AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 18:42:27 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Závody a akce | PORSCHE CUP
strana 4 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Autor RE: 3. závod PORSCHE CUP 2010 - Pardubice
Pavel 128
člen

Příspěvků celkem: 318
Registrován od: 06.01.09
Vloženo dne 24-06-2010 14:51
Standa napsal:

...K tý glorifikaci mnou zajetých výsledků v PC-letos bylo odjeto celkem 3x4 jednotlivých závodů v rámci PC, vyhrál jsem jich jenom 8, takže 4 musel vyhrát někdo jiný!

smiley pomalu aby ses omlouval za svá vítězství... Ale Schumiho taky moc lidí nemuselo, takže si za to můžeš vlastně sám smileysmileysmiley.
Standa
člen

Příspěvků celkem: 275
Registrován od: 24.01.09
Vloženo dne 24-06-2010 14:57
To jsem se teda dostal do pěkný pozice, mᚠpravdusmiley
Jirka
člen

Příspěvků celkem: 417
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 24-06-2010 16:10
Tak tohle jsem přesně čekal, každý si bude obhajovat svý a někdo se bude cítit dotčený. Já myslím, že veškerá diskuse po netu nikdy nic nevyřešila a stejně nevyřeší.
Pepino- v jedný větě říkáš, že jezdí dobře jen autíčka nízký a široký a potom si odporuješ tvrzením, že každé autíčko se dá naučit jezdit jen se mu chce věnovat. Prosím tě, tohle můžeš říkat dětem do Bíliny ale ne nám kdo má trochu zkušenosti ze závodů. Dobře, vezmi si Porsche 934 od Fly a zkus ho udělat s originálním podvozkem tak aby jezdilo jako P 997 od Ninca.
Tvrdit, že dokážeš být na bedně po pětiminutovém tréninku na jedný drážce to je hodně odvážný tvrzení. Víš co přijeď v září na Kšp do Slaného ráno v osm. Pět minut si zatrénuj a pak odevzdej auta všech kategorií do depa. Uvidíme jak se ti bude dařit. Vsadím se s tebou, že nebudeš ani do desátého místa.
Myslím, že jsem asi špatně vysvětlil to s těmi pravidly. Pravidla se měla měnit s tím, jak Standa hledal mezery v nich a stále více posunuje komerční závody směrem k lexanům. Vám to opravdu nevadí, že ostatní krásná autíčka už si nikdy nezazávodí. Atmosféru současného PC nekritizuji. Ti co tam jezdí si jí určitě užívají, já jsem se jen snažil zdůvodnit úbytek jezdců, kteří dříve jezdili a nyní už nechtějí.
Jsou mezi námi taky jezdci, kteří si na počátku poháru nakoupili krásné modely za nemalé peníze, kteých třeba nemají nadbytek a když zjistí, že s nimi nemají šanci trochu uspět a pravidla jim neumožňují povýšit technickou úroveň, tak se nedivte že nepřijedou.
Pepino, jeden člověk je na tvoření pravidel málo. Vidím to nejen v KŠP ale ï v republikovém poháru maket. Pokud budeš chtít PC pojmout prestižněji budeš se muset v tomto přístupu změnit. Nezlob se snažím se jen poradit, když si na začátku vlánka přemýšlel proč je úbytek jezdců.
Stando uznej i na tomto webu, stejně jako jsi to uznal, když jsme se bavili v soukromý, že jsi to vlastně podělal ty. Nemyslím to jen ve zlém. Postupně své technické fígle, které přiznej většinou pramení z nedokonalosti pravidel prozrazuješ i ostatním. Jako první se to od tebe naučil Květa a začal to přenášet do Krušnohoru. Od té doby je patrný pomalý úbytek závodníků. Kdo má ambice na vyšší příčky se snaží přizpůsobit . Ovšem stojí to také peníze a ne všichni jsou ochotni je zvláště v současné době do toho investovat.
Zároveň tím odpovídám i na to proč třeba někteří nepřijeli na Podbabu na Kšp ale musím zde zároveň upozornit, že spoustu lidí odrazuje i chybové počítání kol na této dráze.
A Stando, když mluvíš o tom broušení kol. S tím si začal jako první ty, to nemůžeš popřít a už v začátcích tvé účasti na PC. JIž v Děčíně si přijel s formulý na malých nízkoprofilových gumách. Nikoho to nikdy nenapadlo ne proto, že to až do teď nebylo zákázané, ale že komerčky mají pořád vypadat trochu jako skutečná auta a ne je zohyzdit za cenu vítězství.

Závod je život, to co je před či po něm je jen čekání.
tel. 723577484
Standa
člen

Vloženo dne 24-06-2010 16:33
Jirko, všechno jde řešit normálně, tak jako mně kdysi H.ĄSvec nechal vyndat ty Pro-sloty.Měl někdo přijít a říct- víš v pravidlech to není, ale my všichni předpokládáme že formule má formulová kola, tak si je tam příště dej,no a je vyřízíno....Tak jako jsem na Podbabě koukal, že některým z Nascarů koukaj kola,ikdyž je v pravidlech jasně řečeno, že obecně nesmnějí koukat-pak mi bylo řečeno, že pro Nasc. to tak neplatí,no a příště mi budou koukat taky...Já nejsem jasnovidec!!
Jirka
člen

Vloženo dne 24-06-2010 16:52
Když už mluvíš o Podbabě a Nascarech, tak tam byly daleko horší věci. Při nasazování jsem si všimnul u jednoho vozu (vím komu patří), že má nalepeno závaží ze spodu podvozku. Po závodě kdy už se téměř všichni rozjeli domů, jsem se na to ptal Vládi, který dělal přejímku. Dušoval se, že dotyčnému přejímku dělal ale na autě, které převzal nic podobného nebylo. Tak nevím co si o tom mám myslet. Pravděpodobně má dotyčný dvě stejná auta, která pak na samotný závod prohodil.
Co se týče gum v Nascarech, tak vzhledem k tomu, že se jedná o úzká auta (některé scalextriky), tak může přësahovat oblá strana (bombír). Běhoun by ale měl být schovaný v karoserii.
Myslím, že bychom měli všichni dát rozumně hlavy dohromady a dbát na dodržování pravidel. Co se mne týče, pokud příště zjistím jakýkoliv rozpor s pravidly, ihned na něj upozorním. Dá se přimhouřit oko u malýho žáčka, ale ne u zkušeného matadora, který poruší pravidla záměrně. Myslím, že v takovém případě by měl následovat řádný postih, třeba vyloučení ze seriálu do konce roku apod.
Bylo by možná dobré si na každý seriál zvolit třeba komisi tří arbitrů, kteří by rozhodovali v takovýchto věcech.
Děláme to přece pro zábavu a ne abychom za každou cenu vyhráli.

tel. 723577484
Standa
člen

Vloženo dne 24-06-2010 17:04
Můj Nascar to sice nebyl, ale teď jsem se díval na pravidla, je specifikovanej materiál, to je jasný, ale o pozici se neříká nic????
Standa
člen

Vloženo dne 24-06-2010 17:20
Jirko, to není provokace, rád si nechám poradit,když už jsi to nakousl.
Jan
člen

Příspěvků celkem: 162
Registrován od: 22.02.08
Vloženo dne 24-06-2010 18:35
UF-UF....tak jsem to vše přečetl, a řeknu vám......stačila jen věta, co "na konec"
napsal Jirka...."Děláme to přece pro zábavu a ne abychom za každou cenu vyhráli."smileysmileysmiley Co vy na to??

Jan
Jan
člen

Příspěvků celkem: 162
Registrován od: 22.02.08
Vloženo dne 24-06-2010 18:39
Ještě malá opravasmiley abych se nedostal do "konfliktu"smiley že nemám do toho co mluvit
když nezávodímsmiley
"DĚLÁTE smileyto přece pro zábavu a ne abychom za každou cenu vyhráli."smiley

Jan
Pepino
Super Administrátor

Příspěvků celkem: 1154
Registrován od: 13.09.06
Vloženo dne 24-06-2010 18:43
Jirka napsal:
Tak tohle jsem přesně čekal, každý si bude obhajovat svý a někdo se bude cítit dotčený. Já myslím, že veškerá diskuse po netu nikdy nic nevyřešila a stejně nevyřeší.

Jirko, je celkem logické, že si budu PC obhajovat, ale jsem rád za názor, ale prostě se mi zdá, že tyto argumenty jsou prostě nesprávné a že je odliv jen a pouze leností jezdců jet kamkoliv dál popř. finanční náročnost cesty.

Jirka napsal:Pepino v jedný větě říkáš, že jezdí dobře jen autíčka nízký a široký a potom si odporuješ tvrzením, že každé autíčko se dá naučit jezdit jen se mu chce věnovat. Prosím tě, tohle můžeš říkat dětem do Bíliny ale ne nám kdo má trochu zkušenosti ze závodů. Dobře, vezmi si Porsche 934 od Fly a zkus ho udělat s originálním podvozkem tak aby jezdilo jako P 997 od Ninca.

Takto jsem to neřekl, psal jsem o tom, že je logické, že se vždy pojedou placatá auta, protože prostě mají lepší jízdní vlastnosti. A pokud mám udělat to ci píšeš, je to nesmysl už jen pro to, že Fly P934 s origo podvozkem je zadomotor a zrovna kvůli tobě a Edoj jsem Z kategorii udělal. Pokud mám vzít Fly 934 Racing, tak s tím ještě vloni jezdila kupa jezdců (včetně mě) a vloni v Pardubicích byly tyto vozy na 2. a 4. místě a Standa Lakomý dokonce i se zadomotorem (možná se pletu) na 3. místě.

Taky se pamatuju. že P997 od Ninca nikdo nechtěl, protože nemá klec, je na dlouhej motor a vůbec nejezdí. A i dnes spoustě lidem dělá problém ho rozjet, Standa to dokázal a teď s ním jezdí většina.

Jirka napsal:Tvrdit, že dokážeš být na bedně po pětiminutovém tréninku na jedný drážce to je hodně odvážný tvrzení.

Ani o bedně jsem nic nepsal, psal jsem, že jsem schopen po 5 minutách vědět, jak to jede a kde si dávat bacha a zbytek si odladím v závodě. Osobně nemám ambice být na bedně.

Jirka napsal:Myslím, že jsem asi špatně vysvětlil to s těmi pravidly. Pravidla se měla měnit s tím, jak Standa hledal mezery v nich a stále více posunuje komerční závody směrem k lexanům. Vám to opravdu nevadí, že ostatní krásná autíčka už si nikdy nezazávodí.

A jak konkrétně se měla měnit s ohledem na mezery? Rád bych věděl, kolik krásných vozů od Scalextric a Carrery třeba jezdí v KšP? Osobně si myslím, že je to tam samé P917 od NSR (příp. Mosler), Nissan 390 od SLot.it apod. Ale nevím, nikdy jsem tam nebyl.

Každopádně PC je specifikum prostě už jen v tom, že jsou to Porsche a tím pádem jsi omezen docela dost.

Jirka napsal:Pepino, jeden člověk je na tvoření pravidel málo. Vidím to nejen v KŠP ale ï v republikovém poháru maket. Pokud budeš chtít PC pojmout prestižněji budeš se muset v tomto přístupu změnit. Nezlob se snažím se jen poradit, když si na začátku vlánka přemýšlel proč je úbytek jezdců.

Ale pravidla PC tvoří vždy závodníci sami a nikoliv já. Podle současného ročníku a připomínek se dělají na další rok. To už jsme zmiňoval několikrát. Rozhodně nemíním pojmout PC prestižněji, pouze se snažím najít mezeru mezi Scalextric a KšP právě na základě pravidel (omezený Scalextric / volný KšP).

Každopádně díky za čas s názory.

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
Jirka
člen

Vloženo dne 24-06-2010 19:10
Škoda, že nejedete do Brna, mohli jsme to tam všechno v klidu probrat. Nehodláte tam někdo z Hradce aspoň na čumendu?

tel. 723577484
Pepino
Super Administrátor

Vloženo dne 24-06-2010 19:35
Původně jsem chtěl, ale žena je marodná tak nechci tahat obě děti tak daleko autem, takže pofrčíme asi jen do Třebové na Východočeský pohár, tak jsme za chvíli a Matýsek si chce zajezdit.

Hlavně bysme si navzájem neměli pomlouvat závody, stejně, jak už to tady zaznělo, to je a bude vždy jen o lokálních lidech a závodech a pak několika, co to mají na půl cesty :-)

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Editoval Pepino dne 24-06-2010 19:36
Honza65
člen

Příspěvků celkem: 164
Registrován od: 05.04.07
Vloženo dne 24-06-2010 22:03
Teda tady to po dlouhe době zase žije.
Jirka dle mého názoru reagoval na Pepinnovi povzdechy o neůčasti na závodech PC správně a věcně.Je logické že Pepino jako tvůrce PC bude závody bránit,ale
některé direktiva a odmítání námitek ostatních vede bohužel k té malé účasti na závodech.
,,Rád bych věděl, kolik krásných vozů od Scalextric a Carrery třeba jezdí v KšP? Osobně si myslím, že je to tam samé P917 od NSR (příp. Mosler), Nissan 390 od SLot.it apod. Ale nevím, nikdy jsem tam nebyl."
Ta poslední věta je hodně důležitá,osobně žádné ze jmenovaných aut nevlastním a nejsem sám a dle fotek je jasné že startovní pole je plné všech možných značek.
Proto asi ten zájem o Kšp.
Ještě takovej letitej osobní poznatek,začátek jara a dále přes léto se nedá počítat s nějak velkou účastí asi na žádné akci pořádané uvnitř jakékoliv budovy.Přijde podzim a bude lépe.smiley

Pepino
Super Administrátor

Vloženo dne 25-06-2010 07:09
Honzo, u nás taky od 5. místa jezději ty pěkné vozy, o kterých Jirka mluví. Ale jak říkám, rád bych viděl to s čím jezdí na KšP Květa, Vláďa Basák, Eda Šerber, Jirka s Danem apod.

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
JK
člen

Příspěvků celkem: 226
Registrován od: 09.09.09
Vloženo dne 25-06-2010 09:22
Z celý debaty mám čímdál tím větčí dojem že hlavní důvod všech stezků je Standa smiley. Ten ničema nejen odradil větčinu lidí z PC ale teď se ještě cpe do kšp a i tam si dovoluje vyhrávat smiley. Květa je další přenašeč jeho choroby kerá se začíná projevovat tim že lidi ubývají i na kšp a to už začíná být problém.

Jen pár otázek:
Co s tím chcete dělat?
Přestanete jezdit i tam?
Jezdíte to pro radost nebo jen kvůli vítěství?
Budete zakazovat inovace při přejímce i když neodporují pravidlum?
Budete mněnit pravidla po každým závodě kde se přijde s ňákou novinkou?
Múže se dovažovat na kšp zespodu nebo ne?
Jezděj první v tabulce s řadovejma vozama nebo maj výhradně jen to nejlepší?
Dřív ste si pochvalovali jak je kšp přístupnej modelaření a vývoji a to už teda teď neplatí?
Dokáže se někdo na kšp bez tréningu dostat na bednu?
Editoval JK dne 25-06-2010 09:31
Pepino
Super Administrátor

Vloženo dne 25-06-2010 09:39
Přesně popsáno smiley

Prostě je třeba si zvyknout na to, že při počtu aktuálních závodů pro 1:32 "komerčky" si lidé prostě vybírají dle termínu a svého času.

Mám tu 12 Kšp, 12 VP, 6 PC, 5 Scalextric, nevím kolik Slot.it, do toho 24h apod, a jsme pomalu na závodě každý víkend v roce.

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Vloženo dne 25-06-2010 09:46
No myslím, že ta debata nemůže již přinést nic dobrého.

http://132slotcars.blogspot.com/
vitek
člen

Příspěvků celkem: 1642
Registrován od: 07.12.06
Vloženo dne 25-06-2010 09:59
Tak, tak.
A nebo si v soutěžním poli vybrat soupeře (nemusí o tom vědět) a vyhrát takový minisouboj. A nebo si dát cíl nebýt hůř než na X-tém místě.
A s tím výběrem techniky je to složitější. Osobně si myslím, že sebelépe připravené auto není zárukou úspěchu pokud na to dotyčný nemá - zkušenosti a schopnosti (+ trochu štěstí) a naopak zkušený a schopný dokáže slušně zajet i s horším vozem. Ale jak se říká - štěstí je potřeba jít naproti. A tak taky platí jistá úměra - dobrý jezdec - dobře připravený model.
Nevím sice nakolik, ale po mém souduna pestrosti pole přidá i možnost "roubovat" kastle na podvozky a podvozky upravovat.

ASTON MARTIN - 100 Years of Power, Beauty, Soul.
http://www.youtube.com/watch?v=BGj6x7AE4Rk
JK
člen

Příspěvků celkem: 226
Registrován od: 09.09.09
Vloženo dne 25-06-2010 10:10
Ale samozřejmě že může. Nahradí tajnou šeptandu a postraní pomluvy přímou řečí. Padne tady vždycky několik nařčení který se pak nedají odargumentovat. Nejhorší přístup je takový to dohodnutí si nějakých pravidel mezi částí kluků "co spolu chodí" tak aby se jim to hodilo do krámu nebo nějaká rada kámošů který budou rozhodovat o postihu ostatních po závodě.
Pravidla jsou prostě jednou daná pořadatelem a tím to končí. Když už nějaký úpravy tak k začátku roku a ne v prúběhu. Když už v prúběhu roku tak o tom musí všichni vědět.

Když je pohoda může být lepší závod na kterym je 12 lidí než ten na kterym je jich 40 a kde se postraně pomlouvá.
Standa
člen

Vloženo dne 25-06-2010 12:49
Já jsemještě přemýšlel:jakou že tu zásadní změnu v dílech jsem přinesl do oboru, a zjistil jsem ,že vlastně žádnou!smileyPlastový převody, dutý osy,lepené převody, nezávislá přední osa,lepení pneumatik, pokusy o broušení, mazání na kola atd...to už v Kr. bylo přede mnou-jenomže, ono jde o to jak se toho kdo zmocní!smiley
strana 4 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky
O DDM Barák