Autor |
RE: Jakou digitální autodráhu ? |
milkom
člen
Příspěvků celkem: 85
Bydlitě: Praha
Registrován od: 22.01.07 |
Vloeno dne 07-01-2011 14:51 |
|
|
to renis - nic proti ostravsku (upřimně ale - ít bych tam ale nechtěl), ono "nezaměstnaný praák" je v podstatě oxymoron :-) No kadopádně gratuluji, jse asi stejnej blázen jako já. Já dal do SCX cca 2x tolik. Celkem mě teda drádí, kdy někdo prohlásí, e dráha za nějakých 150 000 (skládáme to vdy nejméně dva), na které jezdí i dvacet dospělých chlapů je "hračkou". Máme pravidla, rozpisy, ve přes PC, projektor. Myslím, e příli nezaostáváme za ostatními závody. Přesto tu stále cítím jakýsi nepochopitelný despekt ... |
|
Autor |
milkom
člen
Vloeno dne 07-01-2011 14:55 |
|
|
jako externí SW na PC pro sledování průjezdů aut, tankování, statistiky, pořadí, hláky .... pouíváme PClapcounter www.lapcounter.com
Je to výborné, mám vak jedno silné doporučení - nebuďte příli horliví v nových verzích. Ideální je pouívat tak o dvě čísla nií |
|
Autor |
JK
člen
Příspěvků celkem: 226
Registrován od: 09.09.09 |
Vloeno dne 07-01-2011 15:19 |
|
|
To milkom:
To není despekt ale jen to e větina lidí má trochu jinou krevní skupinu. Jó kdyby digi fungovalo při hodně vysokejch rychlostech typu Hondy nebo Cahozy i na dřevě pak by to bylo stopro jiný a přístup by byl daleko pozitivnějí.
|
|
Autor |
milkom
člen
Vloeno dne 07-01-2011 17:05 |
|
|
to JK
ano, "jiná krevní skupina" či jiná mentalita - to je přesné. Já jsem sem rozhodně nepřiel napadat analog. Já prostě straně inklinuju k tomu, aby to bylo co nejvíc realistické. Ad absurdum by se mi líbilo, kdyby po závodě z auta vylezl panáček a otevřel ampus :-) Analog mi přijde absolutně nerealistický a u někdy před 30 lety jsem se u toho nudil a pekuloval, jak dostat víc aut na jednu lajnu a aby si kadý mohl jetdit jak chce. Rychlost na analogu je taky mimo realitu - to je zrychlení jak u rakety, snad ani na Solném jezeře se nejezdí tak rychle. Digital a rychlost jsou v přímém rozporu - prostě při vyích rychlostech u nedokáe přehazovat, kinetická energie ti vysvětlí, es to prostě přehnal :-)
Něco pak úplně jiného je pak dřevo - to je asi síla, k tou cítím respekt. Ale je to asi rok, viděl jsem nějakou partu jak na 4 dráze od Fara jezdili stále dokola a dokola a to by mě otrávilo tak za deset minut ...
Proč já se tu rozčiluju? Název vlákna je Jakou digitální autodráhu a někteří z toho dělají téma Proč nekoupit digital, přičem se opírají jen a jen o své subjektivní pocity. Doufám, e to tu čtou svéprávní jedinci a na takové tendenční názory hodí bobek. Internet má dnes stranou moc, málokdo si to uvědomuje a proto občas takto vyzývám lidi, aby psali korektní informace. |
|
Autor |
HWSlot
člen
Příspěvků celkem: 401
Bydlitě: Thereban
Registrován od: 20.10.06 |
Vloeno dne 07-01-2011 19:33 |
|
|
milkome - jasně, e jsem se opřel o své subjektivní pocity. Rozhodně se nehodlám opírat o věrohodná tvrzení, e "jedna paní povídala". Kde bere jistotu, e kdy někdo jezdí na analogu, tak nemá s digitálem zkuenosti? (já, PetrL,Ivan,Pepino,Květa...)
Ale v podstatě se ani tak moc těm reakcím tady na tomhle webu nemůe divit.Projdi si to tu vecko a kolik myslí, e je tu procentuelně zmínek (články,závody,fotky autíček a autodráh,DF) analog vers.digi ? 98:2%. Jestli to nebude tím, e tohle je asi web trochu méně na digitál zaměřenej.
Nevím, co by mi kdo odpověděl na webu http://www.scx.tym.cz/ na otázku, jakou analogovou autoku si mám koupit
HWS
http://www.hwslot.estranky.cz/
Editoval HWSlot dne 07-01-2011 19:34 |
|
Autor |
Jirka
člen
Příspěvků celkem: 417
Bydlitě: Holubice, Praha-západ
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 07-01-2011 19:40 |
|
|
Pánové, mě připadá, e tvůrce vlákna, kterej zadal otázku a dostal ji přes osmdesát odpovědí se z nás el oběsit, protoe vůbec nereaguje.
Já bych měl návrh a kadý kdo měl někdy nějakou zkuenost s digitálem sem v krátkosti napíe jakou značku zvolit.
Závod je ivot, to co je před či po něm je jen čekání. |
|
Autor |
SaVec
člen
Příspěvků celkem: 97
Bydlitě: Boskovice
Registrován od: 17.06.10 |
Vloeno dne 07-01-2011 19:40 |
|
|
Milkom:Kdy se sjídí dvě auta do jedné dráky pouíváte pravidlo pravé ruky nebo právo rychlejího? |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Vloeno dne 07-01-2011 19:58 |
|
|
Podle mne by vdy měla být dráha postavena tak, aby bylo zřejmé kdo jede přímo a kdo mění stopu. Pak má přednost ten kdo jede přímo. To nejvíce odpovídá realitě. U nás doma to funguje.
Ve stejném duchu fungují také antikolizní systémy. Má to SlotFire a je odzkouený bastl na Carrera systémy Pro-X a D132/124.
|
|
Autor |
kmasita
člen
Příspěvků celkem: 213
Bydlitě: Dobřichovice
Registrován od: 11.03.08 |
Vloeno dne 07-01-2011 20:04 |
|
|
Tady je přímo odkaz na ten program - podle veho carreru podporuje a je tam vyobrazené co k tomu potřebuje včetně zapojení kabelů
http://pclapcounter.be/carrera_digital.html
program je v četině kdy ho bude chtít můu pomoct.... |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 07-01-2011 21:31 |
|
|
Květo přečti si druhý odstavec textu, který se otevře v odkazu co si tady pověsil. Tam to má napsané, co vechno Carrera neumí:
"the system not send any information on throttle level, Pit IN and Pit OUT and thus actually you cant use the fuel management of Pc Lap Counter on a Carrera Digital track same for Stop & Go management... BUT since version 5.03 you can use a Phidget RFID reader to detect pit stop and so there is a possbility to use the analogic fuel management and the Stop & Go feature of Pc Lap Counter on Carrera Digital track.
tedy e nepodporuje info z pitstopu a o stavu plynu atd, protoe u Carrera ve toto nese chip v autě, který je na BB nezávislý. Díky tomu, e nelze tyto info v SW zpracovat, nabízejí ten RFID tagy a snímač jako řeení.
Info z pitstopu podporuje a BB 2011 (30352) v kombinaci s pitstoip adapter unit (30361). Ove je otázka, zda to ji nějaký SW umí zpracovat. Snad něco má Brumbaer, ale to bude pro nakouslé jabko, ne na PC a asi Bruce Yingling, ale to nemám odzkouené.
Editoval Petr L dne 07-01-2011 21:35 |
|
Autor |
kmasita
člen
Vloeno dne 07-01-2011 22:01 |
|
|
To ale přece neznamená e to nebude měřit kola a hlídat pořadí a tak ne? Jenom to nebude vypočítávat jak ti dlouho vydrí benzín podle toho jak jede co pokud nemá stejný motory by bylo stejně zavádějící....Zřejmně to bude dělat pitstop jenom podle času jako u analogové dráhy.... nebo myslí e tam bude jiný problém???? My English is very bad |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 07-01-2011 22:17 |
|
|
Co se týče http://pclapcounter.be, tak mohu doporučit. S majitelem bezproblémová konverzace v angličtině, férové jednání, poslání obratem po zaplacení a systém funguje (osobně mám SCX Interface vč. licence PC Lap Counteru). A ani ceny nejsou nijak přemrtěné.
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
milkom
člen
Vloeno dne 07-01-2011 22:35 |
|
|
to SaVec - ano vzájemné kolize jsou specialitou digi, tak jako v reálu. Snaili jsme se vymýlet spoustu pravidel, stále jsme to zamodrchávali víc a víc, a tomu nikdo nerozuměl. Tak jsem se zase vrátili na start a hledali cestu v přirozenosti a jednoduchosti.
Kolize na kříi nebo kdy se dráha sbíhá nepředstavují ádný problém. Opravdu. To je marginální záleitost. Ví proč? Protoe na takovou kolizi doplatí oba účastníci(v 90% vypadnou oba) a tak se snaí oba tomu zabránit - dokonce někdy oba skoro zastaví, co ostatní vdy velmi potěí Dalím důvodem je fakt, e taková situace je předvídatelná a je dobře vidět. Sbíhání trati ze tří na dva pruhy se nesmí udělat hned za zatáčkou, kdy se kadý soustředí na průjezd, ale na rovince.
Nesrovnatelně větí problém je vráení zezadu. Tady toti je to přesně naopak. jednak je to často nepředvídané (jezdí za někým dvě tři kola, čeká na vhodné místo a on nečekaně ubere plyn) a hlavně v 99% vdy vypadne jen jeden - ten nevinný vpředu. Take samozřejmě někteří "brusiči" této výhody vyuívají. Jak u jsem psal, na závodech ve Vonoklasech jsem dostával zezadu rány jak kladivem, auto lítalo z dráhy a nikdo neřekl ani "sorry". V podstatě tohle je jediný moment, který vyvolává velké emoce a občas je nutný zásah rozhodčího. Jene je to tak ve straně rychlé, e rozhodčí ví stejně větinou prd. Take já prosazuju heslo "jsme sluní lidé" a oba aktéři nehody se prostě dohodnou bez rozhodčího. Nasazovač nandá obě na tra a viník se jetě v tom samém kole nechá obětí předjet, take svým faulem nezískal vlastně ádnou výhodu - to je podstatné. Jednou jsem jako druhý vyhodil prvního. Nasazovač tam nemohl dosáhnout a já čekal a čekal. Pak jsme oba dojeli poslední. V 95% případech se sami piloti dohodnou. Teprve pak to řeí rozhodčí a udělí viníkovi Stop&Go (parádní funkce - má to analog? )
|
|
Autor |
milkom
člen
Vloeno dne 07-01-2011 22:45 |
|
|
pro vechny - pokud si jako typický digi okruh představujete to, co staví Rebas, tak to je dost zavádějící. Jednou jsem to jel, je to doslova ílené. To není závod, to je jízda zručnosti. I velmi sluní borci tam jezdí jak připosr..., je to neskutečně sloité a zmatené - naprosto nerealistické. Jako předváděčka, co ve má SCX za sortiment, je to ale dobré. Opravdu dobré tratě můete vidět na naich stránkách. Opět se ukazuje, e nejlepí jsou ty, co jsou dle reálných okruhů. Tu tra na Český pohár (je na titulní straně) jsem vymýlel dva dny :-) Je tam smrtelné místo - olejovka - po dlouhé rovince. Tam bude tvrdá selekce :-) |
|
Autor |
milkom
člen
Vloeno dne 07-01-2011 22:50 |
|
|
Pepino - jakou má nyní verzi PCLC? Tu pro wokna? Já zůstal u nějaké staré, tuím, 4.59 (?) je to přes rok staré. Jsou tam nyní nějaké supr novinky pro SCX? Jinak potvrzuju, Guy je skvělý a solidní. |
|
Autor |
milkom
člen
Vloeno dne 07-01-2011 22:59 |
|
|
to HWslot. Já vím, e jste tady hnízdem předevím kutilů a obdivovatelů analogu, je to na tomto webu vidět na kadém kroku. Nicméně název "Autodráha ON-LINE" asociuje progresivní přístup, tak snad i tady se poměry vyrovnají. Vývoj nezastaví a příznivců digitálu bude přibývat. Tak jim nechte aspoň to jedno vlákno |
|
Autor |
milkom
člen
Vloeno dne 07-01-2011 23:06 |
|
|
to Savec - teď koukám, e jsem ti vlastně neodpověděl. Take - sbíhají-li se dvě dráhy do jedné, má přednost ten co je tam dřív. Pokud je kolize, je viníkem vdy ten zadní. V drtivé větině to ale funguje tak, e ten co jeden na končící lajně, tak ubere, pokud si není 100% jist, e ji předjel. jak píu výe - nikdo nemá zájem na nehodě. Nehodou vzniká taková ztráta, e přicházíte často o anci vyhrát. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Vloeno dne 07-01-2011 23:10 |
|
|
To květa: jasně, e bude PCLC fungovat i bez pitstopu, ale na začátku si o pitstopu na Carrera ve spojení s PCLC psal, tak aby si někdo nedělal zbytečné naděje.
|
|
Autor |
kmasita
člen
Vloeno dne 07-01-2011 23:33 |
|
|
jestli to správně chápu tak pitstop můe dělat normálně v boxu ale kdy ho tam bude mít jenom to nebude počítat výdr paliva podle stylu jízdy ale zřejmně bude palivo ubývat podle času |
|
Autor |
Pecan
člen
Příspěvků celkem: 185
Registrován od: 23.10.06 |
Vloeno dne 08-01-2011 00:08 |
|
|
-> Liák, Květa apod:
Co takhle vytvořit paralelní vlákno s názvem třeba "úprava digitálních autodráh"? To co píete, ne eby to bylo úplně mimo mísu, ale je to troku off topic (je to na a moc vysoký úrovni). Případnýho zájemce o digitál, kterej chtěl vědět základní rozdíly, to spí zblbne (i kdy v tomhle nepřebernym mnoství různejch rad, názorů, výpadů apod toho do hlavy moc nepobere) - já sám kolikrát během týhle diskuze vim prd o čem je řeč a to si dovedu docela dost domyslet. Zkuste si představit, co si o tom bude myslet člověk dráhou témeř nedotčený... |
|