AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetov� server o autodr�h�ch

ÚvodnĂ­ strĂĄnka ::  ČlĂĄnky ::  Seznam krĂĄtkĂ˝ch zprĂĄv ::  DiskuznĂ­ fĂłrum ::  Fotogalerie ::  Ke staĹženĂ­ ::  Odkazy ::  VyhledĂĄvĂĄnĂ­
December 25 2024 07:06:26 

Kalendář
PoÚtStČtSoNe
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ZÁVODY

1:32
Porsche Cup
Krušnohorský pohár
Moravská liga
Slovakia Cup

POSLEDNÍ ČLÁNKY
Test Corvette C5R Fl...
Aston Martin DBR9 – ...
Test TATRA T602 Tatr...
Porsche 997 RSR od F...
Test TATRA 607/2 (FA...
VW Golf Gr.2 "KAMEI"...
Jak vznikají modely ...
Slotlandia 2011
Dodge Charger 500 od...
Scaleauto Porsche 91...
Flyslot cars Ferrari...
SCX Volkswagen Touar...
SCX Aston Martin DBR9
SCX Aston Martin - p...
GSLOT - Nová značka ...
KLUBY A KROUŽŽKY
AMC Podbaba 132
Česká Třebová
DDM Hradec Králové
MC SRC Most
Pražský klub SCX
SCRC - Praha 7
SRC Brno
KONTAKTY
MEDIA

View Thread
AUTODRÁHA ON-LINE / SLOTCARSWORLD.CZ - Internetovďż˝ server o autodrďż˝hďż˝ch | Digitální autodráha | Digitální autodráha (obecně)
strana 4 z 9 < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
Autor RE: Jakou digitální autodráhu ?
milkom
člen

Příspěvků celkem: 85
Registrován od: 22.01.07
Vloženo dne 06-01-2011 13:47
to Petr L
opět si to nemohu odpustit, ale ty argumenty proti SCX jsou zase mimo mísu. Koho trápí, že tam nemůže dát model v měřítku 1:24? Opotřebení výhybek je totální nesmysl, platí to pouze u výhybky v oblouku. To, že je auto nutno naprogramovat je výhoda! jen díky tomu můžeme mít na závodech třeba 20 lidí a jezdit střídavě na 6 linkách! Navíc stačí mít vedle pro programování druhou základní desku. 4. argument trefně už dříve vyvrátil Rebas. prostě mám pocit, že tam něco napsat museli a taktně opomněli do výhod napsat přesně to, co vytýkali ostatním výrobcům a SCX to už v té době zvládala ...
Ano - nejbohatší sortiment - to je argument! To má 100x vyšší váhu, než že se nedá sehnat podvozek smiley
www.scx.tym.cz
Pepino
Super Administrátor

Příspěvků celkem: 1154
Registrován od: 13.09.06
Vloženo dne 06-01-2011 14:02
milkom napsal:
to Petr L
opět si to nemohu odpustit, ale ty argumenty proti SCX jsou zase mimo mísu. Koho trápí, že tam nemůže dát model v měřítku 1:24? Opotřebení výhybek je totální nesmysl, platí to pouze u výhybky v oblouku. To, že je auto nutno naprogramovat je výhoda! jen díky tomu můžeme mít na závodech třeba 20 lidí a jezdit střídavě na 6 linkách! Navíc stačí mít vedle pro programování druhou základní desku. 4. argument trefně už dříve vyvrátil Rebas. prostě mám pocit, že tam něco napsat museli a taktně opomněli do výhod napsat přesně to, co vytýkali ostatním výrobcům a SCX to už v té době zvládala ...
Ano - nejbohatší sortiment - to je argument! To má 100x vyšší váhu, než že se nedá sehnat podvozek smiley

Ale to se bavíme pořád o tom samém dokola. To, že ty něco nepotřebuješ přeci neznamená, že to nebude potřeboval ani nikdo jiný. A není proto nutné neustále shazovat argumenty všech ostatních. Kdyby tu PetrL dohledal všechny testy digitálních systémů z celého světa a našlo se tam 50 různorodých argumentů proti SCX, tak je všechny shodíš ze stolu, protože ty jsi toto nikdy nepotřeboval ???

