AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 18:27:11 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Závody a akce | PORSCHE CUP
strana 2 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Autor RE: 3. závod PORSCHE CUP 2010 - Pardubice
Standa
člen

Příspěvků celkem: 275
Registrován od: 24.01.09
Vloženo dne 18-06-2010 15:35
no to je jasný
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 18-06-2010 15:39
Já osobně kamkoliv, když budu mít čas a stačím se ještě ten samý den vrátit domů, ale toho času je tak málo, že nestíhám ani na tu Podbabu, kterou mám přez pole a za kopcem. smiley

http://132slotcars.blogspot.com/
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 18-06-2010 15:39
Já osobně kamkoliv, když budu mít čas a stačím se ještě ten samý den vrátit domů, ale toho času je tak málo, že nestíhám ani na tu Podbabu, kterou mám přez pole a za kopcem. smiley

JK
člen

Příspěvků celkem: 226
Registrován od: 09.09.09
Vloženo dne 18-06-2010 16:08
Nesmíš plejtvat časem na dvojpříspěvkysmiley
Mitch
člen

Příspěvků celkem: 1003
Registrován od: 20.09.06
Vloženo dne 21-06-2010 10:21
Když bych měl mluvit za sebe tak je to jen o penězích. Čas je mi volnej pokud jde o víkend a nemám dlouhodobě zamluvenou dóvču. Nejsem zadanej, ničím a nikým vázanej a když to budu vědět měsíc dopředu tak mi nedělá problém si prostě na ten den nebo víkend ten čas udělat. Když už bych měl jezdit šampionát tak nemá smysl abych půlku závodů vynechal, už jen kvůli ne zrovna laciné pořizovací ceně modelu na danou kategorii, ne-li kategorie.
Pak je to hlavně o dopravě. A se podívám na východ nebo na západ tak jsem snad v nejhorší části republiky. Do Hradce 150km, Česká Třebová přes 200km do Mostu 100km Praha 100km.
Samotnýmu se mi prostě nevyplatí lítat takovou dálku, vzl᚝ pokud si chce člověk zajezdit častěji než jen na pořádaných závodech a mít tak možnost si na závod připravit model. To mi připadá fajn v Hradci že si kluci můžou zajezdit v týdnu.
Já když si to sesumíruju tak mě by jeden závod vyšel min na 750Kč bez jediný kačky vložené do modelů. A to si prostě nemůžu dovolit dávat jednou měsíčně a zase z druhé strany mince kvůli pár závodům se mi zas ani nevyplatí stavět modely do kategorie.
Mím řešením by bylo odstěhovat se blíž k vám, což je blbost, nebo sehnat minimálně aspoň jednoho zapálenýho a stálýho jezdce, který by mi pomohl rozmělnit palivo, dva by byli ideál.
A co se týče tohoto webu tak ani jinam nekoukám, jen nsem a čas od času na Faro. Ne že by mě nic nového nezajmalo, ale když nejsou prachy tak proč slintat nad něčím co si nemůžu dovolit.
JK
člen

Vloženo dne 21-06-2010 11:40
Ono to neni zase tak strašný. Do Děčína to mᚠna krušnohor kousek a do Podbaby to mᚠjen smiley 90 kiláků. Nějaký ty fixní náklady budeš mít všade ale je jasný že mitfára by se hodilsmiley každýmu.
Pepino
Super Administrátor

Příspěvků celkem: 1154
Registrován od: 13.09.06
Vloženo dne 21-06-2010 12:01
K cenám za startovné se nemíním vyjadřovat. Spočtěte si ceny pro vítěze (modely), poháry a pak chceme, aby něco dostali majitelé drah, aby vůbec bylo na čem jezdit.

Mně hlavně obecně vadí princip, že místo toho, abych si vybral třeba 1 pohár a ten objel celý, sedím doma na zadku a jdu jezdit jen když se jede na domácí dráze. To pak nemá smysl vůbec nic pořádat, stačí pozvat pár kamarádů na odpolední grilování a zazávodit si na plastu v podkroví.

Doma jsme si pořídili (vytiskli z Excelu) celoroční kalendář, tam si napíšeme termíny akcí na rok dopředu a všichni víme, co kdy je a není a tak mám na konkrétní závody vždy rezervovaný čas (a pokud je navíc, zajedu i na jiný závod).

Vžijte se na moment do role organizátora akce, nikdo to neděláme kvůli svému egu. Někdo kvůli prodeji dílů a aut, někdo kvůli propagaci a někdo kvůli potěšení jiných.

Teď to nemyslím špatně, ale vezmu si příklad z nejpočetněji obsazeného Krušnohorského poháru. Celkem máme v nejlepší kategorii GT/LM 61 bodujících (což je úctihodné číslo), ale pouze 7 jezdců, kteří mají 100 % účast. Pak 4 jezdci z 80 % a zbytek už je cikcak. Bílinské děti jen na závodech v okolí, pák kluků z Prahy jen na závodě na Podbabě apod.

Ono to pak spěje k tomu, že si člověk pořídí Hondu a bude jezdit velká auta, protože moje krédo je takové, že uspořádám cokoliv kdekoliv, ale musím vědět, že tam lidé přijedou a ne řešit den dopředu, zda nás na osmiproudu bude 6 nebo 8 :-(

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
JK
člen

Vloženo dne 21-06-2010 13:04
Startovný je vždycky věcí pořadatele a je na něm aby si spočítal jesli je pro závodníky únosný a budou na seriál jezdit. Muj názor je že se dneska dost změnila situace a dost lidí má míň času i peněz na závody. Proto se pořádaj hlavně lokální závody s dojezdem maximálně do 100 km. Funguje to tak i třeba v národních kategoriích. Co je dál je problém. A dyž je eště z čeho vybírat tak si stejně každej vybere to co je pro něj nejdostupnější a na nic jinýho se ohlížet nebude.
Nemyslim to zle ale proč najednou tak klesnul počet lidí v PC proti loňsku a proč i na kšp nejezděj lidi z věčí dálky?
Editoval JK dne 21-06-2010 13:09
Mitch
člen

Vloženo dne 21-06-2010 14:17
To: JK
To se ti snadno řekne do Děčína to mᚠkousek, ale řekni mi co se tam jezdí? Když jsem se tu kluků ptal, tak jednou za rok nebo za půl roku šestihodinovka a jeden nebo dva závody z krušnohoru ročně. Ty by sis kvůli tomu kupoval a stavěl modely? Kvůli dvoum závodům do roka? A ikdybych jezdil ještě podbabu tak to jsou třeba další dva závody, ale to si opravdu jen zajezdim a můžu jet domu. To se nemusim zůčastnovat šampionátu. A účastnit se vícero šampionátů znamená být na tom jako Pepino. Tzn mít několik aut pro každej šampionát a čekat kdy se tu zas něco pojede. To je nesmysl, přesně jak říkal Pepino. Když nemám kde bych si modely odladil a mohl pravidelně testovat, nemám na to abych odjel ten šampionát celej po polovině republiky tak je naprosto zbytečný se do toho vůbec pouštět. To pak budou jen vyhozený peníze za model + jeho úpravy. Navíc ten model nebude nikdy na 100% využitej a šance se jakkoliv slušněji umístit a to nejen celkově ale i při samotnym závodě je malá, protože dostat se vejš v pořadí chce štěstí a zkušensti, tznsmileyRAXI. Je to demotivující, ale je to tak.
JK
člen

Vloženo dne 21-06-2010 15:37
Je dobrý si hned na začátku porovnat pravidla a zjistíš že to neni až tak hrozný. Stačí si pořídit GT, historika a cesáka od Porsche a nedělat na nich řezací úpravy a mᚠuniverzál pro 3 základní kategorie kšp i PC. Standa podle diskuze jezdí i kšp tyhle kategorie s autama z PC bez dalších úprav a evidentně to de. Šance se dobře umístit je ale asi spíš v rukách než v autě. A na kšp můžeš jezjdit už v pátek ladit do úplnýho zblbnutí. A jak je vidět věčina lidí to jjezdí napřeskáčku pro radost a ne pro umístění. Je to i o přístupu.
Editoval JK dne 21-06-2010 15:41
Mitch
člen

Vloženo dne 21-06-2010 17:53
Nad tím už jsem taky uvažoval udělat nějaký univerzální zmetek. Sice se mi krapet příčí že bych byl limitovaný jen tou jednou Studgartskou značkou, ale co se dá dělat pokud má být model co možná nejuniverzálnější.
Ještě se do toho pokouším už nějaký čas uvrtat Kámoše, který je do značky PORSCHE blázen. To aby se nám přeci jen ty náklady trochu snížili tak nevim.
Jestli ho zlomim pač už pár modelů díky mě má a zatím nenadával že ho to moc stojí navíc nakupuju přes E-bay a tam se dají tu a tam najít hodně zajamvý ceny tak snad ho nalomim i do těch závodů a třeba se na Porsche Cupu sejdeme.
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 21-06-2010 18:35
Mitchi, to není o univerzálním zmetku. Pokud si dobře vybereš model, tak ti trakový model pojede super kdekoliv.

A nebudeš li na bedně není to v drtivé většině případů modelem, ale v rukách a schopnosti auto doladit smiley
To mi věř, toho jsem zářným důkazem smileysmiley

Mitch
člen

Vloženo dne 21-06-2010 20:09
Je mi jasný že to není ze 75% o modelu ale o rukách.
Ale třeba do modelu Porsche 935 od carrera by si určitě sám nešel ikdyž na svý ručičky asi nedᚠdopustit.
Jde mi o to že je člověk dost limitovanej tím výběrem jak sám říkáš:

KDYŽ SI DOBŘE VYBEREŠ MODEL!

Nejde mi o dobré umístění na bedně nebo tak něco jestli jsi to tak pochopil. Takové ambice rozhodně nemám. Jde mi o rozumné umístění celkově s modelem, který se líbí mně osobně a ne který je zaručený favorit pro všechny protože prostě dobře jede. A proto kladu takový důraz na účast v celém šampionátu a nikoliv jen v jednom či dvou závodech sezony v několika podnicích.
Prostě se chci po sezoně podívat na tu sesumírovanou bodovací tabulku a říct si, tady jsme se učili, tady už jsme to jakž takž naučili jezdit, tady jsme měli kliku, tady jsme utržili velkou strátu ošklivou nehodou a výsledek po sezoně je prostě to a to a jsme takový a makový.
Taky nekoukᚠna fotbal kvůli jednomu zápasu ale kvůli postutu týmu v tabulce. Stejně tak já nekoukám na Formuli 1 kvůli jednomu závodu, ale kvůli celému šampionátu a poháru konstruktérů.
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 21-06-2010 20:52
No Mitchi pilotហje zrovna to, co mi fakt moc nejde. Mrkni do výsledků a pochopíš smiley na ty tabulky se nedívám. To bych musel začít řešit proč zavírám pole a ještě bych si to ježdění mohl kazit nějakým stresem smileysmiley

Jo a tu 935 od Carrera si již dlouho přeji a vypadá to, že letos "velrybu" Martini dostanu k narozeninámsmiley
Na PC v "Z" ale podle pravidel pasuje 935K od Fly. Taky pěkný kousek, který bych si stejně i tak koupilsmiley Kupodivu i přez to jaký je to žebřiňák, je to nejméně rozmlácené auto co mám na závody. Holt se "Z" to chce "malý" motor a lehkou ruku smileysmiley

Standa
člen

Příspěvků celkem: 275
Registrován od: 24.01.09
Vloženo dne 21-06-2010 20:53
To je všechno hezký, ale musíš splnit zásadní, ale i dostačující podmínkusmileyostavit se na závody.smiley
JK
člen

Vloženo dne 22-06-2010 08:51
A dyž se dostavíš tak uvidíš s čim kdo jezdí a co upravuje. Pak se múžeš rozhodnout co dál. Od stolu se to dělat nedá smiley.
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 22-06-2010 10:24
Mitchi, osobně za nejuniverzálnější model považuji Porsche 9XX od Slot.it. Kromě poháru Scalextrix si s ním letos zajezdíš prakticcky v každém seriálu. A auto dává i velký prostor pro úpravy. A pak už nezbývá než se účastnit a sbírat zkušenosti.
Faktem je, že bez pravidelného přístupu na dráhu je to na draka. Ale do Liberce to mᚠcca 50km, s komerčkou Tě tam asi nikdo nevyhodí a myslím, že je reálné aspoň jednou za 14 dnů se tam dostat. Kamoš jezdí každý týden na dráhu do Olomouce z Vyškova. A sám.

ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk
Mitch
člen

Vloženo dne 22-06-2010 10:32
Na závodech už jsem se byl kouknout několikrát, ale stále mi chybí ten kopilot. Bez něho nemá cenu se do čehokoliv pouštět. To bych projezdil majlant.
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 22-06-2010 10:55
No vono se v jednom i blbě pracuje, vždy je lepší pracovat v partě smiley

Petr L
Administrátor

Vloženo dne 22-06-2010 11:08
Tak a mám na stole srážeč, do večera ho zkompletuji a příště to snad v Pardubicích bude lepší smiley

strana 2 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky