo flexibilni, jaksi mu nerozumim, resp. jsem z komunikace rozpacity - tak nakoupim jinde, levneji. V zahranici kupuji levneji, napr. pri koupi dvou Slot.it mam jeden za 1000 Kc a to vcetne dopravy, tady stoji 1250. Kdyby tady stal o 5% vic, tak ho koupim tady, ale tady stoji o 25% vic. Navic jsou tam lidi jaksi ochotnejsi (profesionalnejsi), maji spoustu nahradnich dilu, maji slevy, akce, newslettery. Tady mi to pripada takove amaterske.

Obecne tedy abych to shrnul a nastval minimalne polovinu registrovanych prispevatelu. To ze zavody jsou amaterske, to jeste chapu, komercky jsou na zacatku cesty. Ale to ze prodejci jsou amatersti, a ze RC cars vypada amatersky to uz je na povazenou. Nas jediny vyrobce je tam kde je, a i kdyz ho podporuji, a drzim mu palce - taky trpi nedostatkem zdroju.

A to se stejne jako ceske silnice bez dostatku penez v nasem konicku nezmeni.
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 07-09-2009 18:25
Časopis - nekupuji a ani o tom neuvažuji - necítím potřebu. Pokud mám zájem -zajdu do knihovny. Samotného by mne zajímalo, kolik se u nás prodá Model Car Racing, které má Faro v nabídce.
Nákupy - nakupuji tam, kde to z nějakého důvodu považuji za výhodné - tedy nejen finačně. A z ciziny třeba to co u nás není. To, že je v cizině často levněji je sice paradoxní, ale to, že se mi to nelíbí je tak jediné co s tím nadělám. Spíš mi trochu vadí, že není alespoň nějaká maloobchodní distribuce. A tak mi nezbývá, než nákupy kvůli poštovnému kumulovat.

Petr to napsal docela dobře - pro ty jezdí, tak nějaká jednotnější pravidla ve všech seriálech.
A to, že je u nás na Moravě prakticky mrtvo je i nᚠproblém.

ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk
Standa
člen

Příspěvků celkem: 275
Registrován od: 24.01.09
Vloženo dne 08-09-2009 11:08
Můj názor na toto a na pravidla je následujícísmileyři materiálovém a konstrukčním rozptylu tzv.komerčních autíček kdy některá jsou spíše "do vitríny" a druhá spíše na "ježdění" nelze vytvořit spravedlivá pravidla,která by nakonec nepreferovala jeden některý model.Na celonárodní úrovni přihlásit do SMČR jednu z cupových kategoriií,kde by měla mět největší materiálovou srovnanost.Tak to dopadlo v itálii kdy na celonárodní úrovni jezdí S-i Gr.C.Maj na to i pravidla na ofic.národních SRC stránkách.Ostatní řeší na klubové ,případně regionální úrovni/krušnohor/, a spec.cupové/Scalextric/.Je třeba si uvědomit,že pokud se nejedná o setkání/Libošovice/,tak už se vždyckz jedná o slot racing,a chceme nebo nechceme!
Pepino
Super Administrátor

Příspěvků celkem: 1154
Registrován od: 13.09.06
Vloženo dne 15-09-2009 10:28
4 názory a 149 registrovaných smiley

Pánové, takto se ale nikam nedostaneme. Schůzka je tu kvůli vám, ne kvůli ziskům výrobců, distributorů a prodejců.

Pokud není proč měnit stávající stav, je zbytečné o čemkoliv jednat a o čemkoliv dalším psát i na tomto webu !!!

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 15-09-2009 11:27
Pokud se roztočí časopis pro nás, bude z toho profitovat i trh, takže zase tak čistě jen o nás to není.
A pokud to otočím, tak stav v jakém nᚠsegment trhu je, včetně médií, je jen důsledkem toho, jak se výrobci o ten trh starají, takže......

src ceska trebova
člen

Příspěvků celkem: 212
Registrován od: 02.10.06
Vloženo dne 15-09-2009 11:35
Ahoj všem - Pepíno netrap se s tím kolik mᚠodpovědí - u nás v klubu teď běží zajímavý dotazník ( protože budu na tom jednání v Praze taky a nechci mluvit jen za sebe ) a taky se vše časově protahuje - včetně odpovědí. Pohádáme se o všem co se týká klubu ale na otázky jaký hledat průnik s ostatníma klubama, soutěžema je skoro žádný. Ne že by to lidi nechtěli ale oni vlastně nevědí co chtějí. Kolik z nás ( ČT ) bylo někde jinde na závodech ??? - a to je nás 21 kusů......... Ale věř, že bude líp. Pietro.

Každý čtvrtek pokud je pracovním dnem je naše čtyřdráha otevřená pro veřejnost od 17 hodin.
Nejdelší čtyřproudá autodráha v České republice
www.autodraha-src.ceskatrebova.com
JK
člen

Příspěvků celkem: 226
Registrován od: 09.09.09
Vloženo dne 15-09-2009 13:45
Pietro, zapoměl jsi ještě napsat slunce v dušismiley

1) Z debat mi přijde že skoro nikdo po nějakých jednotných pravidlech tak moc netouží. A když tak aby to byli zrovna ty jeho. Opravdoví závodníci se s tim vypořádají sami protože budou prostě jezdit tam kde jim to vyhovuje nebo je to zajímá.
2) RCC jsem koupil jen jednou a nijak mně nenadchl, Ale to je muj problém nemůžou vyhovět všem zájmům. Většinu novinek okolo modelů vidím daleko dřív na cizích webech a technické články tam až na ty od Tomáše Herdera nejsou.
3) Když něco chci rychle koupím si to tady. Zbytek třeba ve slevách v německu nebo anglii. to není nic nového, každý z prodejců to určitě ví a stejně s tím nic nedělá.

Jinak mi přijde že schůzka je tu hlavně kvůli RCC aby přilákali víc
Kubajs
člen

Příspěvků celkem: 18
Registrován od: 03.07.08
Vloženo dne 16-09-2009 10:16
Když už je tu tak úpěnlivá žádost o názor, tak ten svůj taky přidám.
RC CARS jsem si předplatil a během roku jsem z něj víc a víc zklamaný. V oblasti dráhovek bych si představoval větší pestrost. články jsou rozhodně zajímavý, ale pro mě dlouhý. reportáže ze závodů jsou někdy hezké a struhjící čtení, ale místo na stránku by mi stačilo půl. čtyřstránková recenze plná fotek je pro mě zbytečně podrobná. návody jdou už moc daleko mimo můj zájem - chybí mi nějaké (třeba i kratší) návody na drobné zlepšováky komerček, nebo na renovaci starých aut. Zkrátka něco pro "takové to domácí žvýkání".
Zkrátka na to, že je tam jen osm stránek si myslím, že se toho dozvím málo.

K závodům se vyjadřovat nebudu, nezúčastňuji se a zatím to ani neplánuju. Spíš bych měl zájem občas navštívit nějakou dráhu a zajezdit si s nějakým svým autem. Mám pocit, že by se klubům vyplatilo investovat čas do takových akcí jako jsou dny otevřených dvěří apod. a do jejich propagace. Podle mě je to i nejlepší cesta jak získávat nové členy. RCCARS by pak mohl posloužit k propagaci - docela by mě nadchlo, kdyby tam byl jak kalendář závodů, tak kalendář nebo nějaký přehled kdy si kam můžu jen tak zajít.

Jestli má schůzka přispět větší atraktivitě RCC, tak jenom dobře. Jen aby to opravdu směřovalo k širší veřejnosti a né k závodníkům odborníkům.
src ceska trebova
člen

Vloženo dne 16-09-2009 10:57
Pro Kubajse: nᚠklub je otevřen každý čtvrtek odpoledne pro veřejnost již více jak rok a půl. Mimo to je otevřeno (pouze na koukání) vždy když máme závody (jednou měsíčně v pátek večer). Na webu Městského úřadu, na neoficiálním webu města a na našem klubovem webu je odkaz na klub a ježdění pro veřejnost a možnost otevření dráhy po dohodě kdykoliv smiley. Zájem je téměř pořád stejný - když jsme otevírali dráhu tak kdo chtěl si nás našel (i když hledat nemusel propagace máme dost) a od prosince 2007 máme teměř pořád stejný klienty, kteří chodí na akce "otevřených dveří". I když je pravdou, že otevřením dráhy nám přibylo během roku a pul šest nových členů (parta panu, co chodili pravě na ježdění pro veřejnost).
Pro všechny: myslím, že SRC je prostě co se týče zájmu veřejnosti okrajová záležitost smiley. "Autíčko na vysílačku" koupíte u každého Vietnamce. Dost dobrý model RC koupíte okolo 5000,- a nejste vázáni na dráhu, ale stačí školní chodba, sušárna v paneláku, kousek parkoviště apod. a můžete drandit. To si myslím, že je i proto obsah RC Cars zaměřen tak jak je smiley. Jarda

Každý čtvrtek pokud je pracovním dnem je naše čtyřdráha otevřená pro veřejnost od 17 hodin.
Editoval src ceska trebova dne 16-09-2009 11:02
JMS
člen

Příspěvků celkem: 349
Registrován od: 21.03.07
Vloženo dne 16-09-2009 22:13
Můj názor je takový, že RC Cars je časopis o tom, co je v názvu.
Je pouze jejich aktivita a dobrá vůle, že tam dali prostor i dráhovkám.

Kdo má zájem pouze o dráhovkářské téma má smůlu, protože se nenašel nikdo, kdo by se o takový časopis nejenom staral, ale i sponzoroval jeho realizaci.
Je jasné, že obsah příspěvků nebude všem po chuti.

Já se k tomuto časáku dostanu zřídka,ale vždycky si ho přečtu komplet včetně příspěvků o RC.
Nechápu proto Kubajse, který tam toho má málo-RCčka ho nezajímají, výsledky závodů dráhovek taky ne recenze jsou dlouhé atd.

Kubajsi, zapomeň, že v dnešní době Hitech technologií někdo bude psát články o nějakém popravování starých autíček (neber si to osobně).

Chci tady poděkovat všem, co tam příspěvky poslali a posílají.

No a samosebou poděkování i Pepínovi za tenhle web !

JMS
www.blueking.cz
Standa
člen

Příspěvků celkem: 275
Registrován od: 24.01.09
Vloženo dne 17-09-2009 08:29
Jenom otázka?Došlo ke zvýšení prodeje RC Cars vstupem SRC oboru,nebo ne?To je podle mne rozhodující moment pro další vývoj.
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 17-09-2009 18:01
Souhlasil bych s Kubajsem v jednom - některé články by mohly být kratší, řekl bych "akčnější". Např. se mi líbilo zpracování Norimberka od Pepina.

ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk
src ceska trebova
člen

Vloženo dne 17-09-2009 21:58
Ohledne casopisu: je to jednoduche - zaregistruje se casopis u MK CR a muze to frcet (zivnost na vydavatelstvi je volna a stoji 1000,- Kc). Cekame na nabidky na spolupraci do redakcni rady :-). Nebo myslite, ze je to nerealne: napr. tisk casopisu A4 o 4 listech (8 stranek) plnobarevne stoji pri nakladu 1000 ks cca 19,- Kc + DPH. To je prosty tisk. Kdyz si vezmu praci redakce, autorske poplatky (moc lidi zadarmo nechce pracovat, alespon ne dlouho :-) a distribuci, vychazi mi cena za za takovy casopis minimalne 100,- Kc pri periodicite mesicniku. Prihlaste se zavazne k odberu casopisu o SRC. Jedna vec je ale doufam jasna - pokud nebude predplatitelu alespon 990 tak do toho nejdeme :-) Jarda

JMS
člen

Příspěvků celkem: 349
Registrován od: 21.03.07
Vloženo dne 18-09-2009 08:00
Jardo,
dík za kalkulaci-vím, že dělᚠv oboru.
Tak bych chtěl vidět těch zhruba 1000 předplatitelů, co dá 100,- za časák.
Tady je cca 150 členů registrovaných,ale aktivních to vidím tak na 25.
Jak už psal Petr L, porovnání RCCars a Velo, že RC má cca 60 stránek a Velo 140.
Kdo tyto stránky i kdyby jich mělo být jenom 50 zaplní(napíše články)?
Vidím to jako nereálné, ale třeba je to jenom mílka.
Kdysi dávno vycházel dráhovkářský OBČASNÍK, ale taky bylo málo přispivatelů.
Závodící modeláři si poznatky vyměňují na závodech a ti co paty z baráku nevytáhnou si radši najdou něco na netu.
Pokud by se to povedlo realizovat bude to pro dráhovky jenom dobře.smiley

JMS
www.blueking.cz
Autor RE: Časopis SRC
src ceska trebova
člen

Vloženo dne 18-09-2009 08:51
Ahoj Jirko, právě proto jsem to napsal aby se případní radikální kritici chytili za nos a ůsměvy ze závorek naznačuji ironii. Ve skutečnosti (teď to myslím vážně), je časopis rozsahu RC Cars na úrovni pouze o SRC nereálný. Jak zmiňuješ i v předchazejících odpovědích: kdo by tam co psal každý měsíc tak aby to všem vyhovovalo, kdo by to financoval a nebo finance scháněl (kdo kdy obchazel fabriky a živnostníky s nabídkou reklamy či inzerce ví o čem je řeč), kdo a jak by zajišoval distribuci? Takže se přidám k Tvému: díky Pepínovi za tento web.