Pro mě osobně je použití modelů 1:24 na dráze výhodou, stejně tak mít možnost ji rozšířit 3násobně levnějšími díly dráhy analogu. Opotřebení výhybek jsem zatím u SCX nezaznamenal (jezdím velice málo), ale občasnou nefunkčnost ano (a nevím, čím je to dáno), což se u mnou vyhozeného Scalextricu předtím nikdy nestalo.

"Only the car being programmed can be on the track" přeci znamená, že musím mít na dráze při programování je to jedno auto. Info o tom, že mám mít navíc další panel vedle (trafo + ovladač + rovinku + řídicí panel = v MOC 5.666,- Kč) je trochu mimo.

Takže než tu mít 60 kometnářů, kdy si každý obhajuje to, co požaduje, by bylo lepší napsat:

SCX mám 4 roky, používám pouze základní vlastnosti systému i aut a jsem plně spokojen. Ani jednou jsem nereklamoval atd. //// SCX jsem měl 2 roky a nevyhovoval mě, protože jsem chtěl upravovat vlastnosti autíček a toto na SCX nejde, nevyhovuje mě citlivost ovladače, přešel jsem na firmu XY .... a čtenář si vybere, co on chce a podle toho zvolí značku.

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Editoval Pepino dne 06-01-2011 14:09
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
milkom
člen

Vloženo dne 06-01-2011 14:55
Pepino,

o multikriteriálním rozhodování opravdu něco vím. Co vám tady stále dokola vyčítám, je že zcela ignorujete dvě nejdůležitější zásady:
1) vydefinování profilu typického zákazníka a na základě toho pak
2) vydefinování vah jednotlivých kriterií

Pokud chcete dojít ke stejné prezentaci výsledku jako ti Američané, kde všechny parametry mají stejnou váhu, tak je to předem smutný příběh. Minimálně bych to rozdělil na klíčové výhody a nevýhody a drobné výhody a nedostatky. Jinak takové smíchání jablek a hrušek je naprostý amaterismus.

Pokud ti nepřehodí výhybka, hledej chybu v autíčku. Na 99% má příliš zvednuté kartáčky a ten malý poštěváček co se vysouvá, aby přehodil výhybku, na to vlákno prostě nedosáhne. Jediný problém představují výhybky v oblouku. Po určité době (desítky a desítky použití) se opravdu unaví a je třeba je používat v opačném směru.
www.scx.tym.cz
Petr L
Administrátor

Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07
Vloženo dne 06-01-2011 15:10
To milkom: ano i my si uvědomujeme ,že při více často protichůdných kritériích, rozhodnutí velmi závisí na preferencích rozhodovatele . smiley
No a to přináší otázku, kterou metodu při rozhodování použít AHP, ANP nebo...?

Editoval Petr L dne 06-01-2011 15:17
http://132slotcars.blogspot.com/
Rebas
člen

Příspěvků celkem: 326
Registrován od: 18.01.07
Vloženo dne 06-01-2011 15:58
Pepíno: Pro mě osobně je použití modelů 1:24 na dráze výhodou, stejně tak mít možnost ji rozšířit 3násobně levnějšími díly dráhy analogu.

Teď nevím, zda jsi myslel díly od Faro, nebo od Carrery...
ale tak pro legraci vemu rovinku Carrera 20509, kde jsou čtyři rovinky a doporučená cena pro ČR je 999 Kč. Digitální rovinky od SCX 20000 (dva kusy v balení) má doporučenou cenu 589 Kč. 2x 589 = 1178 Kč, tedy rozdíl v rovnkách je asi 17,5%, nikoliv trojnásobek. To jen abysme nikoho nepletli, už takhle lidé umějí špatně počítat...

