AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 18:36:34 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Závody a akce | PORSCHE CUP
strana 5 z 5 << < 2 3 4 5
Autor RE: 3. závod PORSCHE CUP 2010 - Pardubice
kmasita
člen

Příspěvků celkem: 213
Registrován od: 11.03.08
Vloženo dne 30-06-2010 01:58
Ahoj kluci chtěl bych i když trochu opožděně přidat pár svých názorů a postřehů. Za prvé bych se chtěl omluvit za svou neúčast v Pardubicích. Moc jsem se na tu dráhu, kterou znám jenom z obrázků těšil. Dokonce jsem také Standovi několikrát potvrdil že přijedu. Bohužel to ale už bylo časově nad mé možnosti, soustředil jsem přípravu na 24h Brno a prostě jsem nestíhal. Zrovna na červen vyšli závody na každý víkend. V úterý jsme se po vyzkoušení rozhodly připravit ještě NSR 917ku, akorát na víkend přišli objednané díly. I tak jsem to sotva stihnul, myslím, že kdo někdy poctivě stavěl ví co to je za práci připravit 6 klecí nsr + 4 slot-it, 3 podvozky nsr + 3 podvozky slot-it, 10 párů kol, atd……

Pojedu stejně jako Pepíno po jednotlivých bodech.

1.Atmosféra:

V tom rozhodně problém není, všichni se vcelku známe a respektujeme se. Naopak mi přijde hodně pohodová a kamarádská. Není problém na někoho počkat atd. Ještě jsem prakticky nezažil žádný nepříjemný konflikt. Na druhou stranu bych na závody kde se každý s každým hádá a pořád kvůli něčemu pře asi brzo přestal jezdit jelikož to prostě beru jako „příjemnou zábavu“. V tom je Porsche cup určitě OK.

2.Páteční tréninky:

Mně osobně chybí. Netvrdím že na závody bez pátku nepojedu ale myslím že právě pátek trochu smazává výhodu domácího prostředí a umožní poklidné seznámení s dráhou a poté vyzkoušení a doladění aut. Pokud přijedu na dráhu kde jsem nikdy nejel určitě nevezmu ostré auto a nezačnu s ním hned kroužit. Naopak vezmu nějaké tréninkové abych se dráhu naučil nejlépe na všech drážkách a byl vůbec schopen rozumně jet. Teprve potom vezmu auta se kterými chci závodit a vyzkouším jejich chování na této dráze a popřípadě přistoupím k určitým změnám jako je třeba lehké dovážení nebo změna převodu popřípadě vypodložení vodítka atd. Jedou se 4 kategorie... Tahle procedura která je podle mě pro úspěšný závod potřebná mi určitě nezabere půl hodiny……. Pokud mi do té přípravy vleze ještě něco neočekávaného jako třeba ulomený držák vodítka tak je časově vymalováno. Když se ještě k tomu jede na čtyřdráze tak je problém se na dráhu vůbec dostat natož ještě na drážku kterou bych chtěl….. Nesouhlasím s Pepou že auto které jede v Hradci jede také na Podbabě. Jen vzpomeň jak ti na Podbabě uháněla P917 s 20.000 motorem, přitom v Hradci má v pohodě na bednu….. Každá dráha chce své a ráno na nějaké zásadní změny a laborování není čas.
Osobně nemám rád stresy za celý pracovní týden si jich užiju až až…. Jsem zvyklý že vždycky večer je na dráze klid a všechno se v poklidu dá stihnout a doladit. Vždycky se jezdí dlouho do noci a je to fajn. Další a neméně důležitý důvod proč mám rád ty pátky je to že si člověk má čas v klidu se všema pokecat a probrat všechno od a do z… Vlastně se všichni tak nějak víc poznáváme, skamarádíme se atd. (jenom radši píšu že nejsem na kluky aby si to někdo špatně nevyložil)……smiley Na druhou stranu se tady dá udělat spousta obchodů atp…… Spaní na dráze mi nevadí naopak si rád přispím na rozdíl od těch co musí ráno brzo stávat a cestovat přes kus republiky aby si stihly aspoň trochu zajezdit….

