Autor |
1. ročník Českého poháru SCX digi |
milkom
člen
Příspěvků celkem: 85
Bydlitě: Praha
Registrován od: 22.01.07 |
Vloeno dne 17-12-2010 13:44 |
|
|
Připravujeme první celostátní setkání a závody. Termín ladíme, asi to bude 22.1. nebo 5.2.2011 v Praze. Zatím to vypadá na lidi z Prahy, ČB a Brna. Pokud víte o nějaké dalí partě nebo jste třeba i sám, dejte vědět. Vekeré info je na www.scx.tym.cz
milkom@volny.cz |
|
Autor |
RE: 1. ročník Českého poháru SCX digi |
Pepino
Super Administrátor
Příspěvků celkem: 1154
Bydlitě: Hvozdnice
Registrován od: 13.09.06 |
Vloeno dne 17-12-2010 14:30 |
|
|
Nael jsem na Facebooku klub v HK, ale na moji SMS mi nikdo z klubu neodpověděl, take nevím, zda funguje nebo ne. Nemají toti ádné info a ani pravidelná setkání.
Kluci, postavte čtyřdráhu s minimem výhybek (jen na konci rovinek) a moná se zúčastním ... prostě dvojdráha mě na takovéto závodění nesedí a Rebasova dráha je zbytečně komplikovaná
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
milkom
člen
Vloeno dne 17-12-2010 15:40 |
|
|
Pepino, kadý jsme jiný. Mně by zase nebavilo mít jednu lajnu jen sám pro sebe. Není hezčí pocit, ne kdy někoho dojede a v zatáčce ho hezky popostrčí, on skončí za mantinelem a ty má zase před sebou volno :-) No tak tohle máme samozřejmě zakázané a pomalejí by měl uhnout. Jinak Rebasova dráha je hotové ílenství (on to nerad slyí) ale něco tak komplikovaného a nezávodnického se jen tak nevidí. My jsme zkoueli ve moné a nakonec se jako nejlepí ukázaly přesné repliky skutečných tratí. Je to přirozené a baví nás to. Asi nejlepí je Sao Paulo, úasná je jednoduchá Monza a dalí okruhy. |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Vloeno dne 17-12-2010 15:57 |
|
|
Já vím, ale kříení jen před zatáčkou je prostě realističtějí a myslím, e na 6 aut jsou prostě 2 lajny málo, ale jak píe, kadý jsme jiný. Já čekám na prémie, abych si mohl dokoupit vnitřní zatáčky a tu 4 dráhu si mohl postavit :-)
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
milkom
člen
Vloeno dne 17-12-2010 16:18 |
|
|
ono hodně záleí na délce trati. Samozejmě, pokud bychom jezdili okruh nějakých 12 m, tak je 6 aut na 2 lajnách opravdu moc. Na druhou stranu, stavěli jsme i tratě 50m a tam by mohla být skoro jedna lajna, protoe po 3 kolech se to tak roztrhá, e pak třeba 10 kol jede a nikoho nepotká! Ideál je tra kolem 30 m, dvě lajny, místy rozéření na 3 lajny. Jinak si nemysli, e se předjíí na kříi na rovince - to ani skoro nejde, to bys musel předjídět nějakou elvu. Větinou jsou to celkem odváné manévry a kříení buď přímo v zatáčce, před či po výjezdu. Já mohu srovnávat. Digi autodráha je mnohem blíe realitě, na druhou stranu pokud je někdo učarován rychlostí, pak chápu e miluje analog. Opravdu to jsou dva různé světy a oba jsou fajn :-) |
|
Autor |
milkom
člen
Vloeno dne 20-12-2010 12:45 |
|
|
Tak snad definitivní termín prvního ročníku Českého poháru je sobota 5.2.2011. Bude to od 13 do 20 hodin, celkem maraton, ale kadý by si měl zajet nejméně 6 kvalitních závodů ve skupině. Účast přislíbili ji borci z Brna i Českých Budějic, snad se najdou i dalí party z ČR. Zatím odhadem míříme na účast cca 20 lidí, rád bych to dotáhl nejméně na 24, maximálně 30. |
|
Autor |
milkom
člen
Vloeno dne 17-01-2011 00:45 |
|
|
i přes ostentativní nezájem o tuto akci ze strany zdejí komunity (Pepino neumístil Český pohár SCX ani mezi akce ) je ji tři týdny před akcí "vyprodáno" a hlásím poslední dvě volná místa |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Vloeno dne 17-01-2011 06:47 |
|
|
Nějak nechápu, do jakých akcí? Do kalendáře jste si to vloili sami :-(
A jestli nebude dán nezájem zde hlavně tím, e ani jeden z přihláených do závodu tu není registrován a po SCX se kromě občasného potencionálního kupce nikdo neptá.
Na druhou stranu buď rád, e i přes nezájem zde máte vyprodáno
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Editoval Pepino dne 17-01-2011 06:49 |
|
Autor |
milkom
člen
Vloeno dne 17-01-2011 12:48 |
|
|
Pepino, je to jen vá web a vae rozhodnutí, e to bude web jen pro fandy analogu. U jsem tomu porozuměl, e to tak je. Chtěl jsem po tobě, aby Český pohár SCX byl registrován spolu s ostatními v levém bloku.
Jako admin asi dobře ví, e lidí jen čtoucích a neregistrovaných je řádově více, ne těch registrovaných a publikujících. O ty mi lo, ne o jednoho a to jetě ze Slovenska.
IMHo lidí na digitál bude přibývat, pokud jim tu budete nadále naznačovat, e do vaeho světa nepatří a e jsou pro vás druhou ligou, bude to mít samozřejmě nějaké následky. Ale opakuju - to je vae rozhodnutí a já mu začínám rozumět ... |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Vloeno dne 17-01-2011 13:00 |
|
|
1. Ale my nemůeme naznačovat a ani to neděláme a proto tomu nemůe rozumět.
2. Přináíme zprávy o tom, co se děje nového - NOVINKY, kde se píe i o digi, pokud něco nového je.
3. Nemůu za to, e se lidé se zájmem o SCX digi neregistrují, tudí od nich není zpětná vazba.
4. Ano, zapomněl jsem akci zvýraznit, ale poté, co byla vloena do kalendáře, jsem to ji nepovaoval za nutnost.
5. v panelu ZÁVODY jsou vypíchnuty hlavní závody, které zde čtenáře (dle zpětné odezvy) zajímají ... v opačném případě by tam těch závodů mohlo být 20
6. kadý zde registrovaný člen má monost vkládat zajímavé novinky, pokud bude kadý týden produkovat smysluplný text o SCX digi, který objektivně přináí něco nového (tipy, nápady, rady ... a nebude povaovat SCX DIGI za střed zeměkoule) nemám s tím problém a budu rád
7. nemám k tomu ji co říci
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 17-01-2011 14:57 |
|
|
To Milkom, projdi si web, za svojí existenci plynule mění svůj obsah tím, kdo a čím do něj přispívá, co poměrně dobře kopíruje aktuální zájem komunity.
Třeba příznivci Ites by mohli mít stejný pocit jako ty ač při zrodu webu dominovali. Je to jen a jen o tom, kdo a čím přispívá.
Nečekej , e zde zasedne nějaká rada a rozhodne. Web dělají členové, adminy do toho netahej a necpi nám furt, e digi nemáme rádi. Můu li mluvit za odministrátory, tak rozhodně odmítači DIGI nejsme.
Nelíbí li se ti aktuální stav, tak začni pravidelně přispívat o SCX Digi a bude to.
|
|
Autor |
milkom
člen
Vloeno dne 17-01-2011 19:36 |
|
|
Pokud se měníte s dobou, je to dobře. Bohuel tento pocit nemám (opravdu tady nemohu proslídit ve) a nemají to ani mí kolegové z naí party. kteří si to s pobavením ve přečetli. I oni mají pocit, e by vaemu jinak velmi zadřilému webu sluel podtitulek "spolek přátel analogu" a e tu tak trochu s nostalgií vzpomínáte na černobílé filmy. Ale samozřejmě - je to jen pocit. Digitální autodráha by si určitě zaslouila ji buď vlastní web nebo aspoň zde nějaké reprezentativní zastoupení a podporu.
Nevím, jak silné jsou účasti na jiných soutěích, my nyní máme na dětských závodech tradičně naprosto napráskanou tělocvičnu - v sobotu přes 30 lidí. |
|
Autor |
Petr L
Administrátor
Příspěvků celkem: 2145
Registrován od: 04.04.07 |
Vloeno dne 17-01-2011 20:19 |
|
|
Nic jednoduího, ne začít. Pokud se postará o to, aby tu bylo o SCX digi pravidelně vědět - propozice závodů, pozvánky, výsledky, bude mít zanedlouho zcela jiný pocit :-)) kadé rozíření záběru je jen ku prospěchu.
Podívej se např. na Moravskou Ligu, jak to, e se o ní ví ? No protoe si to nenechávají pro sebe
|
|
Autor |
src ceska trebova
člen
Příspěvků celkem: 212
Bydlitě: Sport klub, U Koupalitě 2092, 560 02Česká Třebová
Registrován od: 02.10.06 |
Vloeno dne 18-01-2011 08:45 |
|
|
milkom napsal:
............ Digitální autodráha by si určitě zaslouila ji buď vlastní web nebo aspoň zde nějaké reprezentativní zastoupení a podporu. Nevím, jak silné jsou účasti na jiných soutěích, my nyní máme na dětských závodech tradičně naprosto napráskanou tělocvičnu - v sobotu přes 30 lidí.
Opravdu není nic jednoduího ne se do toho pustit. Návtěvnost na závodech je úasná, tak pro to něco udělej a to ví více lidí. Posílej foto sem, udělej si třeba svůj web (lze zdarma anebo za minipoplatek mít s redakčním systémem), publikuj v novinách, časopisech. Tvoje "skoro skuhrání",o tom, e vám je téměř ubliováno je na h........ Kdy Ti něco vadí - změň to. Jarda
Kadý čtvrtek pokud je pracovním dnem je nae čtyřdráha otevřená pro veřejnost od 17 hodin.
Nejdelí čtyřproudá autodráha v České republice |
|
Autor |
milkom
člen
Vloeno dne 18-01-2011 11:25 |
|
|
Jardo díky za hraběcí rady. Kdyby ses jen trochu namáhal a 2x kliknul, tak bys věděl, e web máme a o propagaci se taky dost snaím, včetně i jiných médií, ne jen web. Mé "skuhrání" je na téma nezaloení infa o závodech a o přehlíení (neuvedení na správnou míru) zcela zcestných hodnocení digitální autodráhy lidmi, kteří ji buď viděli z rychlíku, či ji pouívali v naprostém rozporu s jejím konceptem a monostmi. |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Vloeno dne 18-01-2011 11:44 |
|
|
Kdy já u nevím, zda to dělá naschvál ... přečti si prosím jetě jednou, co jsi napsal výe.
milkom napsal:
... o přehlíení (neuvedení na správnou míru) zcela zcestných hodnocení digitální autodráhy lidmi, kteří ji buď viděli z rychlíku, či ji pouívali v naprostém rozporu s jejím konceptem a monostmi.
Po technologické rovině se vyjadřovali lidé, kteří s SCX digi měli zkuenost.
Po obecné rovině větinou lidé, kterým prostě obecně nevyhovuje digi obecně.
Kadopádně bych si někde u výrobce alespoň jednou přečetl, co je konceptem a monostmi digi autodráhy (min. od SCX).
Jsem rád, e u vás SCX DIGI funguje, e chodí lidé, ale podle mého osobního názoru jsi příli zahleděný do tohoto systému a prostě si nepřipoutí opačný názor
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE |
|
Autor |
src ceska trebova
člen
Příspěvků celkem: 212
Bydlitě: Sport klub, U Koupalitě 2092, 560 02Česká Třebová
Registrován od: 02.10.06 |
Vloeno dne 18-01-2011 12:09 |
|
|
milkom napsal:
... Digitální autodráha by si určitě zaslouila ji buď vlastní web nebo aspoň zde nějaké reprezentativní zastoupení a podporu.....
30 lidí.
Klikl jsem a viděl - nechapu tedy větu výe uvedenou. K uvedení mezi ZÁVODY (odstavec vlevo) - my jezdíme "svůj" Faro Cup u dvanáctý rok, ale vůbec nemám za zlé Pepínovi, e neni uveden mezi závody - proč? Nikoho mimo Třebováků nezajímá - bohuel . Nyní startuje 3. ročník Východočeského poháru a také není mezi závody. Zatím se o něj zajímalo cca 25 lidí za dva uplynulé ročníky, ale aktivně tak maximálně 10 ze třech klubů - bohuel . Jarda
Kadý čtvrtek pokud je pracovním dnem je nae čtyřdráha otevřená pro veřejnost od 17 hodin.
Nejdelí čtyřproudá autodráha v České republice |
|
Autor |
milkom
člen
Vloeno dne 18-01-2011 13:30 |
|
|
Pepino, já si myslím, e se vyjadřuji konzistentně a hlavně objektivně:
1. nikdy se nevyjadřuji k tomu, co neznám
2. SCX jsem bránil jen v případě nepravdivé, unfair informace a její skutečné, objektivní nevýhody jsem jasně popsal.
Od vás jako adminů jsem čekal nějaké objektivní hodnocení a srovnávání, ejmě na to nemáte čas a vybevení - to plně chápu. |
|
Autor |
milkom
člen
Vloeno dne 18-01-2011 13:47 |
|
|
Jardo, já nemám ambice řídit web pro nějakou obrovskou komunitu. Jsem celkem rád za těch cca 30 lidí co tam denně cjdí a bohatě mi to stačí. Mám za to (kdytak mě opravte), e toto je nejúspěnějí (nejnavtěvovanějí) autodráhový portál a je zatím zjevně nakloněn analogu a dřevu. To není výčitka, to je dáno objektivním vývojem a strukturou členů - to chápu. Jen naznačuju, e (mám ten dojem) o potenciální příznivce digi není zájem, nemají se tu čeho moc chytit. Take buď někdo (já ne) zaloí paralelní web jen pro digi a tyto dva světy se rozdělí nadobro, nebo tady budou (třeba i uměle adminem) vznikat sekce zajímavé pro digital. Samozřejmě by neměly být plné výkřiků "digital si nekupuj" nebo je to shit, protoe čip nevydrí 2x silnějí motorek a nedají se sehnat podvozky (dodnes nechápu proč by se měly vůbec shánět). Takovéto témata či články by třeba digi komunitu přitáhly.
Já jsem na své stránky umístil odkaz sem. Spousta mých známých sem la a pak mi řekli "ty vole - to je hnízdo analogu, co tam?". No je to náhoda?
Pochopil jsem moná a později, e jste tady 100% liberální. To je v pořádku, jen poněkud neobvyklé, proto jsem to nečekal.
Myslím, e volba je jasná - jak tu někdo psal, 98% členů nefandí digitálu. Take se čeká na nadence, který tu bude kázat katolíkům o tom, jak je skvělé být protestantem (a bude virtuálně upálen) nebo admini sami začnou nějakou aktivitu a časem ke katolíkům přibudou i ti protestanti a celková návtěvnost a úspěnos webu se dramaticky zvýí |
|
Autor |
Pepino
Super Administrátor
Vloeno dne 18-01-2011 14:42 |
|
|
Dohodl jsem se minulý týden s PetremL, e se pokusíme o srovnávací test digi vech 4 hlavních výrobců. Vč. cca 24 hodinového testu pouití.
Kolik distributorů nám podle tebe dráhu k testu zapůjčí?
A myslí, e máme 30tis., abychom si dráhy mohli sami koupit? Ve jde ruku v ruce. Kromě 1-2 firem nemá nikdo zájem o inzerci zde (která je cenově ročně 1/4 oproti 1 x A4 v časáku), o propagaci, zákazníci netlačí na prodejce, distributory atd. Kolik prodaček v Pompo ti řekne kromě ceny a názvu třeba to, e je v místě klub, nebo e si o tom má přečíst v tom a tom časáku, kdy u o tom nic neví. Kolik internetových e-shopů prodávajících SCX digi ti řekně něco navíc, ne co je na krabici? Protoe i manuál je třeba uvnitř a oni to nemůou otevřít.
Proto např. u takovýchto produktů je moné vycházet jen z vlastní zkuenosti nebo ze zkuenosti uivatelů zde. A Květa zkuenost má (i kdy negativní). Já zahodil digi Scalextric (pro nemohoucnost systému a opakované problémy) a digi SCX mám pro malé děti (ačkoliv předpokládám, e a se vylomí tlačítko na rozsvícení a zhasínání světel), tak u je SCX taky tolik nepřitáhne .. vč. toho, e to mám propojené s notebookem a softwarem.
A proč třeba náhradní podvozek, protoe mně osobně to kamarádovo dítě při první jízdě napralo do stojicícho auta před ním a rozbila se karoserie a napraskl i podvozek. Větina běně nabízených modelů má monost si podvozek objednat.
A nemyslím, e bychom SCX nějak přehlíeli
http://www.autodraha.org/news_cats.php?cat_id=26
P.
Admin Team
AUTODRAHA ON-LINE
Editoval Pepino dne 18-01-2011 14:45 |
|