Jinak co se týče výhybek SCX - o vánocích jsme s pecanem zaznamenali, že u nových křížů (výhybek) v rovince změnil výrobce jejich vzhled i funkčnost - vypustil z výhybky vodivou část (ponechal ji celou v plastu). Nevím zda to tak udělá i v zatáčkách a jiných místech, ale pak asi nebude tolik docházet k vylamování.

Vemu-li si na paškál Carreru, tak tam je zas potřeba čisit ledku, jinak přestane přehazovat, občas se přestává vracet zpět a auta pak nejedou standardně rovně. U scalextricu zas auta přejíždějí i když by neměli (zadek auta těsně na předku), pokud dᚠvýhybku moc blízko naklopené části dráhy, tak se jazýček výhybky překlání směrem dolů - což je taky problém. Takže jak jsem několikrát psal, každá dráha má svoje + i -.

když vemu Carreru, má levnější digi auta, dražší výhybky které se při poruše nedají otočit, dražší čipy. U SCX jdou dražší digi auta, levnější výhybky které při případné poruše prostě otočíš na druhou stranu, čipy jsou levnější. Když sečtu tyhle věci, jsem zas plus minus na nule, a babo rad.

Rebas
178856806
Pepino
Super Administrátor

Příspěvků celkem: 1154
Registrován od: 13.09.06
Vloženo dne 06-01-2011 18:54
OK, s 3násobkem jsme přestřelil, cm dráhy SCX Digi je za 8,18 Kč, u Scalextric je to za 5,12 Kč a u Carrery za 7,24 Kč

P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
155143779 www.facebook.com/autodrahaorg/
milkom
člen

Vloženo dne 06-01-2011 19:48
rozhodl jsem se, že už vás tu nebudu škádlit (dělat peklo smiley ). Svého cíle jsem dosáhl, Rebas s Pecanem se vyhecovali k opravdu dobrým a objektivním příspěvkům smiley BTW jsem dnes držel poprve v ruce díl od Carrery. Ještěže jsem to nekoupil! Láme se to pomalu v ruce! Představa, že bych tohle používal pro veřejnost, kde po dráze běhají děti a dráhu skládá a rozkládá každý kdo zrovna přijde, je opravdu nightmare! Z toho se snad vyráběl legendární Trabant! smiley
www.scx.tym.cz
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 06-01-2011 19:51
No Trabant asi ne, protože Carrera je z Rakouska :-))

Editoval Petr L dne 06-01-2011 20:05
milkom
člen

Vloženo dne 06-01-2011 22:01
v sobotu 5.2. od 13. hodin pořádáme první Český pohár SCX Digital. Zhruba 25 lidí bude jezdit na profitrati cca 40m. Přijďte se podívat, co tahlle autodráha opravdu umí, třeba to přestanete nazývat hračkou. Škoda, že to tu nemá srovnatelnou propagaci, jako analogové závody smiley
Už se předběžně přihlásilo cca 18 lidí - vše na www.scx.tym.cz
www.scx.tym.cz
milkom
člen

Vloženo dne 06-01-2011 22:54
Petře a Pepino - zrekapituloval bych své doporučení takto (možná uznáte, že to dává smysl):
1) udělejte a popište tři kategorie uživatele digi autodráhy - a) kutil a la Květa, smiley taka co si chce hrát doma s rodinou a kupuje hračku, c) pořadatel závodů - třeba nějaká parta nebo někdo do penzionu nebo prostě takovej magor jako já
2) vytvořte kriteria (nemusí být vždy totožná pro každou kategorii uživatelů) - doporučuji - cena, dostupnost, servis, rozsah sortimentu, kvalita provedení, nezničitelnost, rozsah funkcí .... a pro každé kriterium váhu 1-10, která právě může být v každé kategorii uživatelů jiná.
3) nechte k tomu se vyjádřit i Rebase

Takto se to bude opravdu blížit profi přístupu i objektivitě. Umím si představit, že v každé kategorii zvítězí jiná autodráha, což by dávalo smysl.
www.scx.tym.cz
HWSlot
člen

Příspěvků celkem: 401
Registrován od: 20.10.06
Vloženo dne 06-01-2011 23:46
Sleduju to to pěkně od začátku a je to docela čuryna smiley A mám taky potřebu...a vrátím se k jádru dotazu pinokijo01 jakou digi autodráhu si má pořídit. Moje odpověď je, že ŽÁDNOU smiley a to prej pinokijo01 má už analog Carreru.
milkom to asi přehlídnul, jinak by mu taky musel napsat, že když koupí SCX digi, tak mu veškerý ostatní výrobci autíček budou k prdu, bo si s nima na tej SCX digi nezajezdí. Na analogu od Carrery může dát snad jakýkoliv slotautíčko a bude mu tam jezdit.
Takže ještě jednou pinokijo01 moje rada - prdni na digitální hračku a zůstaň u analogu. smiley

HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
http://www.hwslot.estranky.cz/
Ivan
člen

Příspěvků celkem: 461
Registrován od: 19.01.07
Vloženo dne 07-01-2011 08:43
Ivane, není nad to, když se vystihne jádro pudla. Souhlasím s tebou. Digidráhy jsem viděl již několikrát, ale nikdy jsem neměl touhu si něco takového pořídit.
milkom
člen

Vloženo dne 07-01-2011 09:48
pánové - mě třeba nikdy nenapadlo si jít koupit nafukovací pannu, přesto bych nikdy nešel na žřádné forum o nafukovacích pannách, abych tam odrazoval potenciální kupující. Rovněž analogová autodráha je pro mě totální nuda a smrádeček z minulého století a také nenajdete žádné mé příspěvky ve vláknech o analogu - natož abych od toho někoho odrazoval. Je to každého věc a osobní svobodné rozhodnutí. Internet má velkou moc a 99% informací na něm je zmatečných či vyloženě tendenčních jako ty vaše. Buďtě prosím korektní a pište jen o tom, čemu opravdu rozumíte a osobně používáte. Díky :-)
www.scx.tym.cz
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 07-01-2011 10:50
Mnohokrát tady zaznělo, že analog je hluboká historie z minulého století a o digitálu se mluví jako o moderní a progresivní záležitosti.
Rád bych tedy podotknul, že snaha odpoutat se z jedné drážky tu byla vždy a již v 70. letech se upravovaly modely pomocí diod. V USA je toto řešení živé ještě dnes. I Carrera se svým systémem SERVO se snažila v 80. letech tento problém vyřešit. Ale pořád to nebyl digitál.
1. instalace systému DAVIC což je plnohotný digi systém, na kterém je postavený Jak OXIGEN od Slot.It, tak SLOTTRONIC od Slotfire je z roku 1996 a druhá generace DAVIC byla od roku 1999. Tedy také v minulém století.
Tyto instalace jsou na rychlých klubových dráhách. Tvrdit tedy s ohledem na minulost, že digitální ježdění nemá s rychlým kroužením na analogu nic společného je nesmysl. Právě zde na rychlých klubových analogových dráhách se digitál v minulém století objevil a to, že v domácí plastové verzi vypadá dnes digitál zcela jinak neznamená, že to je ta jeho jediná a správná podoba. Je to pouze jeho nejdostupnější varianta určená především pro děti a hravé tatínky.smiley

kmasita
člen

Příspěvků celkem: 213
Registrován od: 11.03.08
Vloženo dne 07-01-2011 12:11
Je fakt ze se tady hadame o kvalite scx a tomu klukovi jsme moc neporadily...
Tak že - jestli ze mas analogovou carreru bylo by rozumne u ni zustat. Podle mne to je zhlediska jezdeni to nejlepsi co lze v soucastnosti poridit. Nekdo ma sice problem s tim ze je z rozbitne hmoty na druhou stranu draha je na jezdeni a ne aby poni nekdo behal. Kup si digitalni set ve kterem je most, dal bych to videl na par zatacek s vetsim polomerem nez ktery je v setech a par rovinek navic. Potom rozhodne do vsech zatacek alespon venkovni obrubniky. A mas super drahu na ktere muzes jezdit s cim chces. Opravdu jedine co na carrere nemam rad jsou ovladace na palec. Daji se ale nahradit tak ze to neni problem. Pokud budes chtit tankovat tak si kup jenom tu jednokolejnou vyhybku a vvykasli se na vsechny ty ostatni elektronicke vymozenosti. Cele Ti to nahradi vcetne pocitani, casomiry program ted si samozrejme nemohu spomenout na nazev, to ti ale urcite rad poradi milkom protoze ho taky na scx pouzivaji. Vsechno co k tomu budes potrebovat a kompaktabilitu z jednotlivyma panelama najdes na strankach toho programu a ani nemusis umet reci bo je tam spousta obrazku.
Poslednivec doporucuji auticka od slot.it a to i pro ty co nemaji zavodnicke ambice v zaklahu maji durlove disky, brousene osy atd. a hlavne se va ne da vsechno koupit jako nahradni dil. Vyber maji fakt velky. Dobre znacky jsou jeste spirit a nsr. Ostatni ti misto dilu budou vnucovat cele auta. Zabudovani chipu je brnkacka je sice o neco drazssi zase ti ale bude stacit do kazdeho auta jeden. Kdyz budes neco potrebovat klidne pis na mail.
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 07-01-2011 12:43
Já osobně bych ještě chvilku počkal. Do prodeje se pomalu dostává poslední generace D132, která má zatím nejkomplexnější nabídku funkcí a je také nejkompaktnější. Je ale pravda, že pomocí alternativního SW lze řízení závodu, počítání kol a tankování realizovat prakticky na jakékoliv dráze a náklady jsou poměrně nízké. Ovšem předpokládá to trochu "bastlení" smiley

Za pozornost stojí také kombinace dráha Carrera, systém NINCO.Nenabízí takovou šíři vymožeností, jako ovládáni světel vozu atd, ale má pistolové ovladače a není potžeba při digitalizaci modelů nijak model upravovat. Stačí zapojit chip :-))

Co se týká modelů Slot.It pro děti a velmi tvrdou jízdu mají podle mne málo odolnou karoserii. Z tohoto důvodu jsem děti vybavil modely FLY Porsche 911 GT1. Robustní a odolné modely. Děti je nedokázali zničit ani za dva roky provozusmiley

Konverzi Slot.It si můžeš prohlédnout i zde v mém fotoalbu.

http://www.autodraha.org/userphotogallery.php?album_id=96

Editoval Petr L dne 07-01-2011 12:47
JK
člen

Příspěvků celkem: 226
Registrován od: 09.09.09
Vloženo dne 07-01-2011 12:56
Souhlas s Květou.

Jinak já bych se na to díval podobně.
1) Z dostupnejch bych vybral verzi digitálu u kterýho se dá nejsnáz digitalizovat auta všech výrobců i vlastní analogová dráha bez nějakých speciálních dílů mimo čip a výhybky. Moc bych neřešil SW protože zejtra může být všechno jinak.
2) Ujasnil bych si jestli jsem bastlíř nebo ne.
3) Ujasnil bych si kolik mám nato místa a jestli dráha může zůstat delší dobu rozložená (hlavněl bych se zeptal manželky smiley).
4) Z toho co by přicházelo v úvahu podle 1 bych eliminoval podle 2 a 3 - šířka dráhy a snadnost montáže.
5) Zaklepal prasátkem a podle zvuku...

Protože by mi podle 3 a 4 vypadla Carrera byl bych naštvanej protože jsem v GB viděl závody trucků od Fly na digitalizovaný Carrře a bylo to neskutečný maso a paráda smiley. A to mám přitom mám k digi neutrální vztah.

Ale hlavně bych se podíval jestli někde poblíž náhodou neni nějakej klub nebo něco podobnýho abych všecko viděl na vlastní oči a nespoléhal se na to co mi někdo na foru nakecásmiley.
Editoval JK dne 07-01-2011 13:00
milkom
člen

Vloženo dne 07-01-2011 13:57
rozhodnutí jakou digi dráhu vybrat je samozřejmě ovlivněno faktorem, jestli už dotyčný doma něco má nebo nemá. Tento fakt jsem ignoroval, já jsem starý Ites prodal 4 bedny za dva litry a byl rád, že to nezabírá regál ve sklepě.
Mé doporučení tedy vychází z předpokladu:
a) dotyčný nic nemá nebo na to co má kašle a vyhodí to (nevíc třeba SCX má tak bohatý sortiment, že nabídka ostatních výrobců je naprosto irelevantní)
smiley dotyčný není zrovna student či nezaměstnaný z Ostravska a uvědomuje si, že slušná digi dráha, kterou hračkou už nazývají jen nepřející, vychází dobře přes 20-30 000.
www.scx.tym.cz
renis
člen

Příspěvků celkem: 37
Registrován od: 26.08.10
Vloženo dne 07-01-2011 14:18
milkom napsal:
rozhodnutí jakou digi dráhu vybrat je samozřejmě ovlivněno faktorem, jestli už dotyčný doma něco má nebo nemá. Tento fakt jsem ignoroval, já jsem starý Ites prodal 4 bedny za dva litry a byl rád, že to nezabírá regál ve sklepě.
Mé doporučení tedy vychází z předpokladu:
a) dotyčný nic nemá nebo na to co má kašle a vyhodí to (nevíc třeba SCX má tak bohatý sortiment, že nabídka ostatních výrobců je naprosto irelevantní)
smiley dotyčný není zrovna student či nezaměstnaný z Ostravska a uvědomuje si, že slušná digi dráha, kterou hračkou už nazývají jen nepřející, vychází dobře přes 20-30 000.

či nezaměstnaný z Ostravska ---- tak tím jsi mne dostal člověče, sleduji tuto diskuzi po celou dobu co se tady přete o to co je lepší nebo horší a nechtěl jsem se do toho vubec míchat a řešit vyřešené, jen že pocházím z OVY a od léta 2010 do ted jsem do scalextricu investoval cca 60 tisicsmiley
Petr L
Administrátor

Vloženo dne 07-01-2011 14:22
Ještě bych rád doplnil, že před použitmí alternativních SW je třeba si zjistit, co daný systém je schpen se SW sdílet za info.

Kupříkladu Carrera system až do varianty 2010 nedává info o úrovni plynu a info z pitstopu. Tím je jakýkoliv jednoduchý způsob implementace alternativního SW nemožný a i při zakoupení Pitstopu nelze tankování ze SW řídit.
Lze to obejít RFID tagy a snímačem pod dráhu, ale to již ztrácí tu jednoduchost a nenáročnost.
Až poslední verze která se postupně letos dostává na pulty toto řeší, ovšem pochybuji, že na to již tvůrci SW stačili zareagovat.

To renis: no vida a pak že utrácejí jen pražácismiley

To: milkom: profi DIGI začínají jen za systém bez dráhy někde okolo 50 000,
( předběžná cena Slot.It OXIGEN systém pro 12 vozů za předpokladu že vlastníš výhybky Scalextric je 1500 GBP včetně 12 ks ovladačů SCP ) takže těch 30 000 je ještě dobré skóre.

Editoval Petr L dne 07-01-2011 14:30
strana 4 z 9 < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
Přeskoč do fóra:
INFORMACE
PRAVIDLA WEBU
Copyright, autorská práva
Administrátoři

TOPlist

DDM HRADEC KRÁLOVÉ

Seznam novinek
Kalendář