Příspěvků celkem: 318 Bydlitě: Praha Registrován od: 06.01.09
Vloeno dne 27-06-2011 09:36
Sháněl jsem nějaké Porsche 962 z Le Mans 1988, do party k Sauberu, budoucí Lancii a snad i Toyotě. Tomá Zedníček mne vak ujistil, e Slot It sice vyráběl několik P962 z tohoto závodu, k mání vak u není ádné. White Kit u taky nebyl, tak jsem nakoupil jednotlivé díly, nael docela atraktivní a přitom jednoduchou kamuflá, kterou Slot It nikdy nevyráběl a zkusil to sám. Poprvé jsem zkusil něco dle skutečnosti. Mělo by jít o Porsche 962 C posádky Nissen - Grohs - Fouché, která v Le Mans 1988 skončila osmá. Hlavním sponzorem byla japonská realitní společnost LEYTON HOUSE, která je v motorsportu známa předevím sponzoringem a později dokonce koupí stáje F1 MARCH a také tím, e tyto vozy byly v F1 prvním konstruktérským počinem dnes u legendárního konstruktéra Adriana Neweye, díky němu je letos F1 tak jednotvárná... . Více obrázků dám později do fotogalerie, kde popíu i nepřesnosti oproti skutečnosti, úpravy atp.
Pavel 128 sem připíchnul tento obrázek:
Zajímavá volba - co Tě k ní vedlo? Jen absence toho, e auto není u Slot.it?
Těím se na popis a dalí fotky. Jen mně napadá, jestli by nebylo dát text sem - do vlákna a nalinkovat fotky z galerie. A nebo, aby byly větí, je dát do jiné galerie.
Příspěvků celkem: 318 Bydlitě: Praha Registrován od: 06.01.09
Vloeno dne 29-06-2011 08:57
Tak ono není zas tak moc co psát, stručně.
Vzor jsem si vybral proto, e se jedná o auto ze sezóny 1988, co jsem chtěl, dokonce přímo z Le Mans, co jsem chtěl nejvíc a zbarvení se mi líbilo a přitom je jednoduché jednobarevné. A nechtěl jsem nějaké zbarvení, které u SlotIt vyráběl, protoe jsem se chtěl vyhnout porovnání s originálem, to je jasné . A navíc lo jetě o dostupnost obtisků, ale zde bylo moností víc.
Model je sestaven z jednotlivě nakoupených dílů a odpovídá sériovému modelu SlotIt Porsche 962 C. Oproti originálu jsou pouita alu přední kola, vodítko na plast ale větí se roubkem, metrické roubky pro uchycení klece a z kreditní karty je dodělán difuzor v zadní části podvozku. Motor je in line standard 21500 a převod té standard 9/28. U přední nápravy je 5g závaí. Model není určen pro závody, ale do vitrínky a na takové to domácí výkání. Zadní pneu jsou pouité ty, co se k modelům přibalují a přední jsou originál z jiného modelu pouitého na závody. Nastříkáno Tamyia Coral Blue, originál odstín pro model Leyton House March F1. Obtisky Jsou Studio 27 a přestříkáno je to bezbarvým lakem Tamyia. Obtisky jsou koupeny přes Obchod Válka a jsou v měřítku 1/28, co u větích nápisů působilo problém. Více ve fotogalerii.
Pavel 128 sem připíchnul tento obrázek:
Překvapil jsi mně hlavně s tím S27 a 1:28 (o tom, e Ti je dodali z Valky ani nemluvě ). Já měl za to, e S27 dělá jen 1:24. Vím, e se to auto - předloha často staví jako resin nebo kovák v 1:43. A má pravdu, e na těch velkých nápisech je to poznat - ale jen při srovnání s originální fotkou. Jinak dobrá práce.
A ví co Tě natve? A tu předlohu za čas udělají u Slot.it. A myslím, e udělají.
Moná bude tento odkaz zajímat i dalí stavitele. Tento e-shop nefunguje zase tak dlouho a na rozdíl od valky se specializuje jen na auto-moto. http://www.car-model-kit.cz/
A dekály na Leyton House má skladem. Sice v 1:24, ale myslím, e s nimi bude lepí domluva na jiném měřítku.