3.Pravidla

Myslím že jsou dobře propracovaná s přihlédnutím k tomu co jimi chtěl autor říci. Ta kritika v předchozích příspěvcích mi přijde jako nesouhlas s některými body. Osobně bych taky udělal pár změn. Možnost zastavění libovolné plastové klece do původního podvozku mi přijde jako rozumná a mohla by pomoct rozšířit vcelku úzký vozový park. Legalizace lexanových kokpitů také. Pro příklad Ninco P997 má moc pěkných barevných variant ale s těžkým kokpitem. Tak že většina lidí jede s tím pro race kitem který se velice špatně schání ( mně se to ještě nepovedlo viď Tomáši smiley) a trochu diskutabilním grafickým provedením….
V některých autech už s tichým souhlasem jezdí (některé originální Fly Racing) jde jenom o to aby to bylo možné dát do stejných aut které nejsou „Racing“ a nemuseli se kupovat nová drahá auta.
Ještě k pravidlům, nikdy určitě nebudou všichni spokojeni. Promotér musí být tvrdý ale mněl by i naslouchat aby nejezdil sám.

4.Standa Němeček

Každý kdo Standu zná tak ví jaký je a je zbytečné to tady rozebírat. Osobně jsem rád že jsem mněl tu čest se s ním poznat. Nikdy neodmítl poradit a pomoct vždy byl maximálně korektní. Má jednu blbou vlastnost to že rád vyhrává a bohužel se mu to daří :-) V určitém směru to samozřejmně Porsche Cup poškozuje. PC jsem při jeho zrodu vnímal jako prostor pro závodníky kterým se nedařilo prosadit v ostatních sériích. V PC se dalo z lehce upraveným autem vcelku dobře závodit. Standa z něj během krátké doby díky v určitých směrech liberálním pravidlům udělal první ligu kde nestíhají nejrychlejší auta s konkurenčních sérií. Tak že podle mě ti co hledali něco jiného než PC momentálně je zase odešli. Nediskutujme jestli mu jezdí to či ono auto ale jak toho dokázal a co ho to stálo a jestli jsou ty samé díly všem bez problémů dostupné (nejlépe na závodech). To jsou podle mě ty odrazující aspekty… A ještě nevěřte těm co říkají že si chtějí jenom zajezdit a je jim jedno jak dopadnou. V každém srdci je kus závodníka a vítězství je pro každého ta největší závodnická odměna, alespoň to tak cítím já.
JK
člen

Příspěvků celkem: 226
Registrován od: 09.09.09
Vloženo dne 30-06-2010 10:02
Tak to bylo snad první férový vyjádření z druhé strany k PC.
Každej seriál by měl mít ale něco svýho originálního. Kdyby byly všechny stejný byla by to nuda.

Jen za tu 1. ligu Květu možná ostatní vyobcujou smiley.
Editoval JK dne 30-06-2010 10:05
Standa
člen

Příspěvků celkem: 275
Registrován od: 24.01.09
Vloženo dne 30-06-2010 10:13
S tou první,ligou bych to tak neviděl.Mně Kr. placka Nissan 390 jede rychlejc než PC Porsche 956,Kr. historika P68 je rychlejší u mne než 917. a cesák NSR Clio je rychlejší než P Ninco 997-s tímto jedině s výjádřením Květy nesouhlasím,ostatní kategorie nemaj ekvivalent.
Standa
člen

Vloženo dne 30-06-2010 10:19
Ikdyž, pokud to Květa myslel tak,že nad 1ligou je extraliga-pak je to v pořádku.smiley
kmasita
člen

Příspěvků celkem: 213
Registrován od: 11.03.08
Vloženo dne 30-06-2010 16:23
Vy víte že to je jen obrazně smiley Součastný stav možná už takový není ale například loni na podzim když jsem porovnával nájezd kol na Podbabě v Krušnohoru a Standové výkony pri jiné příležitosti tak to bylo zcela jednoznačné. Stando z těch aut co posuzuješ mi není jasné jak ten P68 může být rychlejší než 917ka mám ho taky, není špatný ale.......Hlavně už tu 917ku nevylepšuj smileysmileysmiley
Standa
člen

Vloženo dne 30-06-2010 16:29
No ta P68 se nějak povedlasmileyTu 917 jezdím beze zmněny od lońska, od druhého závod PC a zatím nehodlámsmiley
strana 5 z 5 << < 2 3 4 5
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář
BPA Gallardo + Výsledky
O DDM Barák