ALSracing
člen

Příspěvků celkem: 49
Registrován od: 25.06.08
Vloženo dne 23-09-2009 01:08
Tak se teda taky přidám s názorem....
Začnu RCcars. Svého času jsem byl velmi aktivním autorem v oblasti malých RC modelů. Psal jsem reporty ze závodů ale taky myslím hodně zajímavý věci technického rázu. Dnes tam skoro nepíšu a časopis už ani nekupuju, protože jeho úroveň je velmi slabá. Ano najdou se tam zajímavé věci (velmi poskrovnu), ale upřímně, přepisování článků a návodů dávno publikovaných na webu mi přijde poněkud neprofesionální. Když jsem psal článek pro časopis, byl pro časopis, když pro web, tak pro web. Někdy jsem sice po určitém čase uvolnil něco z publikovaných věcí v časopise i na net, ale nikdy ne vše a často jsem to přepracoval. Bohužel mám z RCcars pocit, že mnoho autorů píše články jen pro "kapesné" za honorář (často ani pořádně nevědí o čem píší) a úroveň tomu odpovídá. Mne osobně dopálilo nejvíc to, že redakce zkracovala příspěvky aby se vešly na dvoustranu a to často až tak, že ztratily smysl. Časopis plný reportů ze závodů a recenzí modelů (často navíc silně neobjektivních), které lze najít mnohem dřív na webu je o ničem. Technický článek je náročný a upřimně řečeno, kolik lidí je dnes v automodelařině obecně asi schopno něco takového napsat aby to dávalo smysl a něco to čtenářům přineslo???? A to, že honořář za technický článek a za stupidní popis čínské hračky je stejný je bohužel realita.
Ke stavu obchodu v oblasti dráhovek....Nevím kdo z Vás co si stěžujete na tuzemské prodejce zkusil něco dovážet a seriozně obchodovat. Dva roky záruka, zaplatit clo, DPH, dopravu bankovní poplatky, odebrat minimální objem aby byla vůbec nějaká marže od zahraničního dodavatele, popř. řešit tuzemské cetifikáty EMC atd.....
Zkuste si to a pak pochopíte, proč jsou ceny v tuzemsku takové jaké jsou. ČR je příliš malý a slabý trh aby rozmělnil náklady vyvolané nenasytným státem. Tím netvrdím že všichni prodejci přistupují k zákazníkovi seriozně, ale ono hodinu něco vysvětlovat, aby Vám následně zákazník řekl, děkuju za radu (někdy ani to ne), já si to teda objednám tam a tam....protože to tam je levnější (aby ne když mu to často přijde bez cla a DPH), tak to každého rychle přestane bavit. No a pokud se někdo, jako třeba já pustí do výroby, dopadá to velmi často tak, že si zákazníci nakonec stejně koupí čínský šmejd, protože je levnější a pak pláčou na fórech nebo to po mně chtějí vyřešit.
Ad pravidla....Jakákoliv pravidla spojená s obchodem jsou vždy problém. Nevím jak moc to máte v komerčkách provázané, ale v RC mimo on-road 1/18 (ta jsou opravdu ušitá podle toho co lidi chtějí) je to především o zájmech prodejců.smiley
Takže asi tolik. Mimochodem pokud jsem postřehl v příspěvcích, že si někdo stěžoval na tuzemské výrobce a jejich nabídku, tak ono rychle člověka přestane bavit dělat kvalitní věci když je nikdo nekupuje a a není ochotný to zaplatit. Prosím uvědomte si toto, Vaše komerčky jsou až na pár vyjímek všechny vyráběné v Číně. Nelze porovnávat ceny za jaké se vyrábí v Čechách a za jaké tam. Myslím že tady taky nikdo z Vás nedělá za dolar na hodinu.smiley
Editoval ALSracing dne 23-09-2009 01:22
www.alsracing.net
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 23-09-2009 22:59
Šmejd se dá vyrodit kdekoliv a třeba Slot.It také vyrábí v Asii a těžko se o tom dá říct, že je to šmejd.
No nicméně třeba Faro které vyrábí většinu doma, má u dílů dráhy ceny nižší a u modelů nejhůře stejné, jako ostatní co mají výrobu v Asii smiley
Sice zrovna Faro není můj favorit, ale kdyby se u Carrery podařílo udržet celoročně takovou kvalitu plastového výlisku dílu dráhy jako má Faro, to byla paráda........

Editoval Petr L dne 23-09-2009 23:00
Honza
člen

Příspěvků celkem: 432
Registrován od: 30.11.06
Vloženo dne 31-07-2011 23:14
Vidím Pepino, že Vám to tu za těch pár let, co jsem tu nebyl, docela chcíplo...
www.grafik-jan-vician.cz
strana 1 z 2 1 2 >
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky