Autor |
RE: 3. závod PORSCHE CUP 2010 - Pardubice |
Pavel 128
člen
Příspěvků celkem: 318
Bydlitě: Praha
Registrován od: 06.01.09 |
Vloeno dne 24-06-2010 14:51 |
|
|
Standa napsal:
...K tý glorifikaci mnou zajetých výsledků v PC-letos bylo odjeto celkem 3x4 jednotlivých závodů v rámci PC, vyhrál jsem jich jenom 8, take 4 musel vyhrát někdo jiný!
pomalu aby ses omlouval za svá vítězství... Ale Schumiho taky moc lidí nemuselo, take si za to můe vlastně sám . |
|
Autor |
Standa
člen
Příspěvků celkem: 275
Registrován od: 24.01.09 |
Vloeno dne 24-06-2010 14:57 |
|
|
To jsem se teda dostal do pěkný pozice, má pravdu |
|
Autor |
Jirka
člen
Příspěvků celkem: 417
Bydlitě: Holubice, Praha-západ
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 24-06-2010 16:10 |
|
|
Tak tohle jsem přesně čekal, kadý si bude obhajovat svý a někdo se bude cítit dotčený. Já myslím, e vekerá diskuse po netu nikdy nic nevyřeila a stejně nevyřeí.
Pepino- v jedný větě říká, e jezdí dobře jen autíčka nízký a iroký a potom si odporuje tvrzením, e kadé autíčko se dá naučit jezdit jen se mu chce věnovat. Prosím tě, tohle můe říkat dětem do Bíliny ale ne nám kdo má trochu zkuenosti ze závodů. Dobře, vezmi si Porsche 934 od Fly a zkus ho udělat s originálním podvozkem tak aby jezdilo jako P 997 od Ninca.
Tvrdit, e dokáe být na bedně po pětiminutovém tréninku na jedný dráce to je hodně odváný tvrzení. Ví co přijeď v září na Kp do Slaného ráno v osm. Pět minut si zatrénuj a pak odevzdej auta vech kategorií do depa. Uvidíme jak se ti bude dařit. Vsadím se s tebou, e nebude ani do desátého místa.
Myslím, e jsem asi patně vysvětlil to s těmi pravidly. Pravidla se měla měnit s tím, jak Standa hledal mezery v nich a stále více posunuje komerční závody směrem k lexanům. Vám to opravdu nevadí, e ostatní krásná autíčka u si nikdy nezazávodí. Atmosféru současného PC nekritizuji. Ti co tam jezdí si jí určitě uívají, já jsem se jen snail zdůvodnit úbytek jezdců, kteří dříve jezdili a nyní u nechtějí.
Jsou mezi námi taky jezdci, kteří si na počátku poháru nakoupili krásné modely za nemalé peníze, kteých třeba nemají nadbytek a kdy zjistí, e s nimi nemají anci trochu uspět a pravidla jim neumoňují povýit technickou úroveň, tak se nedivte e nepřijedou.
Pepino, jeden člověk je na tvoření pravidel málo. Vidím to nejen v KP ale ï v republikovém poháru maket. Pokud bude chtít PC pojmout prestiněji bude se muset v tomto přístupu změnit. Nezlob se snaím se jen poradit, kdy si na začátku vlánka přemýlel proč je úbytek jezdců.
Stando uznej i na tomto webu, stejně jako jsi to uznal, kdy jsme se bavili v soukromý, e jsi to vlastně podělal ty. Nemyslím to jen ve zlém. Postupně své technické fígle, které přiznej větinou pramení z nedokonalosti pravidel prozrazuje i ostatním. Jako první se to od tebe naučil Květa a začal to přenáet do Krunohoru. Od té doby je patrný pomalý úbytek závodníků. Kdo má ambice na vyí příčky se snaí přizpůsobit . Ovem stojí to také peníze a ne vichni jsou ochotni je zvlátě v současné době do toho investovat.
Zároveň tím odpovídám i na to proč třeba někteří nepřijeli na Podbabu na Kp ale musím zde zároveň upozornit, e spoustu lidí odrazuje i chybové počítání kol na této dráze.
A Stando, kdy mluví o tom brouení kol. S tím si začal jako první ty, to nemůe popřít a u v začátcích tvé účasti na PC. JI v Děčíně si přijel s formulý na malých nízkoprofilových gumách. Nikoho to nikdy nenapadlo ne proto, e to a do teď nebylo zákázané, ale e komerčky mají pořád vypadat trochu jako skutečná auta a ne je zohyzdit za cenu vítězství.
Závod je ivot, to co je před či po něm je jen čekání. |
|
Autor |
Standa
člen
Vloeno dne 24-06-2010 16:33 |
|
|
Jirko, vechno jde řeit normálně, tak jako mně kdysi H.ĄSvec nechal vyndat ty Pro-sloty.Měl někdo přijít a říct- ví v pravidlech to není, ale my vichni předpokládáme e formule má formulová kola, tak si je tam přítě dej,no a je vyřízíno....Tak jako jsem na Podbabě koukal, e některým z Nascarů koukaj kola,ikdy je v pravidlech jasně řečeno, e obecně nesmnějí koukat-pak mi bylo řečeno, e pro Nasc. to tak neplatí,no a přítě mi budou koukat taky...Já nejsem jasnovidec!! |
|
Autor |
Jirka
člen
Vloeno dne 24-06-2010 16:52 |
|
|
Kdy u mluví o Podbabě a Nascarech, tak tam byly daleko horí věci. Při nasazování jsem si vimnul u jednoho vozu (vím komu patří), e má nalepeno závaí ze spodu podvozku. Po závodě kdy u se téměř vichni rozjeli domů, jsem se na to ptal Vládi, který dělal přejímku. Duoval se, e dotyčnému přejímku dělal ale na autě, které převzal nic podobného nebylo. Tak nevím co si o tom mám myslet. Pravděpodobně má dotyčný dvě stejná auta, která pak na samotný závod prohodil.
Co se týče gum v Nascarech, tak vzhledem k tomu, e se jedná o úzká auta (některé scalextriky), tak můe přësahovat oblá strana (bombír). Běhoun by ale měl být schovaný v karoserii.
Myslím, e bychom měli vichni dát rozumně hlavy dohromady a dbát na dodrování pravidel. Co se mne týče, pokud přítě zjistím jakýkoliv rozpor s pravidly, ihned na něj upozorním. Dá se přimhouřit oko u malýho áčka, ale ne u zkueného matadora, který poruí pravidla záměrně. Myslím, e v takovém případě by měl následovat řádný postih, třeba vyloučení ze seriálu do konce roku apod.
Bylo by moná dobré si na kadý seriál zvolit třeba komisi tří arbitrů, kteří by rozhodovali v takovýchto věcech.
Děláme to přece pro zábavu a ne abychom za kadou cenu vyhráli.
|
Autor |
Standa
člen
Vloeno dne 24-06-2010 17:04 |
|
|
Můj Nascar to sice nebyl, ale teď jsem se díval na pravidla, je specifikovanej materiál, to je jasný, ale o pozici se neříká nic???? |
|
Autor |
Standa
člen
Vloeno dne 24-06-2010 17:20 |
|
|
Jirko, to není provokace, rád si nechám poradit,kdy u jsi to nakousl. |
|
Autor |
Jan
člen
Příspěvků celkem: 162
Registrován od: 22.02.08 |
Vloeno dne 24-06-2010 18:35 |
|
|
UF-UF....tak jsem to ve přečetl, a řeknu vám......stačila jen věta, co "na konec"
napsal Jirka...."Děláme to přece pro zábavu a ne abychom za kadou cenu vyhráli." Co vy na to??
Jan |
|
Autor |
Jan
člen
Příspěvků celkem: 162
Registrován od: 22.02.08 |
Vloeno dne 24-06-2010 18:39 |
|
|
Jetě malá oprava abych se nedostal do "konfliktu" e nemám do toho co mluvit
kdy nezávodím
"DĚLÁTE to přece pro zábavu a ne abychom za kadou cenu vyhráli."
Jan |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 24-06-2010 18:43 |
|
|
Jirka napsal:
Tak tohle jsem přesně čekal, kadý si bude obhajovat svý a někdo se bude cítit dotčený. Já myslím, e vekerá diskuse po netu nikdy nic nevyřeila a stejně nevyřeí.
Jirko, je celkem logické, e si budu PC obhajovat, ale jsem rád za názor, ale prostě se mi zdá, e tyto argumenty jsou prostě nesprávné a e je odliv jen a pouze leností jezdců jet kamkoliv dál popř. finanční náročnost cesty.
Jirka napsal:Pepino v jedný větě říká, e jezdí dobře jen autíčka nízký a iroký a potom si odporuje tvrzením, e kadé autíčko se dá naučit jezdit jen se mu chce věnovat. Prosím tě, tohle můe říkat dětem do Bíliny ale ne nám kdo má trochu zkuenosti ze závodů. Dobře, vezmi si Porsche 934 od Fly a zkus ho udělat s originálním podvozkem tak aby jezdilo jako P 997 od Ninca.
Takto jsem to neřekl, psal jsem o tom, e je logické, e se vdy pojedou placatá auta, protoe prostě mají lepí jízdní vlastnosti. A pokud mám udělat to ci píe, je to nesmysl u jen pro to, e Fly P934 s origo podvozkem je zadomotor a zrovna kvůli tobě a Edoj jsem Z kategorii udělal. Pokud mám vzít Fly 934 Racing, tak s tím jetě vloni jezdila kupa jezdců (včetně mě) a vloni v Pardubicích byly tyto vozy na 2. a 4. místě a Standa Lakomý dokonce i se zadomotorem (moná se pletu) na 3. místě.
Taky se pamatuju. e P997 od Ninca nikdo nechtěl, protoe nemá klec, je na dlouhej motor a vůbec nejezdí. A i dnes spoustě lidem dělá problém ho rozjet, Standa to dokázal a teď s ním jezdí větina.
Jirka napsal:Tvrdit, e dokáe být na bedně po pětiminutovém tréninku na jedný dráce to je hodně odváný tvrzení.
Ani o bedně jsem nic nepsal, psal jsem, e jsem schopen po 5 minutách vědět, jak to jede a kde si dávat bacha a zbytek si odladím v závodě. Osobně nemám ambice být na bedně.
Jirka napsal:Myslím, e jsem asi patně vysvětlil to s těmi pravidly. Pravidla se měla měnit s tím, jak Standa hledal mezery v nich a stále více posunuje komerční závody směrem k lexanům. Vám to opravdu nevadí, e ostatní krásná autíčka u si nikdy nezazávodí.
A jak konkrétně se měla měnit s ohledem na mezery? Rád bych věděl, kolik krásných vozů od Scalextric a Carrery třeba jezdí v KP? Osobně si myslím, e je to tam samé P917 od NSR (příp. Mosler), Nissan 390 od SLot.it apod. Ale nevím, nikdy jsem tam nebyl.
Kadopádně PC je specifikum prostě u jen v tom, e jsou to Porsche a tím pádem jsi omezen docela dost.
Jirka napsal:Pepino, jeden člověk je na tvoření pravidel málo. Vidím to nejen v KP ale ï v republikovém poháru maket. Pokud bude chtít PC pojmout prestiněji bude se muset v tomto přístupu změnit. Nezlob se snaím se jen poradit, kdy si na začátku vlánka přemýlel proč je úbytek jezdců.
Ale pravidla PC tvoří vdy závodníci sami a nikoliv já. Podle současného ročníku a připomínek se dělají na dalí rok. To u jsme zmiňoval několikrát. Rozhodně nemíním pojmout PC prestiněji, pouze se snaím najít mezeru mezi Scalextric a KP právě na základě pravidel (omezený Scalextric / volný KP).
Kadopádně díky za čas s názory.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
Jirka
člen
Vloeno dne 24-06-2010 19:10 |
|
|
koda, e nejedete do Brna, mohli jsme to tam vechno v klidu probrat. Nehodláte tam někdo z Hradce aspoň na čumendu?
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Vloeno dne 24-06-2010 19:35 |
|
|
Původně jsem chtěl, ale ena je marodná tak nechci tahat obě děti tak daleko autem, take pofrčíme asi jen do Třebové na Východočeský pohár, tak jsme za chvíli a Matýsek si chce zajezdit.
Hlavně bysme si navzájem neměli pomlouvat závody, stejně, jak u to tady zaznělo, to je a bude vdy jen o lokálních lidech a závodech a pak několika, co to mají na půl cesty :-)
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Editoval Pepino dne 24-06-2010 19:36 |
|
Autor |
Honza65
člen
Příspěvků celkem: 164
Bydlitě: Most
Registrován od: 05.04.07 |
Vloeno dne 24-06-2010 22:03 |
|
|
Teda tady to po dlouhe době zase ije.
Jirka dle mého názoru reagoval na Pepinnovi povzdechy o neůčasti na závodech PC správně a věcně.Je logické e Pepino jako tvůrce PC bude závody bránit,ale
některé direktiva a odmítání námitek ostatních vede bohuel k té malé účasti na závodech.
,,Rád bych věděl, kolik krásných vozů od Scalextric a Carrery třeba jezdí v KP? Osobně si myslím, e je to tam samé P917 od NSR (příp. Mosler), Nissan 390 od SLot.it apod. Ale nevím, nikdy jsem tam nebyl."
Ta poslední věta je hodně důleitá,osobně ádné ze jmenovaných aut nevlastním a nejsem sám a dle fotek je jasné e startovní pole je plné vech moných značek.
Proto asi ten zájem o Kp.
Jetě takovej letitej osobní poznatek,začátek jara a dále přes léto se nedá počítat s nějak velkou účastí asi na ádné akci pořádané uvnitř jakékoliv budovy.Přijde podzim a bude lépe.
|
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Vloeno dne 25-06-2010 07:09 |
|
|
Honzo, u nás taky od 5. místa jezději ty pěkné vozy, o kterých Jirka mluví. Ale jak říkám, rád bych viděl to s čím jezdí na KP Květa, Vláďa Basák, Eda erber, Jirka s Danem apod.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
JK
člen
Příspěvků celkem: 226
Registrován od: 09.09.09 |
Vloeno dne 25-06-2010 09:22 |
|
|
Z celý debaty mám čímdál tím větčí dojem e hlavní důvod vech stezků je Standa . Ten ničema nejen odradil větčinu lidí z PC ale teď se jetě cpe do kp a i tam si dovoluje vyhrávat . Květa je dalí přenaeč jeho choroby kerá se začíná projevovat tim e lidi ubývají i na kp a to u začíná být problém.
Jen pár otázek:
Co s tím chcete dělat?
Přestanete jezdit i tam?
Jezdíte to pro radost nebo jen kvůli vítěství?
Budete zakazovat inovace při přejímce i kdy neodporují pravidlum?
Budete mněnit pravidla po kadým závodě kde se přijde s ňákou novinkou?
Múe se dovaovat na kp zespodu nebo ne?
Jezděj první v tabulce s řadovejma vozama nebo maj výhradně jen to nejlepí?
Dřív ste si pochvalovali jak je kp přístupnej modelaření a vývoji a to u teda teď neplatí?
Dokáe se někdo na kp bez tréningu dostat na bednu?
Editoval JK dne 25-06-2010 09:31 |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Vloeno dne 25-06-2010 09:39 |
|
|
Přesně popsáno
Prostě je třeba si zvyknout na to, e při počtu aktuálních závodů pro 1:32 "komerčky" si lidé prostě vybírají dle termínu a svého času.
Mám tu 12 Kp, 12 VP, 6 PC, 5 Scalextric, nevím kolik Slot.it, do toho 24h apod, a jsme pomalu na závodě kadý víkend v roce.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Bydlitě: Praha
Vloeno dne 25-06-2010 09:46 |
|
|
No myslím, e ta debata nemůe ji přinést nic dobrého.
|
|
Autor |
vitek
člen
Příspěvků celkem: 1642
Bydlitě: Zlín
Registrován od: 07.12.06 |
Vloeno dne 25-06-2010 09:59 |
|
|
Tak, tak.
A nebo si v soutěním poli vybrat soupeře (nemusí o tom vědět) a vyhrát takový minisouboj. A nebo si dát cíl nebýt hůř ne na X-tém místě.
A s tím výběrem techniky je to sloitějí. Osobně si myslím, e sebelépe připravené auto není zárukou úspěchu pokud na to dotyčný nemá - zkuenosti a schopnosti (+ trochu těstí) a naopak zkuený a schopný dokáe sluně zajet i s horím vozem. Ale jak se říká - těstí je potřeba jít naproti. A tak taky platí jistá úměra - dobrý jezdec - dobře připravený model.
Nevím sice nakolik, ale po mém souduna pestrosti pole přidá i monost "roubovat" kastle na podvozky a podvozky upravovat.
ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk |
|
Autor |
JK
člen
Příspěvků celkem: 226
Registrován od: 09.09.09 |
Vloeno dne 25-06-2010 10:10 |
|
|
Ale samozřejmě e můe. Nahradí tajnou eptandu a postraní pomluvy přímou řečí. Padne tady vdycky několik nařčení který se pak nedají odargumentovat. Nejhorí přístup je takový to dohodnutí si nějakých pravidel mezi částí kluků "co spolu chodí" tak aby se jim to hodilo do krámu nebo nějaká rada kámoů který budou rozhodovat o postihu ostatních po závodě.
Pravidla jsou prostě jednou daná pořadatelem a tím to končí. Kdy u nějaký úpravy tak k začátku roku a ne v prúběhu. Kdy u v prúběhu roku tak o tom musí vichni vědět.
Kdy je pohoda můe být lepí závod na kterym je 12 lidí ne ten na kterym je jich 40 a kde se postraně pomlouvá. |
|
Autor |
Standa
člen
Vloeno dne 25-06-2010 12:49 |
|
|
Já jsemjetě přemýlel:jakou e tu zásadní změnu v dílech jsem přinesl do oboru, a zjistil jsem ,e vlastně ádnou!Plastový převody, dutý osy,lepené převody, nezávislá přední osa,lepení pneumatik, pokusy o brouení, mazání na kola atd...to u v Kr. bylo přede mnou-jenome, ono jde o to jak se toho kdo zmocní! |
|